Hocam benim cihaz 65 inç. Videodaki kadar boşluk yok. Sanırım 77 inçler de kasa çok büyük olduğu için orta kısım esniyor. Fakat işleyişine bir problem yok. One connect box soketi gayet düzgün oturuyor. Zaten başka slot da yok. Serviste tanıdığı olan arkadaşlar forumda yazmıştı. Bir sorun teşkil etmiyor diye cevap vermişti. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (258. sayfa)

-
-
Arkadaşlar 65S90C kullanan varsa bana ekran ayarlarını atabilir mi karasal da hangi ayarı yapmak lazım netflix gibi platformlarda hangi ayar iyidir ps5 de hangi ayarlar iyidir bilen varsa yardımcı olursa sevinirim bende yeni aldım tv yi daha önce lg 55 C1 vardı 65 inch almak istediğim için sattım samsung 65s90c aldım birde bu yazılım son sürüm güncellemiş son sürümde parlaklık kısılmış diye yorumlar gördüm var mı böyle bir şey gerçekten varsa fabrika ayarlarına çeksem yazılım da eski sürüm olur mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
Teşekkürler hocam bu ayarlar da resim modu ne olmalı standart mı dinamik mi film yada filmmaker Mode hepsinde parlaklık değişiyor.
Her zaman film modunda kullanın.
Merhaba, her zaman film modunda kullanmanin amaci nedir? Ben intellegent modu actim ve goz rahatliginda kullaniyorum. Yanlis mi yapiyorum?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Monitör olarak Samsung Odyssey OLED G9 (2.Gen QD OLED panel)
TV olarak ise LG Oled C2 82'' kullanıyorum,QD paneller renk ve parlaklıkta ciddi bir fark atıyor,bildiğin LG OLED'i,LED'e çeviriyor.
Yakında Dell Alienware AW3225QF 4K 240Hz QD-OLED monitörüne geçmeyi düşünüyorum,bakalım çıtayı nereye koymuş Samsung.
Birde yeni TV veya monitör alacaklara tavsiyem,Glossy panel yani parlak panelden vazgeçmeyin derim, kontrast ve renk olarak çok daha canlıdırlar,mat panellere göre.
İlk QD-OLED'ler çıktığında diyordum bu saatten sonra WOLED alınmaz diye,Samsung bu söylemim de beni yanıltmadı ve yeni nesil 3.GEN QD OLED ile son çiviyi çakar artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 24 Ocak 2024; 17:53:27 > -
birde micro lens array eklerseler bu iş tamamdır. panel teknolojisi buna müsade ediyor mu tam emin değilim.
samsung tarafında bu yıl tv 3 jenerasyon qd oled sadece samsung s95d modelinde olacak.
lg tarafında 2 nesil mla panel ise g4 serisi ve panasonic serilerinde olacak. bu yıl ilk kez lg tarafında 83inc mla panel satışa çıkacak.
sony master serisi bu yıl A95L ile devam edecek. diğer bir yenilik ise bu yıl merak konusu olan yeni midi led teknolijisi olacak.
2023 yılında oled tv dışında en iyi performansı Sony X85L mini led televizyonu oldu.
bu hafta ölü pixel sorunları nedeniye 65A90J panelini garanti kapsamında değiştirdiler , 2 yıl daha kafam rahat.
tv akıllı modda olduğu için iki seçenek çıkıyor. akıllı modu ayarlardan kapatırsanız dinamik, standart, filmmaker gibi görüntü modlarını seçebilirsiniz.
tv remorter uygulaması indirip, kumandadan mute 1 1 9 enter, menü açıldığında 1 2 3 4 tuşlayın.
çıkan menüde Advanced yazısı üstüne gelip ses açma tuşuna basılı tutun. açılan menüdeki başlıklardan biriydi ama hangisi hatırlamıyorum. onlardan birine girdiğinizde anapeak değerlerini görebilirsiniz. 5xx ise gen2, 6xx ise gen1 dir.
-
Yeni paneliniz hayırlı olsun hocam,iyi dek gelmiş garantiye yoksa artık bir TV parası alıyorlar panel değişikliğine.
Hocam zaten bu yıl EN iyiler yarışına, LG tarafında G4,Samsungda S95D ve dediğiniz gibi Sony'de de A95L arasında geçecektir.
