Şimdi Ara

22 Yaşında yeni bir üniversiteye başlamak mantıklımı ?[EDİT GELDİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şuan DGS kasıyorum ama hali hazırda 4yıllık bir fakültedede okumaktayım.Ama kötü bir üniversitede okuyorum. Seneye DGS girmeyi düşünüyorum ve çok daha kaliteli bir üniversiteyi kazanacağımı düşünüyorum ama 1ci sınıftan başlayacağım ve yaşım 22 olacak.Bu kafamı tırmalıyor.Siz ne dersiniz değermi ?

Şuanki bölüm : Bilgisayar Mühendisliği

DGS ile kazanılacak bölüm : Bilgisayar mühendisliği.

edit geldi

Ataüni bilgisayar müh okuyorum.şuan hazırlıktayım

2ci universite web kodlama okuyorum 2yıllık acıktan anadolu üni(dgs ile bilgisayar mühe geçiş imkanı veriyor.)

ben atatürk üniveristesini sevmediğim için dgs ile daha iyi odtü-itü girebilirmiyim diye onun hesabini yapiyorum.eğer seneye dgs ile odtü-itü kazanırsam şuanki durumuma göre sadece 1sene daha geç mezun olacam benim içim kayıbı bu..1yıl az aslinda ben dgs yapacam kafaya koydum

odtüyü kazanirsam zaten şuan busene ingilIce hazirlik egitimi aldim ataunide..odtü veya başka ingilice bir universitede hazirlik egitimi direk atlayip 1ci siniftan başlarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3C3A4DE0 -- 8 Haziran 2021; 13:56:4 >

• kardeşim hayatta olduğun süece hiçbir şey geç değildir bunu unutma.

• 22 yaşın neyi geç aw? Neyin kafasını yaşıyorsunuz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • boşa kürek çekme bu ülkede,en kolay nasıl almanyaya gidersin onu bul

• muhtemelen 26-27yaşında mezun olacam.sank 3sene filan geç kalmış gibi hissedeiyorum

• 22yaş geç değilde, 26-27yaşında mezun olmak biraz koyacak gibi :/

• 18 yaşında başlasan 5 yılda 23 yaşında mezun olurdun o da sınıfta kalmadan. 3 yıldan bir şey olmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamam.değerli fikriniz için teşekkür ederim  

• hocam şuan kaçıncı snıftaısn

• hazırlık okuyorum.seneye 1ci sınıf olucam.ama dgs yazıp gidersem sıfırdan başlıyacam 22yaşında

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A3C3A4DE0

hazırlık okuyorum.seneye 1ci sınıf olucam.ama dgs yazıp gidersem sıfırdan başlıyacam 22yaşında

anladım hocam

ALLAH hakkınızda hayırlısı neyse onu eylesin

• Türkiye'de üniversite okumak komple mantıksız.

• Eğer gideceğin üniversite odtu degilse bilgisayar mühendisliğini okumak mantıklı değil sektörün içinden biri olarak söylüyorum ne matematik mezunları gördüm bilgisayar mühendislerinden çok maaş alıp onları bilgi olarak katlayan... Yani olay kişide bitiyor üniversite ya da bölümde değil . Tabii sen dersen ben odtü gidicem çok iyi network ve yurt dışı bağlantıları önceliğim o zmn saygı duyarım bunun dışında sektörden olacağın 4 yıl gibi geliyor.

• Yurtdışına gitmenize imkân sağlamayacaksa Türkiye'de okumak komple hamallık oldu artık. Çobanlık yapsan 10.000 TL maaşın olur, yeni mezun Bilgisayar Mühendisi asgari ücrete talim. Almanya'da çöpçü olsan buradan daha iyi hayat standardın olur.

• Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi gideceğin okul itü- odtü vs. değilse dgs'ye falan kafayı takmayıp bulunduğun üniversitede mümkün olduğunca kendine değer katmaya çalış

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben senin yaptığını yapıp 22 de başka okula sıfırdan başladım. Şuan iş hayatına geç girmenin rahatlığı dışında hiç bir şey katmadı bana, memnun kalmadım açıkçası. Yukarıda çokça denmiş zaten artık üniversite okumanın hiç bir numarası yok. Eğer aile durumum iyi, iş hayatına biraz geç gireyim o vakitte biraz daha gezer kendimi geliştiririm diyorsan neden olmasın.

• 1- Öncelikle ne yapmak nerede çalışmak istiyorsun ? Bu sorduğun sorudan önce bu bilgi gerekli. Eğer Aselsan gibi bir yerde çalışmak istiyorsan belli başlı üniversitelerden çalışan alıyor büyük kriter. Eğer böyle bir hedefin varsa hedefine yönelik bir üniversiteden mezun olman iyi olacaktır.

2- Eğer özel sektörde yazılım üzerine devam edeceksen hiç dgs falan kasıp üniversite değiştirmeye çalışma. Ben de yazılımcıyım, piyasada ben hiç diplomaya bakan görmedim. Çok kişi fizik, kimya vb. bölümlerden mezun. Deneyime bakarlar, iş yapabiliyor musun, neler yaptın onlara bakarlar. Yani sen üniversite değiştirmeyip 3 yıl çalışırsan, üniversite değiştirmiş olan senden 3 kat daha fazla maaş ile hayatına devam edecek :D Bu süre zarfında üniversitede harcayacağın parayı ingilizce öğrenimine yatırırsan bu aradaki maaş farkı daha da açılacak.

• hocam dgs yapsam sadece 1sene sonra mezun olacam o konuda bir fark yok.benimde hedefim yumarda dedikelri gibi odtü itü civari üniversiteler.kariyer hedefim tabiki herkes gibi yurtdısinda çalısmak.ama şuan sektörden bi haber olduğum için özel sektör nasıl ne deyildir çok fazla bir bilgim yok malesef ://

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3C3A4DE0 -- 8 Haziran 2021; 11:7:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır, 22 yaşındaki herkesin arabası var, ev almaya yaklaşıyorlar sen üni başlamaktan bahsediyorsun

• bence geç bir yaş ama okunabilir

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.