Şimdi Ara

220 ac volt'dan 12 volt dc şeklinde bir beslemeye ihtiyacım var devreyi kendim çizdim ama olmadı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu devreyi yaptım ama uçuş elektriği 50 volt olarak verdi.

220 ac volt'dan 12 volt dc şeklinde bir beslemeye ihtiyacım var devreyi kendim çizdim ama olmadı??

sonradan 12 volt yük bağladım volt 2'ye düştü.

bir anlam veremedim.

ondan sonra devreyi şöyle yaptım bu seferde gene istediğim gibi olmadı:

ne yapmalı ne yapmamalıyım yardım eder misiniz?

şimdiden teşekkürler.

• benim tavsiyem alttaki devreye benzer bir devre kur hem az biraz kararlı olur hemde güvenli. Tabi kapasitif bir besleme yapacaksan elbet.

Resimdeki 12 Volt zenerden sonrasını yapmana gerek yok ondan sonrasını yaparsan 5 volta indirmiş olursun. 5W lık bir zenerde fazla gelebilir. sen oraya 1 W lık kullan.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

• ne calıştıracaksın kac wattlık birsey
  • bır adaptor alsan hıc ugrasmana gerek yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: thenoone

benim tavsiyem alttaki devreye benzer bir devre kur hem az biraz kararlı olur hemde güvenli. Tabi kapasitif bir besleme yapacaksan elbet.

Resimdeki 12 Volt zenerden sonrasını yapmana gerek yok ondan sonrasını yaparsan 5 volta indirmiş olursun. 5W lık bir zenerde fazla gelebilir. sen oraya 1 W lık kullan.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

/>

/>

şekildeki malzemeler şunlar sanırım bir hata varsa uyarınız.

1 uf 250 volt ac kondansatör 2 adet

12 mega ohm direnç (orada yazan H.V.R. nedir anlayamadım?)

(alttaki direncin değerini anlayamadım) 1/3 watt (F.R. nedir?)

4 adet 1N 4007 diyot

1000 nano(?)farat 16 volt

12 volt 1 watt zener diyot

hatam varsa lütfen söyleyiniz.

teşekkür ediyorum.

quote:

ne calıştıracaksın kac wattlık birsey

bununla 20 wattlık bir amfim var onu çalıştıracağım

quote:

bır adaptor alsan hıc ugrasmana gerek yok

adaptör almak kolay

benim amacım burada kendim bir şeyler yapmak ve öğrenmemdir.

• bu devreden çekeceğin akım maksimum 100 mA dir haberin olsun 20 W lık bir amfi ye yetermi bilmiyorum.
  • sizden ricam devre elemanlarından bazılarını okuyamadım. alttaki direnç gibi ve 1000 uf mi nf mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ona saygı gosterırım ogrenmek ıcınse senı kutlarım keske herkes senın gıbı olsa bende cok ugrasırım sana en kısa zamanda bır sema verırım
  • olur beklerim
  • kusura bakma semayı verirken okunamayacağını dikkate alamadım sana daha sade ve daha stabil bir devre yolluyorum burdaki değerleri rahat okursun sanırım.

• şimdi bu şemada ac yukarıdan giriyor 470nF ve 1M (çeyrek watt) paralel bir devreden giriyor arkasından 2W 100 ile 150 Ohm arasındaki bir direnç üzerinden diyotlara giriyor. Arkasından 220 micro farad 35 voltluk kapasite ve ona paralel 12 voltluk bir zener ile çıkışı alıyorsun.

Bu devrenin besleme akımı 0.1 A civarı öyle 1 amper çekemessin haberin olsun. Birde çıkış 7805 çıkışı gibi süper bir regüle olmaz ama analog devreleri ve bazı mikroişlemci devrelerini çalıştırır.
  • teşekkür ederim. çalıştıramazsam 12 voltla kendime bir gece lambası yaparım.

eğer başka bu tip bulursanız onlarıda yapabilirim.

sağolun.
  • ben bu besleme ile sürekli çalışıyorum ve kullanıyorum bu nerdeyse en stabil olanı tabi değişik modeller vardır ama maliyet acısından ve ihtiyac acısından uygun olanı bu geliyor bana
  • Neden trafo kullanmıyorsun?
    Sabit bir yükün olsa kondansatörle olur ama amfiyi böyle bir güç kaynağıyla kullanamazsın, çünkü beslemeye binen yük sürekli değişir.
  • güç kaynağı kullanabilirsin,
    şu cep telefonlarını şarj eden,
    trafosuz olanlarıda var
    çıkışına ek bir kondansatör koymak gibi ek tadilatla,
    12 volt doğru akımı elde edebilirsin,
    az yer kaplar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.