hafif de yakışıklı bir insandım. saçlarıma çok özenmem zaten kısadır. ama tamamen dökülmesi bütün görüntümü değiştirir. Çaresizlik... |
21 Yaşındayım saçlarım dökülüyor elimden bir şey gelmiyor
-
-
Minoxidil kullan
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3 aşama. Dökülen kısımları farketme -> Dökülmemesi için uğraşma -> Döküldüğünü kabullenme.
Benimde dökülüyor, yapacak bir şey yok.
-
Bu konuda bir şaman tavsiyesinden bahseden kitap okumuştum. saçları döküldüğü için üzülen kişiye saçlarıyla sohbet eder gibi konuşup, nerelerde nasıl çıkması gerektiğini anlatması gerektiğini söylüyor. saçları dökülen kişi de bunu deli saçması gibi görüyor. Bir sonraki karşılaşmalarında, şaman soruyor "başladın mı konuşmaya" diye. Bu defa saçı dökülen adam bakıyor ki, şaman gayet ciddi. Niyet edip saçlarıyla her gün konuşmaya, nasıl çıkması gerektiğini anlatmaya başlıyor sakin sakin. Uzun zaman deniyor ve sonunda önce tüy gibi kısa kısa ve sonra uzamaya başlar şekilde saçları çıkmaya başlıyor. Önce diğer uzun saçlarının yanında kısa saçlar bir zaman iyi durmamış ama en sonunda eskisi gibi sağlıklı saçlarla dolu bir kafaya sahip oluyor.
Anlatımın yalancısıyım ve kafamda olabilirlik veriyorum.
-
Bu bana biraz abartı geldi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
18-19 yaşlarında dökülmeye başladı, yanlardan kellik oluştu. daha lisedeydim.
ondan sonra namaza biraz daha özen gösterip çoğu dert ettiğim şeyi de artık dert etmemeye çalıştım, 20 yıl geçti üzerinden, daha fazla dökülme olmadı çok şükür. o zaman dökülen yerler halen açık ama oralardan saçları biraz uzun bırakıp fark ettirmeden kapatıyor bizim kuaför sağolsun. ama o yaştaki dökülmeden sonra ilerlememesi çok iyi oldu.
fazla sters yapmamaya çalışın. bazı şeyleri değiştiremiyorsanız, elinizden gelmiyorsa oluruna bırakın. sabırlı olun.
-
genetik bir durum zamanında kafaya çok takmıştım ama bilimin bu konuda çaresi çok kısıtlı, ya ömür boyu kullanacağın spreyler ve ilaçlar ya da döküldükten sonra enseden alıp kel yerlere ekilen saçlar dışında çözüm yok
minoxidil ( tansiyon ilacı olarak piyasaya sürülüp yan etkisinin saç çıkardıklarını fark etmişler her gün ve sürekli kullanman gerek bırakınca daha fazla saç dökülüyor, yine de damarları genişletme etkisinin bilinmeyen yan etkilere sebep olabileceğini düşünüyorum )
propecia veya proscar ( saç dökülmesi erkeklik yani testesteron hormonuyla alakalı duyarlı kökler bu hormona maruz kaldıkca incelir bu ilaç testesteronu baskılar yan etki olarak iktidarsızlık yaratabilir hatta göğüs büyütebilir bence kafadaki kıl için büyük yan etki, bırakınca daha fazlası dökülüyor )
saç mezoterapisi ( saç köklerine saçların ihtiyacı olan vitamini 3- 6 - 9 aylık süreçlerde enjekte ediyorlar çoğu ünlü bu yöntemi kullansa da hem süreklilik hem de maddi açıdan ödün vermek gerekiyor, sürekli kullanmak gerek )
6 aylık kafaya yapışan gerçek saçlarla yapılmış peruklar ( b yöntemin de sürekliliği yok yorumlardan okuduğum kadarıyla hem rahatsızlık hissi hem de maddi açıdan ödün vermek gerekiyor
toppik ( kafaya dökülen kömür tozu gibi bir şey saç tellerine yapışıyor daha dolgun sık gösteriyor yağmur altında kalırsan gg )
benim araştırdığım kadarıyla çözümler bunlar, en mantıklısı ekim ama donör bölgede yeterli saçın olması gerekiyor ne derlerse desinler o özgün görünümünden uzak oluyor ekim sonrası toppik kullanman da gerekebilir seyrek görünümü kapatmak için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tulley -- 10 Şubat 2022; 11:2:58 >
-
Bırak dökülsün sonra ektirirsin. Derdin bu olsun.
-
Hemen doktora git vitamin vericek sana büyük ihtimal. Randevu alamazsan yakın tarihe, b12 ve çinko-magnezyum vitamini al. Ve birde kafeinli alpecin şampuanı alıyorsun, şampuan çok etkili bence çünkü saç köklerini uyarıyor ve canlandırıyor, vitamin ile de içerden destekleyeceksin tabi. Vakit kaybetme çünkü dökülen saç geri gelmez dostum.
-
Zaten okuyanların tamamına yakınına abartı gelmiştir. Yani abartı gelmesi gayet olağan ve sıradan.
Ben "bir zihnin gelişkinliği kabul edilemez olanı kabul edebilmesiyle ölçülür" cümlesine olan bağlılığım nedeniyle, abartı gibi görünse de olabilirlik veriyorum.
Dün akşam bir instagram söyleşisi izliyordum ve adam diyordu ki, "hasta olan organınızın karşınızda oturduğunu hayal edin ve onunla sevgiyle, dostlukla sohbet edin, iyileşmesini söyleyin". İmgeleme gücü iyi olanlar için iyi sonuç verebilir.
Mesela Mirzakarim Norbekov'un kitaplarından birinde (bir çocuk yurdundaydı sanırım) doğuştan diyabetli çocukların nasıl oyun esnasında kendilerini iyileştirdiklerini anlatır.
Sanırım bu konuda algıda seçiciliğim ön planda duruyor ve bu konuda farklı anlatımlar o sebeple aklımda kalıyor.
-
Kesin çözümü saç ekimi ama şimdi saç ektirsen bile yaşından dolayı ekilenler dökülecektir. 30'lu yaşlara doğru ektirmek daha mantıklı olur.
Erkek tipi dökülmenin çaresi yok. Şampuanlar falan tırı vırı. Saçını hacimlendirdiği, kabarttığı için saç çıkardığını düşünüyor millet. Stresi azalt, kafaya takma. Taktıkça daha çok dökülüyor emin ol.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X