Sony yine yılın tv ödülünü almış ki A95L gerçekten çok çok iyi bir panel,devam etmeleri isabet olmuş.
Sony X95L ile yine LED tarafında da en iyisini yapmış.
Rekabet iyidir,uzun süre LG domine etmişti OLED tarafını,Samsungun yarışa girmesi iyi oldu,hem daha parlak hemde daha uzun ömürlü OLED'lerin çıkması yine bize yaradı.
-
İstanbul da Sony satan yer var mı tv seçmek ölüm
teşhir dışında kapalı kutu sony tv bulmanız çok zor, genel merkez ile baya atışmama rağmen 2023 modellerini parası ile getirtemedim. garanti sebebi ile kanunen yurtdışında panel getiriyorlar ama fiyat farkı vereyim dememe rağmen 2023 model tv getiremeyeceklerini belirttiler. Sony Tv bölümü türkiyeden tamamen çekildiler. Telefon bölümü Xperia uzun zamandır yok, TV bölümüde uzun yıllar olmayacak artık. Bu enflasyon ortamında yakında Samsung ve LG de çekilirse, Vestel ve Arçelik televizyonlara muhtaç kalacağız.
Arkadaşlar merhaba, az önce teknosadan soundbar kampanyası ile birlikte 65" S95C aldım. En son Tvyi 10 sene almıştım sanırım piyasadan baya uzağım. Servis geldiğinde nelere dikkat etmem gerek, ne testlerini yaptırayım, kronik bir sorun varsa cihazda nereye bakmalıyım? Bilal'e anlatır gibi anlatabilirsiniz
hayırlı olsun,
youtube üzerinden color test yaptırın ölü pixel var mı? Onun dışında banding testi yaptırın. Oledlerde en çok görülen hata ölü pixel ve yanma sorunudur.
Oled'lerde banding sorunu, özellikle düşük parlaklıktaki gri arka plan görüntüde kaçınılmaz sanırım. Bu tarz bir görüntüde vertical banding yaşamayan Oled neredeyse yok gibi. Piksel yenileme ayarının çözüm olduğu söyleniyor sanırım ama ifade ettiğim görüntü tarzı zaten hemen hemen hiçbir içerikte günlük kullanıcının karşısına denk gelmeyeceğinden aslında çok da sorun teşkil etmeyecektir.
Bu arada tv nin en sıkıntı kısmı üzerindeki mor filtreye zarar vermeden ekranı temizlemek. Daha önce bu konuda Amazon üzerinden mikrofiber bez ürünü önerilmişti. Sizlerin kullandığı mikrofiber bezler nedir acaba?
-
Dediğiniz doğru %10 ve altı gri tonlamada banding nerdeyse tüm oled tvlerde mevcut, ama futbol ve hockey gibi karşılaşmalarda pek hissettirmiyor ama lcd panellerde %10 üzeri tonlamalarda çok belirgindir.
sony tv kullandığım için öyle bir sorunlar karşılaşmadım daha, samsunglara özel bir durum. ekran cam koruyucularının içerisinden çıkan fiber bez ve sıcak buhar ile sorunsuz temizlik yapılabilir.
Merhaba garanti dahilinde gelen tv servisi , arıza bulamadığı takdirde ne ücret alıyor?
Bilenler yanıtlayabilir mi teşekkürler
-
eskiden doğubankın alt katında tv satan yerler vardı yaklaşık 15 senedir doğubaka gitmediğim için var mı hala bilmiyorum bir gün gideyim bakalım
www.vatanbilgisayar.com
SAMSUNG QE 77S90C 65inc 163 cm 4K UHD Smart OLED TV,Uydu Alıcılı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/samsung-qe-77s90c-65inc-163-cm-4k-uhd-smart-oled-tv-uydu-alicili.htmliyi fiyat sayılır (89809TL) + soundbar + 3000 TL para puan + 4 Taksit
amerikada vergi dahil satış fiyatı 2438$ güncel kur ile 73909 TL
77S95C abd fiyatına göre 3700 $ güncel kurla, 112.160 TL yapıyor. Vatan daha uyguna veriyor şuanda 108.779 TL + soundbar + 3000tl para + 4 taksit.
samsung televizyonlarda genel olarak %30 indirim var. Benim sony panel değişmeseydi muhtemelen 77s95c alırdım herhalde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X