Şimdi Ara

[24.01.2019 - YENİ KAMPANYA] Yeniden! E-gurme.com'da kahve kategorisinde %45 İndirim! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.133
Cevap
29
Favori
36.054
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce 1.5 kg kahveyi 50 TL'ye aldım, son iki yıldır aldığım en iyi fiyat diyebilirim.
    Bu sefer deneme amaçlı çiğ çekirdek de aldım.
    Haber verenlere teşkkür ederim.

Kahve ile ilgili çok soru soruluyor, özellikle espresso yapmayla ilgili.
    Bunları burda iki satırla cevaplamak yeterli gelmez.
    Taze kahve olayında yeniyseniz forumda yeralan başlığa bir uğrayın derim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_52382437/mpage_48/f_//tm.htm#102618993

Bir de kahveler.net var.
    Orda da yeniler için yararlı bilgiler var.

[24.01.2019 - YENİ KAMPANYA] Yeniden! E-gurme.com'da kahve kategorisinde %45 İndirim!

• quote:

Orijinalden alıntı: msahin55

Hangi ürünü tavsiye edersiniz?

Dam Sakızlı Türk kahve alırsam Kavruluş Biçimi ve öğütülüş biçimi ne olmalı?

Edit: Popüler ürünlerdeki Irish Cream Aromalı Kahve nasıl??

Merhabalar,

öğütülüş biçimini ince seçebilirsiniz, kavurma olarak ta açık veya orta tavsiye ediyoruz,

Normalde kahvelerin aromalandırılmış tüketilmesini tavsiye etmiyoruz ama aromalılar arasından tercih yapacak olursanız irish iyi bir tercih olacaktır.
  • egurme kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bir kahve tutkunu değilim. Nescafe GOLD bana yetiyor diyorum varın siz düşünün nasıl bir kahve cahiliyim. Attığınız linke bir göz gezdirdim ansiklopedik bilgilerle dolu maşallah ben bu kadar detaylı bir şey olduğunu düşünmüyordum. Bize gösterilen şu minik taneler kavrulup parçalanıyor sanıyordum. Şuan ilber ortaylının "Çok cahilsin, keşke ölsen!" capsine bakıp adam doğru söylüyor diyorum o derece :)

Attığınız linke tek anladığım ve uyguladığım kısım en alttak Nestle ile ilgili olan kısım. Sorularımı sorayım duruma göre hareket edeceğim..

1-) Kahve makinem yok, herhangi bir pişirme, filtreleme aletim yok. Sıcak suyu ekleyip kahvemi içmek istiyorum. Bir fincan sabah içerim birde akşam, validemde içmekte aynı şekilde yani günde 4 fincan tüketiliyor evde. Sitenizdeki tüm kahveler profesyonel işler için mi üretiliyor? Nescafe GOLD gibi çözülebilir kahveniz var mı, su ile kolayca hazırlayıp içebileyim, varsa önerinizi alabilir miyim? Aromalı olanları (fındık, vanilya vs.) sevmem ama harman olanlar tam olarak nedir onuda bilmiyorum. Lezzetli bir harman tavsiyeniz varsa onuda alabilirim.

2-) 250gr olan ambalajlar dan kaç fincan kahve çıkar? (normalde kırmızı nescafe fincanına ort. 1 tatlı kaşığı atarım, şekersiz içerim) 15 günde tüketin diye yazmıştınız bir üyeye maksimum 20 gün olsun bana 250gr yeter mi?

3-) Bu soru çok ama çok cahilce farkındayım :) Alttaki resimde bulunan kahveyi suyla karıştırsam erir mi, hep bunu hayal eder gider Nescafe GOLD alırım.

[24.01.2019 - YENİ KAMPANYA] Yeniden! E-gurme.com'da kahve kategorisinde %45 İndirim!

• Hocam gecen kampanyadam yaralanip sayenizde malawi pampamva yi kesfetmistik tadia gayet hosumuza gitmisti .malawi ye benzeyen Aromasi olan , kaliciligi yuksek, cekirdek tavsiyesi olan olursa cok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Hazır Çaylara merak sarmışken alayım dedim de inidrim kahvelerde sanırım

Merhabalar,

Hayır sadece kahvelerde değil çay kategorisinde 5'li harman bitki çay ve 5'li siyah çay deneme paketlerinde de indirim var.

http://www.e-gurme.com/gurme-gourmet/cay/kampanyalar-cay/5li-harman-bitki-cay-tadim-paketi.html

http://www.e-gurme.com/gurme-gourmet/cay/kampanyalar-cay/5li-siyah-cay-tadim-paketi.html

• Talvehtia kullanıcısına yanıt
    Bende bir kahve alıp deneyim o zaman bu iş için gerçekten gurme olmak lazım kendi karışımını hazırlamak lazım.. Hafif sert ve lezzetli bir filtre kahve için hangi karışımı önerir siniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • albati kullanıcısına yanıt
    Hocam listeniz güzel gözüküyor ama türk kahvesi dışında birşey anlamadım. Bunları makinada mı hazırlıyorsunuz? Ek olarak neden bu kadar çeşit aldınız tatları arasında nasıl fark var? Yoksa karışım mı yapıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanERYVZ

Hocam listeniz güzel gözüküyor ama türk kahvesi dışında birşey anlamadım. Bunları makinada mı hazırlıyorsunuz? Ek olarak neden bu kadar çeşit aldınız tatları arasında nasıl fark var? Yoksa karışım mı yapıyorsunuz?

