Şimdi Ara

22' CRT tavsiyeleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şuanda piyasada kaliteli CRT monitör bulamazsınız hatta sadece TR'de değil yurtdışındada kaliteli crt monitörler yok denecek kadar az kaliteliden kastım Trinitron ve Diamontron tüplü monitörlerdir , CRt kullandığım zamanlarda bu iki tüpten vazgeçemezdim diğer crtleri bedava verseler almazdım trinitron ve diamontron olmadıkça , bende crt hastasıyım ama yaydığı radyasyon cok fazla isterseniz en kaliteli filtreyi kullanın yinede radyasyonu alıyorsunuz , şuanda piyasaya lcd hakim S-ips panelli monitörlerin çok kaliteli görüntüleri var CRt'lerden daha iyiler bu panele sahip monitörler , sizin genelde piyasada gördüğünüz monitörler Tn panelli monitörler olduğu için lcd'den soğumuşsunuzdur AMA bir ips panelli monitörün görüntü kalitesini görün ondan sonra buraya gelipde "crtler hala daha iyi deyin" bakalım

• CRT teknolojisi artık son günlerini yaşıyor diyebilirim. LCD monitörler büyük bir atağa geçti. 2007 yılında da SED ve lazer DLP teknolojileriyle tanışacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 3 Ocak 2007; 13:35:24 >
  • o boyuttaki crt sağlık için zarar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt DoUrden

quote:

Orjinalden alıntı: SorrowOcean

quote:

Orjinalden alıntı: Maedhros_Laorx

haehaha lcd'ler eldemi patlıcak?, aynı dünyadamı yaşıyoruz, ince crt nedir yaw

Eh bende bu sözünü unutma diyeceğim daha üst performansa sahip olan bir teknoloji bir şekilde geri dönecektir bir iki yıl içinde

Şu gelen teknoloji hakkında bilgilendirebilir misin bizleri de?

http://forum.donanimhaber.com/m_11338112/tm.htm

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt DoUrden

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Maedhros_Laorx

haehaha lcd'ler eldemi patlıcak?, aynı dünyadamı yaşıyoruz, ince crt nedir yaw

Eh bende bu sözünü unutma diyeceğim daha üst performansa sahip olan bir teknoloji bir şekilde geri dönecektir bir iki yıl içinde

Şu gelen teknoloji hakkında bilgilendirebilir misin bizleri de?

http://forum.donanimhaber.com/m_11338112/tm.htm

Kağıt üzerinde güzel görünüyor;ancak konuşmak için çok erken.Çok teknoloji kağıt üzerinde canavar kesilir,gelsin bir görelim,ondan sonra oturur konuşuruz LCD'lerin elde patlama durumunu.

• quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

...AMA bir ips panelli monitörün görüntü kalitesini görün ondan sonra buraya gelipde "crtler hala daha iyi deyin" bakalım

Diyorum : CRT monitör s-IPS'den daha iyidir. (Tabii evdeki TV setinden bahsetmiyorum ya da 20 bin dolara satılan CRT monitörlerden de bahsetmiyorum, onun kalitesini siz bir hayal etmeye çalışın bakalım.

IPS paneller görüş açısı olarak CRT'ye en çok yaklaşanlardır.

Aslında tabii çok genelleme konuşuyoruz burada. Istenen veya karşılaştırma konusu olan kalşite kriterleri nelerdir? Mesela uzun süre bakmak için iyi LCD'ler daha az yorucudur doğru.

Kontrast ve parlaklık LCD'de daha iyidir. CRT'lerde zamanla solar resim, çok iyiler hariç. Benim Sony CRT hala 9 yıl önceki kadar parlak ve kontrastlı.

LCD'lerde hatalar daha belirgindir. jpeg artifact'lr, fotoğraftaki noise'lar, genel kötü görüntüleri saklaması daha zordur. Dijital ve analog fotolar gibidir LCD ve CRT. LCD daha iyi gibi gözükür (dijital gibi) ama hala CRT'de (analog fotoda) başka bir sıcaklık ve gerçeklik hissi vardır.

