Şimdi Ara

Toshiba SED TV ler 2007 yili itibari ile Japonyada satisa cikiyormus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Toshiba SED TV yi flaş bir programla önce dünya medyasına tanıtmayı ve PEKİN OLİMPİYATLARI ndan önce de yoğun bir reklam kampanyası ile tüketici ile buluşturmayı hedeflemektedir.
    SED TV 2007 yılının başında Japonya da satışa sunulacak sonra bütün dünyaya pazarlanacaktır.İlk üretim 75000 adetle sınırlanmıştır ve büyük bir olasılıkla temsilcilikler stok için sırada bekleyeceklerdir.
    İlk üretim diyagonal 55 inç boyutunda ve 16-9 wide screen olacaktır.
    Bu teknoloji boyut konusunda çok esnek gibi görünmekte olup, gelecekte talep olursa, bir ihtimal 200 inçe kadar her ebatta yapılabilecektir.
    Hatta geleceğin sinemaları bile bu teknolojiye dönebilir.Çünkü bu televizyonun teknik spesifikasyonu o kadar iyi ve yer yer o kadar olağanüstü boyutlarda ki şu anda sinema perdelerinde oluşan kontras(contrast),netlik,parlaklık (brightness),keskinlik (sharpness) değerleri bu verilerin altında kalıyor.

SED TV TEKNOLOJİSİ

SED TV teknolojisi bilinen ve nerdeyse 60 yıldır bilgisayarlar,televizyonlar,değişik amaçlı monitörler dahil yaşamın bir çok alanında kullanılan ,kendini kanıtlamış CRT teknolojisinden esinlenmiştir.Sadece ekran büyüdükçe geriye doğru konik bir şekilde büyüyen tüp yerine ön taraftaki flat panele paralel bir şekilde ve aradaki havanın vakumlanarak yerleştirildiği ikinci bir panelden ibarettir.Öndeki panelin arka yüzü floresan
    (fosfor) kaplanmıştır.CRT de tek noktadan yapılan elektron bombardımanı yerine 6 220 800 emitter den gönderilen elektronlar vasıtasıyla fosforlu tabakadaki kırmızı ,yeşil,mavi bazlı renkler değişik oranlarda birleşerek milyonlarca renk oluşturmaktadır.Bu 6.220 800 adet emitterin her biri ALT PİKSELİ ve kırmızı ,yeşil,maviden oluşan her üç alt piksel de gerçek PİKSELİ oluşturmaktadır.Yani her üç emitter bir piksel oluşturmaktadır.
    Dolayısıyla 55 inç ekrana yayılan piksel sayısı 2 073 600 dür.
    Bu değer bu günkü high definitionun temelini oluşturan progressive taramadaki 1280 x (2x720)=1 817 600 ile yakın veya interlaced taramadaki 1920x 1080=2073 600 ile aynıdır.
    1/ 10 000 kontrast oranı ve 400 cd/m2 parlaklık oranı, rakipleri olan diğer HDTV lerden farkını gösteren değerlerdir.Yapılan testlerde elektron gönderen emitterler 60 000 saatlik çalışmadan sonra ancak % 10 değer kaybına uğramışlardır .Yani 60 000 saatten sonra performansı ancak % 10 azalmış fakat çalışmaya devam etmişlerdir.

SED TV ile CRT KIYASLAMASI

CRT TV de elektron bombardımanı tek bir kaynaktan (electron gun) yapıldığı için ekran büyüklüğüne bağımlı olarak geriye doğru uzanan bir kuyruğu vardır.Öndeki panel elektron bombardımanından tam yararlanabilmesi için bombelidir.
    Buna rağmen ekran köşelerindeki görüntü deformasyonuna engel olunamaz çünkü bombardımanın uzağında kalan bu bölgelerde renklenme tam olmaz.Tek kaynaktan elektron göndermenin başka bir mahsuru da özellikle wide screen(16-9) veya 35 inçi geçen büyük ekranların yapılma zorluğudur.CRTnin bazı olumsuzlukları REAR PROJECTION CRT ile azaltılmışsa da ,ağırlığına ,derinliğine,kabalığına ve anti dekoratifliğine bir çözüm bulunamamıştır.
    SED TV birkaç inç kalınlığında ve flat paneldir.Görüntü,renkler,parlaklık,kontrast ekranın her noktasında eşit düzeydedir.Her ne kadar başlangıç üretimi 55 inç boyutunda ise de istenilen boyutta yapılma imkanı vardır.İnceliğinden dolayı son derece dekoratiftir.Özel bir yer ayırmadan duvara bir bir tablo gibi asılabilir.

SED TV İLE PLAZMA TV KIYASLAMASI

Bu iki televizyon görüntü kalitesi bakımından kıyaslandığında en çarpıcı fark siyahın tonlarındadır.Plazma TV ler karanlık mekanlardaki detayları göstermekte yetersiz kalırlar.Eğer izlenen film MAN IN BLACK ise
    Oyuncunun deri siyah pardösüsü,siyah tişörtü,siyah pantolonu,siyah kemeri,siyah ayakkabısı siyahın değişik tonlarıdır ve bu farklar SED TV de gayet net bir şekilde görünür.Plazma tv gerçek siyahı bile koyu gri olarak algılar.Plazma tv nin boyutları büyüdükçe elektrik sarfiyatı 650 watt a kadar çıkar ve mekandaki sıcaklığı etkileyecek derecede ısı yayar.SED TV ısınmaz.Saatlerce çalışan bir SED TV paneline dokunulduğunda bile sıcaklık hissedilmez.

