Şimdi Ara

2021- 2023 Honda Civic | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (1065. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
39.128
Cevap
286
Favori
2.394.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
57 oy
Giriş
    ecoya hic basmadim bile
    s te de denedim ayniydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: xendaba

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

Orijinalden alıntı: xendaba

quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

quote:

Orijinalden alıntı: enobar

quote:

Kullanım klavuzunda böyle mi yazıyor?

Kullanım klavuzuna hiç bakmadım ama kardeşim uzun yola çıkıp 500 km tepkili kullanmış. Bayağı zorlamış motoru. Yakıt tüketimi ve aracın ivmelenmesi benim araçtan iyidir. Onunki 4000 de ve 1000 km den sonra yakıt tüketimi sürekli düşmüş.

O kadar para verip sıfır araç alıyorsanız kullanım klavuzunu bir okuyun derim. Kullanım klavuzunda bu yaptıklarınızın tam tersi yazıyor. Kullanım klavuzunu okumuyorsanız ve orada yazan önerileri uygulamıyorsanız bile en azından başkalarını yanlış yönlendirmeyin.

Bu rodaj eskilerde motoru açma diye geçerdi ve tepkili kullanarak yüksek devir yüksek hızda belirli süre giderek yapılırdı ,arkadaş doğru söylüyor

Sonuçta performanslı kullanmak ve birbirine daha iyi adapte bir motor için bu şekilde kullanmak motoru açmış yani rodaj yapmış olur

Şayet bunu yaparken bazı sıkıntılar yaşama riski olduğundan tavsiye edilmiyor

Misal birbirine sürtünen bir parçada sıkıntı varsa ani ve hızlı kullanımda sıkıntı yaratabilirken, sakin kullanımda biribirinden sorunsuz alışması sağlanabilir ;)

Bana kalırsa da artık be rodaj nede motoru açma kalmadı

Çünkü artık kullanılan parçalar bu alışma ve uyum yapılabilecek türden malzemelerden yapılmadığından bunların ikisine de gerek yok, rahat rahat isteyen istediği gibi kullansın

Yeni almıştım çok bastım diye sıkıntı yaşayanı hiç duymadım açıkcası bunlar 10 sene evvel geçerli teoriklerdi malzeme bilimi ve otomotiv sektörü bunları aşalı çok oldu ..

Vay arkadas honda muhendislerine bir ara ders ver rodaji bildiklerinin tam tersi oldugunu soyle. 30 sene onceki sehir efsanesini adam dogru biliyor dedin ya:))

Bu bahsettigin eskiden motor saran araclari usta tamir ettiginden piston gomlege siki gelirse git bi gaza bas dermis o zaman basip acilirmis yeni teknoloji ile uretilmis bir motorun neyini aciyorsun sen ya???

Arkadaslar yeni arac aldiysaniz aracinizin uzun omurlu ve sorunsuz bir omru olsun istiyorsaniz 1000 km boyunca sakin kullanin ve yuksek devirlere cikmayin hatta frenlerin dahi rodaji vardir sert frenlerden bu sure zarfinda gerekmedigi surece kacinin asla yukaridaki hurafelere inanmayin. Araclarimiz size teslim edilmeden binlerce km kullanilmadigi muddetce rodaj gercegi olacaktir. Bknz kaynak el kitapcigi Honda muhendisleri.

Honda mühendisleri rodaj yok diyor işte, sen onların adına konuşmazsan benim söylediklerimi diyorlar

Bilgisiz ST lerde polemik yaşamamak alanların içi rahatlasın diye de senin gibi diyor

Yoksa rodaj falan kimse takmıyor bilgin olsun , Honda mühendisleri de umursamıyor ama ülkemiz fabrikası malum malzemeden de çalmıştır belki, bu durumda haklı olursun..