CRT'ler 20-255 arası (beyazlar highlight'lar) nı daha iyi ayrıştırır, LC'ler 0-50 arasını (siyahlar gölgeler)

LCD'de keskinleştirme daha zordur.

LCD dynamic range, kağıt üstüne aktarılabilene göre çok çokçok fazladır dolayısıyla uygun bir printer profili oluşturulmalıdır yoksa sonuçlardan devamlı hoşnutsuz kalırsınız. CRT'de ise sonucu önceden görmek daha kolaydır.

Evet s-IPS panellere kadar CRT rakipsizdi fakat iş renk sayısında değildir. En önemli kriterlerden biri de color space yani gamut'tur. Ortalama bir 19"CRT high end 2000 dolarlık bir 19" LCD'den daha iyi gamuta sahiptir. Full Adobe color space gibi mesela.

Fotoğraf yönünden CRT daha iyi gibi. CRT tercih eden animasyon firmaları var arkadaşım olan.

LCD'lerde native resolution'da geometrik distorsiyon olmaz. Ancak diğer çözünürlüklerde berbattırlar. CRT 'deki gibi kafanıza göre çözünürlük kullanamazsınız.

s-IPS alıp, buna uygun pahalı bir printer, bir kaç yüz dolarlık kalibrasyon ekipmanı alacaksanız tabii LCD sizi daha mutlu edecektir.

Oyunlara gelince, yüksek çözünürlüklü LCD alırsanız düşük çözünürlükte oynayamazsınız yani ekran kartınızın sağlam olması gerekir. s-IPS'ler tepki süresi olarak çok başarılı değiller (aslında son çıkan birkaç model hariç bunlar ki bunlar SA-IPS) Ancak oyunlarda ekran kartınız iyiyse monitörün onca aksiyon arasında pek de önemi olmuyor açıkçası.

Kısacası tercihlerinize göre değişir. Ben kolay taşıma için s-IPS kullanıyorum, foto vs. için CRT.

• Genel bir karşılaştırma var burada (dikkat: dediğim gibi : genel)

CRT vs. LCD
  • ips'ninde ceşitleri var şuanda en iyi ips panel A-TW-IPS panellerdir ve piyasadaki çoğu crt'den daha iyidir aşağıdaki linkte hangi panellerin daha iyi olduğunu görebilirsiniz ;
    http://lcdresource.com/tools/matrix-of-all-matrices.htm

Bu arada Tr'de doğru düzgün lcd bulmakta çok zor paso tn panel kaynıyor heryer ,bende şuana kadar hep trinitron ve diamontron tüplü monitörler kullandım kalitesi tartışılmaz, fakat yaydığı radyasyondan dolayı saçlarım döküldü gözlerimde bozulmalar başladı ve lcd'ye geçtim ama şuanda bana CRT'lerin kralı olarak tabir edilen 21" sony F520 mi, yoksa A-TW-IPS panelli 25.5" lik nec'imi tercih edersin deseler tabiki nec'i tercih ederim, vede kimsenin crt'yi tercih edeceğini sanmıyorum

22' CRT tavsiyeleriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 3 Ocak 2007; 14:17:59 >

• Fennezs yazdıklarının tamamına ben de katılıyorum. Ancak bir sorun var; bugün sıfır 22" crt monitör bulmak imkansız. Bu nedenle başlıktaki soru en başından yanıtsız kalmaya mahkum. İkinci el piyasasına bakınca da kimsenin 22" crt monitör sattığını görmüyoruz. Ben de bugün diamondtron ya da trinitron tüplü bir monitörü sıfır bulsam hangi panel olursa olsun lcd'lere tercih ederim elbet ama artık crt dönemi kapandı. En son Lacie'nin 22" diamondtron monitörlerini 2005 yılında bilkom'da gördüm. Keşke tekrar üretilse diyorum ama geçmişe mazi denir artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi misterno -- 3 Ocak 2007; 21:15:57 >
  • 202p7 ler var piyasada ama shadow mask bedaba verseler alıp kullanmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

ips'ninde ceşitleri var şuanda en iyi ips panel A-TW-IPS panellerdir ve piyasadaki çoğu crt'den daha iyidir aşağıdaki linkte hangi panellerin daha iyi olduğunu görebilirsiniz ;
    http://lcdresource.com/tools/matrix-of-all-matrices.htm

