Şimdi Ara

2022 SONY BRAVIA TV (Ana Konu) (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.921
Cevap
65
Favori
129.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 65x89j televizyonum var kanalları yüklemiş olmama rağmen cihaz uzun süre kapalı kalıp açtığımda kanallar sinyal yok diyor ve yayın gelmiyor. Tekrar kanal arama yapmaya çalıştığımda ise kanal bulunamadı sinyal yok diyor. Cihazı fişten çekip tekrar takıp açtığımda mevcut kanallarrın sinyal gelmiş oluyor bunun sebebi ne olabilir veya çözümü var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkeerzan kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, aynı sorunu yaşıyordum. Şu şekilde çözebildim.

https://forum.donanimhaber.com/sony-android-tv-hazir-kanal-listesi--137360011-17

Link direk mesaja götürmezse “Hocam selamlar, çözebildim. Maalesef fabrika ayarına dönmek gerekiyor. Benim merkezi sistem uydu yayını, eğer sizin de öyle ise yapmanız gerekenler aşağıda:” ile başlayan 9 ay önceki mesajıma bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eimen97 -- 5 Ocak 2023; 9:43:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 65A80k aldım yarın servis gelecek tv çalışma saati nasıl bakılıyordu bir türlü bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: eimen97

Forumdan bulduğum:

“tv kapalıyken sırasıyla
    (i+) tuşu
    (5) tuşu
    ses kısma ve power tuşlarına ard arda basarsanız servis menüsü açılır.
    açılan menüde en alt kısımda ki rakamların hepsinin
    0000 0000 0000
    olması gerekir.
    başta ki ve sondaki tv nin kaç saat çalıştığını orta da ki ise kaç kere açılıp kapandığını gösterir. asla sıfırlanamaz.”
    Bu mesajdan görebilirsiniz

• Kanal bilgi bandındaki türkçe karakter sorununun bir çözümü var mıdır?
    Önceki sony televizyonumda da aynı sorun vardı.

2022 SONY BRAVIA TV (Ana Konu)

• iskocya İ kullanıcısına yanıt

Hocam görüntü paylaşacaktınız.

• Sony televizyonda dahili uydu alıcısı ile digitürk modül kullanan varsa lütfen DİGİTÜRK 4K yayın fotosu paylaşsın teşekkürler.

• notropil kullanıcısına yanıt

Hocam maçları bir arkadaş izliyor bu hafta, o yüzden maç görüntüsü atamıyorum. Hafta sonu da evde yokum maalesef. Bu arada modül aylık 9 lira olmuş.

• 2023 Sony tv’ler hakkında sızıntı var mı? ces 2023’te de yeni tv göstermediler

• nct96 kullanıcısına yanıt

Sony kendi etkinliğini yapacakmış. O yüzden hiç bir yerde haber yok maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKA_33 kullanıcısına yanıt
    Tahmin ettim, sağolasın

• Yanılmıyorsam bu başlıkta usb'den x265/hevc codecli mkv dosyalarını Sony tv.lerin dahili oynatıcısı desteklemiyor diye okumuştum ancak bendeki bütün mkv dosyalarını oynattı A95K.

Yalnız TrueHD/Atmos sesi desteklemiyor mkv dosyalarda, DD+ olarak dönüyor earc kanalından ses sistemine.

Araştırdığımda ne dahili oynatıcı ne de sonradan yüklenen oynatıcılarda kayıpsız ses dosyalarını desteklemediğini okudum. Belki farklı bir yolu vardır, bilemiyorum.

50-60gb'lık mkv riplerde TrueHD-Atmos olartak geçen dosyalarda Atmos ses alamadım hiç.

• korcin K kullanıcısına yanıt

Selam hocam,

Digitürk modül üyeliğiniz varmı?

Digitürk modül+kartım var ama üyeliğimi 5-6 sene önce iptal ettim hocam.
    Tekrar üyelik başlatsam mı diye düşünüyorum ama.

Merhaba A95K modeli için genel değerlendirme yapsanız memnun olurum, bende düşünüyorum ama 2023 modellerini de merak ediyorum açıkçası.Kağıt üstünde ve internetteki incelemeler 2022 yılının tvsi olarak değerlendiriyor.Gerçek bir kullanıcı gözüyle sizce nasıl?Teşekkürler.

• Görüntü işlemedeki başarısı, dahili ses sistemi, bravia kamerası, premium kumandası (çift kumanda ile geliyor), iki farklı şekilde konumlandırılabilen standı, kasa sağlamlığı, eğilip bükülmeme gibi malum artıları olsa da, TR standartlarında hala bu parayı hakedecek bir ürün değil bence. "Sony tax" denilen marka algısına veriliyor asıl fiyat farkı.