Ben sadece espresso yapıyorum. Türk kahvesini de arada.
    Makinem ve yapış şeklim şöyle:
    Video bana ait değil.

https://www.youtube.com/watch?v=3sBKAwtZGgY
  • Az da olsa bilgimi paylaşmak istiyorum.

1. Kahve makinesi almadan da French Press ile içebilirsin, yok ben onunla uğraşmak istemiyorum dersen de çektirebilirsin.

2. 250 gram ambalajda ortalama 125 fincan kahve çıkar sek olarak. Bu da sana 25 günden fazla yeter günde 4 fincan için.

3. Kahveni resimdeki gibi atıp eritemezsin, o sert çekirdekli kahveyi Nescafe Gold ayarında çektirip o şekilde alman gerekir, bunu da e-gurme de bulabilirsin zaten.

@CanERYVZ

Gökçe yanlışım varsa düzelt sana zahmet. @gokceonur
  • Türk Kahvesi gibi hemen hemen her kahveyi toz haline getirebilirsiniz.

Makine de hazırlanmıyor, kimisi kahvenin anavatanı Etiyopya'nın yüksek rakımlı yaylalarında yetişiyor ona göre aroması oluşuyor, kimisi de Robusta gibi 600 metreden daha aşağıda yetişir.

Tabi hepsinin kendine göre ayrımları var, kimi acı, kimi tatlı, kimi aromalı, kimi yöresel bu şekilde ayrılıyor.

@CanERYVZ

Gökçe yanlış bilgi varsa düzeltir misin.

@gokceonur
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Az önce 1.5 kg kahveyi 50 TL'ye aldım, son iki yıldır aldığım en iyi fiyat diyebilirim.
    Bu sefer deneme amaçlı çiğ çekirdek de aldım.
    Haber verenlere teşkkür ederim.

Kahve ile ilgili çok soru soruluyor, özellikle espresso yapmayla ilgili.
    Bunları burda iki satırla cevaplamak yeterli gelmez.
    Taze kahve olayında yeniyseniz forumda yeralan başlığa bir uğrayın derim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_52382437/mpage_48/f_//tm.htm#102618993

Bir de kahveler.net var.
    Orda da yeniler için yararlı bilgiler var.

Yardımınız ve yorumunuz için teşekkür ederiz.

• kadtas kullanıcısına yanıt
    Costa Rica'yı deneyebilirsin, tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egurme

quote:

Merhabalar,

öğütülüş biçimini ince seçebilirsiniz, kavurma olarak ta açık veya orta tavsiye ediyoruz,

Normalde kahvelerin aromalandırılmış tüketilmesini tavsiye etmiyoruz ama aromalılar arasından tercih yapacak olursanız irish iyi bir tercih olacaktır.

Damla sakızlı Türk kahvesi mi daha güzel yoksa normal mi? Cahilliğim için kusura bakmayın. Hangisini tavsiye edersiniz? 1 KG almayı düşünüyorum ona göre pişman olmak istemem

• Şurup ve soslarda da indirim olsa ne güzel olurdu...
  • quote:

Hocam ben bir kahve tutkunu değilim. Nescafe GOLD bana yetiyor diyorum varın siz düşünün nasıl bir kahve cahiliyim. Attığınız linke bir göz gezdirdim ansiklopedik bilgilerle dolu maşallah ben bu kadar detaylı bir şey olduğunu düşünmüyordum. Bize gösterilen şu minik taneler kavrulup parçalanıyor sanıyordum. Şuan ilber ortaylının "Çok cahilsin, keşke ölsen!" capsine bakıp adam doğru söylüyor diyorum o derece :)

Attığınız linke tek anladığım ve uyguladığım kısım en alttak Nestle ile ilgili olan kısım. Sorularımı sorayım duruma göre hareket edeceğim..

1-) Kahve makinem yok, herhangi bir pişirme, filtreleme aletim yok. Sıcak suyu ekleyip kahvemi içmek istiyorum. Bir fincan sabah içerim birde akşam, validemde içmekte aynı şekilde yani günde 4 fincan tüketiliyor evde. Sitenizdeki tüm kahveler profesyonel işler için mi üretiliyor? Nescafe GOLD gibi çözülebilir kahveniz var mı, su ile kolayca hazırlayıp içebileyim, varsa önerinizi alabilir miyim? Aromalı olanları (fındık, vanilya vs.) sevmem ama harman olanlar tam olarak nedir onuda bilmiyorum. Lezzetli bir harman tavsiyeniz varsa onuda alabilirim.