Bu arada Tr'de doğru düzgün lcd bulmakta çok zor paso tn panel kaynıyor heryer ,bende şuana kadar hep trinitron ve diamontron tüplü monitörler kullandım kalitesi tartışılmaz, fakat yaydığı radyasyondan dolayı saçlarım döküldü gözlerimde bozulmalar başladı ve lcd'ye geçtim ama şuanda bana CRT'lerin kralı olarak tabir edilen 21" sony F520 mi, yoksa A-TW-IPS panelli 25.5" lik nec'imi tercih edersin deseler tabiki nec'i tercih ederim, vede kimsenin crt'yi tercih edeceğini sanmıyorum

22' CRT tavsiyeleriniz

Link için teşekkürler, bir yerde daha sanırım sen vermiştin bunu, panel farklarını daha iyi açıklayan bir yazı olamaz, bu grafik anlatım süper.

Ancak saç dökülme-göz bozulmasının CRT radyasyonundan olduğuna emin misin? Tiroid bozukluğu ya da genetik olmasın? Monitör radyasyonunun böyle etkiler yerine belki milyonda bir de olsa mütasyona yol açıp lokal kanserleri filan tetikleyeceğini sanırdım. Bu kadar direkt etkisi varsa tabii ki LCD derim ben de ama sanmıyorum.

• Evet hocam saç dökülmesine sebep olduğu doğrudur, şuanda saç dökülmesini engellemek amacı ile doktora tedaviye gidiyorum, ilk gittiğimde doktor ile konuşmamızda uzun süre bilgisayar başında oturanların devamlı ışın ve radyasyona maruz kaldıkları için saç dökülmesine rastladıklarını söyledi... özellikle ekran büyüdükçe parlaklıkta artıyor ve dahada baş ağrısı ve gözlerde yorgunluk yaratıyor , ki ben CRt kullandığım zamanlarda parlaklığıda sevdiğim için bu beni oldukça olumsuz etkiledi, ama şuanda kullandığım monitörde göz yorgunluğu ve baş ağrısı olmuyor bundan sonrada crt'ye dönmem zaten yeni teknolojiler geliyor bakalım 2007'de sed tv ler yaygınlaşınca bakalım neler olacak ,oda crt'den esinlenilerek yapılmış bir teknoloji onunda hepsinden iyi olacağı söyleniyor

• quote:

Orjinalden alıntı: misterno

Fennezs yazdıklarının tamamına ben de katılıyorum. Ancak bir sorun var; bugün sıfır 22" crt monitör bulmak imkansız. Bu nedenle başlıktaki soru en başından yanıtsız kalmaya mahkum. İkinci el piyasasına bakınca da kimsenin 22" crt monitör sattığını görmüyoruz. Ben de bugün diamondtron ya da trinitron tüplü bir monitörü sıfır bulsam hangi panel olursa olsun lcd'lere tercih ederim elbet ama artık crt dönemi kapandı. En son Lacie'nin 22" diamondtron monitörlerini 2005 yılında bilkom'da gördüm. Keşke tekrar üretilse diyorum ama geçmişe mazi denir artık.

Haklısın 22 bulmak zor, bazen ikinci el 21 inç Sony filan çıkabilir. Ancak CRT dönemi kapanmadı da başkalaşıyor diyelim. 1-2 sene içinde gelecek SED TV'ler ne CRT ne LCD filan bırakmayacak ortada. O da direkt CRT varisi bir teknolojidir. Bu kadar CRT savundum ama LCD'leri ben de seviyorum. CRT'nin o kaba saba ağır yapısı hakkaten itici doğrusu.

• helsloot geçmiş olsun, LCD'ye geçelim o zaman SED'ler gelene kadar
    Bu arada şehirlerde yok cep telefonu yok wireless yok radyo kulesi milyon tane radyasyon kaynağı var. Şehir stresi de bir yandan. Eh bir de ülkemizin koşulları. Saçları kaybetmemek pek azımıza nasip bir şans zaten.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.