Şimdi Ara

215/55/r17 yazlık lastik tavsiyesi (alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
8.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar Laguna 3 aracım var. Şu an üstünde 7 senelik Michelin primacy hp lastik var 215/50/r17 ebatında. Aracı aldığımda kışlık vardı üstünde bunları da yanında aldım. 1 aydır üstünde ama kullanılacağı yokmuş yani yeni lastik gerekiyor. Planda böyle bişey yoktu o yüzden bütçem kısıtlı.

Önümde petlas gibi seçenek var 215/55/r17 ebatında 285 liraya bırakacak. 50 den 55 yanağa geçmem konforu artıracak diye düşünüyorum ama petlas ne kadar konforlu olur bilemiyorum

Bir de 215/45/r17 veya 225/45/r17 seçenekli pirelli, hankook, nokian gibi seçenekler var. Bunlar da ortalama 350 lira civarı. 45 yanağa düşünce konfor çok mu düşer? patates tarlası gibi yollarda 45 yanak arabayı mahveder diye düşünüyorum. 50 bile sert gibi geliyor aslında. 50 ye göre çok fark yaşar mıyım?

Siz olsanız hangi lastiği alırsınız, hangi lastiği tavsiye edersiniz arkadaşlar? Konforlu, uzun ömürlü sağlam bi lastik arıyorum

Edit: 215/55/r17 de karar kıldım

Falken ze914
    Nexen nblue hd plus
    Ve dunlop arasından hangisini önerirsiniz

Edit: kararımı verdim. Falken bayisi ile görüştüm. Montaj dahil 245 tl den 5 taksit yapacak 215/55/r17 94w ze914 ecorun model lastiği

Lastik alındı arkadaşlar. Dunlop sp sport fm800 aldım 215 50 r17 300 tl ye geldi 7 taksitle

215/55/r17 yazlık lastik tavsiyesi (alındı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYılmaz4646 -- 12 Nisan 2017; 15:10:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 45 yanağı yararsın sonra lastik almak zorunda kalırsın sen 50 yanaktan vazgeçme 55 sürtmezse olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

45 yanağı yararsın sonra lastik almak zorunda kalırsın sen 50 yanaktan vazgeçme 55 sürtmezse olabilir

Teşekkürler hocam. 55 yanak tavsiye marka ve modeliniz var mı?

• Orjinal ebatta 250 tl gibi falken 914 bulmak mümkün takıp ta yaramaz lastik diyen duymadım , 55 yanakta lastik çapı %3 artar , petlas a 285 bence kesinlikle vermeyin...

• quote:

Orijinalden alıntı: serty23

Orjinal ebatta 250 tl gibi falken 914 bulmak mümkün takıp ta yaramaz lastik diyen duymadım , 55 yanakta lastik çapı %3 artar , petlas a 285 bence kesinlikle vermeyin...

Hocam 215/55/r17 de etiket değerlerine baktım

Falken

Yakıt tüketimi: c

Yağmur performansı: B

Ses düzeyi: 70 db

Petlas velox sport pt741

Ses düzeyi: 71 db

Almışken 50 değil 55 alıp daha konforlu sürmek istiyorum açıkçası. Tak tak çok vurmasın çukurlarda. Falken petlastan daha güzel bi lastik mi sizce?
  • Hankook 225 /45/17 kullanıyorum , biri balon yaptı , nasıl balon yaptı onuda bilmiyorum. Hiçbir yere sürtmedim , kasislerden belkide. Lastik sert, iyi ses yapıyor ben o fiyatlarda maxis bulabileceğinizi düşünüyorum , michelinin ürünü diye biliyorum. Bu ebatta kullanan bir arkadaşım var, o lastikler bariz dafa kaliteli fiyatıda uygun ...

Edit : petlasın kış lastiğini kullanıyorum , kulkanırken forumlarda ve yorumlarda petlasla ilgili ortak şikayet ilk kmlerin ve ilk yılın performansını çok hızlı kaybediyormuş. Büyük konuşmayayım ama tekrar petlas almam herhalde ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 10 Nisan 2017; 0:11:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Orijinalden alıntı: serty23

Orjinal ebatta 250 tl gibi falken 914 bulmak mümkün takıp ta yaramaz lastik diyen duymadım , 55 yanakta lastik çapı %3 artar , petlas a 285 bence kesinlikle vermeyin...

