Merhaba, Çok eskiden topladığım bir oyun bilgisayarım var. i7 6700k, 16gb ddr4 ram, gtx1080ti var sistemimde. Call of Duty MWII'de sürekli takılmalar yaşadığım için sistemin artık güncellenmesi gerektiğini düşündüm. Ancak çok fazla bütçem olmadığı için daha dikkatli davranmam gerekiyordu. Sadece işlemci ve anakart yükselterek masraftan kaçmak istedim. Ram ve güç kaynağımı kullanmaya devam edecektim. Güç kaynağımda sadece 1 tane EPS çıkışı var. AM5 ve LGA1700 anakartların tümünde 2 adet EPS girişi var. Ben de b550 tomahawk max wifi anakartını aldım (1 tane EPS girişi var). Oyun performansını maksimum alabilmek için AM4 platformundaki en iyi işlemcilerden birini 5800x3d'yi aldım. Böylece var olan diğer donanımları tutarak sadece anakart ve işlemci değiştirmiş oldum. İnternette okuduğum yorumlar genelde sıfırdan kurulan sistemler için AM4'ü mantıklı bulmuyor. AM5 ya da LGA1700 ya da İntel'in gelecek yeni soketine dayalı sistem kurmayı öneriyorlar. Ben İntel den sürekli soket değiştirip yeni anakart almaya zorlaması yüzünden nefret ettim. AMD bu konuda daha iyi. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Satın aldığım parçalar sıfır. Kutularını açmadım. Onları satıp, AM5 mi toplasam, maliyeti göze alsam. Yoksa böyle devam mı etsem. Bu arada ekran kartı cephesinde rtx 4070 ti a geçeceğim. 2 adet 8 pin güç bağlantısı gerektiriyor ve benim için f/p açısından ideal. Zaten çoğunlukla 1080p 240hz monitörümde CoD Warzone oynuyorum. Sizin düşünceleriniz nedir? Sizce bu koşullarda AM4 sistem toplamak mantıksız mı? |
Bildirim