Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
5.732
Cevap
147
Favori
310.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FERROKROM kullanıcısına yanıt

    ben mediamarktta yan yana Sony A80J ile Samsung S95Byi karşılaştırdım. sorumlu kişiden kumandaları alıp youtube'dan 4k ve 4k hdr çeşitli videoları açıp inceledim.

    çok bariz S95B iyiydi. renkler daha güzel ve parlaktı. her iki tvde ayarlar max performance olacak şekilde ayarlanmıştı. Normal oledde iki tv arasında bu kadar fark olamaz.

    sorumlu kişilerin çoğunluğu qd oledin ne demek olduğunu bilmiyorlar. ben qd oled diyince bana abi sen karıştırıyosun sen qled'lere bak diyolar.

  • Ben bu qd oled konusunu Samsung müşteri hizmetlerine sordum. Qd oled midir diye 2 sefer sordum. Oled olarak geçmektedir dediler. Ya sorumu anlamıyorlar ya da qd oled olmadığı için anlamamazlığa yatıyorlar. Siz de bu linkten sorabilirsiniz.


    Samsung Canlı Destek (sprinklr.com)

  • ilkkanyılmaz İ kullanıcısına yanıt

    Ben de bahsettiğim çalışan ile birlikte Sony A95J ile karşılaştırdım ve A95J bariz farklıydı, o arkadaş da bu gerçek qd-oled farkı görebilirsiniz demişti, ayrıca fiyat farkı da bu yüzden fazladır demişti, bana da mantıklı gelmişti, yeni teknoloji ama c2 den daha düşük fiyatı bu da biraz düşündürücü değil mi?

  • ZvAnA kullanıcısına yanıt

    Yani Samsung yıllarca ülkemizde cep telefonlarında dandik exynos modelini getirdiğinden bu firmadan her şeyi beklerim doğrusu.

  • E_81 kullanıcısına yanıt

    Evet baktım şimdi USA sitesinde de OLED diye geçiyor, ama araştırıcam bunu.

  • FERROKROM kullanıcısına yanıt

    bu konudan emin misiniz? televizyon modelinin ismi sony a95k bu arada. ikincisi ben sony mağazasında da a95k ile a80jyi karşılaştırmıştım. bu iki karşılaştırmadan sizin gördüğünüz gibi bir sonuç çıkaramam. bir de fiyat farkı bununla ilgili demek de komik. çünkü bu iki ürün arasında yurt dışında da (her ikisine de qd oled denilen yerlerde) çok çok farklı. fiyat farkının türkiye ile alakası yok yani.

    bence samsung mağaza sorumluları qd oledin ne demek olduğunu bilmiyorlar.

  • FERROKROM kullanıcısına yanıt

    Exynos dediğiniz gibi öyle çok dandik bir işlemci olmadı. Son yıllarda snapdragon'dan geride kaldığı için bir tepki oluştu ama sanpdragondan önde olduğu da oldu. Ama iki işlemci arasında kullanıcının farkedeceği dağ gibi bir fark olmadı. Ve atladığınız nokta; Samsung içinde snapdragon var deyip gelip burada exynos satmadı.


    Ha firmaların başka başka konularda bu tarz şeylere cesaret edebildiklerini biliyoruz. Giriş ve orta seviye çoğu markanın tv'lerinde aynı model altında kimbilir kaç farklı panel kullanılıyordur, bu olan birşey. Ancak Premium tv kategorisindeki bir ürünün panelinin tüm dünyada QD oled olarak tanıtılıp, Türkiye'de woled olarak satışa sunulması firmaya çok büyük zarar verir. Bu nedenle böyle birşeye girişebileceklerini düşünmüyorum.

  • ZvAnA kullanıcısına yanıt

    Ben öyledir demiyorum, araştırıyorum, belki ben de alıcam bu tv yi ama adam orda aklıma soru işareti koydu.


    Exynos her zaman snapdragona göre kötüydü fark en az %10 du, hem de daha fazla ısınıyor, kullanıcının farkedeceği kadar bariz farklar oldu. Ayrıca ben sadece exynos türkiyede satıldı demedim.


    Neyse kimseyle polemik yaratma derdinde değil, sadece merak ettiğim için yazdım böyle bir şey var mı olabilir mi diye, yabancı sitelerde de araştırdım bulamadım şuana kadar bu model ile ilgili net bir şeyler.


