Şimdi Ara

[24.01.2019 - YENİ KAMPANYA] Yeniden! E-gurme.com'da kahve kategorisinde %45 İndirim! (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.133
Cevap
29
Favori
36.054
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler Türk kahvesi şeklinde öğütülmesini söyledim.

Kahveyi ne şekilde hazırlayabilirim ?

Evde kahve makinem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: judith

Beyler Türk kahvesi şeklinde öğütülmesini söyledim.

Kahveyi ne şekilde hazırlayabilirim ?

Evde kahve makinem yok.

Türk kahvesinden başka maalesef birşey olmaz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki evde kahve makinem olursa ve bu kahve makinesi sadece filtre kahve yapıyorsa öğütme biçimi olarak sadece filtre seçmem gerekiyor değil mi ?

Çekirdek olarak öğütün dersek normal çekirdek geliyor ?

Çok teşekkürler mustafa bey.
  • Isıya dayanıklı french press aldım, bununla nasıl kahve yapacağımı anlatabilir misiniz. Bir de French press olarak öğütülmüş Ethiopia Limu kahvesinden kaç çay kaşığı koymak lazım, alet komple dolacak şekilde yapmak istiyorum
  • quote:

Peki evde kahve makinem olursa ve bu kahve makinesi sadece filtre kahve yapıyorsa öğütme biçimi olarak sadece filtre seçmem gerekiyor değil mi ?

Aynen öyle.. ama bence kendinize bir kahve değirmeni edinip, kahveleri çekirdek olarak alıp iceceginiz anda öğütmek. Böylece bayat kahve içmez olmazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

yeni paketleri ben de beğenmedim maalesef. umarım site bu paketlerden vazgeçer.
    bu paketleri çok mu aradınız? mükemmel olmuş saklama derdi ortadan kalkmış. çekirdekleri cebimizde taşırız artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quak -- 25 Şubat 2015; 23:54:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyq

quote:

Peki evde kahve makinem olursa ve bu kahve makinesi sadece filtre kahve yapıyorsa öğütme biçimi olarak sadece filtre seçmem gerekiyor değil mi ?

Aynen öyle.. ama bence kendinize bir kahve değirmeni edinip, kahveleri çekirdek olarak alıp iceceginiz anda öğütmek. Böylece bayat kahve içmez olmazsınız.

Paraya kıyıp öğütmeli kahve makinesi almayı düşünüyorum.

Veya tavsiye edebileceğiniz başka makineleri bekliyorum.

• French Press'in büyüklüğüne göre de değişir ama basit bir yöntem: her bir bardak (kupa) için 1 çorba kaşığı kahve koymanız yeterli olur. Tabiki damak zevkinizi siz daha iyi bileceğiniz için bu miktar +/- değişebilir.

İstediğiniz miktar kahveyi french press'in içine koyup üzerine gezdirecek şekilde sıcak su döküp karıştırdıktan sonra kapağını kapayıp ama pressi bastirmadan 3 dk demlemeniz gerekmektedir. Daha sonra pressi bastırın. (Demleme süresi yine damak zevkinize göre de değişebilir ama fazla demlenirse kahve acılaşır bilginiz olsun..)

Ayrıca önemli bir hatırlatma: Kahvem sıcaklığını korusun istiyorsanız French Pressi önceden sıcak su ile ısıtın. Ve kahvenin üzerine koyacağınız suyun 100° olmamasına dikkat edin. Zira kaynamış su kahveyi yakabilir. Canım kahve istedi.. :) neyse şimdiden afiyet olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyq -- 26 Şubat 2015; 0:08:12 >
  • Cezveden sicak sicak turk kahvesi icen biri frencch press'e alisir mi? Sonucta 5-6 dk bekleme suresinde kahve sogur gibi geliyor.

