Şimdi Ara

2021 Yılı Net Asgari Ücret 2825 Lira Oldu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
0
Favori
22.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu Kul Hakkıdır. Çalışana Hakkını Vermemek Günahtır. Özel Sektör Kurtlar Sofrasına Dönmüş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kesinizmirliksk2

İnşaat mühendisiyim . Daha geçen gün 1500 TL gel çalış işine gelirse dediler

Alıntıları Göster

Resmen hakaret etmiş adi adam. Ona anladığı dilden cevap vermek lazım  

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt

Oda yanlış asgari ücretin altında teklif edemez tam süreli bir iş ise. Şikayet edin böyle kalpazanları.

Agari ücret bu ülke çalışanının %60 ı ve gariban kesim bırakında az yüzü gülsün.

Chp 3100 yaptı diye eleştirenler sizde vicdan kalmamış.

• Zam çözüm olmayacak bu kesin. Ekonomide gidişat iyi değil.
    Yalnız zamsız da olmayacaktı insanların alım gücü inanılmaz düştü.
    Zam olmadığı zaman fiyatlar artmicak diye bişey yok Türkiye burası.. önemli olan üretimi arttırmak hiç olmasaa tarım ve hayvancılıkta gelişmek lazım. Bu pahaliliktan kurtulmanın başka yolu yok. Bozulma 2senede olmadıysa düze çıkmakta kısa sürede olmayacak.

• Offf cidden yeter ama 3200 olsa bile beğenmiceksiniz 2800 zamanında derslerine çalışmayan kesim için gayet makul bir rakam
  • jaguar19 kullanıcısına yanıt

çiftçilerin mallarına el koyuyolar nereye nereyee üretim..

• Asgari ücret 500 lira artıyor ama geçen yılın başındaki dolar bazına göre azalma olmuş geçen sene 390 dolar olan asgari ücret şu anda 376 dolar üstelik bu kurun tepe noktadan %12 civarında aşağıda olmasına ve faizin %17 civarına çıkmasına rağmen.Yani yıl içinde kur artışı olursa asgari yine 200 dolarlı rakamları görebilir.

Her sene başında 15-20 dolar asgari azalacaksa 10 seneye kalmaz hintlilere döneceğiz gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Resmen hakaret etmiş adi adam. Ona anladığı dilden cevap vermek lazım  

Alıntıları Göster

Hocam 1-2 kişi de değil 100 lerce firma var böyle . Ben resmen üniversite okuduğuma pişman oldum diyebilirim . Hak ettiği değeri neredeyse hiçbir okuyan almıyor

@Arda 88 hocam kimi kime şikayet edeceksin ki ? Herkesi usulüne uyduruyorlar . Ben yeni mezunum ama zoruma gidiyor . 5 sene okul okudum , dil eğitimleri aldım , neredeyse bilmediğim program yok ama insanlara reva gördükleri maaş bu . Bana hakaret etse bu kadar zoruma gitmezdi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kesinizmirliksk2 -- 28 Aralık 2020; 12:32:11 >

• 2021 aralıkta 250 dolar. Geçen senelerde aynısı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben sero -- 28 Aralık 2020; 12:33:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok fazla bence.En fazla %10 artırılmalıydı.Bu halka bu para çok fazla.

• 2020 de 390 dolar idi asgari ücret,2021 de 376 dolar oldu. İyi ki dolarla asgari ücret almıyoruz. Zarara girecektik.

• Yanlış hatırlamıyorsam 2600-2800 olur demiştim. Pek yanılmadım.

• İşverene Toplam Maliyeti 4.203,56 TL

şimdi lokanta sahibi olsanız ve 10 işçiniz olsa personel maliyeti 42 000TL.

herkes asgari ücret az diyor ama kimse iş vereni düşünmüyor. iş veren iflas etmemek için ya sattığı şeylere zam yapacak ya da işçi çıkartacak.

iş veren zam yaparsa enflasyon artacak

iş veren işçi çıkartırsa işsizlik artacak.

• Ülkede üretim olmadığı sürece bu enflasyon böyle gidicek çalışan hakkını alır sadece insanlar için değil devletler için de geçerli Almanya enayi değil hazır yemeyi onlar da bilirdi deli gibi üretim var adamlar da.Japonya aynı şekil adamlarda iş ahlakı mükemmel bir seviyede en azından hiç üretim yapamıcaksak bile asya bloğuna yaklaşalım bare ama bu da Avrupa'nın işine gelmez bir kaç kişi işsizlik artıcak demiş doğru ama şunu da söyliyim belki farklı bir boyuttan bakıcam olaya ama avrupada sistem bambaşka işliyor rehber öğretmenler çoçuğun yeneteniğine göre mesleğine. Yönlendiriliyor hade bunu bizim ülkede deneyelim bi ne kavga dövüş döner sen benim çocuğuma bunu mu layık gördün diye herkes üni okuma derdinde meslek liselerinin vasıfsızlığı ortada tabiki üretim olmadığı için iş sahası da fazla yok o da ayrı bir sıkıntı ama toptan bir reform lazım ülkeye reset atma gibi yoksa bu çark böyle devam edicek dönmeye

• Maaşına zam almaktan bile korkan toplum yaratmayı başardılar :):):)

Adamlar efsane ya.

• Ben okurum memur olurum öğretmen olurum diyen varsa okumasın aradaki fark 1 milyar haberiniz olsun suan memurla öğretmenle 3 senedir 100-200 lira zam alıyorlar.

• 5000tl olsa neye yarar hergun birseylere zam geldikten sonra bos.
    Yilda bir kere asgari ucret zamlaniyor ama mecburi olan hersey yil icinde 10kere zamlaniyor o ne olacak?

Keske zam olmasaydi bunun yerine 2021de en ufak bir urune bile zam gelmeseydi cok daha iyi olurdu.

Firmalarin cogu isci cikarir ve kapatirlar isyerlerini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9AF08D056 -- 28 Aralık 2020; 12:47:8 >
  • Sağlık çalışanı maaşı 3100tl

Polis maaşı 7000tl

Asgari ücret 2800tl

Söze gerek yok rakamlar konuşuyor polis devleti olmadan önce sağlık çalışanı maaşı biraz daha fazlaydı polisten şimdi sağlık çalışanı maaşı yakında asgari ücretin altında kalacak bu gidişle.

Üniversite falan okumayın ya gidin işci olun yada polis

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.