    Mediamrkt çalışanının iddiası olabilir, tekrar konuşucam kendisiyle :)

  • Nedense bu iddialar da hep Samsung ile ilgili oluyor. Önceden burada Burak isimli satıcı da Samsung miniled QN90B ve QN95B'nin Türkiye'ye özel ips panel olduğunu iddia etmişti ama doğru çıkmadı sonra. Ya bu Samsung Türkiye'de sahtekarlık yapıyor ya da iftiraya uğruyor sürekli :) Ülkemizde tvnin piksel yapısını veya renk hacmini falan detaylıca ölçecek kimse olmadığı için böyle tereddütler oluyor sonra işte. Ama S95B kullanısı bazı kişiler WRGB oledlerle arada çok bariz fark olduğunu söylemişti bu forumda. İddia gerçek değildir bence ama öğrenmek de o kadar kolay değil bu ülkede :)

  • FERROKROM kullanıcısına yanıt

    Hocam yanlış anlaşılma olmasın, bu tv'nin sahibi ya da samsung'un herhangi bir neferi değelim. Hatta iki hafta önce de S95B'nin bana göre eksikleri nedeniyle philips 65oled+907 aldım. Buraya yazmanız ve araştırmanız da normal. Ama bu iddia daha önce de ortaya atıldı. Ama ortada bunu böyle düşünmemizi gerektiren bir şey yok. Ben bana göre neden öyle birşey olamayacağını da yazdım. Mediamarkt çalışanı teknik bir spec mi görmüş, duyum mu almış, aldıysa nereden almış, bunları söylesin herkes de bilsin öyle bir rezillik varsa. Yoksa da insanlar yalan yanlış şeyler yüzünden yanlış tercihlere yönelmesin.

  • Geçen haftalarda aynı konu konuşuldu fakat diğer yurtdışı sitelerine baktığımda da pazarlama açısından tahminim karışıklık olmaması için samsung direk oled tanıtmayı tercih etmiş. QLED denildiği zaman herkes samsung'un LED panellerini aklına getiriyor. Bu arada TV'yi almadan kaç farklı mağaza dolaştım mağazalar gerçekten çok ilginç iki satıcı samsung OLED'i bilmiyordu.Ben OLED diyorum Neo LED'leri söylüyor. Ek olarak parakart ile ilgili dünya kupası kampanyasından 1.5kat yatmasıyla ilgili kayıt oluşturdum müşteri temsilcinin bu kampanyadan haberi yoktu.Samsung'un kendi çalışanlarını bilgilendirme konusunda galiba bir eskiği var.


    Konumuza dönecek olursak QD-OLED gördüğün yerde OLED ile farkını mağazada direk anlayabilirsiniz.Bariz şekilde renk paleti çok daha iyi. Evde yanyana karşılaştırma yaptığımda da bariz şekilde farkını ortaya koydu.Philips 907 ile arasında gidip gelmiştim evde Philips 55" 706'ım var.Philips kısmına yazmıştım S95 için yorumlarım olduğundan buraya da ekliyorum.


    S95B ile 907 bende inceledim ama renklerinin S95B'e göre doygun olması mümkün değil.Renk gamut'u olarak zaten QD-LED'ten dolayı renklerde ciddi bir fark var bende aynı zamanda Philips OLED 706 var ikisini yan yana karşılaştırdım 706 ve S95B renk parlaklık ayarlarını teker teker denedim Philips'in maksimum renk değerleri Samsung'un %60'ına falan geliyor.Dinamik mod'un fabrika ayarlarındaki değerleri bile maksimum ayarlarda değil.Keza Philips için de aynı şey geçerli.907'nin parlaklığı %2'de 1300nit Samsung ise son yazılımlarda parlaklığı 1000nit'e düşürdü sadece dinamik mod'ta %3'te 1500nit'e çıkabiliyor.Istenirse servis menüsünden açılabiliyor.907/S95B nin artılarını eksilerini daha önce yazmıştım 706/907 ve S95B karşılaştırınca son hali aşağıdaki gibi oldu.


