Şimdi Ara

22' CRT tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Monitörümü değiştirip 22inç crt monitör almayı düşünüyorum. Bütçem kısıtlı dolayısıyla en ucuz grup ürünlerinden birini alabilirim. Sizden tavsiye bekliyorum (siyah seçeneği bulunmalı).

Lcd istemememin birkaç sebebi var. İlk olarak çok hasas ekran olması işime gelmiyor biraz dağınık bir insanımdır, üstelik deli gibi sigara içiyorum. Bu lcd termizleme merasimi beni uzaklaştırıyor. Bunun dışında kargo siparişi vereceğim büyük ihtimal ve piksel ölme riski beni yine soğutuyor. Renkler canlı gözüküyor ama crt deki gerçeklik yok gibi geliyor bana.

• 22" crt gördünmü hiç? inanılmaz büyük ve gereksiz bence. Ama illaki alıcam diyosan sana tabi Türkiyede bulabilirsen 24" Sony GDM-FW900 almanı tavsiye ederim.
  • seçimini crt den yana yapman bence mantıklı çünkü crt de görüntü lcd de yok.ama 22 crt alcam diyosana baya büyük arkadaşın dediği gibi türkiyede istediğini biraz zor bulursun.
  • Simdi yanlis olmasin ya 20" yada 21" gibi biseydi arkadas biryerlerden bulmus dusese getirmis, resmen dev gibi biseydi:) siz 22" diyorsunuz emin olun piyasada satilan hazir pc masalarinin tamamini kaplar, klavye ve mause icin bi masa daha almaniz lazhm:) Lcd ye biraz soguk baktiginizi soylemissiniz ama 20" lcd almayi dusunmez misiniz? Hem nokta araligi iyi, hem 1600*1200 cozunurlugu destekliyor hem de calisirken gozlerinizi cok yormaz.
  • 1- Sigarayı bırak
    2- LCD alırken dükkanda kontrol edip al
    3- Bu zamanda CRT alınmaz zira LCD ler ucuzladı
  • yerim yeterli masam oldukça büyük. Lcd'ye soğuk baktığımı söylemiştim ki kanımca kısa süre sonra ince crt ler çıkacak ve lcler elde patlayacak. marka ve model verebilen olursa sevinirim 20inç de olabilir
  • haehaha lcd'ler eldemi patlıcak?, aynı dünyadamı yaşıyoruz, ince crt nedir yaw
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: SorrowOcean

yerim yeterli masam oldukça büyük. Lcd'ye soğuk baktığımı söylemiştim ki kanımca kısa süre sonra ince crt ler çıkacak ve lcler elde patlayacak. marka ve model verebilen olursa sevinirim 20inç de olabilir
    al şu monitörü derim.
    22 inç ler ile arasında 150-200 ytl fark var. 1 inç için değmez.
    ben 17 inç ten 19 inche geçince sinemamı seyrediyom demiştim.
    herhal de 21 inç te neler olur bilemem.
    iyi bayramlar.

http://img106.imageshack.us/img106/5290/adszzn2.jpg[simage][/simage]

• bende 20" ws lcd kullanıyorum tavsiye ederim ama illa crt diyorsan şu ana kadar kullandığım en kaliteli crt nec idi. 22". renkler gerçekten harika. bulabilirsen tavsiye ederim. philips 202p de kullandım ama necin tadı yok. crt de en büyük dert bence ekran kenarlarını oturtma olayı. illet oluyordum. ama daha önemlisi bence artık asla ws olmayan bir monitör kullanmayacağım. gerçekten muhteşemler bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Maedhros_Laorx

haehaha lcd'ler eldemi patlıcak?, aynı dünyadamı yaşıyoruz, ince crt nedir yaw

Eh bende bu sözünü unutma diyeceğim daha üst performansa sahip olan bir teknoloji bir şekilde geri dönecektir bir iki yıl içinde
  • quote:

Orjinalden alıntı: SorrowOcean

quote:

Orjinalden alıntı: Maedhros_Laorx

haehaha lcd'ler eldemi patlıcak?, aynı dünyadamı yaşıyoruz, ince crt nedir yaw

Eh bende bu sözünü unutma diyeceğim daha üst performansa sahip olan bir teknoloji bir şekilde geri dönecektir bir iki yıl içinde

Şu gelen teknoloji hakkında bilgilendirebilir misin bizleri de?
  • o büyüklükte bir crt kullanacaksanız elektirik faturalarındaki ciddi kabarmanın sebebini araştırmanıza gerek kalmayacak.
  • Evlerimizin duvarlarını nasıl duvar kağıtları ile süslüyorsak yakın bir gelecekte duvarlarımızı kağıt inceliğinde LCD ekranlar ile kaplatacağız. Tabii bu ekranlar çok az elektirik harcadıkları gibi çok da sağlam olacaklar.

