Şimdi Ara

2021- 2023 Honda Civic | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (174. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.128
Cevap
286
Favori
2.394.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
57 oy
Giriş
    O haberi bende gördüm ama sanki resimlerdeki araç sedana benziyor bence. haber hb ile ilgili ama resim olarak sedanı kullanmış olabilirler.
    Şimdi ben aylar önce yeni kasanın bagajının büyüdüğünü 500 lt civarında olacağını amerika ve avrupa ölçüm sistemleri arasında fark olduğu için bagaj hacminin yeni kasada amerikada 428 lt olduğunu filan yazdığım zaman sayfa yine böyle trol saldırısı altındaydı. hatta elemanın biri amerikadaki dayısının yanına gittiğini civic bagajına baktığını ve küçüldüğünü bariz bir şekilde gördüğünü söylemişti. bende bütün eski kasa yeni kasa ne kadar teknik veri varsa paylaşmıştım. sonra eleman ben teknik veriye inanmam gözüme inanırım dedi. bana da trip attı isterse 600 lt bagaj olsun almıyorum dedi küstü gitti.

Bunu anlatmamdaki amaç siz böyle hesap kitap yapıp birşey paylaşmayın çünkü bu konuda teknik veriye itibar yok. ama hesaplamanız doğru yeni kasa 500 lt civarında bir bagaja sahip olacak.

Bmw 5 serisi öyle halk arasında sanılanın aksine içi çok geniş bir araç değil. dış boyutları çok büyük ama içeride aynısını söylemek zor. youtube da 5 serisi testleri var. o testlerde de yorumcular aracın arka kısmınn çok geniş olmadığını belirtmişler.

1.5 t ye tüp bir şekilde illa ki takılır da ne kadar verimli olur garanti durumu ne olur bilemeyiz.

Bence seçim yapmadan biraz daha bekleyin. yaz aylarında civic fiyatları açıklanır diye tahmin ediyorum. o zaman karşılaştırıp karar verirsiniz.

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    buradaki fark sahtekarlığa ek olarak ölçüm farklılığından da kaynaklanıyor.

amerikadaki yakıt tüketim hesaplama metoduyla bizimki çok farklı. dolayısıyla aynı aracın orada daha yüksek çıkması gayet normal. vw gibi bazı firmalar (özellikle sizin bahsettiğiniz 150 hp olan araç) yakıt ekonomisi sağlamak için silindir kapatma teknolojisi kullanmaya başladı. bu sayede sabit hızla giden araç çok az yakarken, hızlanmalar esnasında aşırı yakıt tüketiyor. bizdeki ölçüm sistemi, yavaş yavaş hızlanarak ve sabit hızlı gitme üzerine dayalı. amerikan sisteminde ise ş.içi de olsa ş.dışı da olsa, ani hızlanmalarda işin içine giriyor ve bu nedenle daha gerçekçi veriler sunuyor.

2016 modelleri bilmiyorum ama daha öncesinde dsg şanzımanlı araç sat(a)mıyordu vw amerikada. onun da etkisi vardır tüketim farkında.

ama tabi ki yine de aslında 8 litre civarı yakan bir aracın broşürüne 6 litre yazmak hoş değil (sahtekarlık aslında). honda'nın verilerinin diğer firmalara göre gerçekçi olduğu su götürmez bir gerçek. ama yine de 125 hp 2015 jetta, 2008 civic'ten %5-10 daha az yakıyor (8-9 yıllık teknoloji farkı için normal bence). en azından benim güzergahımda ve benim kullanış stilimle :) adamına ve sürüşe göre az da olsa değişir tüketim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hondaprojason -- 6 Mayıs 2016; 14:58:05 >

• bps B kullanıcısına yanıt
    Bizim kullandığımız 1.6 ile abd'de satılan 1.8 motorun alakası yok dediğine göre arada ne gibi fark var biliyorsundur.

en.wikipedia.org
    Honda R engine - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_R_engine

Her iki motorunda sıkıştırma oranı 10.5:1, biri max torku 4300 rpm'de veriyor diğeri 4200 rpm'de veriyor. Buyur arada ne gibi farklar var söylede bizde öğrenmiş olalım.

Ha bu arada tsi motor ile tek kişi bile olsan yokuş aşağı gitmediğin sürece Türkiye'de verdiği fabrika değerlerini tutturmak hayal iken Honda ile 2 yetişkin + 1 çocuk + bagaj ile fabrika değerlerinin altında tüketim yapmak normal bir durumdur.

