Şimdi Ara

2022 SONY BRAVIA TV (Ana Konu) (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.923
Cevap
64
Favori
132.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk önce şunu belirtmem lazım KabloTV yayını farklı Uydu çanak farklı sistemler.

Kablo TV yayınında eskiden Ligtv veriliyordu sadece 4 kanal yani diğer film kanalları yoktu.

Uydu yayınında ise tüm Digitürk kanalları var 4K maç yayınıda buna dahil.

Kablo Tv için verilen Conax modül orjinalmi, çünkü orjinal olmayan yani alman malı olmayan uyduruk conax modül de bu donma ve kırılmaları yaşarsınız.

Ayrıca Kablo yayın açıkken sistem bilgisinden televizyona gelen sinyal bilgisi sizde ne kadar gösteriyor yani seviye ve kaliye yüzde kaçlarda, buda çok önemli.

Ben eski Sony televizyonumda Conax ın orjinal alman malı olan modülünü kullanıyorum ve yayınlarda zerre donma kırılma kayma v.s yaşamıyorum ancak sinyal seviyesi düşünce sorunlar başlıyor.

Sony televizyonlar kaliteli malzemeden üretildikleri için dandirik ne malı olduğu belli olmayan modülleri haliyle kullanamıyor ve sorunlar çıkartıyor.

Siz iptal edicem diyorsunuz ilk önce televizyona gelen sinyal seviyelerine bakın daha sonra orjinal Conax modül bulmaya çalışın bir ara yüksek kaldırımda satılıyordu orjinal alman malı olanı.

Kolay Gelsin.

• korcin K kullanıcısına yanıt

Bayilerde modül bulunamıyor palavralarına inanmayın ben kendim gittim ve aldım hemde kutu kutu mal vardı bayide.

Kutu işine ASLA girmeyin A95K yı üzmeyin çünkü A95K nın tuneri bir başka bunu modül taktığınızda anlarsınız, kutudaki görüntüde berbat asla bulaşmayın derim size.

Eski modül ile yeni kart elbet eşleşir fakat eski modülün içindeki chip 4K desteklermi bunu sormanız gerekir veya deneyerek siz anlıycaksınız.

Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama MODÜL YOK saçmalığına inanmayın çünkü servis elemanları modül ile uğraşmak istemiyor kutu onlara daha cazip geliyor anında kurup gidiyorlar çöp kutuları.

Sizin A95K paneliniz var yazık etmeyin panele bu çöp kutuları takarak.

Kolay Gelsin.

• Bende sony xh 558196 tv var, bazı kanallara pin koymuştum sonra da sildim. Sildiğim kanalın frekansını aratıyorum buldu gösteriyor ama bulunmuyor en son kanalı kilitle bölümüne girdim kanal 108. Sırada görünüyor ama benim tv 60dan 300e atlıyor 60taki kanalı 108 ile değiştirdim o kanal da kayboldu.

Rica etsem yardımcı olur musunuz,nasıl geri getireceğim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    O makina da öyle bir kenarda yatıyor hala, iki platform üyrliğini de iptal ettikten sonra bir daha kullanmadım.

İstanbul suadiye ve sancaktepede iki farklı adresteyim, farklı bölge farklı servisler bakıyor. İkisinden birinde mutlaka modül bulurum diye düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • notropil kullanıcısına yanıt

Türksat servisi geldiğinde zaten sinyal seviyelerini kontrol etti hatta 80 civarı olan sinyal seviyesini 91 e çıkarttılar. öyle de düzelmedi, sonra modülden şüphelendiler, ve modül değiştik fakat yine aynı sorun devam ediyor. sony ye soruyoruz diyorlarki turksat doğru düzgün yayın vermiyor, sinyal in 90 göstermesi yeterli olmayabilir diyorlar. turksat servisi sağolsun gelip bütün gün boyunca uğraştılar kabloyu değiştirdiler olmadı binadaki kutudan sinyal seviyesini de arttırdılar ama nafile. Daha önce yazdığım gibi eski samsung ledtv imde hiç bir takılma olmuyordu zaten. sadece 1 inci kanal sorunsuz çalışıyor o da şifresiz olduğu için. conax belki eski bir sistem yurtdışında değişik modüller kullanılıyor genelde bilemiyorum. o yüzden belki uydu da sorun olmayabilir onu da bilemiyorum ama kablo tv sorunlu.

