Şimdi Ara

[24.01.2019 - YENİ KAMPANYA] Yeniden! E-gurme.com'da kahve kategorisinde %45 İndirim! (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.133
Cevap
29
Favori
36.051
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Siparişlerimden bir tanesi geldi ama #13129 numaralı 1kg lik diğer siparişim halen hazırlanmakta gözüküyor. 15 gün olacak neredeyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: torku42

Cezveden sicak sicak turk kahvesi icen biri frencch press'e alisir mi? Sonucta 5-6 dk bekleme suresinde kahve sogur gibi geliyor.

Hocam bende kahveyi ve çayı çok sıcak içen biriyim.O yüzden frenchpress'de 3-4 dakikadan fazla bekletmiyorum.İlk fincan iyi de ikincisi birazcık ılık hale gelmiş oluyor. Çok sıcak yaptığından emin olacağım filtre kahve makinesi bulsam alacağım.O kadar verip pişman olmamak için frenchpress'e devam
  • Ben gurme oldum sanirim
    Daha yetistigi yuksekligi falan veremiyorum ama standart cekirdekle limu 2'yi turk kahvesi olarak birlikte tuketiyorum ve limu 2'nin icimi cok daha yumusak cok daha keyifli.

#en hem standart turk kahvesi cekirdegini, hem limu 2'yi orta kavrulmus istedm ama limu bal rengiyken, standart cekirdek kop koyu paketi acinca.

Bu normal midir, cekirdege gore renk farkeder mi yoksa yanlis mi kavrulmus urunler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyq M kullanıcısına yanıt
    Ben de ilk kez deneyeceğim de o yüzden soruyorum, çorba kaşığı yerine tatlı kaşığı olmasın? normal nescafede filan oyle olur ya. çorba kaşığı çok büyük geldi bir an gözüme :)
  • bu konuyu ben de çok merak ediyorum, hatta sırf bu yüzden henüz aldığım kahveyi açamadım
    haftasonu cam bir kavanoz alayım diyorum agzı mantar gibi tıpalı olanlardan
  • elli milyon kere yazıldı, tekrar yazıyorum, kavanoz, kagıt paket neye koyarsanız koyun fark etmez, bu kahveyi zaten öğütülmüş aldıysanız çekildikten 1 saat içinde bayatlyıor, çekirdek almışsanız 1 ay içinde bayatlıyor. bunu kısaltamazsınız, uzatamazsınız.

annenizden dedenizden kalma bilgilerle iş yapıyorsunuz, gördükçe tepem atıyor. 50 milyon kere mi yazılması gerekiyor? bir kere kahveyi öğütüp aldıysanız zaten bayattır neyin kafası bu? mehmet efendi, türk kahvelerini 6 ay önce öğütüp sattığı için bizim millet alışmış bayatı içmeye.

ondan şeker atıyorsunuz türk kahvesine çünkü bayat kahve içiyorsunuz, alsa tadı güzel olamaz bayat kahvenin. o yüzden şeker atıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aserto

Ben de ilk kez deneyeceğim de o yüzden soruyorum, çorba kaşığı yerine tatlı kaşığı olmasın? normal nescafede filan oyle olur ya. çorba kaşığı çok büyük geldi bir an gözüme :)

Nescafe ile karıştırmayalım. Sonuçta nescafe granül kahve olduğu için ne kadar koyarsanız hepsi suda çözünüyor. Burada ise kahve cekirdeklerini kalın öğütüp suyla buluşturuyoruz. Ve demlendikten sonra press yapıp çekirdekleri tabana itiyoruz. Ölçüler sizin damak tadiniza kalmış birşey. Sert olsun isteyenler daha fazla, yumuşak olsun isteyenler daha az koyuyor mesela. Ben standart olculeri söyledim. Yine söyleyeyim 180ml su için yaklaşık 10-12 gram kahve.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyq M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için
  • quote:

