Şimdi Ara

21 adımda Samsung Galaxy Fit 4.1.2 ROM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
14.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben Onur Eser "Samsung Galaxy Fit" telefona sahibim. Telefonun hiçbir şeyi kaldıramamasından sıkıldım. "Android Sürümü;" nün altında yazan 2.3.6 veya 2.3.4 yazısından da. Kısa bir araştırmadan sonra System rom olan 4-5 tane Samsung galaxy fit Jellybean sürümü buldum. Bunların en üst sürümü olan ise 4.1.2 sürümü idi. Hem de VIO ayrıcakığı ile. Şimdi başlayabiliriz;

1-Önce buradan Samsung telefonlar için orjinal (stock) odin driver yüklüyoruz: Samsung Driveri için tıklayınız (RAR şifresi; tırnaksız "viotutorials.com)

2-Kurulum bittikten sonra 3. adıma geçebiliriz.

3-Sonra burdan "recovery mod" flaşlama dosyasını indiriyoruz: Recovery Mod Flaşlama yazılımı için tıklayınız (RAR şifresi; tırnaksız "viotutorials.com)

4-İndirme bittiten sonra rar ı masaüstüne çıkarın.
    5- "Clockworkmod Recovery 5 [CWM]" dosyasını açın.

6- Dosyanın içindeki "Odin Multi Downloader v4.38" yazan dosyayı açın.

7- programın içindeki "OPS" butonuna basın ve açılan pencereden "Clockworkmod Recovery 5 [CWM]" klasöründeki "BENI_v1.0.ops" Dosyasını seçin.

8- Sol tarafta bulunan "one package" yazısının yanındaki kutucuğa tik atın.

9- Şimdi sağ alt kısımda bulunan "One Package" butonuna tıklayı ve açılan pencereden "Clockworkmod Recovery 5 [CWM]" klasöründeki "Beni_CWM-5_ext4_v2.zip" dosyasını seçin.

10- Samsung Galaxy Fit telefonunuzun "Ses kısma" "Home tuşu" (orta tuş) ve "Kapatma/açma" tuşuna basın. karşınıza şöyle bir ekran çıkacak;

11- Şimdi USB bağlantı kablosu ile telefonunuzu PC nize bağlayın. üst solda "one package" yazan yerin stündeki kutucukta "1 (COM 3)" gibi birşey yazacak. yazdıktan sonra "start" a basın.

12- programda üst solda "RECOVERY" yazacak. 5-6 saniye sonra "RECOVERY" yerine "RESET" yazdığı an programı kapatın, USB yi çıkartın ve telefonun pilini hafifçe telefondan ayırın.

13- 10 saniye bekleyin ve pili tekrar telefona takın.

14- Şimdi; buradan rar dosyasını indirin ve masaüstüne çıkartın. iki adet zip dosyası çıkacak. (RAR şifresi; tırnaksız "viotutorials.com)

15- telefonun "Home tuşu" (orta tuşu) ve "açma/kapama" tuşuna aynı anda basın. Karşınıza şöyle bir ekran çıkacak;

16- Ses açma kapama tuşu ile yukarı açağı gidebilir, orta tuşa (home tuşuna basarak) girebilir ve açma/kapama tuşuna basarak geri gidebilirsiniz.

16- wipe data/reset yapın ve "mount and storoage" ye basın en altın bir üstündeki "mount USB storoage" ye basın.

17- PC nize USB ile bağlayın, ana dizininde 1a diye yeni bir klasör açın ve bu klasöre masaüstüne çıkardığınız 2 zip dosyasını kopyalayın.

18- kopyalama bittikyen sonra unmount deyin ve açma/kapama tuşuna basarak ana menüye dönün

19- "update zip from sd card" a ve ardından "chose zip from sd card" diyerek "1a" dosyasındaki 2 zip dosyasını tek tek yükleyin.

20-USB yi çıkartın ve tekrar "wipe data/reset" yapın. yaptıktan sonra "reboot system now" deyin

21- telefonunuz açıldığında Android sürümünüz 4.1.2 ve işletim sistemi JELLYBEAN

doğacak hasarlardan sorumlu değilim

DENENMİŞ VE ONAYLANMIŞTIR !!!

-- Yapamazsanız İngilizce Videosu --

Emeğe saygı bi +rep yeter ben yazdım hepsini 1 saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onureser -- 6 Şubat 2013; 19:29:34 >

• Hiçkimse mi yok yapan
  • merhaba onureser
    öncelikle konu çok iyi fakat ben google drive'den indiremedim yardımcı olur musun
  • google chrome kullanın indirme yapacaktır.
  • Bu rom türkçe mi dostum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu yüklemeyi yapıyorum fakat en son telefon açılırken bi animasyon geliyor. Ve orda takılıp devam etmiyor. Ne yapmak gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dstrbd

Ben bu yüklemeyi yapıyorum fakat en son telefon açılırken bi animasyon geliyor. Ve orda takılıp devam etmiyor. Ne yapmak gerek.

Aynen aynen o sorun bende de oldu,geri 2.3.6 ya döndüm hocam.

Haa bu arada orjinal 2.3.6 rom isterseniz size özel upload edebilirim. Bilmiyorsanız anlatırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tab s 10.5 ve note pro 12.2
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ağır Roman

quote:

Ben bu yüklemeyi yapıyorum fakat en son telefon açılırken bi animasyon geliyor. Ve orda takılıp devam etmiyor. Ne yapmak gerek.

Haa bu arada orjinal 2.3.6 rom isterseniz size özel upload edebilirim. Bilmiyorsanız anlatırım.

