Şimdi Ara

2320 TL (321 dolar) ile bir insan nasıl geçinir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merak ediyorum asgari ücret ile çalışan 8 milyon insan nasıl geçiniyorlar kira faturalar 2320 lira tutar zaten yemek kıyafet iç çamaşırı ilaç falan nasıl alıyorlar berbere gidebiliyor mı 25 TL bir berber 8 TL kola ne bileyim etin kilosu 60 TL 19 litre su 15 TL ekmek 1.75 TL şampuan 20 lira

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi aklıma geldi işe nasil gidiyorlar ulaşım çok pahalı günlük 15 TL tutar gidiş geliş

• ben ailemin evinde kaldığım süre boyunca asgari ücretle çalıştım açıkcası çok dışarı çıkan ve sağda solda takılan biri olmadığım için aldığım parayla ay sonunu bazen getirebiliyordum. Ama bu benim durumum için. Kira yok fatura yok çoluk çocuk yok. Çoluğu çocuğu olanların hele 1 den fazlaysa vay halina, aylık akbil zaten 270 tl olmuştu en son.
  • İşini bilene fazla bile. Eskiden asgari ücret 800 lira bile değildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

İşini bilene fazla bile. Eskiden asgari ücret 800 lira bile değildi.
    Aynen , geçen bi asgari ücretli gördüm altında BMW si vardı

• Tek kişi geçinir anadolu şehirlerinde. Tabi şimdi ot gibi diyeceksiniz ama kitap okumak film izlemek vs gibi aktiviteler parasız yapılabilir. Bana göre dünyayı gezmeyen adam ot gibidir ama 10k maaş alsan da 1500 euro bile yapmıyor yurtdışını 10k ile bile unut. Yani ben 2320 tl ile geçinirim. Gelip 2500 3000 tl kira verenler yazmasın. Zira oturdukları rezidans apartman daireleri. Gerçek yaşam ise villada yaşamaktır derim. Buyrun villada yaşayın o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SM01_VXG -- 7 Mayıs 2020; 6:35:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 tl kola ve berber hariç hepsine katılıyorum kola ülkemize girişi yasaklanmalı zaten 1 lira olsa alıp içmem berberler de artık kapanmalı bence berber kursları falan olsun herkes çocuğunu kendisi traş etsin çocuğu babasını traş etsin berberlere cidden ihtiyaç yok bazıları kendi saçını kendi kesiyo

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Milyon TL ne iş kurulur
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • star scream S kullanıcısına yanıt
    Babasından ev falan kaldıysa veya babası zenginse bir ihtimal olabilir aksi halde ekonomi berbatt

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçinemiyorlar zaten çoğunun ailesi yardımcı oluyor, olmak zorunda kalıyor eğer durumları hali vakti yerindeyse 2320 Tl diyorsun ya hele şuan her şey daha pahalı daha zorlaştı insanlar kira, yakacak, giyim, yeme bunlara nasıl yetişebilecekler hele bir de tek bir birey çalışıyorsa gerçekten Allah hepimizin yardımcısı olsun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Big Booble

Geçinemiyorlar zaten çoğunun ailesi yardımcı oluyor, olmak zorunda kalıyor eğer durumları hali vakti yerindeyse 2320 Tl diyorsun ya hele şuan her şey daha pahalı daha zorlaştı insanlar kira, yakacak, giyim, yeme bunlara nasıl yetişebilecekler hele bir de tek bir birey çalışıyorsa gerçekten Allah hepimizin yardımcısı olsun .
    Hocam ben oruç tutuyorum Allah'a şükür duada ediyorum sizce Allah yardımcı olur mu aklıma takılıyor sadece bunu düşünmem günah oluyor mu peki çünkü genelde gayri müslimler ve dinle alakası olmayan Türkler zengin hayatı yaşıyor

• dermisin kullanıcısına yanıt
    Bence de hocam kola, şeker, tuz, ekmek, makarna böylr şeylerin yasaklanması lazım size katılıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçinirde ona yaşamak denirse.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.