|
Merhaba dostlar. 2022 Haziran ayında Seres3 (C Suv) ile ilk elektrikli aracı aldıktan sonra 2023 Eylül ayında 2. araç olarak MG ZS EV aldık. Bu araçları alma aşamasında 7-8 aracı inceledim, test sürüşü yaptım Sonuçta Elektrikli araç alınacaksa Tasarımından üretimine ELEKTRİKLİ olmasının gerektiğine karar verdim. Geçen hafta Seres3 sattım, çünkü üretimi sonlandı, üstüne hükümetin Çin malı EV yasağı ile uzun vadede sorunlarla karşılaşacağımı düşündüm. Hemen 2. bir EV arayışına girdim. Ama hükümetin bu kararı, üreticilerin Türkiye pazarından uzak durmaları neticesi pek araç yok satışta. 1 hafta içinde 4 marka (model) inceledim, gittim görüştüm. Bu arada 2. el 2023 araçlarada Sahibinden baktım. İçten yanmalı üretilmiş sonra EV dönüştürülmüş araçlardan, Peugeot e2008, Citroen C4 ve C4x, Opel Mokka gibi araçları hemen eledim. Çünkü menzilleri 300km civarı olup, küçüklükleri, şaft tüneli vs.. Volvo Xc40 ve c40 baktım, onlarda dönüştürülmüş ve yakında (2026) üretimden kalkacakları için fiuat olarak çok yüksek olduğu için vazgeçtim. Hyundai'de hiç araç yok. Sonuçta Kia İzmir Özdemirlere gittim, Üst versiyon Prestige artık gelemeyecekmiş yok. Alt versiyon Elegance ellerinde var ve 2023 leri boşaltmak için kampanya yapmışlar. Liste fiyatı 1.720.000 olan araçları 90.000tl gibi iniyorlar. Yarın kapora vereceğim alacağım. Test sürüşüm, donanım ve diğer bilgilerim 2. mesajda olacak. Şimdilik bol elektrikli günler dilerim. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 19 Şubat 2024; 8:54:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

Hızlı