Orijinalden alıntı: expectative

Ayın 12 sinde ben de sipariş verdim. 20 sinde kargoya verilmiş. Bugün ayın 26 sı ve hala kahveler elime ulaşamadı. Dün siteden 2 defa mesaj yolladım. Arayan soran yok. Son dakikaya kadar hoşgörülü davrandım. Hatta siteye yazmadan önce pazartesi mng kargoyu aradım adres ve telefon bilgisi eksik olduğu için bana yollayamadıklarını söylediler. Tamam dedim sesimi çıkarmadım. Dün MNG kargoyu aradığımda yığunluktan çıkaramadıklarını söylediler. Siteye yazdım artık. En azından onlar uğraşsınlar diye. Kahve aldıktan sonra Arçelik'in espresso makinesini aldım. Öütücü de almış olduğum için çekirdek de aldım çiğ de. Geç gelmesini o yüzden pek umursamadım. Ama 3 km mesafeden 5 günde gelemedi. Geç gelmesi sorun değildi firmanın adresi eksik vermesi de ama ilgisizlik kaale alınmamak bozuyor herkesi. Herkesin şikayeti telafi edilmiş ama benim yazdığım 3 şikayet dikkate alınmamış. Sayın yetkili burayı görsün diye sessziliğimi bozdum artık. Benim durumumda olan kaç kişi var?

Sipariş numaram 13028

sizin durumunuzdayım, halen ulaşmadı ve mng kargo gibi amatör, saçma sapan bir kargo şirketiyle çalıştıkları için zaten sınıfta kalıyorlar.

kargonun macerası

kaynarca
    kayışdağı
    kaynarca
    kayışdağı
    kaynarca
    zümrütevler
    (kargo çıkarılmadı-araç eksikliği)
    (kargo yanlış adrese çıkarıldı-mallık)

toplam 8 gündür kargom mng kargonun elinde istanbul turu yapıyor, hala bana ulaşabilmiş değil.

e-gurme'yi aradım, adamın umrunda dahi değil, zerre kadar.

• uzun bir gecikmeden dolayı mehmet bey telafi adına ekstradan bir paket kahve hediye yollayacağını belirtmişti. siparişimdeki ürünler hediyesiyle birlikte bugün ulaştı. her ne kadar uzun ve aksak bir süreç yaşanmış olsa da teşekkür ediyorum.

bir sonraki kampanyada umuyorum ki daha hazırlıklı olacaklardır..
  • Aynı durumdayım ayın 23'ünden beri kargo şubede. 2km mesafede bekliyor ve gidip alacak durumda da değilim ancak siteden ulaşmaya çalışmama rağmen sanırım kimse cevap vermeyecek. Taze kahveyle MNG Kargo'nun aynı cümle içerisinde kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Sipariş #12992

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sudo -- 28 Şubat 2015; 16:41:23 >
  • kahveler geldi, gold harmanı açtım ilk olarak.

- kokusunda davet var :)

- ilk defa sek, şekersiz ve sütsüz kahve içebiliyorum, tchibodan aldığım kahveyi sek içmem mümkün değildi ve fazla değil 5 dk sonra midede yanma başlıyordu. Bu taze kahveler ise tam tersine mideyi bayram ettiriyor. Diğer harman ve çekirdekleri denedikçe aralarındaki farkları yorumlarım.

kampanya için teşekkürler E-gurme, umarız bir sonraki kampanyanızda tüm müşteri yorum ve şikayetlerini giderecek önlemler alınacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sigma2005

Siparişlerimden bir tanesi geldi ama #13129 numaralı 1kg lik diğer siparişim halen hazırlanmakta gözüküyor. 15 gün olacak neredeyse

Bu mesajı 26 şubatta yazmıştım . 15 günü de geçti ama halen kahvem yollanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 1 Mart 2015; 15:06:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

kahveler geldi, gold harmanı açtım ilk olarak.

- kokusunda davet var :)

- ilk defa sek, şekersiz ve sütsüz kahve içebiliyorum, tchibodan aldığım kahveyi sek içmem mümkün değildi ve fazla değil 5 dk sonra midede yanma başlıyordu. Bu taze kahveler ise tam tersine mideyi bayram ettiriyor. Diğer harman ve çekirdekleri denedikçe aralarındaki farkları yorumlarım.

kampanya için teşekkürler E-gurme, umarız bir sonraki kampanyanızda tüm müşteri yorum ve şikayetlerini giderecek önlemler alınacaktır.

hocam kusra bakmayın da ben hiç begenmedim gold silver ve blqack i, çekirdek mi aldınız? ne yaptınız bu kahve ile?

bu ilk taze kahve denemeniz miydi? bende mi beklenti çok yüksekti anlamadım ki... evde 4 bin liralık ekipman var herşey ayarında ve 24 saniyede 50 ml shot alıyorum tamper 15 kiloda tartıyla ölçülüp yapılıyor, kendim çekiyorum yine de yavan tadı var. aklım almıyor.