Örnek:

İzmir - Nazilli arası 2 yetişkin + 1 çocuk + bagaj

Nazilli-Tire arası 2 yetişkin + 1 çocuk + bagaj

Bak bu da 4 yetişkin + 1 çocuk + bagaj = 400 kg yüklü iken İzmir-Nazilli arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 6 Mayıs 2016; 15:36:08 >

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler

• Burada satılan 1.6 motor 1.8 140 HP'lik motorun downsize edilmiş halidir. Aynı motor bloğunu kullanır. Hatta 1.8'in 1.6'dan daha az yaktığı iddia edilir.
    Hocam paylaştığım fabrika değerlerine göre 1.8 motorun özellikle şehir içinde 1.6 motordan daha düşük yakıt tükettiğini gösteriyor. Ancak 1.6 otomatik vites dişli oranlarınında etkisi ile uzun yolda belirgin şekilde düşük tüketim sunuyor.

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler
  • hondaprojason H kullanıcısına yanıt
    Her iki test şeklinin farklı olduğu doğru ancak her ne hikmetse vw araçlar hemen hemen hiçbir şartta avrupa test verilerini tutturamıyor. Honda ise dikkatli kullanıldığında yüklü vaziyette bile olsa çok fazla rakım farkı olmayan bir yolda fabrika verilerini rahatça tutturuyor.

Ölçüm metodaları hakkında bilgi almak isteyenler buraya bakabilir.
    en.wikipedia.org
    Driving cycle - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Driving_cycle

– Alvin Toffler

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    bence ya avrupa pazarına hakim olmalarından dolayı test şeklini ayarlama imkanları oluyor (bkz. tüvtürk doğuş grubunun) ya da teste göre araç üretiyorlar :)

ben de kendi civic'im de teknik verilerini rahatlıkla tutturuyorum. umarım yeni civic makul fiyattan gelir de, onun da verilerini tutturmayı deneyebiliriz :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ayrıca hangi motor gücü ile geleceği de resmi olarak açıklanmadı. bakarsınız 160 hp de gelebilir.

Resmi açıklama olarak sadece 4 motor seçeneğinin olacağı bunların 1.6 atmosferik, 1.6 atmosferik lpg, 1.5 turbo benzinli ve 1.6 dizel olarak verildi.

hatta bakarsınız, dizel geldikten 3-5 ay sonra lpg satışlarını da kaldırır. herşeye hazır olmak gerek :))

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Bizim kullandığımız 1.6 ile abd'de satılan 1.8 motorun alakası yok dediğine göre arada ne gibi fark var biliyorsundur.

https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_R_engine

Her iki motorunda sıkıştırma oranı 10.5:1, biri max torku 4300 rpm'de veriyor diğeri 4200 rpm'de veriyor. Buyur arada ne gibi farklar var söylede bizde öğrenmiş olalım.

Ha bu arada tsi motor ile tek kişi bile olsan yokuş aşağı gitmediğin sürece Türkiye'de verdiği fabrika değerlerini tutturmak hayal iken Honda ile 2 yetişkin + 1 çocuk + bagaj ile fabrika değerlerinin altında tüketim yapmak normal bir durumdur.

Örnek:

İzmir - Nazilli arası 2 yetişkin + 1 çocuk + bagaj

Nazilli-Tire arası 2 yetişkin + 1 çocuk + bagaj

Bak bu da 4 yetişkin + 1 çocuk + bagaj = 400 kg yüklü iken İzmir-Nazilli arası

Yukarıda çok basit bir soru sordum. Bana Honda'nın Herhangi bir modelininin Amerika ve Türkiye Tüketim verilerini karşılaştır tamam diyeyim. Tek bir örnek İstiyorum.
    İlk defa böyle bir şey gördüm. Burada Türkiye'de yaşayanlar Amerika'lılar iyi arabalara biniyor diye seviniyorlar. Sen önce kendi bindiğin arabaya bak daha iyisini iste, Birde herkes vw'yi diline dolamış, sanki dünyada başka marka yok.

• hondaprojason H kullanıcısına yanıt
    Mantıklı. honda zaten dizel motor seçeneği yok diye bu lpg olayını çıkarmıştı. şimdi dizel seçeneği olunca lpg yi kaldırabilir.

Ama honda lpg den iyi kar ediyor. normalde 2000 tl lik lpg yi eco kiti 6 yıl garanti filan diye benzinliden 6000 tl farkla satıyor. gerçi geçenlerde bir arkadaş uyarmıştı 6000 tl liste fiyatı, aslında lpg için 4000 tl alıyorlar demişti galiba ama o bile karlı yani.

Aynı mesaj içerisinde abd'de satılan Honda Civic 1.8 otomatik ve Honda Civic 1.5 turbo CVT şanzıman tüketimi ile Türkiye'de satılan 1.6 atmosferik motor otomatik şanzımanın tüketim verilerini verdim hala karşılaştır tamam diyeyim diyorsun. Zaten karşılaştırıp yukarıda yazdım daha ne istiyorsun?

1.8 atmosferik motor ile 1.6 atmosferik motorun alakası yok dedin onunda teknik verilerinin olduğu kaynağı gösterdim. İkisinin farklı olduğunu söylüyorsun arada ne fark var diyorum bu sefer kıvıracak yer arıyorsun. Ya git senin derdin vw'nin yağ yakan tsi motoru ve patlak dsg şanzımanını savunmaktan başka birşey değil.

Git tsi motorlu patlak dsg şanzımanlı bir vw al Türkiye'de verdiği hayali fabrika değerlerini belki rüyanda tutturursun.

– Alvin Toffler
  • quote:

Okuduğunu algılama sıkıntısı yok değil mi?

Aynı mesaj içerisinde abd'de satılan Honda Civic 1.8 otomatik ve Honda Civic 1.5 turbo CVT şanzıman tüketimi ile Türkiye'de satılan 1.6 atmosferik motor otomatik şanzımanın tüketim verilerini verdim hala karşılaştır tamam diyeyim diyorsun. Zaten karşılaştırıp yukarıda yazdım daha ne istiyorsun?

1.8 atmosferik motor ile 1.6 atmosferik motorun alakası yok dedin onunda teknik verilerinin olduğu kaynağı gösterdim. İkisinin farklı olduğunu söylüyorsun arada ne fark var diyorum bu sefer kıvıracak yer arıyorsun. Ya git senin derdin vw'nin yağ yakan tsi motoru ve patlak dsg şanzımanını savunmaktan başka birşey değil.

Git tsi motorlu patlak dsg şanzımanlı bir vw al Türkiye'de verdiği hayali fabrika değerlerini belki rüyanda tutturursun.

Asıl sen kıvırma. Düzeysizlik yapacaksan bir daha benim mesajlarıma cevap verme.
    Sorum halen cevaplanmadı. Orda ve burada üretilen aynı motorun verilerini ver. Çok basit bir soru. İki tane veri yazacaksın bir ordan bir burdan.
    1.5 in oradaki verilerini veriyorsun buradaki verilerini ver bakalım, 1.6 nında burdaki verilerini veriyorsun. Halen verileri verdim diyorsun.

"Bana Honda'nın Herhangi bir modelininin Amerika ve Türkiye Tüketim verilerini karşılaştır tamam diyeyim.Tek bir örnek İstiyorum." diyorsun bende Honda firmasının Civic modelinin abd ve Türkiye tüketim verilerini karşılaştırdım diyorum. Acaba anlama sorunu olan kim?

Aynı modelin aynı motoru demeye çalışıyorsan aynı motor seçenekleri ile satılmıyor. Ancak 1.6 ve 1.8 motorları karşılaştırdım onda da gayet tutarlı sonuçlar gözüküyor. İlla aynı motor diyorsan 6 aya kalmaz 174 hp 1.5 turbonun Türkiye verileri açıklanır. Senin düşündüğün gibi Honda yakıt tüketiminde sahtecilik yapıp şehir içi 5.0, şehir dışı 4.0, karma 4.5 değeleri vermez. Sıradan bir kullanıcı normal kullanımda ne tüketirse o değerleri verir. Aynı motoru vw ye versen Türkiye verilerinde şehir içinde 5.0, şehir dışında 3.5 litre tüketiyor derdi bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 6 Mayıs 2016; 17:32:01 >

– Alvin Toffler
  • quote:

"Bana Honda'nın Herhangi bir modelininin Amerika ve Türkiye Tüketim verilerini karşılaştır tamam diyeyim.Tek bir örnek İstiyorum." diyorsun bende Honda firmasının Civic modelinin abd ve Türkiye tüketim verilerini karşılaştırdım diyorum. Acaba anlama sorunu olan kim?

Aynı modelin aynı motoru demeye çalışıyorsan aynı motor seçenekleri ile satılmıyor. Ancak 1.6 ve 1.8 motorları karşılaştırdım onda da gayet tutarlı sonuçlar gözüküyor. İlla aynı motor diyorsan 6 aya kalmaz 174 hp 1.5 turbonun Türkiye verileri açıklanır. Senin düşündüğün gibi Honda yakıt tüketiminde sahtecilik yapıp şehir içi 5.0, şehir dışı 4.0, karma 4.5 değeleri vermez. Sıradan bir kullanıcı normal kullanımda ne tüketirse o değerleri verir. Aynı motoru vw ye versen Türkiye verilerinde şehir içinde 5.0, şehir dışında 3.5 litre tüketiyor derdi bak.

