Şimdi Ara

22 Yaşında yeni bir üniversiteye başlamak mantıklımı ?[EDİT GELDİ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam anlamadım. Şu anda bilgisayar mühendisliği hazırlıktasın ve DGS ile başka bir bilgisayar mühendisliğine geçmek istiyorsun.

Ama DGS ile geçsem 1 yıl sonra mezun olacağım demişsiniz? Bu nasıl oluyor ben mi anlamadım, açıklarsanız sevinirim.

• Üstad halihazırda okuduğun okulu iyi bir derece ile bitirmeye uğraşıp daha iyi bir üniversitede yüksek lisans yapman da mantıklı olabilir.

• Hayatın boyunca zaten çalışacaksın bari sevdiğin işi yap. Geç kalmış gibi hissetme hiç Türkiye burası.

• Kaliteli üni okumak amacın. Ama zor okulda odev vs ugrasirken kendini gelistirmeye vaktin kalir mi? Bence kaliteli okulu kazaniyosan kazan ama o okulu kazanmak icin harcayacagin vakitte kendini ilerletmen daha faydali olabilir. Hem kazanacam hem kendimi gelistiririm diyorsan iyi bir diploma tabii ki ekstra iyidir

27 yas issizim. Gec degil. Alakasi yok gec bir durumla. Tamamen tercih

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 8 Haziran 2021; 11:49:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22 yaşında makine mah. bırakıp tıp fakültesine girdim şu an 35 yaşındayım, meslekte 6. yılımdayım yaptığım en mantıklı tercihlerden biriydi. Zaman bir şekilde geçiyor.

• ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt

Makine mühendisliğini bırakıp doktor olmak...

Enteresan. 😏

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayı anlamadım şuan hazırlık okuyorsun şuanki üniversitede kalsan yine 25 gibi bitirmicek misin zaten? Gittiğin üniversite hazırlık zorunlu değilse ya da sınav varsa sadece 1 yıl kaybetmiş oluyorsun en kötü senaryo ise 2 yıl. Odtü-itü ayarında bir üniversiteye geçebilirsin geç direk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A3C3A4DE0

hocam dgs yapsam sadece 1sene sonra mezun olacam o konuda bir fark yok.benimde hedefim yumarda dedikelri gibi odtü itü civari üniversiteler.kariyer hedefim tabiki herkes gibi yurtdısinda çalısmak.ama şuan sektörden bi haber olduğum için özel sektör nasıl ne deyildir çok fazla bir bilgim yok malesef ://

1 yıl çok büyük farklar yaratmaz nerede okumak istiyorsan öyle yap. Geçebiliyorsan bahsettiğin ünilere kesinlikle geç derim o halde, sonunda hem ortamın hem üniversite hayatın daha iyi olacak. 1 yıl için geçebilecek imkanım ve çalışma isteğim olsa geçerdim ben de.

• Hocam ben de sizinle aynı durumdayım, tam 22 yaşıma girdiğim ay üniversiteye başlayacağım. DGS ile Bilgisayar Mühendisliğine geçeceğim. İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi gibi yerler hedeflemiyorsanız çok büyük ihtimal 3 yıl okursunuz(hazırlığı atlarsanız), o da 24 yaşın sonu 25 yaşın başı gibi bir şeye tekabül ediyor, 26-27 değil. Gayet normal.

• Bölüm değiştireceksen tamam ama üniversite değiştireceksen mantıksız

• quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Makine mühendisliğini bırakıp doktor olmak...

Enteresan. 😏

tersini yapana da şahit oldum insanoğlu işte :D

• 1 yıl çok büyük farklar yaratmaz nerede okumak istiyorsan öyle yap. Geçebiliyorsan bahsettiğin ünilere kesinlikle geç derim o halde, sonunda hem ortamın hem üniversite hayatın daha iyi olacak. 1 yıl için geçebilecek imkanım ve çalışma isteğim olsa geçerdim ben de.