Hocam 215/55/r17 de etiket değerlerine baktım

Falken

Ses düzeyi: 70 db

Petlas velox sport pt741

Ses düzeyi: 71 db

Almışken 50 değil 55 alıp daha konforlu sürmek istiyorum açıkçası. Tak tak çok vurmasın çukurlarda. Falken petlastan daha güzel bi lastik mi sizce?

Daha konforlu olur evet ama aynı zamanda araba yol tutuşu düşecektir. .. Bana önemli değil dersen 55 yanak tak ve evet bana sorarsan falken iyidir petlastan...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    225/45/r17 Lastik Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    235/45/R17 Lastik Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Hankook 225 /45/17 kullanıyorum , biri balon yaptı , nasıl balon yaptı onuda bilmiyorum. Hiçbir yere sürtmedim , kasislerden belkide. Lastik sert, iyi ses yapıyor ben o fiyatlarda maxis bulabileceğinizi düşünüyorum , michelinin ürünü diye biliyorum. Bu ebatta kullanan bir arkadaşım var, o lastikler bariz dafa kaliteli fiyatıda uygun ...

Edit : petlasın kış lastiğini kullanıyorum , kulkanırken forumlarda ve yorumlarda petlasla ilgili ortak şikayet ilk kmlerin ve ilk yılın performansını çok hızlı kaybediyormuş. Büyük konuşmayayım ama tekrar petlas almam herhalde ...

Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Maxis e de göz atayım en iyisi

Petlas daha önceki aracımda kullanmıştım. Ağustos ayında aldım 3 ay kadar kullanıp söktüm. Sonra nisanda tekrar taktım ekimde sökünce attım gitti. Diş falan kalmadı yolda dans etmeye başladı. Ama modelden modele fark var velox sport un hangi serisiydi hatırlayamıyorum. O lastiği atarken bir daha almam demiştim ama fiyatlara bakınca uygun lastik yok başka, yine bi düşündüm aslında. Ama Falken de dikkatimi çekmeye başladı. Maxis, nexen, Falken arasında gidip geliyorum şu anda

• serty23 kullanıcısına yanıt
    50 den 55 e çıkınca yol tutuşunun düşeceğini düşünmemiştim aslında. Sağolun hocam aklımda bulunsun bu bilgi

• Falken ağır basmaya başladı. Sizce 215/50/r17 mi yoksa 215/55/r17 mi tercih etmeliyim? 55 yanak olunca yol tutuşu belirgin düzeyde düşer mi?

• Petlas tavsiye etmiyorum. Geçen kış aldığım 4 adet petlas lastiğin ikisi balon yaptı, birisi kaldırıma sürtünce yarıldı. 3 ay kullanmıştım ve elimde sağlam sadece 1 (bir) adet kaldı!

Yaz lastiklerinde syron bluetech aldım uygun fiyatlı diye. 205/50/17 ebatlı lastikler pahalı olduğu için mecburen buna yönelmek zorunda kaldım ekonomik olsun diye ama araba 120 km üzerinde tir tir titriyor ve aynı zamanda her hız diliminde çok konforsuz bir lastik.

Petlas ve syron almayınız, tavsiye olarak da dunlop ve goodyear kullandığım zamanlarda en ufak problem yaşamamıştım.

• aynı durumdayım takipteyim

• quote:

Orijinalden alıntı: erdsavas1

Petlas tavsiye etmiyorum. Geçen kış aldığım 4 adet petlas lastiğin ikisi balon yaptı, birisi kaldırıma sürtünce yarıldı. 3 ay kullanmıştım ve elimde sağlam sadece 1 (bir) adet kaldı!

Yaz lastiklerinde syron bluetech aldım uygun fiyatlı diye. 205/50/17 ebatlı lastikler pahalı olduğu için mecburen buna yönelmek zorunda kaldım ekonomik olsun diye ama araba 120 km üzerinde tir tir titriyor ve aynı zamanda her hız diliminde çok konforsuz bir lastik.