    907

    1. Ambilight: Kesinlikle bir kere kullanıp alışırsanız bırakamıyorsunuz.Samsung'a Goove HDMI ve Kamera(T1,T2) ile ilgili çözümler var muhtemelen ambilight'e alıştığım için bu üründen alacağım.
    2. Ses: Samsung ses konusunda kötü değil ama 907 ile kıyaslanamaz. Philips 907 performansı zaten 937 dahil etmeyerek konuşuyorum diğer tüm markalara göre en iyi sesi veriyor.
    3. Android: Tizen'de arka planda spofity açıp menülerde bile dolaşamıyorsunuz.Akıcılık anlamında da Android'i Tizen'e göre hızlı buldum.Bende ek olarak mibox ve Tivo olduğu için benim etkilemiyor.
    4. Format Desteği: IMAX,DolbyVision,DTS (Aynı görüntünün HDR10+ vs DolbyVision karşılaştırmalarını açarsanız ben HDR10+ daha iyi buluyorum.DolbyVision standart olarak çok daha iyi olsa da şu an ki TV'lerin nit anlamında çok daha yukarı çıkması lazım ki farklılığı görebilelim.DTS desteğini de Bluray harici destekleyen bir platform yok)
    5. Kasa (Samsung'un paneli çok ince göze hitap etmesine rağmen kurulumlarda ne yazık ki yamulmalar mevcut.)


    S95B

    1. Görüntü: Parlaklık,Renk
    2. Uydu: Her ne kadar kullanmasam da Philips'in uydu kısmı zayıf ve yavaş kalıyor.
    3. Ekran: Yansıma
    4. Oyun (Philips oyun modunda dikey çözünürlüğü yarıya düşürüyor.Ben bunu PS5 üzerinde denesem de çözünürlük olarak PS5 menüsünde fark göremedim ama yabancı forumlarda herkes aynı sorundan bahsediyor.PC üzerinde ekran kartım desteklemediği için deneyemiyorum.Monitor modunda kullanıldığı zaman diğer görüntü iyileştirmelerinin çoğu pasif duruma geliyor.)
    5. Cloud Gaming Desteği (Ülkemizde desteği olmasa da Xbox,Stadia,Geforce Now tamamına desteği mevcut.Android TV'lerde stadia yüklenebiliyor ama )
    6. Android TV'lerde olmayan Samsung Dex desteği,Windows/MAC için direk desktop kablosuz görüntü aktarma.Google Meet ile telefonun kendi kamerası kullanarak TV üzerinden görüntülü konuşma desteği ,Multiview ile ekranı bölme desteği olması güzel.
    7. Airplay2 (IOS kullanan kullanıcılar için onemli)
    8. QD-OLED panel çalışma mantığından dolayıburn-in riski standart OLED panellere göre teoride daha düşük.Bu yüzden panelin daha uzun ömürlü olması bekleniyor.





    Emin olmadığım ama diğer bildiğim konular,

    1. Servis: (Philips'in 7304'ten biliyorum servisleri gerçekten kötü)Samsung için daha yorum yapamıyorum ama TV'yi kuran servis beni teknik konularda tatmin etti.
    2. Firmware Güncelleme: Philips çıkan her yeni release'e bişeyleri düzeltip başka bir özelliği bozuyordu. En son renk geliştirmeyi bozmuştu yeni düzelttiler. Samsung'ta benzer şekilde ilerliyor son çıkan yazılımda VRR'ı bozmuşlar yazılımı geri çekmişler şimdi tekrar yeni yazılım verdiler.
    3. Heatsink Soğutucu (2 üründe de soğutucu mevcut fakat philips mi samsung mu iyi yapıyor bunu bilemiyoruz. Samsung'ta soğutmak için pad'ler kullanılmış philips bunu ne şekilde sağlıyor bilmiyoruz.)




  • FERROKROM kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle olduğunu düşünmüyorum. Samsung o kadar ileri giderse zaten ölüm fermanı yazmış olur.
    Satış personelini zan altında bırakmak istemem ama bazıları bilgisizlikten yabiliyor bu tür yanlış yönlendirmeleri. Bazıları ise gerçek kötü niyet ile farklı markaya yönlendirmek için 😅 Yukarda arkadaşların yazdığı gibi, bilgi olmadan teknoloji mağazalarının farklı şubelerine giren bir kişi her bir mağazadan farklı ürünle çıkar muhtemelen😅

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Samsung'ta soğutmak için pad'ler kullanılmış


    Kaynak ?

    2 ürün dahil soğutma çözümü yoktur. G2 ve A95K-A90J de mevcut. Bunlarında tüketicinin GÖZÜNE SOKA SOKA her tarafta reklamı ve pazarlaması yapılır.

