Arkadaşlar soru başlıkta seneye haziran ayında tecilim bitiyor fakat ben 2022 yks'ye de girmek istiyorum kırıkla hazırlanmak çok zor bu yüzden üni yazıp üni ile hazırlanmayı istemiyorum sizce ne yapmalıyım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2022 Haziran'da askerlik tecilim bitiyor fakat ben YKS 2022'ye girmek istiyorum

-
-
yukarı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam mezuniyetten sonra 2. mezun yılında 20. yaş tecilini yaptırdıysan bir daha üniversite kazanmadığın sürece yaptıramıyorsun. kırıkla hazırlanmak sıkıntılı da askere gitmek istemiyorsan mecbur bir yeri yazacaksın, 2022 için olmasa da 2023'de hazırlanırsın pek yapacak bir şey yok , tek çözüm yolu bu.
Bedelli yap o zaman diyeceğim 1 ay dolaşır gelirsin de hem pahalı hem de birçok şartı var yaşı büyüklere öncelik var doktora-yüksek lisanslılara öncelik var , sana bedelli gelmez.
quote:
Orijinalden alıntı: medness
hocam mezuniyetten sonra 2. mezun yılında 20. yaş tecilini yaptırdıysan bir daha üniversite kazanmadığın sürece yaptıramıyorsun. kırıkla hazırlanmak sıkıntılı da askere gitmek istemiyorsan mecbur bir yeri yazacaksın, 2022 için olmasa da 2023'de hazırlanırsın pek yapacak bir şey yok , tek çözüm yolu bu.
Bedelli yap o zaman diyeceğim 1 ay dolaşır gelirsin de hem pahalı hem de birçok şartı var yaşı büyüklere öncelik var doktora-yüksek lisanslılara öncelik var , sana bedelli gelmez.hocam geçici tecil falan bir şeyler alamaz mıyım sınav için ?
kaçak olabilirsin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam geçen okumuştum bedelli kontenjanının dolmadığı yazıyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop
kaçak olabilirsinhocam yok mudur bunu geçici süre tecil ettirmenin bir yolu falan
hocam işte dediğim gibi bi sene sanırım kaçak kalabiliyorsunuz. daha sonra yerleşirseniz tecil ettirir cezayı ödemesiniz internette araştırın ben şimdi ders çalışacağım çünkü
Arkadaşlar lütfen yardım edin aşırı derecede streslendim
Askerlik şubesini ara sor
-
hocam valla son durumda kontenjanları bilmiyorum da baya şartı var diye biliyorum resmi gazetede falan benim kuzenler yl falan yapıp biraz fazla üni okudukları için bir de yaşları büyüktü (31-32 civarıydı biri diğeri 26-27 sanırım)
2019'da yaptılar direkt 20 yaşındaki adama bedelli yaptırırlar mı o da var. Yaş da önemliymiş sanırım son 2 yıldır ne durumda bilmiyorum baya da pahalı aslında mezuniyet sonrası millet hem üni kredi hem bedelli borcu uğraşmaz 1 ay yapan 6 ay da yapar bana kalırsa :d
Hocam kaçak gözükürseniz cezası var direkt askere götürürler. 2. tecil olmuyo pek sanırım aklıma bi çözüm yolu geldi o şekilde karışmazlar.
Normal lise mezunları açık meslek lisesine kayıt yaptırabiliyor, meslek edinmek amaçlı vs. ama bu askerliği de tecil ettiriyor 29'a kadar. Maöl'den bakım bu yıl eylülde kolay bi maöl bulursunuz diploma alma şartı yok, üni kazandığınız an bırakabilirsiniz maöl'ü , sonuçta lise mezunusun o diploman geçerli olur. Bunu deneyin %90 doğrudur başka da üni yazmadan tecil ettiremezsin.
quote:
Orijinalden alıntı: mednessHocam kaçak gözükürseniz cezası var direkt askere götürürler. 2. tecil olmuyo pek sanırım aklıma bi çözüm yolu geldi o şekilde karışmazlar.
Normal lise mezunları açık meslek lisesine kayıt yaptırabiliyor, meslek edinmek amaçlı vs. ama bu askerliği de tecil ettiriyor 29'a kadar. Maöl'den bakım bu yıl eylülde kolay bi maöl bulursunuz diploma alma şartı yok, üni kazandığınız an bırakabilirsiniz maöl'ü , sonuçta lise mezunusun o diploman geçerli olur. Bunu deneyin %90 doğrudur başka da üni yazmadan tecil ettiremezsin.
Hocam ben şu maöl işini bir araştırayım minnettarım yardımın için. Sen şimdi bunu sıradan bir şey olarak görüyorsundur fakat sana bunları yazan kişinin çektiği psikolojik sıkıntıları bir bilsen ne kadar büyük bir iyilik yaptığının farkına ancak o zaman varabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
yukarı
Artık eskisi gibi direk yakalayıp yaka paça götürmüyorlar kimse korkmasin yakalanirsan 1 hafta 10 gun sure veriyorlar teslim olman için ama en garanti yol meslek lisesi vb gibi birşey sanirim
quote:
Orijinalden alıntı: handmadesome
Artık eskisi gibi direk yakalayıp yaka paça götürmüyorlar kimse korkmasin yakalanirsan 1 hafta 10 gun sure veriyorlar teslim olman için ama en garanti yol meslek lisesi vb gibi birşey sanirimmaöl mü kastediyorsunuz hocam ?
Pek hakim değilim ama araştirmani tavsiye ederim
eğer haziranda tecilin bitiyorsa belli celp dönemleri var. şubat, mayıs ağustos, kasım. haziranda askerlik şubesine gidince seni direkt askere alamazlar.
ağustos celbinde götürmeleri için son başvuru günü 31 mayıs. seninki haziranda bitiyor muhtemelen kasım için sınıflandırılırsın.
2019'da yeni askeralma yönetmeliği yayımlanmıştı. eğer tecil hakkın olmayıp bir kere bile kaçak veya bakaya düşersen okula kayıt yaptırsan dahi askerliğinin ertelenmeyeceği şeklindeydi.
askerlik şubesine haziranda gidip muayene ve yoklamanı olursan, kasım için bekleyip sınıflandırılırsın.
kasıma kadar okula kayıt yaptırabilirsen ki yaptırırsın askerliğinin erteleneceğini düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bagetleraskina -- 2 Haziran 2021; 21:44:45 >
Sen kaç yasındasın kaçıncı mezundasın önce bu önemli ben 2. Mezundayım bu sene 20. Yaşıma girdiğim sene olduğu için sene başımda bana salak salak mesajlar gelmişti zaten işte kaçaksınız vs diye. Ama önemi yok sadece yoklama gibi bir şey yapıyorlar lise belgeni götürüyorsun hiç takmıyorlar bile zaten 2dklık iş. Sonraki seneye erteliyorlar o zaman da edevletinde üniye kayıtlı olduğun gözüktüğü için yine hiç umurunda olmuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi this is me trying -- 2 Haziran 2021; 21:51:35 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- concerta sicile işler mi
- kyk yurt çıkma ihtimali hesaplama
- baykar staj ücreti
- baba tahliye ne demek
- kırmızı reçete sicile işler mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X