Gece vakti iyi bir indirim yakalamasam bu modeli almayabilirdim.

Kurulumda servisle beraber test ettik, dead / stuck pixel ve banding gibi sorunları olmayan bir panele denk geldim gibi görünüyor. 

Ekranın neresinde olursa olsun resim kalitesi mükemmel. Kenarlarda köşelerde kararma bozulma vs yok.

Master serilerinde kalite kontrole daha çok önem veriliyor olabilir.

Akım kesicili priz ile kullanmamamı, sürekli elektriğe bağlı olmasını tembihledi servis giderken.

Bütün elektroniklerim akım kesicili çoklu prize takılı, tv kapandıktan 3 dk sonra herşeyin elektriğini kesiyor sistem.

Bu şekilde kapalıyken piksel temizliği yapamazmış oled tv, bu modellerde hala o özelliğin olduğunu bilmiyordum. Yanlış bilgi de olabilir.

Bir haftalık kullanımda beğenmediklerimi ve yaşadığım sorunları yazayım asıl;

-İlk iki gün sorunsuz kullandım, sonra yeni yazılım olduğunu farkedip güncelledim cihazı. Bravia cam desteği geldi. (Servis kurulumda taktı kamerayı ancak kullanmayacağım için çıkarmıştım, hala da kullanmıyorum) Güncelleme sonrası Google tv arayüzünde donmalar başladı, 3-4 kez yaşandı bu. Her seferinde tv.yi elektrikten çekmem gerekti zira kumanda tuşları cevap vermiyor tv donduğunda. Son birkaç gündür yapmadı ama.

-Bu modeli geçen yaz geldiği gün inceleyip yine burada yazmıştım; LG wrgb paneller gibi kapalıyken siyah değil ekran, koyu gri bir rengi var panelin. Siyah çerçeve ile panel arasında ton farkı görülüyor zaten. Gündüz veya akşam aydınlık bir ortamda tv izlerken, siyah görüntülerde pikseller sönse bile simsiyah olmuyor yani, panelin kendi rengi ile koyu griye görünüyor ekran. Karanlıkta izlerken böyle bir durum yok tabi.

-Ana renklerden kırmızı ve maviyi çok parlak veriyor. Renk (46/100) ve parlaklığı (orta) çok seven birisi değilim, orta ve altında kullanırım ancak özellikle kırmızılar bana fazla geldi. İzlediğiniz görüntüde kırmızı bir nesne (kıyafet, araba, eşya vb) varsa ekrandaki en belirgin şey o oluyor. İnce ayarlardan düzeltilebilir sanırım, inceleme videolarında önerilen ayarları deneyeceğim uygun bir zamanda.

-Bu tv.ye özel bir durum olmadığını biliyorum ancak Dolby Vision ve HDR içerikleri seyretmek hoşuma gitmedi zira ekran çok parlak ve sarımtrak oluyor bir anda. Resim ayarlarından hem parlaklığa hem de sarılığa çare var ancak altyazılı içerik izleyen biriyseniz, aşırı parlayan beyaz altyazılar epey göz yoruyor. Özellikle karanlık çekilmiş filmleri dizileri altyazılı izlemek eziyet oldu bana, genelde altyazıyı kapatıyorum DV/HDR içeriklerde.

-Blooming gibi sorunları yok ancak bu parlak renkler ve beyaz altyazılar, etrafındaki siyah piksellere parlama yapıyor karanlıkta izlerken.

-QD-oled paneldeki yansıma önleyici kaplamaya dokunduğunuzda oluşan izleri çıkartmak dert, Samsung panel olduğu için aynı sorun S95B modelinde de var. Servis eldivenle kurdu ama sonradan kendi parmak izim oluştu birkaç yerde. Kedimin burun izi de çıkmış koklarken. İzlemeye engel bir durum değil, tv çalışırken farkedilmiyor ancak kapalıyken ekrana ışık da vurursa net farkediliyor. Temizlik için optik silme bezine su ile seyreltilmiş İPA damlatarak silinmesi önerilmiş, denemedim.

-Dün de yazmıştım, dahili medya player ile mkv riplerdeki TrueHD / kayıpsız D.Atmos sesleri passthrough yapmıyor ses sistemine, DD+ olarak alabiliyorum sesi. Bilmediğim bir ayarı da olabilir ama Vlc player, Kodi gibi uygulamalarla da Sony'nin bu desteği vermediğini okumuştum. Harici cihaz kullanmak gerekiyormuş. Apple tv cihazına harici diskimi bağlamanın bir yolu vardır muhakkak, öyle deneyeceğim.