Yurt dışında çalışmak veya yurt dışına çalışmak için deneyim ve ingilizce yeterli.

• Hiç geç değil merak etme, arkadaşım sevmediği 4 senelik bölümde, 1 yıl hazırşaıkla beraber 3. Sınıfa kadar toplam 4 sene okudu. 3. Sınıf yazında bölüm değiştirdi. İyi ki de değiştirdi. Şuan gayet halinden memnun :) git istediğini yap hocam kimse karışmamalı ne yapacağına :) şimdiden başarılar :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliği bırakıp başka yerde bilgisayar mühendisliğine başlamak zaman kaybından başka bir şey değil.Zaten Türkiyede üniversite eğitimi de kötü.4 yılınızı daha çöp edeceğinize diplomanızı alıp iyi kötü bir yerlerde çalışmaya başlayıp tecrübe edinmeniz daha mantıklı.Bilgisayar mühendisliği yapan bir ton alaylı var büyük şirketlerde bile önemli olan işi yapıp yapamadığınız diploma sadece bir kağıt kod yazamaz.

• Başlanır niye başlanmasın. 30 yaşa kadar hiçbir şey için geç değil.

• iş hayatına ne kadar erken atılırsan senin için o kadar iyi benden demesi

• Benim anlamadığım halihazırda bilgisayar müh okuyorsun bitirdikten sonra tekrar bilgisayar müh mi okuyacaksın  

Bu iş biraz mantıksız geldi bana. Başka bir bölüm okusan neyse de niye tekrar bilgisayar müh okuyup vakit kaybedeceksin? Benim gibi elektrik- elektronik müh mezunu olup tıp okusan neyse de.

Eğer öyle bir düşüncen varsa yatay geçiş yapmanı öneririm. Ha ortalaman düşükse ki öyle tahmin ediyorum okulu bitirdikten sonra başka bir bölüm tavsiye ederim. Başka bir bölüm okuyamam dersen de yazılım alanında kendini geliştirmeni öneririm.

Sana şunu da söyleyeyim top üniversitelerden başka bir yerde müh okunmaz. Türkiye'de müh okumak gerçekten zaman kaybı. Müfredatlar eski. Öğrenciye katacağı hiçbir şey yok. Aklını başına almanı öneririm hocam  

• Bu işlerin içinde değilim baştan söyleyim ama Boğaziçi,odtü,itü olmayacaksa kendi kendine yazılım öğrenip bir şeyler üretmen sonra da iş fırsatlarına bakman daha iyi olur diye düşünüyorum ama diğer yandan bu sektörde çalışan çok fazla insan olduğu için diplomalı veya diplomasız iş bulma ihtimalin yine düşük bir ihtimal de olabilir emin değilim. Tabi bilgisayar mühendisi illa yazılımcı olacak diye bir şey yok ama büyük çoğunluğu öyle sanırım.

Üni. mezunları hep işsiz, genç işsizlik rakamları çok yüksek. Adını yazdığım okullarda ise tekno kentlerdeki imkanlar olsun (kapüsün içinde bazı şirketlerin temsilceleri falan oluyor), yurtdışı öğrenci değişim programları olsun, eğitim kalitesi olsun... almak istersen sana iyi şeyler verebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RED Raymond -- 8 Haziran 2021; 13:19:51 >
  • Şu anda 4 yıllık bir bölümdeysen nasıl DGS ile geçiş yapıyorsun? DGS 2 yıllık bölümleri 4 yıllığa tamamlamak için değil mi? Yatay geçiş yapabilirsin anca, yanlış mı biliyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: 2guyS

Şu anda 4 yıllık bir bölümdeysen nasıl DGS ile geçiş yapıyorsun? DGS 2 yıllık bölümleri 4 yıllığa tamamlamak için değil mi? Yatay geçiş yapabilirsin anca, yanlış mı biliyorum?

Açıktan programlama veya web tasarım okuyordur.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.