Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 18yusuf , 18yusuf Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
9.605
Cevap
228
Favori
469.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir de 2 tane kablosuz kulaklık bağlayabiliyor muyuz?

• Cihazda ses sorunu yaşayan var mı? Önce Exxende oldu uygulama kaynaklı sandım ancak şu an Youtubeda da aynı sorun var. Ses ile görüntü senkronize değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Netflixde 2 kez yaşadım ben de bu sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugguurr07 U kullanıcısına yanıt

Bende bir kere netflix de oldu. Ses sisteminden diye düşünüp ses geciktirme ayarlarıyla oynadım. Ama ses sistemiyle alakası yokmuş. Belki o an ki İnternet bağlantı hızıyla da alakalı olabilir diye düşündüm.

• cihazda kumanda ile ilgili sıkıntı yaşayan var mı? 2 yıl önce aldığım qled'in kumandası ile eşlediğimde uzak-yakın-engel varken bile her yerden çalışıyor ama kutudan çıkan yeni kumanda sadece tv'nin altındaki yere tutarsam ve yakınsam çalışıyor. tv'nin önünde ses sistemi olduğu için de çoğunlukla görmüyor. yeni kumandayı, eski qled'e tanımladığımda da çalışmıyor ve sapıtıp buga falan giriyor.

• Böyle bir problem yaşamadım, tek sıkıntım ölü piksel. Bende doğrultmama gerek kalmadan engel falan olsa da çalışıyor.

TV'yi Smart Things uygulamasına tanıtıp telefonu kumanda olarak da kullanabiliyorsunuz, bir de o şekilde deneyin bakalım belki başka bir problem vardır.

Bu arada Smart Things demişken destekli akıllı ampullerle ve cihazlarla falan odayı çok teknolojik hale getirebiliyorsunuz, sinema moduna geçiriyorum ışıklar

kısılıp TV filmmaker modunda açılıyor şekilde ayarladım, tavsiye ederim.

• E_81 kullanıcısına yanıt

Bu cihazda sorun yaşamadım ama eskiden raspberry üzerinden smart tv kullanıyordum, bluetooth mesafesi arttıkça kulaklıkta gecikme artıyordu.

Bluetooth bağlantı kullanıyorsanız çekim gücü ile alakalı olabilir sizde de belki.

• femmefatal kullanıcısına yanıt

Hocam test işi kolay, birbiri ardına tüm ekranın kırmızı, yeşil, mavi, magenta, cyan sarı vs gibi sırayla renklerin olduğu videoalar var youtube'da. Bu renkler gözükürken panelin kusursuz denebilmesi için ekranda gözünüze hiçbir gölgelenme, dalgalanma veya bantlanma gözükmemesi lazım. Yine aynı şekilde renk testleri dışında siyahtan önce gri tonlarına sonra mutlak beyaza %'lik dilimlerle ilerleyen görüntülere bakacaksınız. Yine burada da gölgelenme vs görmemeniz gerek. Bu testler screen uniformity performansını gösterir. Ayrıca ölü piksel belirlemenizi de sağlar.

bunun dışında hareketli sahne performansını değerlendirmek için testler de var ancak, bunları kendi gözlerinizle izlemek ancak fikir sahibi olmanızı, aşırı bir ghosting sorunu var mı yok mu onu belirlemenizi sağlar. Gerçek değerlendirme için uygun kameralarla o görüntüleri çekip, saniye başına gösterilen karelerin(fps) netliğini incelemek gerekir.

• Vain kullanıcısına yanıt

Yok bluetooth kullanmıyorum ev sinema sistemi hdmi 2.2 üzerinden eArc ile bağlı.

• Bugün servis gelip kumpas ile yamukluğu fotoğraflayıp gitti. Belli bir eğimden aşağısını değiştirmiyormuş. Değişim onayı gelmez ise mahkeme yolu gözüktü.

• Benim kumanda ara ara takılıyor. Yani basıyorum birkaç saniye sonra işlemeye başlıyor. Yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

• femmefatal kullanıcısına yanıt

Evet bağlanıyor.

• Maç izlerken kamera oyuncuya, herhangi bir nesneye yaklaştığında, koşu yaparken oyuncunun, veya hangi nesne hızlı gidiyorsa etrafında gölgelenme oluşuyormuş gibi oluyor. Başka bir şey daha fark ettim. YouTube'da video açıp belli süre bekletince S95B kendini 1 saniye kadar siyah ekrana alıyor, görüntü tekrar geliyor. Bunlar neden kaynaklanıyor? Yardımcı olabilecek var mı? Teşekkürler

• thorondor06 kullanıcısına yanıt

bu sabah servis geldi. onlar da kontrol etti ve ikna olup alıp götürdüler kumandayı. eğer benim yaşadığımı yaşıyorsanız siz de servisi bi arayın derim

• Her zaman yapmıyor ilginç bir şekilde. Arada bir sn civarı takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thorondor06 -- 10 Aralık 2022; 18:40:55 >
  • ben cihazı 1 ay önce aldım. exxen uygulaması düzgün çalışmıyor. açıldığında yaklaşık 1 dakika görüntü bozuk oluyor sonra düzeliyor (internet hızıyla ilgili değil).

alt yazılar açılmıyor. evde android tv de onda exxen uygulaması ile ilgili bir problem yaşamıyorum. bu konuda bilgisi olan var mı?

• Geçen gün mediamarkt te 12 yıldır tv sektöründe çalıştığını söyleyen ve konusunda oldukça bilgili görünen satış danışmanı Türkiye'de satılan Samsung OLED S95B tv'lerin qd-oled olmadıklarını ve woled paneller ile geldiklerini söyledi, hatta avrupadaki modellere bakım samsungun sitesinde qd-oled yazar tr de oled yazar dedi, bu bilgi doğru mudur acaba?

• FERROKROM kullanıcısına yanıt

Böyle birşey olduğunu hiç sanmıyorum. Diğer uluslararası web sayfasında da tech spec olarak oled diyor zaten. Bir tek Türkiye sayfasında tv modelinde QD-oled diye yazmamışlar, yurtdışında yazmışlar. Tek fark bu. Sırf bunun için bu anlam çıkarılıyorsa çok saçma. Ayrıca böyle bir skandala imza atacaklarını hiç sanmıyorum. Benim görüşüme göre Samsung; Türkiye'deki tüketici Qled ile oledi karıştırmasın diye özellikle QD-Oled ismini kullanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 12 Aralık 2022; 14:17:20 >
  • FERROKROM kullanıcısına yanıt

Aşağıdaki linkte Samsung'un avrupada bir kaç ülkedeki sayfalarını inceledim. Bir tek İngiltere de Qd-Oled diye başlıkta belirtmiş. Almanya olsun, İtalya olsun, Hollanda olsun hepsinde başlıkta Oled diye geçiyor. O çok bilmiş arkadaşa sorsanıza Samsung bir tek İngiltere için mi Qd-Oled yapıyor. Eğer öyleyse Avrupa İngiltere'den ibaret değil onu da öğretmek lazım.

https://www.samsung.com/us/common/visitlocationsite/

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.