Orta kalitedeki elektrik süpürgeleri bile 3000 TL olmuş. Düğün için yüz binlerce TL gerekiyor. Evlenmeye niyet ediyorum ama düğün istemeyen gelin bulmak çok zor. Keşke sadece nikah olsa. İnsanlar bu masrafları nasıl karşılıyor ben anlamıyorum. Arabamı satmak da istemiyorum. Düğün Masrafları Ne Kadar Tutar? 2023 Ortalama Evlilik Bütçesi Ve Eşya Listesi https://www.milliyet.com.tr/pembenar/dugun-masraflari-ne-kadar-tutar-2023-ortalama-evlilik-butcesi-ve-esya-listesi-6333824 |
2023 Düğün Masrafları: Evlenmek Pahalı Olabilir
2023 yılında evlenmek pahalı bir girişim olabilir. Düğün masrafları son yıllarda önemli ölçüde arttı ve çiftlerin bütçelerini zorluyor.
Bir düğünün ortalama maliyeti 2023'te [Ortalama Maliyet] tutarına ulaştı. Bu maliyet, etkinlik mekanı, yemek, içecekler, fotoğrafçılık ve müzik gibi faktörleri içerir.
Düğün mekanı, düğün masraflarının en büyük kalemlerinden biridir. Bir düğün salonunun kirası, [Mekan Kirası] tutarına kadar çıkabilir. Yemek ve içecek maliyetleri de önemlidir ve [Yemek ve İçecek Maliyeti] aralığında değişebilir.
Fotoğrafçılık ve müzik gibi satıcı hizmetleri de düğün masraflarına önemli ölçüde katkıda bulunur. Bir düğün fotoğrafçısının tutulması [Fotoğraf Maliyeti] civarında bir ücret gerektirebilirken, bir düğün grubu veya DJ'in maliyeti [Müzik Maliyeti] kadar çıkabilir.
Düğün masraflarını azaltmak için çiftler, daha uygun fiyatlı seçenekleri aramayı düşünebilir, misafir listesini küçültebilir veya düğünlerini düşük sezonda gerçekleştirebilir. Ancak, düğünlerin genellikle pahalı etkinlikler olduğunu ve maliyetleri dikkatlice planlamanın önemli olduğunu unutmamak gerekir.
İşte düğün masraflarını azaltmak için bazı ipuçları:
- Düğününü düşük sezonda yap.
- Daha uygun fiyatlı bir düğün mekanı seç.
- Misafir listesini küçült.
- Kendi yemek ve içeceklerini getir.
- Yerel satıcıları tercih et.
- İndirimler için müzakere et.