• dOmi D kullanıcısına yanıt
    üstad evet, ilk taze kahve denememdi. önceki mesajımda bunu belirtmemiş olmam ihmaldir, uyarın için teşekkürler.

Tchibo'nun bayat kahvesinden sonra baya iyi geldi bana. Ve evet çekirdek olarak geldi, ben öğüttürdüm bir kafede.
    Şimdi sözen değirmen gelicek onunla devam edicez inşallah.

Fakat,

- işten anlayan bir arkadaş çok yağsız dedi, yeterince kavrulmamış mı yoksa çekirdek kalitesinden mi karar veremedi.

Tchibo daki kahveyi kesinlikle sek içemiyordum 5 dk sonra midemde yanma başlıyordu, bunda yine acımsı bir tat var fakat mideyi kavurma/kavlama olayı yok. Belkide forum olarak konsensuz düşük kalite ama taze kahve olarak çıkacak ortaya yani tchibo 'nun tazesi gibi.

Fakat,

- ben hala nespresso pot 'tan içtiğim espresso shot unutamıyorum, bu içtiğim kahve miydi diye şaşırmıştım. zere kadar acılık yoktu kahvede, acılık bir yana kahvenin yağını da hissedebiliyordum/tadabiliyordum, krema denilen şey bu sanırım. Bu gelenler ona yaklaşamadı kesinlikle ama bendeki makinanın payı var mıdır yada ben fazla/az mı sıkıştırıyorum kahveyi bu ne kadar etkiler soru işareti. Sen bu kadar ölçülebilir ortamda ve normal üstü donanım ile aynı sonucu alıyorsan bu sonucun teöel sebebi en önemli etken olan hammadedir, yani kahvedir. yüksek kalite yetersiz işleme midir yoksa çekirdek kalitesi/yağ oranı mı düşüktür , bunlar cevaplanacak sorular.

neste kapsüle geri dönecek olursam, starbucks kahve dunyası vs. daha oyle bir kahve içemedim, bir ara gaza gelip nestle kapsül 'lere mi geçsem diye düşünmedim değil. Hatta ikram eden arkadaşla bu hafta buluşursam makine& kahve pod larını inceleyip bir delilik yapabilirim. zira tad olarak ÇOK fark var, pahalı mahalı tad için değer diyip geçebilirim (Tchibo pod'ları da içtim daha önce , kıyas kabul etmiyorum, nestle ninki bambaşkaydı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 1 Mart 2015; 15:39:04 >

• quote:

quote:

Siparişlerimden bir tanesi geldi ama #13129 numaralı 1kg lik diğer siparişim halen hazırlanmakta gözüküyor. 15 gün olacak neredeyse

Bu mesajı 26 şubatta yazmıştım . 15 günü de geçti ama halen kahvem yollanmıyor.

bilader sende buraya mesaj bırakıp kaçıyosun, takip nosundan bak, takip nosu yoksa telefon et, telefonu acmıyosa mail at.. pazar günleri bile cevap geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sartug

selamlar,

nespresso üzerine seve seve yazarım tabii ki, zira nespresso bir çok farklı açıdan kahve pazarını karıştıran, fikir çatışmalarına yol açan ürün/sistemlerden birisi. Bu tip polemikleri severim

öncelikle ansiklopedik takılalım;

nespresso, adından da tahmin edileceği üzere Nestle /İsviçre firmasının markalarından birisi olup, son dönemde popüler hale gelen kapsül kullanımına dayalı kahve sistemlerinden birisidir. Mazisi 1990 lara uzanmakla beraber, adını duyurması 2000 lerin başında büyük reklam kampanyaları ve büyük metropollerde açtığı lüks butikler sayesinde olmuştur. Nespresso makinalarını yine isviçre menşeili Euster-Frigsmag firması üretmekte. Bununla birlikte sizin de yazınızda belirttiğiniz gibi delonghi, miele, krups, siemens gibi markaların nespresso kapsül uyumlu makinaları var. Kahve kapsüllerini ise sadece nespresso üretip satışa sunuluyor.