Petlas ve syron almayınız, tavsiye olarak da dunlop ve goodyear kullandığım zamanlarda en ufak problem yaşamamıştım.

Goodyear malesef pahalı olduğu için alamıyorum. 7 senedir petlas kullanıyoruz aslında ama son sene aldığımız yaz lastiği bir yazda pert olduktan sonra soğudum o firmadan. Dunlop nasıl bi lastik? Sessizliği konforu nasıl? Goodyear kadar var mıdır mesela

• quote:

quote:

Petlas tavsiye etmiyorum. Geçen kış aldığım 4 adet petlas lastiğin ikisi balon yaptı, birisi kaldırıma sürtünce yarıldı. 3 ay kullanmıştım ve elimde sağlam sadece 1 (bir) adet kaldı!

Goodyear malesef pahalı olduğu için alamıyorum. 7 senedir petlas kullanıyoruz aslında ama son sene aldığımız yaz lastiği bir yazda pert olduktan sonra soğudum o firmadan. Dunlop nasıl bi lastik? Sessizliği konforu nasıl? Goodyear kadar var mıdır mesela

hocam bahsettiğiniz fiyatlarda dunlop pahalı gelir.Forumda konuları inceledim ben de o fiyatlara baktığım için Petlas'a çabuk aşınıyor deniliyor şimdilik Falken de karar kıldım

• quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

quote:

quote:

hocam bahsettiğiniz fiyatlarda dunlop pahalı gelir.Forumda konuları inceledim ben de o fiyatlara baktığım için Petlas'a çabuk aşınıyor deniliyor şimdilik Falken de karar kıldım

Ben de Falken düşünüyorum şu anda. Yorumları okuyorum

Başka öneri gelmezse büyük ihtimalle Falken alacam

• Dunlop 215 50 r17 sp sport fm800 91w aldım arkadaşlar. 300 tl ye geldi tanesi. İlk mesaja etiketi ekledim

• Tabsiyemi dinlemene sevindim. Bende aynisini kullaniyorum. 1 hafta kadae sonra aracinin lastik basincininkontrol et ilk tamkada alissin diye farkli hava basinci baamis olabiliyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Hankook 225 /45/17 kullanıyorum , biri balon yaptı , nasıl balon yaptı onuda bilmiyorum. Hiçbir yere sürtmedim , kasislerden belkide. Lastik sert, iyi ses yapıyor ben o fiyatlarda maxis bulabileceğinizi düşünüyorum , michelinin ürünü diye biliyorum. Bu ebatta kullanan bir arkadaşım var, o lastikler bariz dafa kaliteli fiyatıda uygun ...

Hocam hankook hangi modeldi? Sizin arac ceed di sanirim cok agir bi aravta degil cukura fln dussun. Bu hankooklarda sikinti olabilir galiba bj arkimda bibyere surtmedim balon yaptindiyor garantiyide bi zorlayin derim sonucta yeni modelli araba bu yani cukura dusupte balon yapmasi cok zor. Uretim hatasi olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

Tabsiyemi dinlemene sevindim. Bende aynisini kullaniyorum. 1 hafta kadae sonra aracinin lastik basincininkontrol et ilk tamkada alissin diye farkli hava basinci baamis olabiliyorlar

Teşekkür ederim hocam :) şu an 34 basılmış. Haftaya tekrar kontrol ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

Tabsiyemi dinlemene sevindim. Bende aynisini kullaniyorum. 1 hafta kadae sonra aracinin lastik basincininkontrol et ilk tamkada alissin diye farkli hava basinci baamis olabiliyorlar

Teşekkür ederim hocam :) şu an 34 basılmış. Haftaya tekrar kontrol ederim

Nirmal basmislar yine de kontrol et belki siboplardan vs kaxak varsa onuda tesbit etmis olursun. Senle zevklerimizde ortusuyor bende laguna 3 alacaktim sonra c5 denk geldi dayanamadim onu aldim. Laguna 3 cok baktim ama c5 de istiyordum fiyati yuksekti denk grlince c5 aldim sirf dis girunusu icin. Ama laguna motor ve diger ozsllikler olarak c5 ten daha kalitelidir. Hem motor parxalari yerli uretim uygun fiyat hemde guvenlik olarak c5 ten ustun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.