Valla orjinal 2.3.6 neden olmasın. Upload ederseniz sevinirim. Bu ara da benim tlf.da sapıtıyor. Yazılım diye düşünüyorum ama her sürümde aynı sorun devam ediyor. Güç butonuna tek kısa basışta tuşun kilitlenmesi gerekiyor ama resetleniyor telefon. Bir süre sonra hiç çalışmıyor. Sonra bir ara düzelir gibi oluyor. Bu döngü devam yani. Siz upload ed,n yüklemeyi yaparım ben. Teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ağır Roman

quote:

Valla orjinal 2.3.6 neden olmasın. Upload ederseniz sevinirim. Bu ara da benim tlf.da sapıtıyor. Yazılım diye düşünüyorum ama her sürümde aynı sorun devam ediyor. Güç butonuna tek kısa basışta tuşun kilitlenmesi gerekiyor ama resetleniyor telefon. Bir süre sonra hiç çalışmıyor. Sonra bir ara düzelir gibi oluyor. Bu döngü devam yani. Siz upload ed,n yüklemeyi yaparım ben. Teşekkürler.

Bilgisayara geçince kesinlikle upload edip yollanacaktır. Fakat dili ilk başta sanırsam rusça. Onu ayardan türkçe seçin %100 orjinal romdur. içinde odinde mevcuttur. pm ile size gönderirim.

• Bir kaç sorum olacak. Benim de telefonum galaxy fit bazı uygulamaları sd kartta gözüküyor fakat yine de telefonun dahili hafızasında yer kaplıyor örn: (glow hockey 2, sd karta taşıma izni verilmiş programın tamamı 7.5mb, 5.75mb kadarı sd kartta 2.25 i telefonda) ben şimdi bu root işlemiyle o 2.25 lik kısmı da sd karta yükleyebilecek miyim yoksa sd karta yükleme izni verilmeyen uygulamaları aynı bu şekilde sd karta mı atacak ( facebook tamamı 14mb, 4mb kadarı sd kartta gerisi telefonda yoksa yine bunun gibi mi olacak ?

• 'Ağır Roman' çok teşekkür ederim. Verdiğin rom u yükledim ancak yine de sorunlar var. Bahsettiğim sorun dışında radyo kendi kendine kapanıyor. Belki de problem telefonda o da olabilir. İlgin için tekrar teşekkür ederim.
  • mehaba
    bu yazılımı bende yükledim
    videoyu izleyip aynısını yaparsanız oluyor ve bu yazılım
    herhalde htc sense 4 ün yazılımı bu yazılım. ve türkçe olarak ta başlangıçta
    seçebiliyorsunuz.eğer mümkün olursa resim eklerim.
  • Galaxy fit kullanmıyorum fakat
    Odin de otomatı reset atıyor zaten işlem bittikten sonra 12. Adım ve sonrası riskli

• merhaba arkadaslar ben daha vio cikarir cikarmaz yukledim bence ise yaramaz rom nedenmi cunku bir tane bile videoyu acamiyodu sacma sapan ek app. vs yukluydu bunlar ram da baya yer kapliyodu. sinirlendim telefonu systemini sildim odin ile geri yukledim yukledigim rom meger dusukmus sonra syns la yukselttim bayagi belali arkadaslar sizde benim gibi sakarliklar yapmayin neyse sonra gidip en iyi romu yukledim bu creed v4 isteyen varsa size anlatabilirim tabi zamanim olursa neyse artik yanlis yapa yapa ogrendim

• arkadaslar işte bütün romları anlattım karşılastırdım size beğenirsiz umarım beğenirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_75688313/f_//tm.htm#75688313
  • programları indiremiyorum yardım edin
  • Benimkinin sürümü 2.2.1 oldugundan mıdır nedir.ilk 15. adıma kadar uyguladım ve home tuşuna basılı tutup başlatmaya calışınca SAMSUNG yazısı geliyo sadece.(sürümü değişmemiş olarak telefon normal çalışıyor.)

Bu adımlardan önce istenilen ekran resetleme çıkıyordu.Benim ne yapmam lazım bu durumda.

(EK bir soru daha neden 14. adımdaki dosyayı yükledik onu napıcazki anlayamadım.bir yerlerde hata var yada ben eksik yapıyorum.İlk kez root yapıcam yardımcı olabilirmisiniz lütfen.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkacar20 -- 13 Temmuz 2013; 3:40:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkacar20

Benimkinin sürümü 2.2.1 oldugundan mıdır nedir.ilk 15. adıma kadar uyguladım ve home tuşuna basılı tutup başlatmaya calışınca SAMSUNG yazısı geliyo sadece.(sürümü değişmemiş olarak telefon normal çalışıyor.)

Bu adımlardan önce istenilen ekran resetleme çıkıyordu.Benim ne yapmam lazım bu durumda.

(EK bir soru daha neden 14. adımdaki dosyayı yükledik onu napıcazki anlayamadım.bir yerlerde hata var yada ben eksik yapıyorum.İlk kez root yapıcam yardımcı olabilirmisiniz lütfen.)

Hocam oncelikle telefonu 2.3.6 ya guncelleyin cogu forumda bu konuya deginilmis sonra benim anlattigim romu yukleyin. Bu arada ikinci indirdigimiz dosya telefonun romudur. Birinci yukledigimiz ise romu yuklememize ortam saglayacak yazilimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: pusula2279

arkadaslar işte bütün romları anlattım karşılastırdım size beğenirsiz umarım beğenirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_75688313/f_//tm.htm#75688313

Tesekkurler arkadasim ben anlattigim romdan sıkıldım biraz senin romları deniyorum :D

• yaptım herşey oldu tel açılmıyor açılış jeneriği dönüp duruyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.