Seyredenler bilir: TOTAL RECALL filminde benzeri vardı.
  • LCD teknollojisi aldı başını gitti. Bir kere LCD kullanmaya başlıyınca insan geri dönmüyor. En azından ben
    En başta sağlık demek LCD. yıllarca yediğimiz radyasyonun hesabı yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: fortuneteller

LCD teknollojisi aldı başını gitti. Bir kere LCD kullanmaya başlıyınca insan geri dönmüyor. En azından ben
    En başta sağlık demek LCD. yıllarca yediğimiz radyasyonun hesabı yok

radyasyon manyaa olduk be.

ve gerçekten böyle bir hastalık ortaya çıkmış. bağımlılık yapıyormuş. hiç seyretmediği halde insanlar tv'yi falan açmak istiyormuş. (ihtiyacı giderebilmek için)
  • iyi bir 22" crt monitör almak için çok geç kaldın. zira aperture grill ya da trinitron-diamondtron tüplü monitörler artık üretilmiyor. bunun dışında shadow mask tüplü monitörleri alacağına lcd monitör al daha iyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

1- Sigarayı bırak
    2- LCD alırken dükkanda kontrol edip al
    3- Bu zamanda CRT alınmaz zira LCD ler ucuzladı

En güzelini TuVNeRa söylemiş Ben de onun dediği gibi yaptım, sigarayı bıraktım ve LCD monitör aldım. Fiyatları çok ucuzladı neredeyse CRT fiyatları kadar. Şimdi sigara parası LCD taksidine gidiyor. 22" ViewSonic Widescreen LCD monitör kullanıyorum ve CRT'den mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum çünkü LCD almadan önce gözlerim çok acıyordu ve göz sağlığım için endişe ediyordum. Önceleri ben de "monitör dediğin büyük olur, ele avuca gelir" diyordum ve senin gibi büyük ekran bir CRT almak istiyordum ama vazgeçtim ve pişman olmadım. Bu forumdaki çoğu insan gibi senin de PC başında çok oturduğunu farzederek sana LCD tavsiye ederim çünkü sağlık herşeyin başı.

Eğer hala monitörün altındaki sigara isinden tiksinmediysen Nec marka bir CRT al derim ama CRT almayı düşündüğüm sıralarda istediğim gibi bir monitör bulamadım, umarım sen bulursun.

• Eyvallah herkese teşekkürler. Gördüğüm herkes lcd ci olmuş. İyi güzel hoş, tamam sağlıklı gözler için. Ama performans olarak crt'ler hala çok daha iyi lcd'lerden. Bu durumda upgrade yapma işi suyu düşer. Lcd almaya kalksam bile kazıklanmamak için kargo ile alışveriş yapmam lazım ki piksel konusu burda sorun teşkil edecek görmeden lcd alınmaz. Bunun yanında doğal çözünürlük olayı da çok mantıksız geliyor bana lcd'lerdeki. Neyse yeni teknolojileri bekliyelim bakalım. Tekrar teşekkürler herkese
  • Ben sanalmarketim.com'dan aldım. Siparişi vermeden önce aradım ve ürünü göndermeden önce ölü piksel kontrolü yapıp öyle gönderip gönderemeyeceklerini sordum, hayhay dediler . Aynı şekilde kontrol yapabilecek yerlerin olduğundan eminim. Örneğin Nova Bilgisayar da yapanbilir. Ölü piksel yok ve eskisi kadar da korkmuyorum çünkü çok iyi ve sağlıklı bir monitör kullanıyorum. Eğer bekleyebilirsen Oled monitörleri bekle. Canon'un da yeni bir teknoloji geliştirdiğini duymuştum.
  • CRT kalitesine ne LCD ne plazma yaklaşabilir. Bu yüzden 19 Sony CRT monitörümü değiştiremiyorum hala. LCD olacaksa illa s-IPS panel olmalı bunlarda da 20 inçler 800 dolardan başlıyor. Görsel işler yapıyorsanız, örneğin fotoğraf, animasyon vs. CRT daha yararlıdır. Son testler de mutlaka CRT monitörlerde yapılır. Radyasyon filan istemeyen cep telefonu da kullanmasın, şehirde de yaşamasın, monitör seçiminde bu üst kriterlerden biri olamaz.

Ancak monitörü devamlı taşıyacaksanız, ya da yer sorununuz varsa LCD düşünülebilir, görüntü kalitesi için değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.