salt ticari açıdan incelersek, nespresso başarılı olmuş bir "bait & hook" veya "captive product" iş modelidir. Bu iş modelinde, ana ürün (kalitesine, rakiplerine vs ye göre) mantıklı ve ulaşılır bir fiyattan pazara sunulur, fakat bu ürünün kullanım devamlılığı aynı satıcıdan alınması mecburi sarf maddelerine bağlıdır. Bu konuda herkesin aklına ilk gelecek örnekler erkek traş makinaları ve jiletleri ile bilgisayar yazıcısı ve kartuşlarıdır. Nespresso da, makinaları (türkiye için konuşmuyorum) nisbeten mantıklı fiyatlarla satışa sunuyor ve asıl parayı kahve kapsüllerinden kazanıyor. Türkiyede vergiler vs sonrası bu makinaların halen ucuz diye nitelendirilmesinin mümkün olmadığının farkındayım. Bu da sistemin dayandığı iş modeliyle çeliştiği için -diğer faktörler gözardı edilse dahi- nespressonun türkiyede başarılı olamayacağının göstergesi bence. (Citiz modeli, ingilterede 400 tl ye karşılık gelen fiyattan satılırken türkiyede 750 tl. Buna bir de iki ülke vatandaşlarının alım gücündeki farkı eklerseniz tablo daha net olur).

ama biz iş modelini bırakıp bardaktaki kahveye dönelim. zaten asıl kıyametin koptuğu nokta burası, çünkü kahve erbapları/gurmeler, kapsül sistemleri genelde hakir görme eğilimindeydiler. Özellikle avrupa ve amerika pazarında belli bir pazar payına sahip olan tassimo, senseo, keurig, illy, caffitaly(tchibonun dahil olduğu sistem), gibi sistemler ve kahveleri yerden yere vurulmakta idi. İlk defa nespresso, kahve camisında azımsanmayacak bir kesimin takdirini kazandı. Bunu ilk itiraf edenler neredeyse aforoz edilecekti Elbette kimse usta baristalar tarafından profesyonel makinalarda taze kahveler ile yapılmış espressolar ile nespressoyu bir tutmuyor ama ingilizce tabirle nespresso "next best thing" olarak kabul gördü. iyi kahvenin ne olduğunu bilen bir çok insan bile kullanımındaki anormal kolaylık karşısında lezzetten biraz ödün vermekte ve bu makinalara geçmekte bir sakınca görmedi. Fakat bu durum tartışmaları bitirmedi. Lezzet olarak tamam gibi görünse dahi nespressonun hala ciddi eleştirildiği noktalar var. Bunlardan ilki, üstteki paragrafta bahsettiğim iş modeline dayanıyor. yani makinaları ucuza verip parayı kahveden kazanma mantığı. Hakikaten de kullanıldığı ortamdaki yoğunluğa bağlı olarak, 750 tl lik nespresso makinası almak yerine 5.000 tl lik jura almak 3-4 senenin sonunda kullanıcıyı kara geçirebilir. Hemen matematiğini yapıp deneyelim;

günde 5 fincan kahveden yılda 300 günlük kullanım üzerinden

nespresso: 750 tl makina + [1,40 tl (kapsül maliyeti) x 5(günlük tüketim) x 300(yılda kullanılan gün sayısı)] x 3 (yıl) = 7.050 TL
    Jura (veya muadili bir süperotomatik): 5.000 tl makina + [0,60 tl (fincan başına kaliteli kahve çekirdeği maliyeti) x 5 (günlük tüketim) x 300 (yılda kullanılan gün sayısı)] x 3 (yıl) = 7.700 TL

evet 3 yılda değilmiş ama 4. yılda tam otomatik makina kara geçmeye başlıyor. eğer kahve tüketimi daha fazla olursa veya nespresso birden kapsül fiyatlarını fahiş biçimde arttırmaya kalkarsa tabiiki daha önce..

Diğer bir eleştiri noktası, kahve çeşitlerinin yetersizliği. Nespresso, kapsülleri sadece kendisi üretip satmak için kendini patentlerle korumaya aldı, böylece farklı kahve üreticileri nespresso ile uyumlu kapsül üretemiyor (en azından şimdilik) kendisi de hepi topu 10 çeşit standart + 3-5 özel seriyi de eklerseniz toplamda maksimum 15 çeşit kahve sunuyor. Bu kimilerine yeterli gelebilir ama kahveyle ilgili farklı lezzet arayışlarınız varsa 15 çok çok çok yetersiz bir sayı.