SEDTV ile LCD TV KIYASLAMASI

LCD monitörler ve televizyonlar henüz gelişmelerini sürdürmeye,olumsuzluklarını azaltmaya devam etmektedir.Siyah tonları algılamadaki yetersizliği plazma tv lerdeki gibidir.İzlenme açıları dardır.Bu durum bilgisayar ekranlarında sorun oluşturmazken televizyonlarda çok ciddi bir sorundur.İzlenme açılarının dışına çıkıldığında görüntü loş ,ışıksız bir hal alır.Göz, peş peşe saniyede 16 film karesi gördüğünde bunu normal bir hareketmiş gibi algılar.Zaten sinema da gözün bu özelliğinin saptanmasıyla bulunmuş bir icattır.Ancak aksiyon filmlerinde bu kuralın dışına çıkılır.Hareketleri hızlandırmak için saniyede16 dan daha fazla kare çekilir.İşte LCD TV nin bir zaafı da böyle sahnelerde ortaya çıkar.Özellikle aksiyon filmlerinde peş peşe ve süratle gelen karelere yetişemeyen likid kristaller bir önceki kareden kalma görüntü gölgeleri oluştururlar.
    Bütün bu olumsuzlukların yanında en az burn in (piksel yanığı denebilir,güneş yanığına benzediği için) LCD TV de olur.Fosforlu televizyonlar burn in e daha yatkındırlar.

SED TV ile RPTV( REAR PROJECTION) KIYASLAMASI

SED TV birkaç inç kalınlığında bir flat panel iken diğerlerinin ( DLP,LCD VEYA CRT RP TV lar)arkaya doğru ,yer seçimini zorlaştıracak kadar bir derinlikleri vardır.İzlenme açıları SEDTVye göre dardır.Özellikle diklemesine(vertically) izlenme açısı çok sınırlıdır.Ekran göz hizasının altında kaldığında görüntü netliği kaybolur.Resim kaliteleri birbirine çok yakındır ancak SEDTVnin kontras oranı bunların üzerindedir.CRT hariç DLP ve benzeri RPTV lerin lamba ömürleri 6000 saattir.Bu lambalar 250-350 usd civarındadır.

FİYATLARI

Her yeni teknoloji başlangıçta pahalıdır ancak üretimin sayısal boyutları büyüdükçe ve sahneye yeni rakipler çıktıkça fiyatlar düşer.SED TV şu anda yükseklerde dolaşan LCD,PLAZMA,DLP televizyon fiyatlarını kesinlikle aşağı çekecektir.Görüntü kalitesiyle baş edemeyen bu türler ancak düşük fiyatlarıyla cazip olmaya çalışacaklardır.

SONUÇ

SEDTV kağıt üzerinde rakiplerinden daha üstün ,daha avantajlı görünmekle kalmayıp televizyon hakkında bütün bildiklerimizi de güncellememize yardımcı olacaktır.Bu proje başarıyla hayata geçtiğinde yaşlı CRT teknolojisinin nur topu gibi bir bebeği doğacaktır.

ilgili kaynaklardan bazı başlıklar.
    http://gear.ign.com/articles/679/679235p1.html
    http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=12874

Tek kelimeyle mukemmel bir haber.Bende benim CRT 5-6 yil sonra eskiyince dandik LCD lere kalacam diye korkuyordum umarim 22" inc ve uzeri SED monutorlerin 5-6 yil icinde fiyatlari uygun olur.Haydi hayirlisi.Sabirsizlikla bekliyoruz gozumuz aydin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 2 Ocak 2007; 13:46:53 >

• gerçekten güzel bir teknoloji..fiyatları uygun olursa tozu dumana katar bunlar..
  • Vay vay vay CRT'nin tahtını oğlu alıyor demekki merakla bekliyorum bu teknolojiyi monitörleride mükemmel olacak gibi
  • süpermiş yaw
  • Benim 55 ekarn Philips TV 4-5 yıl daha dayanır umarım.

Demekki bundan sonra direkt SED TV ye geçmemiz gerekecek.

• Demek ki tüpleri patlatmanın zmanı gelmiş. Ben de 19'' LCD aldıydım ama heralde 14'' CRT ile de 6-7 sene bekleyemezdim
  • Vayy be
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

SED TV şu anda yükseklerde dolaşan LCD,PLAZMA,DLP televizyon fiyatlarını kesinlikle aşağı çekecektir.Görüntü kalitesiyle baş edemeyen bu türler ancak düşük fiyatlarıyla cazip olmaya çalışacaklardır.

Çok yerinde bir tespitte bulunmuşlar. CRT'den daha kötü görüntü kalitesi olan panel TV'ler milyarlarca fiyata satılıyor. Birşeylerin bunun önünü kesmesi gerekiyordu ve SED-TV bu işi yapacak gibi görünüyor
  • Ne varsa eskilerde var, yine döndük elektron tabancasına . Şaka bir yana, cidden merakla bekliyorum bu TV'leri. Hi-end CRT monitörler (korunaklı olanlardan) kullandıktan sonra, LCD, plazma bunlar kalitesiz görüntü veriyor gibi gözüküyor. Siyah meselesi zaten komple bir sorundu. Plazma düz "siyah"ı gösteriyordu ama siyah tonlarında iş yoktu. LCD desek arkasında ışık olan bir pikselden mutlaka ışık sızıyordu. Hayırlısı bakalım.
  • Ben zaten oldum olası CRT tüplü mönitörümü çok seviyorum ama yakında LCD alacam 22" olması ve estetik olarak güzel görünmesi nedeniyle. hiçbir şekilde CRT kadar güzel görüntü alamayacağımı biliyorum ama CRT yide satmıcam ve 2. monitör olarak kullanacam. Bu SED lerde CRT nin teknolojisini taşıdıkları için bence büyük bi devrim. LCD gibi ince zarif ve CRT teknolojisi!!! dört gözle bekliyorum bu teknolojinin gelişip olgunlaşmasını....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.