Şimdi Ara

218i cabrio m paket mi 320d sportline mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Mevcut aracim 2014 model bmw 116d ed. Aracimdan cok memnunum.
    Ama bekarim ve hayatimda bir kez olsun cabrio araca binmek istiyorum. Evlendikten sonra hayalden oteye gidemeyecek birsey benim icin. Eger alacak olursam 3-5 ay gecmesi gerekecek ama simdiden hesabi kitabi yapmak gerek. Cocuklugumdan beri bmw ye ayri bi sempatim var. Ama cabrio olmak kosuluyla baska tavsiyelerinizi de degerlendirebilirim.

Mevcut aracimin 80-85000 lira arasi degeri var.

Uzerine 60-65 bin lira ekledigim taktirde 218i m paket cabrio 218i alabiliyorum. 2015 model ve 2000-3000 km civarlarinda olmasi muhtemel.

Alakasiz bir arac ama ayni paraya 2013 model 30-40 bin km de 320d sportline da alabiliyorum.

F30 cokca kullandigim, cok sevdigim bir kasa. 184 hp 380 nmlik motora zaten diyecek yok.

320d; ekonomiyse ekonomi, konforsa konfor, performanssa performans. Bana gore bir otomobilde olmasi gereken hersey var.

218i cabrio ise, tenteli olmasi, hardtop olmamasi istanbulda kis mevsiminde ne derece bi sorun olusturur? yalitim konusunda cabrio oldugu icin daha kotu olur diyorlar. Eger dogruysa 1 serisinden bile fazla ruzgar sesi alacagi anlamina geliyor. Bagaj neredeyse hic yok. Performans olarak; motorlar ayni olmasina ragmen 0-100 u 118i den en az 1 saniye daha fazla, ayni zamanda agir oldugu icin tuketimi de fazla.

Ama cabrionun zevkini zaten anlatmaya gerek yok. Markasini modelini gectim apayri bir dunya, ayri bir keyif. Bahsettigim bu olumsuz detaylari gormezden gelmemi saglayabilir, sagliyor da esasinda.

Ama alakasiz modeller olsa da 320d kafami karistirdi.

Siz ne diyorsunuz?

Not: 2 serisine gore epey ucuz olsa da cabrio 1.4 tsi a3 u tasarim olarak begenmiyorum. Zaten onden cekis olmasi bile tercihimin disinda kaliyor. Onun harici tavsiye verebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben oyumu 3 serisinden yana kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Amac cabrio ve guc olacak ise Mazda Mx5 olabilir veya clk 200 cabrio alirdim eski kasa hevesimi alir satardim evlenmeye yakin .

Ayrica cabrio araci simdi almaz iseniz cocuklar buyuyunceye dek alamazsiniz en azindns babam oyle yapti :) 43-44 yasinda Clk alabildi ama hevesimizi guzel aldik onla baya donanimli guzel bir arac idi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 16 Kasım 2015; 21:55:44 >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Bir bmw asigi olarak o kadar paraya Bmw almazdim .

Amac cabrio ve guc olacak ise Mazda Mx5 olabilir veya clk 200 cabrio alirdim eski kasa hevesimi alir satardim evlenmeye yakin .

Ayrica cabrio araci simdi almaz iseniz cocuklar buyuyunceye dek alamazsiniz en azindns babam oyle yapti :) 43-44 yasinda Clk alabildi ama hevesimizi guzel aldik onla baya donanimli guzel bir arac idi .

Hocam 2. nesil clk zamaninin en elegant cabriolarindan biri ancak gunumuzde fazla verimsiz. Epey gezen bir insan olarak lpgli olarak da binmek de istemem acikcasi. Ama 270 cdi nasil motordur pek bilgim yok. Ayrica eski model araclarda yasadigim, hos olmayan deneyimlerimden sonra 2,3 yasindan fazla olan otomobillere pek sicak bakmiyorum.

Mx5 e gelince, 3 kisilik bir aile oldugumuz dusunulurse roadster olmamali. Yoksa mx5, yariya agirlik dagilimi ve ustun surus ozellikleriyle cok begendigim otomobillerden biri.

• Gla200

Orijinalden alıntı: A380

Gla200

Mercedes a serisi platformunu begenmiyorum. Zaten gla, cla gibi gereksiz pahali, onden cekis vs vs. Kaldi ki bahsettigim araclardan alakasiz ve ustun bir yani yok.

13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dünyaya bir kere geliyoruz. Hayalinizi gerçekleştirin. 218i cabrio alın. Evlenince satar 3 serisi alırsınız.

• Bence yeni MX-5'e bakın. 1.5 motorla geleceği için uygun fiyatla giriş yapabilir. Ayrıca atmosferik, arkadan itiş ve manuel kombinasyonu olduğu için gayet keyifli olur. 0-100'ü de 8.3 sn olması lazım.

