Şimdi Ara

220 V. ZAMAN RÖLESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 220 v. enerjiyle çalışan 0-5 dk. zaman aralığı olan basit bir zaman rölesi devresine ihtiyacım var.

Aynı şekilde düşük voltajda çalışan ( 6 - 12 V. ) gene 0 - 5 dk. zaman aralığında başka bir zaman rölesi devresinede ihtiyacım var.

Bu devreleri hazır kit halde bulabileceğim yerleride yazarsanız sevinirim

NOT : Zaman rölesi kontaklarına max. 220V. 400 W. lık bir devre bağlanacaktır.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertdeniro -- 8 Şubat 2006 16:26:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Elektirikçilerde hazır var ve fiyatlarıda uygun.

Melih bey bu röle priz şeklinde olmaması gerekiyor.

Özellik olarakta ; zaman rölesine enerji geldiği anda istediğim bir zaman sonra ( 0-5 dk. arası ) röleyi çekecek , enerjisi kesilincede röleyi bırakacak.
    Yani röleyi enerji gelir gelmez değilde geçikmeli çekecek.

Saygılarımla
    siviçlerle ayarlarsın zaman aralığıda dip siviçler ve pot yardımıyla ayarlanıyor.
    Ton-Toff 24 ve 220 beslemeli elkektrikçilerde bulabilirsin
    MElih Bey'in de dediği gibi fiyatlarıda düşük.

Orjinalden alıntı: cncrd

ister gecikmeli açılan ister gecikmeli kapanan üzerindeki dip
    siviçlerle ayarlarsın zaman aralığıda dip siviçler ve pot yardımıyla ayarlanıyor.
    Ton-Toff 24 ve 220 beslemeli elkektrikçilerde bulabilirsin
    MElih Bey'in de dediği gibi fiyatlarıda düşük.

Maliyet hesabı için ortalama bir fiyat vermeniz mümkünmü.

Teşekkür ederim.
    Daha Fazla Göster
  • 5 dakikanız çok kritik değilse 556 ( çift 555 li entegre !!! ) ile , kritik ise de 4060 CMOS entegre ile basitçe yapabilirsiniz... Ama hazır olanlar epey ucuz... 30YTL olmamalı gibi hatırlıyorum.
    Saygılar.

Orjinalden alıntı: untayk

5 dakikanız çok kritik değilse 556 ( çift 555 li entegre !!! ) ile , kritik ise de 4060 CMOS entegre ile basitçe yapabilirsiniz... Ama hazır olanlar epey ucuz... 30YTL olmamalı gibi hatırlıyorum.
    Saygılar.

Bu entegrelerle ilgili yapacağım işe uygun basit bir devre şeması gönderebilirmisiniz.Baskı devre şeması olursa daha iyi olur.

Bugün olmazsa kadıköye yada karaköye adam göndereceğim.

Saygılarımla

Hiç aklıma gelmemişti.Bu dediğim özellikteki zaman rölesinin görevlerini bildiğimiz basit merdiven otomatikleri göremezmi?
    Hem fiyatlarıda çok ucuz , zaman aralıklarıda istediğim gibi.

Yalnız bu otomatikler bildiğim kadarıyla enerjiyi verince çekiyor ve ayarlanan süre sonunda bırakıyor.Bana enerjiyi verince hemen çekmicek ayarladığım süre sonunda çekecek bir röle lazım.

Ne dersiniz arkadaşlar bu merdiven otomatiklerinin bu şekilde bağlantısını yapmak mümkünmüdür.
    Ben MEVLANA değilim.Adam ol da öyle gel.
    2013 GRAND CMAX 1.6 TDCI AYTOZU GRİ
  • ENTES marka ve MCB serisi zaman röleleride işini görür ..Fiyatları arkadaşların dediği gibi 25-30 civarı

Orjinalden alıntı: robertdeniro

Sn. untayk verdiğiniz link için teşekkür ederim.

Hiç aklıma gelmemişti.Bu dediğim özellikteki zaman rölesinin görevlerini bildiğimiz basit merdiven otomatikleri göremezmi?
    Hem fiyatlarıda çok ucuz , zaman aralıklarıda istediğim gibi.

Yalnız bu otomatikler bildiğim kadarıyla enerjiyi verince çekiyor ve ayarlanan süre sonunda bırakıyor.Bana enerjiyi verince hemen çekmicek ayarladığım süre sonunda çekecek bir röle lazım.

Ne dersiniz arkadaşlar bu merdiven otomatiklerinin bu şekilde bağlantısını yapmak mümkünmüdür.

Olur tabi. Merdiven otomatiğinin içerisindeki rölenin normalde kapalı(NC) kontağını kullanarak istediğini gerçekleştirirsin.
  • Cuma günü kadıköyden aldık almasınada adam bana entesin EFS-X modelini verdi işimi görür diye.Eve gelince anladım işimi görmeyeceğini.Çünki bu madel flaşör modeli.Yani 2 tane zamanlayıcısı var.Röleyi devamlı çek bırak yapıyor.Zaten adamdada işimi görecek başka bişeyde yoktu.Birkaç dükkana sordum onlarda sattığı rölenin özelliklerini bilmiyordu ve zaman aralıklarıda çok dardı.( 0-1 dk )

3 kuruşluk röle için şimdik tekrar kadıköye gideceğiz işi gücü bırakıp.İnsan sattığı malın özelliklerini bilmezmi.

Entesin SM - 7 modeli.

1 sn ile 60 saat arası ayarlanabiliyor ve geçikmeli olarak röleyi çekiyor.

Adamlar harika röle yapmışlar.Piyasadaki diğer rölelere göre gerçektende kalitesi baktığınız zaman bariz şekilde belli oluyor.

Burada bana yardım eden tüm arkadaşlara teşekkürlerimi iletirim

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertdeniro -- 15 Şubat 2006 13:24:12 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.