    O pad dediğiniz şeyin resim + kaynak link şeklinde koyabilirseniz mesajımı sileyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 13 Aralık 2022; 0:40:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Hocam hadi S95 icin yoktur demenizi anlıyorum ama philips 907 modeli icin yok demenizi anlayamıyorum. 907 nin heatsinkli oldugu tum kaynaklarda philips in tanıtimlarimda yaziyor zaten urunu G2 karsisina konumlandiriyor.807 panelinde sogutucu kullanılmazken 907 de sogutucu mevcut.Bu arada S95 icin bende yok saniyordum ama (yukarida yazdigim gibi yeterliligi tartisilir) asagidaki videoyu 8.dk itibaren izlerseniz padi göreceksiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=0esg-HFbRkw&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Son 1 ayda farklı şehirlerde 3 Vatan, 3 Teknosa toplam 6 mağaza gezdim. Her birinde de birbirini tutmayan farklı bilgiler verildi.

    Kimisinde LG C2'de soğutucu olduğuna dair bilgileri olmadığı, kimisinde likit soğutucu bulunduğu bilgisi gibi.

    Kimisi Samsung S95B için QD-Oled olduğu için miniledli ve oled'e göre yanma riski yok dedi, kimisi direk oled, tabiki risk var dedi.

    LG CS6 bakarak başlayan sürecim sonrasında C2'ye kayma, sonrasında S95B'ye kayma, sonrasında da Philips Oled907'ye kayma ile devam etti. Hala araştırıyorum ama, elde ettiğimiz bir bilgiyi, farklı bir kaynakta çürüten bilgiye de ulaşabiliyoruz.

    Oled'lerde çok kararsız kalınca Neo Qled bakmaya başladım. Kimi mağaza Samsung'un Neo Qled'ini överken oledleri dahi gömdü, kimi mağaza Samsung Neo Qled'dense LG'nin Qned'ini önerdi.


    + Bu arada mağazalarda Cs6, C2 ve S95B'yi yan yana inceleme fırsatım oldu. Samsung'un renk ve parlaklığı bariz şekilde fazlaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Cestino -- 13 Aralık 2022; 1:18:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Exheo kullanıcısına yanıt

    hocam arada öyle bariz fark varki köre izletsinler görmese bile hisseder :) ayrıca qd oled diye bişey yok zaten tv bildiğiniz oled samsung janjanlı isimleri sever insanlara yeni bişey farklı bişeymiş gibi reklamını yapmak için öyle isimlendirdi aradaki katmana sebep qledler gibi onlarda led ama arada katman var diye qled oldı :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FERROKROM kullanıcısına yanıt

    o lg nin kurnazlığı 5 yıllık woledleri uçuk paralara satıyor yurtdışında o fiyata yüzüne bakmıyorlar artık :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk sayfayada koymuştum aslında insanlar farkı bilsin diye ama dikkat edip kimse bakmadı demekki :)


    aradaki fark piksel dizilimi arka ışık rengi ve aradaki katman bu aradaki katman olduğu için samsung aynı ledlerdeki gibi quantum dot kısatlması olarak qd ismini verdi yoksa tv oled qd oled deeme sebebi hem yeni bişey olduğunu belirtmek hemde aradaki katmanın artılarını belirtmekti


    merak edenler okuyabilir



    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)
    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)sammobile
    QD-OLED vs. OLED: Is Samsung’s QD-OLED tech really better?
    https://www.sammobile.com/news/samsung-qd-oled-vs-oled-technology-tvs


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 13 Aralık 2022; 1:36:49 >




  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt

    soğutma varda ne kadar işe yarar allah biliyor artı samsung güvense soğutmasına sony gibi yapardı ekranda uzun süreli parlaklıkta düşürmezdi


    şu tv nin tam rötüşlenmiş halini bekliyorum iyi bi soğutucu artı window %100 550-600nit %25 1100-1200 nit %10 1600-1700 nitlere çıkan şekliyle muhteşem bi tv olacak her konuda kusursuz...bi tv değişelim dedik 3 yıldır alınacak tv yok...

  • Merhaba s95b tarayıcı üzerinden hız testi yaptığımda hız 20 Mbit civarı çıkıyor PC üzerinden yapınca 120-130Mbit iki cihazda 5 Ghz frekansına bağlı sizce normal mi Youtube 4K yayınlarda donuyor yavaş kalıyor internet fiber halbuki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.