Şimdi Ara

2025 yoklama işlemlerini tamamlamak ve 2026'da bedelliye başvurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Bu ay içerisinde yoklama işlemlerini tamamlamak ve önümüzdeki yıl bedelliye başvurmak (ve 2027'ye ertelemek) istiyorum. Mümkünse nisan ayında. Peki ben yoklamaya girersem subat cebinde gitmek zorunda olacak mıyım yoksa bunu baska bir celb olarak seçebilecek miyim lütfen yardımcı olun

Merak ettiğim başka bir konu ise şu

Celb dönemi seçimini ne zaman yapıyoruz? Sanırım 2026nın dönemleri açıklandığı zaman yapıyoruz dogru mudur? Diyelim ben son celbi seçtim ve bana kurada o çıktı. Bedelli başvurusunu yine o aydan kısa bir süre (1 ay mesela) önce yapabilir miyim?

Diyelim celb istedigim dönemde çıkmadı (en istemediğim nisandan öncesi, en istediğim ise olabilecek en geç dönem olur parayı toplayabilmek. Icin) bunu değiştirme imkanim var mı? Ve değişmeme ihtimali nedir?

Yardımcı olacaklara cok teşekkürler simdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doğukan :] -- 12 Kasım 2025; 0:47:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yoklama işlemlerini Aralık ayında tamamlarsanız en azından 2026 mayıs başına kadar zamanınız olur. Herhalde 5-6 aya bedelli parasını toparlarsınız.

Yoklama başvurusu + Aile hekimi askerlik muayenesini aralık ayında tamamlayıp; hizmet tercihini de paranız hazır olduğunda halledersiniz.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe
    Burayı takip edin, kasım sonuna kadar şubat 2026 celp duyurusu yayınlanır. Muhtemelen şubat celbi için son tarih 30 kasım 2025 diye yazacaktır.
    1 Aralık ile beraber mayıs 2026 celp dönemi başvuruları başlayacaktır.

Hizmet tercihi kısmında celp tercihi de yapılabiliyor. Gitmek istediğiniz ayları başa sıralarsınız. Genelde ilk 3 tercihten biri çıkıyor. Ocak ayını ilk sıraya yazmayın, ocak ayında bedelli celbi olmadığı için sistem rastgele atabiliyor.

Sınıflandırmada çıkan tarihi beğenmediniz, 3 defa celp değiştirme (edevletten) hakkınız var. Her ayın belli bir kotası var, müsait aylar sistemde açık görünür zaten.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Detaylı yanıtınız icin cok teşekkür ederim ama benim farklı bir planım var, sorunum parayı toplamak değil. Olabildiğince geç başvurmak ve o trink parayı olabildiğince geç yatırmak istiyorum, mümkünse son celp döneminde yani. Sanıyorum kasım oluyor son celp dönemi

Kısaca şöyle sorayım size son kez. Benim bedelli ücretini yatirabileceğim en son ay nedir? Ya da söyle sorayım bunu tahmin etmek mümkün mü?

Ya da şu bir alternatif olabilir mi? Normal askerlik yapacakmış gibi kasim cebini seçtim (ve diyelim geldi) sonra da kasım ayında hemen önce eylül ekim gibi bedelliye cevirmek? Ama burada da kasım ayının çıkmaması gibi bir risk söz konusu galiba. Sondan bir önceki celp olsa ona da okeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doğukan :] -- 12 Kasım 2025; 23:50:20 >

Ayrıca ocak ve temmuzda bedelliye zam geliyor. Ocakta %15 zam gelse 320k olacak; temmuzda da %15 gelse 370k olacak.

Teşekkürler, temel fark nedir 6 aylık er olmakla ilgili?

6 ay erler icin yılda 4 kez sınıflandırma oluyor. Yoklamasını tamamlayan herkesi aday havuzuna alıyorlar, oradan ihtiyaca göre seçim yapılıyor. Yoklama tamamlandıktan sonra min 2.5-3 ay bekliyorsunuz. Ama bekleme süresi daha da uzayabilir. (Yoklama ile askere gideceğiniz tarih arasındaki süre) 6 ay da olabilir 10 ay da olabilir.

Ve bedellideki gibi çıkan celbi/tarihi keyfi değiştirme hakkı da yok (varsa tecil hakkınız onu kullanıp tarihi öteleyebilirsiniz).

Askerlik yapılıp geçilir, sorgulamadan yaparsanız çok basittir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.