2-) 250gr olan ambalajlar dan kaç fincan kahve çıkar? (normalde kırmızı nescafe fincanına ort. 1 tatlı kaşığı atarım, şekersiz içerim) 15 günde tüketin diye yazmıştınız bir üyeye maksimum 20 gün olsun bana 250gr yeter mi?

3-) Bu soru çok ama çok cahilce farkındayım :) Alttaki resimde bulunan kahveyi suyla karıştırsam erir mi, hep bunu hayal eder gider Nescafe GOLD alırım.

Merhabalar, esprili mesajınız bizi çok eğlendirdi, böyle neşeli müşterilerimizin olması bizi çok mutlu ediyor, sırasıyla sorularınıza cevap vereyim hemen Can bey,

1) Çözünebilir kahve çok tasvir ettiğimiz bir ürün değildir, normalde kahve suda çözülmez, suda çözülebilmesi için kimsayal bir işlemden geçmesi gerekir ve bu işlem için önceden bayatlatılması gerekir. Çünkü taze kahve karbondioksit salgılar, bizim sitemizdeki ürünlerle yapabileceğiniz en pratik çözüm french press ile demlemedir, 22 liraya bir french press alıp bir de 250 gr. kahve alarak mutlu bir kahve tüketici olabilirsiniz Annenizle beraber, annenizin ellerinden öperiz.

2)15-18 fincan arası çıkar, maksimum dediğimiz gün sayısı aromayı en yüksek oranda alabileceğiniz aralıktır tabii ki 20 günde de tüketebilirsiniz, ancak aromasında ufak ta olsa bir azalma meydana gelecektir.

3) Estağfurullah ne cehaleti, birinci soruda da cevap verdiğimiz gibi kahve suda çözülebilen bir madde değildir, o kahvenin bir öğütücüde öğütülmesi gerekir, öğütüldükten sonra da nescafe "gold" gibi erimez sadece dem verir.

Umarım cevaplarımız yararlı olur,

İyi günler dileriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuccukpirana

Hocam gecen kampanyadam yaralanip sayenizde malawi pampamva yi kesfetmistik tadia gayet hosumuza gitmisti .malawi ye benzeyen Aromasi olan , kaliciligi yuksek, cekirdek tavsiyesi olan olursa cok sevinirim

Şuan benzer karakterde önerebileceğim kahve endonezya kahvesidir,

iyi günler dileriz.
  • quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

Damla sakızlı Türk kahvesi mi daha güzel yoksa normal mi? Cahilliğim için kusura bakmayın. Hangisini tavsiye edersiniz? 1 KG almayı düşünüyorum ona göre pişman olmak istemem

Estağfurullah ne cahilliği, biz kahvede her zaman katkısız saf kahveyi öneririz, kahve çekirdeğinde binden fazla bileşen vardır, çok fazla aromatik değer taşımaktadır, kahveyi içmeye kendinizi alıştırdıkca, kahvedeki aroma farklılıklarını almaya başlayacaksınız.

iyi günler dileriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: theadramelech

Şurup ve soslarda da indirim olsa ne güzel olurdu...

Merhabalar,

Şurup ve soslar bu ürünler başka markaların üretimleri, biz sadece kahvenin yan ürünleri oldukları için bunları sunmaktadır, bizim üretimimiz olmadığı için de maliyetlerimiz çok yüksek o yüzden indirim yapamamaktayız maalesef...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

Estağfurullah ne cahilliği, biz kahvede her zaman katkısız saf kahveyi öneririz, kahve çekirdeğinde binden fazla bileşen vardır, çok fazla aromatik değer taşımaktadır, kahveyi içmeye kendinizi alıştırdıkca, kahvedeki aroma farklılıklarını almaya başlayacaksınız.

iyi günler dileriz.

Pekala o zaman normal kahve alayım.

Düzenleme: Siparişi verdim bakalım. :) İndirim için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D5961688 -- 12 Şubat 2015; 20:38:46 >

• quote:

İki farklı cevap geldi kafam karıştı o yüzden tekrar sormak istedim.

@_ELNINO_ 125 fincan yazmış @egurme 15-18 arasında uçurum olmasa sormak istemezdim ama hangisi doğrudur?

@egurme almam gereken ürünler buradakilerden biri sanırım :http://www.e-gurme.com/kahve/taze-harman-kahveler/
    Kahve Öğütülüş Biçimi: French Press seçmeliyim doğru mudur?

Kahveyi illaki öğütmem gerektiğini çok iyi anladım sayenizde :) çözülebilir olma olayı sadece ufak boyutta olmasıyla alakalı değilmiş.

French Press edinmek şart, suya at, karıştır şekilde kahvede yok orasıda tamam.

Tekrar merhabalar,

arkadaşımız 25 fincan demek istemiş sanırım, 15 - 18 fincan arası çıkmaktadır, evet öğütülüşü french press seçip, french press almalısınız bir adet Can bey

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.