benim tavsiyem alttaki devreye benzer bir devre kur hem az biraz kararlı olur hemde güvenli. Tabi kapasitif bir besleme yapacaksan elbet.
Resimdeki 12 Volt zenerden sonrasını yapmana gerek yok ondan sonrasını yaparsan 5 volta indirmiş olursun. 5W lık bir zenerde fazla gelebilir. sen oraya 1 W lık kullan.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
ne calıştıracaksın kac wattlık birsey
bır adaptor alsan hıc ugrasmana gerek yok
quote:
Orjinalden alıntı: thenoone
benim tavsiyem alttaki devreye benzer bir devre kur hem az biraz kararlı olur hemde güvenli. Tabi kapasitif bir besleme yapacaksan elbet.
Resimdeki 12 Volt zenerden sonrasını yapmana gerek yok ondan sonrasını yaparsan 5 volta indirmiş olursun. 5W lık bir zenerde fazla gelebilir. sen oraya 1 W lık kullan.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
/>
/>
şekildeki malzemeler şunlar sanırım bir hata varsa uyarınız.
1 uf 250 volt ac kondansatör 2 adet
12 mega ohm direnç (orada yazan H.V.R. nedir anlayamadım?)
ona saygı gosterırım ogrenmek ıcınse senı kutlarım keske herkes senın gıbı olsa bende cok ugrasırım sana en kısa zamanda bır sema verırım
olur beklerim
kusura bakma semayı verirken okunamayacağını dikkate alamadım sana daha sade ve daha stabil bir devre yolluyorum burdaki değerleri rahat okursun sanırım.
şimdi bu şemada ac yukarıdan giriyor 470nF ve 1M (çeyrek watt) paralel bir devreden giriyor arkasından 2W 100 ile 150 Ohm arasındaki bir direnç üzerinden diyotlara giriyor. Arkasından 220 micro farad 35 voltluk kapasite ve ona paralel 12 voltluk bir zener ile çıkışı alıyorsun.
Bu devrenin besleme akımı 0.1 A civarı öyle 1 amper çekemessin haberin olsun. Birde çıkış 7805 çıkışı gibi süper bir regüle olmaz ama analog devreleri ve bazı mikroişlemci devrelerini çalıştırır.
teşekkür ederim. çalıştıramazsam 12 voltla kendime bir gece lambası yaparım.
eğer başka bu tip bulursanız onlarıda yapabilirim.
sağolun.
ben bu besleme ile sürekli çalışıyorum ve kullanıyorum bu nerdeyse en stabil olanı tabi değişik modeller vardır ama maliyet acısından ve ihtiyac acısından uygun olanı bu geliyor bana
Neden trafo kullanmıyorsun? Sabit bir yükün olsa kondansatörle olur ama amfiyi böyle bir güç kaynağıyla kullanamazsın, çünkü beslemeye binen yük sürekli değişir.
güç kaynağı kullanabilirsin, şu cep telefonlarını şarj eden, trafosuz olanlarıda var çıkışına ek bir kondansatör koymak gibi ek tadilatla, 12 volt doğru akımı elde edebilirsin, az yer kaplar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme