zaten bu asgari ücreti şubatta alacaklar |
2022 Asgari Ücret 4250 TL Olarak Açıklandı ( Ana Konu ) (10. sayfa)

-
-
Asgarinin bir tık altı nasıl oluyor? Asgari zaten taban ücret demek.
-
2018 de ben memurluğa başladığımda asgari ücretin 3 katı maaş alıyordum. Bugün asgari ücretin 1 buçuk katından daha az alacağım. Asgari ücrete yüzde 30 yüzde 50 zamlar havada uçuşuyor memura yüzde 3 yüzde 5 anca. Bu gidişle kimse kendini yetiştirip geliştirip okumayacak kimse kalifiye eleman olmayacak herkes liseyi bitirip mağazada markette kasiyerlik kovalayacak yakında asgari ücret memur maaşını da geçer bu hızla zam almaya devam ederse. Ya asgari ücret niye artıyor demiyorum yanlış anlaşılmasin ama asgari ücret kazanan insan vasıfsız insandır(vasıflı olup da ülke şartlarında mecburen asgari ücrete çalışmak zorunda kalanları tenzih ederim) ona yüzde 50 zam veriyorsan vasıflı olan diğer iş kollarına daha fazlasını vermen lazım. Doktorların grevine kızıyordum valla ama adamlar haklı sen asgari ücrete yüzde elli zam verip memura yüzde on bile vermiyorsan adam tabi çalışmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 16 Aralık 2021; 16:37:8 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkes memurlarla kıyaslamış.
Emekliler ne yapsın?
Afrika standarlarında yaşıyorlar.
-
ak Parti'nin ölüsü malasef %30 un altinda oy almaz kendimizi kandırmayalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2021'de bir asgari ücretle çalışanın işverene maliyeti 4.203,56 TL idi. 2022 içinse bu maliyet 5879,70 TL'ye yükseldi. Aradaki fark 1676 TL. İşveren bu maliyeti ürünlerine yansıtmak zorunda. O yüzden enflasyonu belirli oranda artıracaktır. Buna ek olarak işveren kolay kolay çalışan almayacak. Elindekilerle idare etmeye çalışacak. Kurumsal olmayan yerlerde de kayıt dışı çalışan sayısı artacak.
-
Blok atayım da böyle gereksiz bir mesajını daha görmekten kendimi kurtarayım. Blok.
Umarım daha beter olurlar. bazıları hariç.
-
Daha ancak şu saatten sonra mı rayından çıktı? Her şey satılırken, üretimler bitirilirken, 5'li çeteye dolarla, normalin çok üstünde garantiler verilirken, biz bu sistemle hazinede para kalmaz derken çok şükür, hüloooğ. Ucu sonunda memura da dokununca mı kötü oldular. Sebep sonuç ilişkisi. Şu saatten sonra değil, lokomotif çok önceden rayından çıkmıştı. Arkadaki vagonlar ancak idrak etmeye başladı.
-
Omurga önemli.
kardaş diyoruz ya i, bu politika ve seçim oyunları ile milleti en sonunda birbirine düşürecekler yok efendim sen az ben çok . halkı da birbirine kattılar sonunda . ocakta refah dedikleri kandırmayacı yürürlüğe sokarlarsa alacağı memur en fazla % 20 . onu da bulursan öper başına koyarsın . yazıklaar olsun . boşuna okumuşuz badireler atlatmışız .
memur kesimini de kendilerine düşman ettiler . aha diyorum oy moy vermez artık kimse doktorları da sonuna kadar haklı buluyorum gitsinler avrupaya . emeğin kıymeti nerede fazla ise oraya gitsinle . ülke bitti artık
-
Geçen seneki asgari ücrete göre 100$ daha düşük asgari ücret veriliyor 4250tl olmasına rağmen. Yani 1550tl daha düşük refah hissedecekler. Ki dolarında 15,5 ta kalacağı meçhul. Sanırım swap anlaşmasındaki 22tl nin bir bildiği var.
-
8 küsur yıldır çalıştığım işyerinde brüt 20 küsur saatlik ücret alan biriyim şimdi yeni işe başlayanlar direkt net 18.89 TL alacak.
Ne güzel iş ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 16 Aralık 2021; 16:40:15 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O mesajı atan adamın, yazdıklarınızı düşünecek ve anlayacak kapasitesi var mı?
-
yeni çağ gazetesi
Asgari ücret 4 bin 250 TL değilmiş 3 lira daha zam geldi. Bol bol harcayınhttps://www.yenicaggazetesi.com.tr/asgari-ucret-4-bin-250-tl-degilmis-3-lira-daha-zam-geldi-bol-bol-harcayin-493410h.htm"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin 4 bin 250 TL olacağını açıkladı. Açıklama sonrası küsuratlı asgari ücret ise 4 bin 253 TL olarak duyuruldu."
-
Patrona yarayacak dediler 450-500 TL arası.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X