Sony nin yayınladığı article zaten sorunun yazılımsal olduğunu gösteriyor

https://www.sony.com.tr/electronics/support/televisions-projectors-oled-tvs-android-/articles/00275350

bu sorun dışında zaten televizyondan çok memnunum, netflix youtube appletv prime disney hepsi sorunsuz ve kullanımı çok kolay, bunlar olunca da ulusal kanallara pek bakmadığımızı farkettik.

• Resimde sağdaki kumandadan kullanan var mı?

Soldaki eski tv.min kumandası, sağdakini de amazondan getirttim ancak kendi yedek parça poşeti içinde patpat koruyucu filan kullanmadan yassı amazon zarfına öylece koyup göndermişler yurtdışından. Sağlam gelmesine şaşırdım.

Sorun şu; sağdaki yeni aldığım arka aydınlatmalı kumandanın tuşları, soldaki eski aydınlatmasız kumandaya göre daha gömülü durumda.

Sizde de öyle mi yoksa amazon kolilerinin altında benim paket ezildiği için mi tuşlar basık?

Çalışmasında sorun yok ancak kargoda ezildiyse, bozulmadan geri göndereyim.

2022 SONY BRAVIA TV (Ana Konu)

• Merhaba, aşağıda linkini göndereceğim televizyonu kullanan ya da bilgisi olan var mı acaba? Alınır mı sizce? Televizyonu ps5 oynamak ve uygulamalardan dizi-film izlemek için alacağım.

Sony BRAVIA KE-48A9 48 inç 121 Ekran Uydu Alıcılı 4K UHD Android OLED TV https://www.amazon.com.tr/dp/B095HYMZLK?ref_=cm_sw_r_ud_dp_DRG8MXRN1DXJW8B325K3

Sony BRAVIA KE-48A9, 2020 model bir panel ve HDMI 2.0 versiyona sahip.

PS5 için HDMI 2.1 versiyona sahip bir panel tercih edin.

Mesela, Sony BRAVIA XR-42A90K 42 inç 107 Ekran Uydu Alıcılı Google Smart 4K Ultra HD OLED TV : Amazon.com.tr: Elektronik

Sony BRAVIA XR-48A90K 48 inç 121 Ekran Uydu Alıcılı Google Smart 4K Ultra HD OLED TV : Amazon.com.tr: Elektronik

Vatan ve Media M da sepete özel indirimli alabilirsiniz.2022 SONY BRAVIA TV (Ana Konu) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notropil -- 20 Ocak 2023; 17:12:11 >

• notropil kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam ama önerdikleriniz biraz bütçeyi aşıyor. Aslında 20-25 arası bakıyorum ama oled için maksimum 30a çıkabilirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Orijinal parça seri no ve etiketiyle paketli geldi aslında.

A95K yanında gelen kumandalar da benzer paket ve etiketle çıkmıştı kutudan.

Tv ile sorunsuz eşleşti bluetooth üzerinden.

Sesle arama dahil tüm özellikleri, kısayol tuşları (youtube, netflix, prime, disney+) vs eksiksiz çalışıyor şimdilik.

Çakma olduğunu sanmıyorum ancak resimde soldaki kumandanın tuşları 1mm ise bunun 0,5mm gibi yüksekliği.

• Arkadaşlar bende 65x89j var . Uydusu çok kötü kanal bile değişmiyor doğru düzgün. Sony servisi arayım dedim ama numara bulamadım hu sony müşteri hizmetlerinin numarası nerde yazar ? Biri söylesin lütfen

444 SONY

XR-65X90K TV'ye 4 TB lık WD Harici diski USB den takınca TV diski görmüyor ve daha sonra kendini kapatıyor.

Bu sorunun çözümü varmı? Bilen duyan çözen bilgi paylaşırsa müteşekkir olurum.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-E-R-K-E-Z -- 23 Ocak 2023; 9:59:6 >

İki sene önceki modellerin bile fiyatları %30-35 arttı ilk çıktığı zamana göre.

Yazdan önce bir hareket olacağını sanmıyorum ben.

Liste fiyatlarını kabullenip, gece indirimlerini kovalamak lazım. Ben öyle yaptım.

Sony mağazalarında da pazarlıkla iyi fiyat denk gelebiliyor, önceki yıl modelleri için özellikle.

Hocam ne düşmesi. Yılbaşından 3 gün önce aldığım TV ye en az 12-15 bin tl zam geldi. Döviz artmadı ne zammı diyorsun, ilerisi net olmadığı için riskleri hesaplayıp muhtemel döviz bu olacak diyerek zam yapıyorlar.

USB diski mavi olan USB slotuna takın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.