Şimdi Ara

24' den büyük en iyi montitörler neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ofis için alacağım, tasarım programları kullanılacağından ekran biraz büyük olsun istiyorum. Piyasadaki büyük ekranlarda en iyisi nedir? Fiyat çok önemli değil özellik ve görünüm olarak iyi olsun yeter. 24" de olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arielortega77 -- 19 Mart 2010; 12:13:39 >

• Eizo FlexScan SX3031W ve apple 30" cinema, apple daha ucuz ama bulman biraz zor. Apple led leri çıkardıktan sonra bunları satıştan kaldırdı. Eizo da bildiğim kadarıyla 8-9 civarı. Aslında 24 ten büyük demeseydin eizonun 6 bin civarı çok güzel bi monitörü var. Bir incele istersen.
  • BenQ da çok iyi gözüken bir 27" yeni bir model var. TR de henüz yok ama muhtemelen çok yakında gelir düşüncesindeyim.
    Distribütörlerine (Mascom+Penta) bir sormak lazım.

http://www.benq.com/products/LCD/?product=1625
  • @sretlif fiyat önemli değil dedim ama bi kaç yüz lira için demiştim 2 bin liradan fazla veremem

@casparza BenQ monitörler de nasıldır bana sürekli Samsung tavsiye edildi. Bu söylediğin model için beklemeye değer mi?
  • PVA panelli Dell 2709w (1500 TL) ve e-IPS Panelli Dell U2711 (1900 TL) civarı Türkiye'de siparişle getirtilebiliyor. Forumda getirten arkadaşlar vardı. Bu monitörlere bakabilirsiniz.

Özellikle U2711 2560x1440 çözünüklük ile çok iyi görünüyor. Dell zaten marka olarak tartışmasız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fato65 -- 19 Mart 2010; 12:54:31 >
  • Selamlar, grafik tasarım için en uygun monitör benim de kullandığım HP2475w. Zamanında çok araştırıp aldım ve çok memnunum yalnız yanında kalibrasyon cihazı almanız şart.

Samsung'un güzel monitörleri var ama grafik tasarım için uygun değiller. Hem üretebildikleri renk kısıtlı hemde açınızı değiştirdiğinizde görüntüde bozuluyor. Sizin PVA veya IPS panel monitör almanız lazım. Bahsettiğim monitör High-IPS panel.

Birde şöyle bir parasoley yaptırın harika oluyor
     24' den büyük en iyi montitörler neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealGangsta -- 22 Mart 2010; 3:17:59 >

• Konsollarım için ben de büyük bir monitor arayışı içindeyim. Acaba şu yukarıda bahsedilen BenQ ne zaman Türkiye pazarına girer. Çünkü artık 26" monitor bulmak zor, olanlar da ya eski, ya da çok pahalı. Şöyle 700-800 civarına T260 özelliklerinde bir monitor olsaydı çok iyi olurdu...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Samsungun 24 ve üstü kaliteli monitörleri de var ama getiren yok. Ben de 32 TV aldım.
  • asus vh246h daha dün aldım. Renkler falan çok canlı ekran çok geniş zaten. internet tarayıcısında sayfa yarısını bile kaplamıyor çok geniş bir ekran var çok kaliteli tavsiye ederim, windows 7 filan kullanıyorsan çok güzel oluyor. mağazalardan bak tavsiye ederim. daha ucuz olsun ama geniş olsun diyorsan şuda işini görür.

http://www.hepsiburada.com/aoc-2436swa-24-5ms-hoparlor-usb-girisi-dokunmatik-tus-wide-screen-lcd-monitor-parlak-siyah/ProductDetails.aspx?productId=bd53718&categoryId=986

• eğer iyi olsun diyorsan tn panelden kesinlikle uzak dur. Milletin renkleri canlı çok güzel gibi yorumlarına da sakın kanma. Ben hp w2408h kullanıyordum, gamut %92 değerine sahip,ayrıca vivid color diye bir teknolojiyi destekliyor, araştırırsan renk derinliği olarak tn paneller arasında en iyi monitorlerden birisi, ben hiç memnun değildim. Renkler konusunda hassassan tn panel almayacaksın, ben aldım pişman oldum.

Ayrıca görüntü büyükçe ve çözünürlük arttıkça renk ihtiyacı da artıyor, örnek vermek gerekirse 800x600 ekranda yatay olarak 800 renk ile mükemmel görüntü alırken, 1920x1200 1920 renk gerekecek, eğer görüntü aynı rengin değişen tonları ise, ara tonlar çok önem kazanacak, düşük çözünürlükte rahatsız etmeyen tn panel yüksek çözünürlükte ara tonları veremecek ve renk geçişlerini belirgin şekilde göreceksin ve çok rahatsız olacaksın.

Ben w2408h monitorüme duvar kağıdı koyamıyordum, çoğu resimde renk geçişlerini görüyordum ve rahatsız oluyordum. Birçok kişi farkına bile varmıyor. Gösteriyorum bak burada renkler bir anda atlamış ara ton yok diyorum, ne olacak ki, ben farkına bile varamıyorum diyorlar. O yüzden milletin görüntüsü super gibi laflara kanıp tn panel alma.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.