Şimdi Ara

2026 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (307. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.157
Cevap
131
Favori
818.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, Aralık 2024'ten beri yetkili servisten filtre bekliyordum ki bana güzel kapılar öğretti. Onlineyedekparca sitesinden orjinal mann hava filtresi siparişi verdim. Üstündeki ve gelenin fotoğrafını atarım size. 18 bin küsür ödemiştim ama verilen değere bakınca rutin bakım için 3 kat para vermem bir daha. Size de öneririm garanti bitince. Kargo ile beraber 705 liraya geldi, izmir mais 1400 küsüre satıyor. Git-gel yakıtla 2k ya denk gelecekti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Nasıl yani Megane gibi bir aracın serviste hava filtresi yok mu?

En az 10 kere aradım hep yok. Yer Kuşadası yetkili servisi. Sorun yok, orjinali bulduğum için iyi de oldu. Hele Aydın merkez tam rezalet. Hiçbir zaman ulaşamadım. 2. Sıfır Megane 3. Reno aracım bu. İzmir bana 40 dk, yakıt-zaman yerine orijinalini kargo dahil 705'e aldım.

• 2023 model 15 bin km'de kalkışlarda titreme şikayeti nedeniyle debriyaj seti garanti kapsamında değişti. 1 ay önce de direksiyonu kontrol ettirin uyarısı nedeniyle açı sensörü değişmişti. Böyle yüksek maliyetli arızalar (debriyaj 150 bin + açı sensörü 16 bin) verince garantiyi uzatmayı düşünüyordum ama maxx garanti debriyajı kapsamıyormuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Geçmiş olsun, şans işte. Ancak megane araçlarda sorun yaşanma yüzdesi fazla geliyor. Mais üretimli olanlar bana daha güvenli geliyor.

• Arkadaslar hayirli aksamlar...2020 1.3 tce 30 bin km de megane aracim var. Arac son 1 2 aydir gunde 2 3 kez motor hasar riski uyarisi veriyor.stop edio acinca duzeliyor.cihazda dtc009077 ariza kodlu yakit basınc bilgisi mekanik arnomallik arizasi verio.bu tam olarak nedir. Basinc pompasi uzerinxe yogunlasiyoruz fakat 30 binde arac

• Merhabalar. Megane 1.3 tce aracım için 2 ay önce internetten yaz bakımı için aldığım LiquiMoly 4410 5W30 RN17 yağı aracımı sattığım için kullanamadım. 02/25 üretim tarihli. Faturası mevcuttur. İhtiyacı olacak kişiye uygun fiyatla yollayabilirim.

• Dün 2.yıl bakımını yaptırdım. RN17 yağ olmadığı için RN720 konulmasını istedim ama RN710 5-40 yağ koymuşlar. Değiştirilmesini istedim, imzamı almak şartıyla RN720 ile değiştirebileceklerini söylediler. Yarın birgün yağ ile ilgili olmasa bile bir sorun olduğunda yağı bahane ederler mi bilemedim. RN710 partikülsüz benzinli araçlar için. RN720 partiküllü dizel araçlar için. İkisi de doğru değil ancak partiküllü yağ olması nedeniyle kötünün iyisi diye RN720 konulmasını istiyorum. Sırf bu yüzden satacağım aracı.

Hahaha güzel ülkemde yetkili servisler bile doğru yağı kullanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 5 Haziran 2025; 15:33:4 >
  • İlk 5 ayda en çok araç satan marka Renault, Mayıs ayında en çok araç satan marka yine Renault. Adamlar ne yapsam satarım mantığında. İşin kötüsü yanlış yağın konulması Renault merkezin de umurunda değil. Mail attım cevap bile vermediler. Renault diyalog ile görüşüyorum RN17 konulması gerektiği nerede yazıyor diyorlar. Hakikaten ne araç bakım kitapçığında ne de nette resmi olarak 1.33 TCe motor için konulması gereken yağ hiçbir yerde yazmıyor. Ben referans olarak neyi gösterip de hakkımı arayacağım. Kasten bunu belirtmedikleri aşikar. İşin komiği ise 1.bakımda RN720 koyup ikinci bakımda aynı yağı koymak için benden imza istemeleri. Ne kadar çok araç sattıkları umurumda değil bir daha ne Renault ne de başka bir Fransız araç almam. Fransa ortaklığında yapılmış olan aracı dahi almam.

Facebook grubuna yazın illa alıcı çıkar. Ben izmirdeyim bayi yakın yoksa alırdım.

Bunu önceki megane aracımda 2021'de ülkede ilk dile getiren bendim sanırım. ilk bakımda 5w40 rn710 ikincide 5w30 rn720 kullanmışlardı ve araştırmaya başlayınca keşfetmiştim, ikinci sıfır araçta da aynısı oldu. Merkezle yazıştık aradım aradılar vs. Uzunca anlatmayayım özeti bir standart yok maalesef. Bu durumda siz kendi aracınızı korumaya bakın. Önemli nokta 15k km'den fazla beklemeyin yağ değişimi için ve mutlaka orjinal yağ filtresi - yetkili servis bujileri kullanın. En önemlisi de termostattaki seviyeyi en geç 15 günde bir kontrol edin, seyir halinde hararet göstergesine de bakın.

• Yağ konusu derya deniz arkadaşlar. Yağ içeriği katkı maddelerinden kaynaklı büyük fark içerir. Baz madde petrol iken katkılar her firmaya, ülkeye göre değişiyor. Emisyon öncelik, kimsenin motoru birinci sıraya koyduğu yok. Bakınız abd'de en son ram araçların binlercesi geri çağrıldı yanlış yağ kullanıldığı
    Misal yağın katkı maddeleri dibe çöker ve rafta ters saklayan veya kutuyu açmadan önce karıştıran ne gördüm ne duydum bir gereklilik olmasına rağmen :) çok derine inince neler var neler. Max yağ çizgisinde araç beygir kaybediyor, ideali daha aşağıda bir yerde ama emisyon kuralları gereği yine hopp bir engel daha. Yarışlarda farkedilen bir numaradır aynı zamanda. Yağ basıncı yağ fazla iken daha stabil, daha az güç üretirken motor sağlığı açısından da büyük-küçük motor farkları var. V8 ile fındık motor olarak kıyas yaptım.
    Aracı max 5 yıl kullanıyorsanız kafaya takmayın binin gitsin.

• Arkadaşlar oyak ve karsan üretimi olanları deneyimlere oldu mu fark varmıdır? 2023 öncesi daha kaliteli diyenler var

Bayram arifesinde Renault Diyalog'a beni arayın diye bildirim bırakmıştım. Bugün aradılar. Durumu anlattım, genel müdürlüğe kayıt açtılar. Genel müdürlükten arandım, konu ile ilgili teknik departman ile konuşup dönüş yapacaklarını söylediler. Sonra tekrar aradılar ve aracın partiküllü olması nedeniyle RN710 yağının yanlış olduğunu, RN720 konulmasını gerektiğini söylediler. Ayrıca Fransa merkeze attığım mailin de kendilerine ulaştığını, Fransa'nın gelen mailleri Renault Türkiye'ye gönderdiğinin bilgisini verdiler. Attığım mailde 1.33 TCe motorlar için hangi kodlu yağ konulması gerektiğini, RN17 konulması gerekiyorsa neden Türkiye'de hiçbir yetkili servisin bu yağı kullanmadığını sormuştum. Şimdiye kadar Renault Diyalog ile yaptığım en çözüm odaklı görüşmeydi. Daha tam olarak nasıl bir aksiyon alacaklarını anlamadım. Süreci takip ediyorum, sık sık bilgilendirme yapacağım dedi arayan kişi. Bu kadar çözüm odaklı olmalarında Fransa'ya attığım mail mi etki etti bilmiyorum. İşin özeti RN710 tamamen yanlış. RN720 partiküllü dizel araçlar için olduğundan belki benzin partikülüne faydası olur diye düşünüyorum. En güzeli aracı satıp kurtulmak gibi geliyor.

• -dehşet- kullanıcısına yanıt

Sadece geçiştirmişler inanın 2021'de sayısız görüşmem oldu hepsiyle ve çözüm istense yapılırdı.

Bana reno mais merkezdeki kadının dediği cümleyi unutmuyorum : 'bayiler ellerindekini kullanma inisiyatifine sahip, onların tercihi' :))

Polonya, İspanya, Rusya gibi ülkelerde bakım videolarını bile taramıştım. Ülkemizde olmayan scenic, arkana modellerine kadar... yağ kutularında kocaman RN17 yazıyordu. Ülkemizde hemen her şeyde herkes kendini korumak zorunda bırakılmış, bizden yana kimse yok. Neremiz doğru ki...

Daha arka arkaya iki bakımda aynı yağı kullanmayan bir yetkili servis ağına sahip markadan daha fazlasını bekleyemezdim. Bu yüzden RN17 için hiç nefes tüketmedim. Aracı satıp Renault defterini kapatacağım.

En güzel çözümü bu kadar kasmamak hocam. Türkiye’de işi akışına bırakacaksın. Yoksa mutlu olamazsın.

RN710 kodlu yağ konulduktan sonra aracın performansının düştüğünü hissetmiştim ancak acaba psikolojik mi diye soru işaretim vardı. Bugün RN720 yağ konulduktan sonra anladım ki psikolojik değilmiş, araç gerçekten gitmiyormuş. Gaz tepkisi inanılmaz değişti. Sanırım 5-40 yağ kalın geldi. Zaten RN17 kodlu yağın viskozitesi de 5-30.
    Bugün yağ değişimi yapıldıktan sonra Renault genel müdürlükten teyit amaçlı arandım. İlgileri için teşekkür ettim, konuşmamın sonuna bir "ama" eklemek kaydıyla.
    Yağ konusunda tahmin edemeyecekleri kadar fazla sayıda müşterinin şikayetçi olduğunu, 1.33 TCe motorlar için RN17 kodlu yağın kullanılması gerektiğini, sadece bunu yapmalarının bile müşteri memnuniyetini çok fazla arttıracağını söyledim. Garantisi bittikten sonra konudan haberi olan kimsenin bile bile servislerde yanlış yağ koyduracağını sanmıyorum.
    Özet olarak aracında RN710 5-40 yağ kullanılmış herkese yağ değişim talebinde bulunmasını tavsiye ederim. Motoru korumak bir yana aracı kullanma keyfiniz bile artıyor.

• 
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.