Şimdi Ara

22 yaşında İTÜ endüstri başlanır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Endüstri mühendisliği konusunda kesin eminsen olur ama endüstri mühendisliği.İyi bir üniversitede bile bitirsen iş imkanı kısıtlı bir meslek.Yaştan dolayı tek kurşun varsa iyi düşünülmeli.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Katılmıyorum bu okulda böyle bi bölümün bile iş imkanı kısıtlıysa zaten her bölümün kısıtlıdır

• Bir İTÜ mezunu olarak söylüyorum, geç değil. 28 yaşımda Fizik'ten mezun oldum, her gün avantajını görüyorum.

• randyrhoads8 R kullanıcısına yanıt

Yanlış anlamışsınız sanırım ben endüstri bölümünün genelde imkanı kısıtlı dedim itü olmasını katmadım.Size şöyle bir bakış açısı kazandırayım bir bölümü okumak için yazarken o okulu kazandığını okumaya başladığınız yılı değil mezun olacağını yılı hesap edin eğer bu sene bu okulu kazandınız diyelim hazırlığıda atladınız.minimum 2029 da mezun olursunuz sanırım 2029da. iti endüstri mühendisi mezunu biri sektörde nasıl yer bulur onu düşünün sadece itü endüstri için değil tüm üniversite ve bölümleri için bu soru sorulmalı.Endüstri mühendisliğinden emin değilseniz bölümü tercih etmeyin çevrenize bakıp karar vermeyin bu bölümün disiplinleri sevmeli bu konuda yetenekli ve istekli olmalısınız yoksa sorun olabilir endüstri mühendisliği diğer mühendisliklerden çoğu kişi için dezavantajlı bir şekilde ayrılıyor.

• İTÜ mezunu her zaman iş bulur. Endüstri mezunları da her zaman iş bulur bunlar önemli değil. Üniversitenin tek bir misyonu vardır, insana vizyon katmak. Kendi okulum diye söylemiyorum İTÜ Türkiye'deki en iyi okuldur. Hayatın boyunca iyi ki İTÜ'ye gelmişim diyeceksin. İTÜ'lü olmayan anlamaz. Başarılar şimdiden.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Hocam hak veriyorum endüstrinin imkanlarının kısıtlı olmasına ama bi yerden sonra okul ismi bölümün çok önüne geçiyor onu demek istedim. Özellikle endüstri okunacaksa zaten en önemli şey okul ismi iibfde olduğu gibi. İtünün en büyük 5 mühendisliğinin birinden mezun olup iş bulunmuyorsa boğaziçinde bilgisayar okuyan da bulamaz odtüde elektronik okuyan da

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • itachi237 kullanıcısına yanıt

İtüm de itüm  

• randyrhoads8 R kullanıcısına yanıt

Hocam beni yanlış anlamakta ısrar ediyorsunuz  Ben işsiz kalırsınız iş bulamazsınız demedim ki bu şekilde anlaşılmasının sebebini de iyi düşünmek lazım.İş imkanı diğer mühendislik bölümüne göre kısıtlı dedim evet itü türkiyenin en iyi üniversitelerinden ama 2029 yakın değil ve endüstri mühendisliği geleceğini günümüzden daha iyi bir yere geleceğini öngöremiyorum he siz en azından şimdiki kadar iyi olur derseniz argümanınızı dinlerim. Hele bu kadar hızlı gelişen ayrıca teknoloji mühendislik bilim gibi alanlarda hızla gelişen bir dünyada 2029u ön görmek zor olur dedim.Benim asıl demek istediğim çevrenizin etkisiyle endüstir müh seçmeniz değil iş imkanlarınında ziyade bu mühendislik gerçekten size uygunmu istiyor musunuz sorusunu sormanızdır cevap evetse tabiki tercih edin hatta itüden daha iyi bir üniversite yurtiçi yurtdışı varsa orayı bile hedefleyin çünkü bölüme karar vermişsisinz demek ama bölüm için kafanızda soru işareti varsa itüdür ya bir şey olmaz demek bence doğru olmaz.

• itülü olmak ne büyük nimet yarabbim itülü olmayan herkesin

Ben de itü lüyüm. Sizce avantajları nedir ?

yaw he he dayı

• Başlanır. Hazırlığı falan atlarsın direkt. Yaz okullarıyla vs. zorlayıp 3 senede de bitirebilirsin. Yalnız o puana değer mi bilemem. Organize sanayi bölgelerinde pek yok İtü mezunları artık, maaşlar diğer sektörlere göre düşük kaldı. Gireceğin firma çok kurumsal olması lazım (savaunma sanayi, kurumsal bankalar vs.) ki tıp fakültesi okumadığına deysin.

• başlanmaz. tıptan devam. doktor maaşları 200 bine çıktı. ceo olursan o maaşı alırsın anca.

• Aynen aynen kesin öyledir. Uzman doktor olmak için 6 sene üstüne asistanlık 10 sene 11 sene okuyjnca anca 150 bin lira alıyosun, yeni mezun bilgisayar endüstri mezunu olup 150-200e başlayan var. Bunlar sınırlı şirketler ama en tepede olunca inanılmaz imkanları var bu bölümlerin, tıp gibi amelelik değil

Ituden mezun olmasak dediklerine inanacagiz bos

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt

kanka sen ytü'den geçtin ya 35k ile o yüzden itü mezunu olarak görmüyolardır.

• Sen hayat amacini bulabildin mi ya yoksa varoluşsal krizler yasamaya devam mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tıp oku. Çevremde bi tane hayatından memnun mühendis yok doktor arkadaşlarım hayatını yaşıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.