1 serisini satmadan; 218i için gerekli miktara biraz daha ekleyerek alabilirsiniz belki de... MX-5'in 2 kişilik olma sorununu da gerekli durumlarda 1 serisini kullanarak çözebilirsiniz böylece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 16 Kasım 2015; 22:28:06 >

1. 116d ile yola devam edersiniz. 60-65k civarı para cebinizde kalır.
    2. 218i Cabrio alırsınız. O farklı havayı solur, 2-3 sene sonra normal düzeninize dönersiniz. +/- lerini düşünmüzsünüz zaten. Hevesinizi alırsınız. (P.S. MX-5 çok daha mantıklı olur bence)
    3. F30 alırsınız, otomatik şanzımana, ekstra yalıtım ve konfora, daha güçlü motor, daha çok yaşam alanına kavuşursunuz. Ama bence bunlar 65k etmez! Haybeye masraf yapmış olursunuz. Ayrıca cabrio meselesi aklınızın ortasında durmaya devam eder.

Kısaca tavsiyem, bir araba parası verecekseniz hevesinizi alın, yoksa arabanıza binin çünkü çok güzel bir aracınız var. F30 ile değiştirmeye ne yazık ki deymez.

• Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler bu guzel tavsiyeler icin.

Orijinalden alıntı: Mcuk

Arkadan itiş cabrio

www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2012-mercedes-slk-250-amg-siyah_siyah-air_scarf-kirmizi_kemer-242867922/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-mini-cooper-s-coupe-boyasiz-hatasiz-234936479/detay önden çekiş ama şekil olarak çok iyi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ferro-motors-2012-bmw-z4-2.0i-sdrive-bayi-cikisli-243441326/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-dizel-otomatik-sahibindenc-70-177hp-yenikasa-sadece-37.000km-de-240571582/detay önden çekiş ama hem dizel hem cüsseli hem içine 5 kişi bile biner herhalde

yada hocam direk e90dan devam http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-city-garage-den-2009-model-bmw-cabrio-ic-dis-m-paket-243440266/detay

a5'te olur ama yakıt anlamında zorlar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-2010-audi-a5-2.0-fsi-cabrio-ic-ve-dis-s-line-s5-gorunumlu-dogus-224018697/detay

Emegin icin tesekkurler hocam.

Roadster benim icin uygun degil. 3 kisi bindigimiz cok oluyor. Zaten o noktalara cikilinca z4 varken digerlerine bakmazdim.

Minilere bi turlu isinamiyorum ama s olmasina ragmen fiyati cok ucuz sanki?

Z4 roadster dedigim gibi. Ayrica ilandaki arac agir hasarli. Temizinin 150 bin liradan asagi bulunmasi zor.

Volvo c70, sirf eski ic dizayniyla bile almamak icin bi sebep. Ayrica elden cikarmasi cok cok zor olur.

Temiz e93 bulmak cok zor. Bulunsa bile fiyatlar cok sisik.

Audi a5 serisi en begendigim audi belki de. Ama model yili dusuk. Eger yukselirse fiyati da cok artacaktir.

Yeni olupta butceme uygun mx5 ve 2 serisi cabrio gozukuyor.

Mx5 2 kisilik olmasi isi bozuyor. Valla kafam cok karisti. Ben de bilmiyorum bakalim ne yapicaz.

• 1.16 d satıp 3.20 ed almak mantıksız. Çünkü size şu an yaşam alanı ve D sınıfı kalitesinden çok anlaıldığı üzere farklılık arıyorsunuz. Zaten mevcut aracınız ekonomi odaklı. Bunun yerine keyif ve gösteriş için bazı modellere yönelebilir. Ancak 1600 cc ile kendinizi sınırladığınızda bu imkanlar çok sınırlı ve fiyatları aşırı şişik. Bence en az 2000 cc araç alın derim.
  • Kapalı otoparklı bir site veya eviniz var ise Cabrio hayalinizi gerçekleştirmeniz de sıkıntı yok onun dışında 3.20d her türlü alır zaten ama sadece model yılı-km vesaire olarak biraz daha hırpalanmış olur cabrio ya göre.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Realistik düşünürsek,320dye göre yakıt kötü, konfor kötü, üstünü kışları kolay kolay açamayacaksınız, bagaj ufak. Hevesinizi aldıktan sonra pek bir değişim olmayacak.

Gönül mu mantık mi sizin seçmeniz lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Corsair Severler Derneği Corsair Fan Club

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB
  • Alcaginiz sure yani 3-5 ay sonra istanbulda yagmurlar nerdeyse kesilicek bu bir sitenizin kapali otoparki varsa yine sikinti yok bu iki cabrio arac bi zahmet biraz daha ses alir iceri normaldir bu üç takillmayin fazla hayellerinizin pesinden gidin 218 i cok hizli degil ama cabrio zevkini en ust seviyede verir 220d binmisligim var 2 serisi cok guzel ve ozel bi arac muadillerinden kesinlikle farkli segmentinde arac bulunsun diye oylesine uretilmis bi arac degil

Orijinalden alıntı: zotacing

BMW'de dizel alma seçeneği varsa, diğerleri fantezi tercihten öteye gitmez.

Güçse güç, ekonomiyse ekonomi.

Türkiye'de benzinli BMW'ye binmek için aylık net minimum 15.000TL ve üstü gelir şart.

Aylik benzin farki, sabah aksam gezecegimi varsayarsak olsun olsun tas catlasa 1000 tl olsun

E sizin mantiginiza gore, dizel bir bmw ye binmek icin 14000 tl ve ustu gelir sart :)

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.