Şimdi Ara

220V AC Frekans ölçümü nasıl yapılır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. UPS çıkışındaki 220V AC nin frekansını ölçmek istiyorum.
    Elimde frekans ölçme kademesi olan 5TL lik ucuz dijital multimetre var. Fakat bu tür multimetreler 5V AC ye kadar ölçüm yapabiliyormuş. Paralel bir kapasite (10nF civarı) bağlanarak bu iş yapılabiliyormuş.
    Ben denedim ama birşeyleri yanlış yaptım sanırım. 8.2nF 1600V luk bir kapasite ile denedim 0 değerini gördüm multimetrede.
    Araya kapasite falan bağlmayınca 1 görüyorum doğal olarak voltaj genliği yüksek olduğu için.
    Bu iş AC-AC trafo ile falan mı yapılır yoksa?

• evet AC - AC trafo kullanarak yapabilirsin...
  • Multimetrenin tek probunu temas ettirdiğinde de değeri gösterir bu durumda cihazı yakmadan ölçmüş olursun yanlışım var ise birisi düzeltsin.
  • Voltaj divider yap ölç. 100k ve 1 k direnci seri bağla. Bu devreyi 220V a bağla (bir tarafını faza, diğerini nötr e).
    1k lık direnç üzerinden frekansını ölç.

seyyah dediği yöntem de işe yarıyabilir. Probe un tek ayağını phase a tak, diğerini de duvara falan değdir. Aynı mantıkla voltaj divider yapmış oluyorsun. Ancak bu yöntemin çalışacağını garanti edemem.

---------------------------------------------------------------
    Notlar:
    -220V tehlikelidir, gerekli önlemleri al.
    -Direncin 220V yanması gibi bir durum söz konusu olabilir. Yukarıdaki verdiğim değerleri 10 la çarpıp falan da deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 16 Şubat 2010; 15:08:17 >
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 100k + 1k pot fikrinini deneyeceğim büyük ihtimalle.
  • Bende vc 68 var problları floresana yaklaştırınca bile gösteriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.