• judith kullanıcısına yanıt
    Filtre kahve tüketmedigim için maalesef yardımcı olamayacağım. Şu konuya bir bakın isterseniz:http://kahveler.net/filtre-kahve-makineleri/403-ofis-icin-ogutuculu-filtre-kahve-makinesi.html

• Hala kahvem gelmedi. Iki hafta oldu el insaf. Satarken buradalar ama sattıktan sonra sorumuza cevap veren yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunlar halledilir aslinda ama firmanin is yapma tarzi foruma uygun degil, forumla ilgilenecek birini gorevlendirmedikleri takdirde hic bir zaman memnuniyet belli oranin ustune cikmaz, insanlar muhatap alinmak istiyor bu kadar basit ama firma forum mantigini tam kavrayabilmis degil gordugum kadariyla, yanlis paketlemelerden daha fazla kaybettiriyor bu tavri firmaya.

• Firmayı haksız yere eleştiriyorsunuz, sabırsınız vs. diyen arkadaşları bilgilendirmek ve diğer sorunları da belirtmek açısından özet geçmek gerekirse:

Hatalı paketlenen ürünler var, kilitli olmayan valfli poşetlerle gönderilen ürünler var, yola çıkmayan / nerede olduğu belli olmayan paketler var.

E-gurme biz ürünleri kargoya verdik geçen cuma-cumartesi diyor, kargo şirketi sizin adınıza paket yok diyor, panelde hala hazırlanmakta olarak gözüküyor. E peki paketler nerede? Kimden bilgi alabiliriz? İşte kargo firmaları takip numaralarını daha sisteme girmedi vs diye de konuyu geçiştiriyorlar.

Firmadan kısa vadede beklenti şu şekildedir : satış öncesi verilen cevaplar var iyi güzel, lakin para ödendikten sonra ortada satıcı yok. Birisi çıkıp da kardeş senin kargo takip numaran şu, bak buradan takip edebilirsin demiyor. Ortada belirsizlik yığını var. Açıkçası DH'de ilk kez bir sıcak fırsattan yararlanıyorum ve ortada 2. kez DH'de sıcak fırsat sunan bir şirket var, yani ne kadar yoğunluk olacağını tahmin edebilmeleri gerekiyordu.

Bu arada önceki mesajımda Çin'den gelen paketin bu siparişimden daha önce geleceğini öngörmüştüm: 12 Şubatta yola çıkan paket, 25 Şubatta ülkeye giriş yapmış durumda, ama hala İstanbul içindeki paketten eser yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usekes -- 26 Şubat 2015; 1:31:05 >

• Ama firma iyi niyetli Hatalı siparişleri bildirdiğinizde hemen yenisini yolluyor, bol bol özür diliyor falan, yani vakti olan geniş zamanda alışveriş yapan her zaman sipariş verebilir.

Şuan elde iyi niyet ve güzel kahve var sadece, kahvedünyasında denediğim kahveden sonra evde yapacağım amatör kahve her türlü daha lezzetlidir diyorum.
  • Benim de ürünler hala ortada yok. Hesapta kargoya verdik diyorlar ama kargo firması adıma herhangi bir kargo bulunmadığını belirtiyor. Eğer bu hafta sonuna kadar ürünler gelmezse Paypal üzerinden dispute açacağım. Saçmasapan bir hal almaya başladı bu mevzu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: torku42

Ama firma iyi niyetli Hatalı siparişleri bildirdiğinizde hemen yenisini yolluyor, bol bol özür diliyor falan, yani vakti olan geniş zamanda alışveriş yapan her zaman sipariş verebilir.

Şuan elde iyi niyet ve güzel kahve var sadece, kahvedünyasında denediğim kahveden sonra evde yapacağım amatör kahve her türlü daha lezzetlidir diyorum.