Zaten bunun cevabı verilemez. Zira hem orda hem burada olan aynı motorlu modeli yok. Senden bunu en başta söylemeni beklerdim.
    Habire 1.6 nın 1.8 den az tüketeceğini söylüyorsun. Peki nasıl oluyor da 2.0 Civic 1.8 Civic'den az yakıyor. Honda'nın resmi sitesinden buyur kontrol et.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolfen1976

quote:

Orijinalden alıntı: Wolfen1976

Bugün farklı olarak kendi aracimla fuara gittim yanımda ise patron ve satıs temsilcisini aldım bildigin gibi patronda Passat TDI var satıs temsilcimizde ise Skoda Octavia var. B Trip sıfırlamıstım yola cıkarken ve o yoğun trafikte yakıt sarfiyatim 8.5 lt / 100 km yolda gecen süre 3 saat ama mesafe 150 km gidiş geliş toplam. Adamlar şaştı kaldı en az 12lt bekliyorlarmis neye göre kendi araçlarına göre baya beğendiler benim aracı yağ gibi akıyor yolda dediler ses falanda söylendiği kadar yok dediler.

Fuar maratonuna devam trafik oldukça yoğun arkadaşlar yeminle 13lt ve üzeri bekliyordum bugün 3.günü hem gidiş hemde dönüş paso yoğun trafik şuan itibarı ile yakıt tüketimim 8.3 lt / 100 km yarın maratonun son günü yollar extra kalabalık olacaktır bakalım tüketimde artış olacak mı ama sanmiyorum 8.6 lt olur en fazla ki bu değer inanılmaz iyi bu araç icin.

Senin için demiyorumda ağabeyim 70.000'e aldığı Passat'ta bir sefer bile yakıt tüketimine bakmadığını söyledi.

Nedenini sorduğumda "Ekonomi yapacaksam niye Passat aldım?"
    Dedi.

Mantıklı bence higl Golfe 100.000 verip 5L yaktı diye sevinenler var...

Ekonomi yapacaksan Tüp Tüp Tüp

Yahu hem bilgin yok hemde sürekli birşeyler iddia ediyorsun. Aynı modeli karşılaştır diyorsun aynı modeli karşılaştırıyorum yok olmadı diyorsun bu seferde gidip fb7 kasanın eşdeğeri ile yani eski kasa ile 2016 yani yeni kasanın 1.8 ve 2.0 motorlarını karşılaştırıyorsun.

1.8 motor olan kasada tork konvertörlü şanzıman var
    2.0 motor olan kasada CVT şanzıman var.

İki kasanın arasında hiçbir ortak nokta yok. Bu karşılaştırmandan benim her zaman söylediğim CVT şanzıman en düşük yakıt tüketimi sunan şanzıman olduğu sonucu çıkar.

Buradan 1.6 motor çok yakıyor sonucuna veya Honda'nın Türkiye'de yanlış tüketim değerleri verdiği sonucuna nasıl ulaştın valla merak ettim.

– Alvin Toffler
  • quote:

Yahu hem bilgin yok hemde sürekli birşeyler iddia ediyorsun. Aynı modeli karşılaştır diyorsun aynı modeli karşılaştırıyorum yok olmadı diyorsun bu seferde gidip fb7 kasanın eşdeğeri ile yani eski kasa ile 2016 yani yeni kasanın 1.8 ve 2.0 motorlarını karşılaştırıyorsun.

1.8 motor olan kasada tork konvertörlü şanzıman var
    2.0 motor olan kasada CVT şanzıman var.

İki kasanın arasında hiçbir ortak nokta yok. Bu karşılaştırmandan benim her zaman söylediğim CVT şanzıman en düşük yakıt tüketimi sunan şanzıman olduğu sonucu çıkar.

Buradan 1.6 motor çok yakıyor sonucuna veya Honda'nın Türkiye'de yanlış tüketim değerleri verdiği sonucuna nasıl ulaştın valla merak ettim.

Ya okuduğunu anlamıyorsun yada kasten böyle davranıyorsun. Honda Türkiye'nin yanlış tüketim değerleri verdiğini ne zaman yazmışım. Böyle bir yazımı göster değil bu konuda hiçbir konuda bir daha yazı yazmayacağım, ama ispatlamazsan iftira atmış olursun.
    Madem Honda tüketicileri çok düşünüyordu sizin 1.6 motorlarınıza neden cvt koymadı. Yazdıklarınla 1.6 Civic'te kullanılan şanzımanın çağ dışı olduğunu ve çok yaktırdığını söylüyorsun.
    Ayrıca 1.5 cvt değilmi yeni kasa 1.5 ve 2.0 Civic aynı yakıyor buna ne diyeceksin.
    Gerçi sen bunada bir kulp bulursun.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.