< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
22 Yaşında yeni bir üniversiteye başlamak mantıklımı ?[EDİT GELDİ] (3. sayfa)

-
-
Konuda şu anki bölümünü Bilgisayar Mühendisliği olarak belirtmiş.
-
Babam 54 yaşında 2. Üniversitesini bu yıl bitirdi. Sosyoloji okudu. Kendisi normal zamanda da kitap okumayı çok sever. Şuraya getiriyorum, ilim çok önemli bir şey. Bunun yaşı yok. Bence okumalısınız. Hangi üniversite olurla olsun seni Network ve sosyal açıdan geliştirir. Ondan sonrası sana kalmış zaten.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet ama dgs'den bahsettiğine göre tek oluru açıktan 2 yıllık bölüm okuması, o yüzden dedim konuyu açan o kadarını da biliyordur herhalde.
-
Bana bilmiyor gibi geldi. 4 yıllık bölüm okuduğunu da yazmış, cevaplasın bakalım anlarız.
-
Ataüni bilgisayar müh okuyorum.şuan hazırlıktayım
2ci universite web kodlama okuyorum(dgs ile bilgisayar mühe geçiş imkanı veriyor.)
ben atatürk üniveristesini sevmediğim için dgs ile daha iyi odtü-itü girebilirmiyim diye onun hesabini yapiyorum.eğer seneye dgs ile odtü-itü kazanırsam şuanki durumuma göre sadece 1sene daha geç mezun olacam benim içim kayıbı bu..1yıl az aslinda ben dgs yapacam kafaya koydum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkesin kıymetli yorumlari için çok tesekkür ederim.Çoğunlugun dediğine göre 25-26yaşlar geç değil oku gitsin diyor.başka bir kesim boşver okumak boş iş diyor(haklı).ben dgs yapmaya karar verdim.şuan zaten hali hazırda çalişiyordum derslere.bir yandanda ingilce geliştiriyorum.bakalım ne olacak
99'lu musun ? 26-27 mezun olmak için sınır yaşlar bence. eğer dgs ile odtü-itü-hacettepe-gtü-iyte gibi okullara girip hazırlığı da atlayabileceksen geç sayılmaz bence.
-
200 kasim
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-89183934Bkardeşim hayatta olduğun süece hiçbir şey geç değildir bunu unutma.
Alfa olmanın 1. kuralı.
Bizim sınıfta 45 yaşında 3 çocuklu bi kadın vardı.
-
Şimdi anladık neyin ne olduğunu.
Kafaya 1 yıl uzatmayı takıyorsunuz sadece, 1 yıldan bir şey olmaz. İnşallah dgs ile geçebilirsiniz.
Ayrıca seneye Atatürk Üniversitesi'nde de birinci sınıfa biraz asılın, ortalamayı yüksek tutup yatay geçiş de deneyebilirsiniz. Dikeyden olmazsa yataydan olur, çifte şans.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2guyS -- 8 Haziran 2021; 15:45:1 > -
sıfırdan başlasan özgeçmişin direkt elenir işletmeler geriden gelen tecrübesiz yerine yaşında mezun olan tecrübesizi istiyor, bu adam karar verememiş biz buna yatırım yapsak yarın bir gün çeker gider düşüncesindeler.
odtü kazanır mesleki olarak seminer vs her şeye katılırsan kendini geliştirirsen düşünmeden geç ama geleceğini bu ülkede kurmayı planlama yoksa odtü mezunu olsan bile yazdığım nedenden dolayı 1-0 geriden başlayacaksın.
ik departmanında çalışmıştım bu yüzden görüşme daveti bile göndermeden ne babayiğitleri eledik.
sigortacılık sektöründen örnek veriyorum 2 yıllık yeni mezun yaşı geçmiş 4 yıllık mezun karşısında işi aldı.
27 yaşında sınava girip 29da mezun oldum. Bu yıl dgs girip 30 yaşında 3. sınıftan devam edicem. Çalışıyorum, okuyorum, kafama göre takılıyorum çokta kasma yani. 24 yaşında askere gidip geldikten sonra iş hayatına başlayıp arabamı ve birikimimi az da olsa yapıp okumaya karar verdim ve 2 sini gayette idare ediyorum. Mutsuzsan ne olmak istiyorsan onun için gayret et. Belki bir mühendis olamadık ama iş yerinde beyaz yaka olarak orta sınıf yönetici pozisyonunda gayette diploma işe yarıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eren1s -- 8 Haziran 2021; 16:3:55 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam 24te mezun oldum da noldu bak 3 yıldır işsizim. Sen dgs'ye asıl güzel bi yere geç. Ben senin yaptığının aynısını yaptım, ege bilgisayar tuttu. Okumuyorum gerçi ama yapılabiliyor yani, okuyasın varsa bilg. mühendisliğini adam akıllı ünide okuman sana çok şey katar. Yalnız dgs'de üst sıralarda yığılma oluyor, ben türkiye 370.si oldum ege bilg. tuttu. Hiç çalışmadan girmiştim ama normalde de iyiyimdir, yani ata bilg. kazanmış biri olarak dgs'ye kasıp ilk 100'e girmen de o kadar kolay değil aslında ama en azından benim gibi ege, 9 eylül vs. tutturabilirsin ki her türlü atadan iyidir :)
-
tabii ki de okunur
-
Vik vik üni okumak mantıksız diyenler dolmuş yine. Ne yapalım oturup kına mı yakalım?
25 yaşımda üniversiteye, tekrar baştan başladım, 29'da bitti. İyi ki bir çok malın "geç" vb söylemlerine kulak asmamışım. Zaten çok iyi şartlarda değil çoğumuz, bari istediğiniz hayatın peşinden gidin, toplumun dayattığının peşinden değil.
Ben de aynı dertten muzdaribim. Pamukkale Üniversitesi bilgisayar mühendisliği 1.sınıf bitti. Pek memnun değilim o yüzden daha iyi bir okula gecmeyi düsünüyorum o yüzden dgs gireceğim. Açıkcası bana pek mantıklı gelmiyor çünkü özel sektörde tecrübe çok önemli. Yani ben 24 ortalarında mezun olacağım lakin odtü vs tutarsa en erken 26-27 yaşlarında mezun olacağım. 3 yıl iş tecrübesi büyük bir kayıp gibi. Yani anlayacagın kafam karısık ama bu hayatı bir kere yaşıyoruz içinde kalacagına dene bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kukulite -- 5 Temmuz 2021; 1:18:2 > -
zaten işsiz kalacaksın veya 3-4 bin tlye çalışacaksın boşuna uğraşıyorsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X