İyi niyetlilik değil onun adı. Kendi yaptığı hatayı telafi etmek denir ona. Kabaca alım satım işlemi : para karşılığında mal/hizmet almak şeklindedir. Satıcıdan kaynaklanan sorunlarda paranızı geri iade alma hakkınız her zaman vardır. Parasını verip hatalı ürün yollayıp bir de bunu düzeltmezse o zaman asıl durum kızışır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eled

quote:

Orijinalden alıntı: Eled

Açıkçası ben de siparişimin durumunu merak ediyorum. Ki pek sorunsuz bir sipariş değildi benimkisi. Şöyle ki;

12 Şubat'da 12951 sipariş numarasıyla kahveleri öğütülmüş olarak sipariş verdim.

Sipariş halen hazırlanmakta olarak göründüğü için daha sonra 18 Şubat'da 13236 sipariş numarasıyla'da bir adet el değirmeni sipariş edip, eski siparişimdeki kahvelerin öğütülmemesini ve iki siparişin beraber gönderilmesini rica ettim.

Halen gelen giden yok. Umarım bugün doğru olarak siparişlerimi alabilirim.

Siparişim öğütülmüş olarak ve değirmensiz geldi. Daha sonra hem buradan hem de site üzerinden yazdığımda Mehmet Bey bana ulaştı ve kahveleri geri göndermeme gerek olmadığını, güncelleyip tekrar gönderilebileceğini belirtti. Yoğunluktan dolayı notlar gözlerinden kaçmış sanırım. Ben de değirmenle birlikte hediye çekirdek kahve rica ettim.

İlgisi için buradan da teşekkür ederim. Kahvelerim bitince bir sonraki siparişimi de kendilerine vereceğim.

Konuyla ilgili gelişmeyi vereyim.

Az önce kahve değirmenim ile birlikte kocaman bir paket geldi. Mehmet Bey'e buradan ayrıca ilgisi ve hediyesi için teşekkür ederim. Kendisi hediye olarak anlaştığımız 1 yerine sipariş ettiğim 3 kahveyi de çekirdek halinde göndermiş. Böyle eli açıklıklara, müşteri memnuniyetine özene pek alışkın değiliz biz Mehmet Bey.

Hediye kahveler için tekrar teşekkür ederim. Bundan sonra her halükarda artık sizden alacağım ki, şu ana kadar Costa Rica Dota Tarrazu'yu deneyip çok memnun kalmıştım. Hafta sonu diğerlerini de deneyip yorumlarımı yazarım.

• Ben de konuyla ilgili gelişmeyi vereyim, bugün arayıp zar zor da olsa sipariş durumunu sorabildim. Siparişim kargo şirketine gönderilenler arasında gözükmüyor, e-gurme'de de gözükmüyor, kısaca paket kayıp.

Yarın tekrardan aynı paketi gönderecekler.

Siparişi gelmeyen arkadaşlar arayıp sorsun durumu bence.
  • Ayın 12 sinde ben de sipariş verdim. 20 sinde kargoya verilmiş. Bugün ayın 26 sı ve hala kahveler elime ulaşamadı. Dün siteden 2 defa mesaj yolladım. Arayan soran yok. Son dakikaya kadar hoşgörülü davrandım. Hatta siteye yazmadan önce pazartesi mng kargoyu aradım adres ve telefon bilgisi eksik olduğu için bana yollayamadıklarını söylediler. Tamam dedim sesimi çıkarmadım. Dün MNG kargoyu aradığımda yığunluktan çıkaramadıklarını söylediler. Siteye yazdım artık. En azından onlar uğraşsınlar diye. Kahve aldıktan sonra Arçelik'in espresso makinesini aldım. Öütücü de almış olduğum için çekirdek de aldım çiğ de. Geç gelmesini o yüzden pek umursamadım. Ama 3 km mesafeden 5 günde gelemedi. Geç gelmesi sorun değildi firmanın adresi eksik vermesi de ama ilgisizlik kaale alınmamak bozuyor herkesi. Herkesin şikayeti telafi edilmiş ama benim yazdığım 3 şikayet dikkate alınmamış. Sayın yetkili burayı görsün diye sessziliğimi bozdum artık. Benim durumumda olan kaç kişi var?

Sipariş numaram 13028

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.