Son olarak, çevrecilik açısından baktığımızda tek kullanımlık kapsüller gerçekten inanılmaz bir çöplük yaratıyorlar. bildiğim kadarıyla nespresso henüz kapsüller için bir geri dönüşüm programı da uygulamaya koymadı.

eklemeyi unuttuğum bir mevzu daha var, insan açısından bakarsak belki de en önemlisi bu - bu da benim ayıbım olsun - dünya genelinde kahve üreticileri küçük ölçekli firmalar, kahve alıcıları çok büyük ölçekli firmalar oldukları için, bunların arasındaki ticarette yakın geçmişte üretici aleyhine bir çok durum yaşandı. alıcı firmalar satınalım güçlerini kullanarak fiyatları çok kırıyor, bunun sonucunda üreticileri (üretici firma dediğime bakmayın, %90 ı 3.dünya ülkelerindeki gariban çiftlik halkından bahsediyoruz) neredeyse karın tokluğuna çalışır bir pozisyonda bırakıyorlardı. Yakın zamanda bu duruma son vermek üzere uluslararası bir inisiyatif oluştu ve fair trade kavramı ortaya çıktı. Buna göre artık üreticinin hakları korunacak ve mamülleri yok pahasına ellerinden alınmayacaktı. Kimi şirketler buna riayet ederken kimileri bunu görmezden gelmeye devam ediyor. Nestle de bu kavrama sırtını dönen şirketlerden birisi. Nespresso nun bu kadar pahalı fiyattan kapsül satarken, alımlarını fairtrade esaslarına göre yapmıyor olması avrupa ve amerika kamuoyunda tepki topluyor ve sık sık nestlenin boykot edilmesi fikri gündeme geliyor.

Sizin sorularınıza geçersek;

1. fiyat/kalite oranı (aslında buna yazı içinde değinmiş oldum ama yine de direkt olarak ayrıca yazayım);

avrupa ve amerika pazarı esas alındığında nespresso makinasının fiyat/kalite oranı yüksek, kahvenin fiyat/kalite oranı düşük (kahve kalitesiz olduğu için değil, kapsüller çok pahalı olduğu için). Türkiye pazarı esas alındığında ise hem makinanın fiyat/kalite oranı düşük hem de kahvelerin (yine belirtelim makine veya kahveler kötü olduğu için değil, fiyatlar anormal yüksek olduğu için)

2. nespresso başlangıç veya ileri seviye kullanıcı ayırımı yapılabilecek mantıkta çalışan bir sistem değil pek. Kullanım kolaylığından ötürü espresso yapımı hakkında bilgisi olmayan başlangıç seviyesi kullanıcılara cazip gelebileceği gibi, uzun yıllar bir sürü manuel makina kullandıktan sonra aradaki lezzet farkının bir sürü ıvır zıvırla uğraşmaya değmeyeceğine inanıp bu sisteme dönen çok ileri düzey kullanıcılar da var (bunlar genelde artık yaşı kemale ermiş bezmiş tiplerden çıkıyor)

3. diğer makinalarla aradaki kalite farkına gelirsek, açıkçası bu konuda çok derinlemesine bilgim yok. bildiğim şey farklı markaların makinalarının da bir kısmını zaten nespressonun makinalarını yapan Euster-Frigsmag firması yapıyor. Bu firmanın da isviçre haricinde çin de fabrikaları var ve yanlış bilmiyorsam nespresso makinalarının da bir kısmı isviçre de üretilirken bir kısmı çin de üretiliyor. Bunu çin mallarına karşı alerjiniz varsa diye yazdım. benim kanaatimce bir malın salt çinde üretiliyor olması onun kalitesiz olduğu anlamına gelmez. eğer doğru hammadde girişi sağlanıyor, eğitimler, kalite kontroller düzgün şekilde yapılıyorsa çinde de pekala kaliteli mal üretilir zaten üretiliyor da..

iyi günler

• Bugün telefonla konuştum. Söylediklerine göre iki siparişin aynı olmasından dolayı bir tanesi yanlışlıkla atlanmış. İkinci siparişimi iptal edip birincisini tekrar açtılar. Gelişmeleri buradan da paylaşacağım. Yasak değil sanırım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 2 Mart 2015; 20:29:34 >
  • önce 1 eksik geldi siparişim mesaj attım tekrar göndereceklerini söylediler ve geldi ancak 1 fazlası ile geldi. Başkasının siparişi de bende şu anda. Kargo karşı taraftan ödemeli sahibine yollayacağım bi ara.
  • @egurme Keşke siteniz üzerinden cevap alabilip buradan ulaşmak zorunda kalmasaydım ancak anlaşmalı olduğunuz kargo şirketi ihbar bile bırakmadan iletilmediğini belirttikleri paketi geri gönderme cüretinde bulunmuş! Paket size ulaştıysa bulacağınız çözüm yolunu merakla beklemekteyim, teşekkürler. Sipariş Nu: 12992
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.