Şimdi Ara

205/55 R16 yerine 205/60 R16 LASTİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.811
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2009 Honda civic aracıma 205/55 R16 yerine 205/60 R16 lastik takmak istiyorum. Amacım aracın biraz daha yumuşaması ve biraz daha yerden yükselmesi.
    Benim hesaplarıma göre toplam lastik çapı 18mm artmakta, buda aracın 9mm yükselmesi demek ayrıyetten biraz daha konforlu sürüş vereceğini düşünüyorum.
    Şu linkteki Nokian lastikleri alsam dedim ---->http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=259720&Productid=otkmtt441935

Amacım öncelikli olarak yol sesinin azalması ve daha yumuşak bir sürüş.
    Bu arada bazı arkadaşlar hız göstergesi lastik çapı artacağından olduğundan düşük gösterecektir diyebilir, lastik hesaplama programına göre yaklaşık 4km düşük gösteriyor, ama benim aracım zaten göstergede 6-7 km az düşük gösteriyor. ( Yani gösterge 100km gösterirken aslında hızım 93-94 km.) Bu durumda 7km lik fark 3km ye inecek.

Sizin görüşleriniz bu konuda nedir? Başka özellikle sessizlik konusunda hangi markalara yönelebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 14 Nisan 2011; 1:32:44 >

• Yokmu bilgisi olan?
  • yerinizde olsam fabrikanın önerdiği lastik çaplarını değiştirmezdim...ses ve yumuşak sürüş için kauçuk oranı yüksek bir lastikle yenilemek en doğrusu...nokian veya continental olabilir...

hız göstergesinden ziyade az da olsa yakıt tüketimi de artacaktır...
  • ebatta büyüme olacağı için lastiklerin çamurluklara sürtmeyeceğinden emin olmak lazım bu durumda,

yaklaşık %4lük bir lastik çevresi artışı aracın son hızını o oradan artırır ama torkuda yine aynı oranda azaltır
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Selamlar,
    2009 Honda civic aracıma 205/55 R16 yerine 205/60 R16 lastik takmak istiyorum. Amacım aracın biraz daha yumuşaması ve biraz daha yerden yükselmesi.
    Benim hesaplarıma göre toplam lastik çapı 18mm artmakta, buda aracın 9mm yükselmesi demek ayrıyetten biraz daha konforlu sürüş vereceğini düşünüyorum.
    Şu linkteki Nokian lastikleri alsam dedim ---->http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=259720&Productid=otkmtt441935

Amacım öncelikli olarak yol sesinin azalması ve daha yumuşak bir sürüş.
    Bu arada bazı arkadaşlar hız göstergesi lastik çapı artacağından olduğundan düşük gösterecektir diyebilir, lastik hesaplama programına göre yaklaşık 4km düşük gösteriyor, ama benim aracım zaten göstergede 6-7 km az düşük gösteriyor. ( Yani gösterge 100km gösterirken aslında hızım 93-94 km.) Bu durumda 7km lik fark 3km ye inecek.

Sizin görüşleriniz bu konuda nedir? Başka özellikle sessizlik konusunda hangi markalara yönelebilirim?

http://www.artvinticaret.com/KUMHO-205-60R16-96V-ECSTA-SPT-KU31-KUMHO_10668.html#0

bu lastikde en az Nokian kadar iyidir

• Fiyatı çok iyiymiş aslında. Sessizlik konusunda nasıldırki? Tabi yol tutuş, fren mesafeside önemli

Bir de aklımda davlumbaza sürtme düşüncesi varken aklıma birden şu geldi... Millet aracını 3cm yay takarak düşürüyor, öyle lastik sürtmüyorsa benim 1cm lik lastik büyümesinden hiç sürtmemesi lazım. Umarım doğru düşünüyorumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 14 Nisan 2011; 11:26:34 >
  • Lastik ölçü değişimde aradaki farkın en fazla %3 olması öneriliyor. Daha yüksek değerlerin aracın sürüş dinamiğini ciddi oranda etkileyebileceği ifade ediliyor.
    Sizin fark %3.24 çıkıyor (Bkz:http://www.saglamotomotiv.com/hesap-makinesi.html)

İyi düşünün, yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende davlunbaza sürtmeyeceğini düşünüyorum , arkadaşım daha yeni 195 55 15 olan orjinal lastiğinin yerine 195 60 15 taktı ve bi sürtme yok ayrıca aracın konforuda yükseldi birass yol tutştan ödün verilmiştir tabiii Linkte verilen lastiği kullanıyorum sessiz bir lastik yol tutuş olarak bi problem yaşatmadı ama asla bi turanza er300 değil kalite olarak.......
  • 1 kademe artış olacağından sorun olmaz.
  • Bravoya da olur, nasıl olsa ebatlar aynı. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.