Şimdi Ara

2038 SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://tr.wikipedia.org/wiki/2038_y%C4%B1l%C4%B1_problemi

2038 yılı problemi, 2038 yılında bazı POSIX zaman gösterimini kullanan 32-bit sistemlerin çökmesine yol açacak bir yazılım hatasıdır.

Hata, sistem zamanını 1 Ocak 1970 tarihinden beri saniye bazında hesaplayan ve 32-bitlik UNIX ve türevi sistemlerde 19 Ocak 2038 Salı günü saat 03:14:07'de sayacın başa dönmesiyle sistem tarihinin 13 Aralık 1901 20:45:52'yi göstermesiyle ortaya çıkacaktır.

Son yıllarda bazı çözüm yöntemleri geliştirilse de hiçbiri basit ve uygulanabilir olamamıştır. Ancak 64 bit'li sistemlere geçişin 2038 yılına kadar tamamlanacağı ve böylece hatanın kendiliğinden ortadan kalkacağı düşünülmektedir.

beyler tam olarak ne demek istiyor zaman mı bozulacak yoksa 32 bit heptenmi bozulacak ?

• upp upp
  • bu konuda bilgisi olan yokmu ?
  • bi anlasam cevap verecem ama bi türlü olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 64 bite geç rahat et.
  • 2038 e kadar neler neler çıkar sıkıntı olmaz
  • ooo zaman makinesi bulmuşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 930 Isınma Sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Windows 11 ekran kapanma sorunu
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bkz:John Titor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı eski cihazlar neden 1/1/70'te başlar diye düşünüyordum demek unixtenmiş
  • Yıl 2038 olsun o zaman telaşlanabilirsin.Ciddi bir sorunda değil sadece saat yazılımlarının 2038 yılına kadar çalışabileceğini anlatmış.UNIX çekirdekli sistemler yazılırken yazılan saat yazılımının 19 ocak 2038 yılında başa döneceğini söylüyor yani 2038 yılına gelene kadar sorun yok.kaldı ki Linux veya uniz çekirdekli bir işletim sistemi kullanmıyorsan problem yok.Eğer bir sayaç nasılki bütün bloklar 999999 olunca 000000 olupta sonra 000001 gibi devam ediyosa bu olayda onu anlatıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvana08

bi anlasam cevap verecem ama bi türlü olmuyor

32 bit işletim sistemlerindeki saatler 2038 yılında bugda kalıyormuş.
  • 2038 yılına kadar neler olur neler. Bunları düşünmek için çok erken henüz.
  • önemsiz bişey.

zamanında da win95 işletim sisteminde tarih alanının yıl kısmı 95-96-97 diye gösterildiği için 2000 yılında tüm dünya bilgisayarları yokolacak hepsi çalışmaz hale gelecek şehir efsaneleri doğmuştu
  • ben de ankara daki 2038 olayı zannettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

önemsiz bişey.

zamanında da win95 işletim sisteminde tarih alanının yıl kısmı 95-96-97 diye gösterildiği için 2000 yılında tüm dünya bilgisayarları yokolacak hepsi çalışmaz hale gelecek şehir efsaneleri doğmuştu

saatimi ayarlamamıştım uzaktan kumanda özelliği olan saatim kullanılamaz hale gelmişti
  • 2038'de bırak 32 biti 64 bit bile zor bulunur bişey olcak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.