-TV'nin kendi hoparlörünün ses rengi, evdeki 5.1.2 ses sistemine uymayacak gibi. Center channel olarak kullanmayı düşünüyordum ancak mevcut center ile devam edebilirim.

​-Sorun demeyelim ama pişmanlığım, Sony televizyonların normal tv yayınını, hd kanalları bu kadar iyi upscale ettiğini almadan önce görebilseydim 65" A95K yerine 83" A90J modelini de alabilirdim. Görüntü kalitesiyle ilgili en büyük tereddütüm buydu, ekran büyüdükçe HD görüntü pikselleşebilir diye yersiz endişe etmişim. 

Şu an aklıma gelenler bunlar, sonradan hatırladıklarım veya sorularınız olursa yazarım yine.

Sevgiler..

hocam merhaba. ben de digitürk modül kullanıyorum. digitürk 4k kanalını maç için bu hafta açtırdım.

2022 SONY BRAVIA TV (Ana Konu)

kanal frekansını tv de bulamadım ama digitürk kanallarını 100. kanala kadar düzenledim. digitürk 4k 91 kanalda ama bende bir sıkıntı var kanallar geldikten bir gün sonra tekrar siliniyor. listeyi deneme amaçlı bırakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi placebo80 -- 10 Ocak 2023; 22:34:13 >

Öncelikle emek verip detaylı şekilde değerlendirmenizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Nereden aldığınızı internetten aldıysanız kurulum için ne gibi adımlar attığınızı da yazarsanız,servis geldiğinde yapılması gerekenler gibi..Birde yazılım güncelleme olayı sıkıntılı anladığım kadarıyla..Tekrar teşekkürler.

• Herkese merhaba. A80k almayı düşünüyorum. Bütçem ancak buna yetiyor. Oled kullanmadım. Ekran yanığı konusunda tereddütlerim var. Evde iki çocuğum var. Malum çizgi film kanalları çok izleniyor.
    Forumda çok araştırdım. Bu konuda bilgi bulamadım. Varsa göremediysem kusura bakmayım.
    Ayrıca akım korumalı prizden bahsediyorlar. Akım korumalı priz kullanmalımıyım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jeosem J kullanıcısına yanıt
    Yılbaşından hemen önce Vatan bilgisayarın gece indiriminden online aldım. Horoz lojistik birkaç gün içinde getirip kapıya kadar teslim etti.

Kurulum randevusu almadan önce CES 2023
    fuarında açıklanacak modelleri görmek istedim, aklımı çelecek yeni bir model lansmanı yapılsaydı iade edecektim ancak beklemeye değer birşey olmayınca servisi çağırdım.

Kurulum esnasında bu model için ön/arka pozisyonun hangisini tercih ettiğinizi soruyorlar. Ben önde panel pozisyonu ile tv ünitesi üzerine kurdurdum.
    Tv.yi büyük kanepemin üzerine yüzüstü yatırıp ayaklarını monte ettiler. Kaldırıp tv ünitesi üzerine yerleştirdiler. Bütün bu süreçte ekrana el izi çıkmasın diye nitril eldiven takmalarını rica ettim. Ekranın koruyucu kılıfını da en son aşamada yerine yerleştirildikten sonra çıkartırdım zaten.

Hızlı kurulum yaptılar, internet bağlantısı tanımlandıktan sonra panel testi yapmak istediğimi söyleyince youtube’dan 4k çözünürlükte ölü piksel ve banding testlerini kendileri buldular.
    Panelde bir kusur çıkmayınca, uydu bağlantısını yapıp kanalları da buldular.
    Kısa bir tanıtım sonrası evrakları imzalatıp gittiler.

Servisle ilgili fazla birşey yok aslında. Kurulum esnasında ekrana çıplak elle dokundurtmayın, youtube’dan da panel testlerini yapın yeterli bence.

Kutudan çıkan kumandaları ve bravia kamerayı kullanmıyorum.
    Bu modelin premium kumamdasını daha önce amazon’dan getirtmiştim eski televizyonum için. Bu gelenler de yedek olur artık.

Panel ön konumda kesinlikle daha estetik duruyor.
    Yalnız evde çalışan yardımcınız, temizliğe gelen birisi varsa mutlaka uyarın ne dokunsun ne de silsin paneli.
    Hatta etrafında çalışırken ekstra dikkatli olsun, panel çok hassas, bir dirsek darbesi veya süpürge sapı çarpmasıyla sizlere ömür olabilir.

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.