< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
Hocam çok teşekkür ederim size, günlerdir yazıp durduğum foto istediğim resmi sonunda siz koymuşsunuz çok teşekkür ederim size. Siz Türksat kanal taratmasını nasıl yapıyorsunuz ayrıntı verirmisiniz teşekkürler. Ayrıca Sony nin hangi modeli bu resimdeki panel. Bulunan kanalların tekrar silinmesi çok ilginç bir durum biraz detay verirmisiniz. Normalde ben Sony nin dahili tunerinde Türksat yapılandırmada çıkan DSMART ve DİGİTÜRK hazır kanal taramasını kullanmıyorum. Türksat ın 12380 V 27500 3/4 frekansını seçip şebeke (network) arama açık olarak seçip taratıyorum. Siz nasıl yaptınız detaylı yazarsanız sevinirim. Bu resimdeki panel arkasındaki uydu girişleri kaç adet kaç tane satellite girişi var. Yani kablo yayın harin kaç tane çanak anten girişi var. Teşekkürler. |
Teşekkürler hocam, Panel in arkasında kaç adet çanak uydu girişi var. Birde diğer arkadaş bana resim vermiş sizin türksat tarama listesinde DİGİTÜRK 4K kanalı yani BEİN İZ kanalı varmı. Servis kurulum yaparken Türksat için hangi kurulum aşamalarını yaptı bunlarıda belirtirseniz sevinirim teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notropil -- 11 Ocak 2023; 15:0:17 > |
Uydu girişleri için bakıp yazarım akşam. Uydu tarama menüsünde digitürk ve d-smart kurulumunu gördüm ama bunlara gerek kalmadı bende, oturduğum sitede dahili kablo yayını var onun üzerinden kurulum yaptı servis. |
![]() Hacettepe Üniversitesi |
SONY A80J de kulaklık(kablo ile) takınca tv.den ses kesiliyor. Aynı anda hem TV.den ses hem de kulaklıktan ses alma nasıl yapabiliriz ? Ayarlara baktım ama bulamadım. |
|
Hocam çok teşekkürler bende de aynı sorun vardı. fabrika ayarlarına dönüp denilen ayarları yapınca düzeldi. |
Hocam rica ederim. Ben merkezi uydu sistemi kullanıyorum. Uyduda arama yapıp listeyi pc ye atmıştım. Pc de listeyi digiturk kanallarına göre düzenledim. Listeyi tekrar televizyona attığımda sorun olmadı. Ama ertesi gün televizyonu açtığımda kanal listesi düzgün olmasına rağmen kanallarda görüntü yoktu. Televizyonu sistem ayarları içerisinden tekrar başlattıktan sonra kanallarda görüntü tekrar geliyordu. Sorunun çözümü için https://forum.donanimhaber.com/sony-android-tv-hazir-kanal-listesi--137360011-17 teliganli61 adlı arkadaşın mesajına bakabilirsiniz. Benim sorunum o ayarları yapınca düzeldi. Benim televizyon sony 55x89j. Sony dahili tunerindeki Digiturk ayarları eutelsat uydusuna ait. Benim televizyonda tek uydu girişi var. Merkezi uydu sistemi kurulu. |
|
uyduda arama yaptım diyorsunuz hangi yöntem ile yaptınız, video da anlatılan 12380 frekansını girerekmi buldunuz Digitürk 4K kanalını. |
|
Selam hocam, Kablo yayın üstünden DİGİTÜRK yayınlarını izleyemezsiniz. Ayrıca yeni modül lerin üstünde 4K yazıyor. Siz modüllü üyelik başlattığınızda size yeni 4K Modül ve yeni Digitürk kartı veriyorlar. Siz veya aldığınız yer modül ve kartı eşleştiriyor yani kart seri numarası ile modül seri numarasını eşleştirip öyle sinyal gönderiyorlar. Siz Digitürk 4K kanalını açtıracaksınız yoksa yayın açılmıyor. Ayrıca Digitürk yayınları sadece TÜRKSAT uydusundan yayın yapıyor yani eski eutelsat çanağınız varsa bu çanağı 42 derece doğu istikametine ayarlatmanız gerekiyor. Yukarda yazdıklarımı yaptıysanız ve Bein İz kanalı yani maç esnasındaki ismi ile DİGİTÜRK 4K kanalını bulduysanız lütfen buraya ekran görüntüsü paylaşınız. Kolay gelsin Teşekkürler. |
Merhabalar bu kasımda sony 55a80j aldım, televizyondan genel olarak memnunum ancak modül ile izlediğim Turksat kablotv de donmalar ve pikselleşmeler yaşıyordum, eski samsungumda hiçbir problem olmuyordu. turksatla ve sony müşteri hizmetleriyle görüştük ama bir çözüm getiremediler, topu birbirlerine attılar açıkcası. Araştırdığımda sony geçen şubatta bunun için bir güncelleme yayınlamış ve yurtdışında güncellemeden sonra sorun çözülmüş gibi ama benim tv güncel olmasına rağmen sorun devam ediyordu. Problem büyük ihtimalle şifre çözen yazılımla alakalı ama zaten kablotv yi iptal edeceğim için daha fazla uğraşmak istemedim modülle kullanmayı düşünenler sony tercih etmezseniz daha iyi olur |