2021- 2023 Honda Civic  | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]2021- 2023 Honda Civic  | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kul Ahmet -- 1 Mart 2017; 12:25:30 >

Ne elbiseler gördüm, içinde insan yok.

Kefen'in imzamızdakileri koyacak cebi yok,

Bundan dolayıdır ki, gösterişe gerek yok...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ustaaacan

Eski kasayı bilmiyorum ama bendeki kullanım klavuzuna baya göz gezdirdim. ilk 1000 kmyle ya da rodajla ilgili bir şey yazmıyor. Ayrıca aracı teslim eden satış danışmanı da artık rodajın hikaye olduğunu, zaten parçaların minimum hatalarla üretildiğini ve fabrikada motorlara test-rodaj yaptırılıp montajının yapıldığını belirtti.

Satış danışmanı dediğiniz kişiler bildiğiniz pazarlamacıdır. Teknik konularda hiçbir şeyden haberleri yok. Tek amaçları var daha çok araç satıp alacakları prim miktarını artırmak.

Kullanım klavuzunu tekrar gözden geçirmenizi öneririm.

Aynı motoru kulanan 1 önceki FB7 kasaya ait kullanım klavuzunun 271. sayfasında ve mevcut fc5 kasaya ait kullanım klavuzunun 467. sayfasında şu ibareler var.

quote:

İlk 1.000 km’lik kullanım boyunca, ani hızlanmalardan veya tam gaz kullanımdan kaçınınız, yoksa motora veya güç aktarma organlarına zarar verebilirsiniz. İlk 300 km’de sert frenlerden kaçınınız. Bu kurala ayrıca fren balataları değiştirildiğinde de
    uymalısınız.

Arabayı sattıktan sonra söylemişti rodajı. Dolayısıyla amacının prim falan olduğunu düşünmüyorum.

Ama siz haklıymışsınız.

https://honda.com.tr/App_Assets/Kilavuzlar/9/180/civic4k2017-2.pdf

Sayfa 467'de;

İlk 1.000 km’lik kullanım boyunca, ani
    hızlanmalardan veya tam gaz kullanımdan
    kaçınınız, yoksa motora veya güç aktarma
    organlarına zarar verebilirsiniz.
    İlk 300 km’de sert frenlemeden kaçınınız.
    Bu kurala ayrıca fren balataları değiştirildiğinde de
    uymalısınız.

Yazmakta. Üzüldüm şimdi. Rodaj hikaye diye arada gazladığım olmuştu ilk bin km'de. Neyse artık sağlık olsun. Başkaları hataya düşmesin. Uyarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

rica ederim
    bugun mu deneyecektin?

Hayır HB bekliyorum ben,Bu ayın yedisinde semineri var, ay sonu satışta..Onda deneyeceğim...Hani denerdim ama Hb ile Sedan arasında fark olmayacağı gibi, belki biraz daha hafif olmasından dolayı Hb güzel performans verebilir..

Hafta sonu denerim belki keyfen..
    ama iste hem 182 gibi hissettirmiyor hem dipgazlarda beklemesi kotu sanziman yuzunden.

ben donanimini da gayet zengin buldum. anahtarsiz giris dahi var. buyuk rahatlik

yo sedan da iyi gidiyo allah icin
    182 bg boru degil
    ama iste hem 182 gibi hissettirmiyor hem dipgazlarda beklemesi kotu sanziman yuzunden.

ben donanimini da gayet zengin buldum. anahtarsiz giris dahi var. buyuk rahatlik

Bakalım HB donanımı ne olacak ...101.000 Tl yani 10.000 Tl daha düşük sedandan..Bir şeyler kırpılacak yine..Sunroff, Deri koltuk, Led far gelmeyecek sanırım...Dokunmatik ekranda olmazsa eyvah eyvah..

7 Martta paylaşacağım bilgileri..

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

komik bulduysan gul gec bence
    ama yazdigimi anlamadigin cok belli
    320nin comfort modunun tepkileri rs in sport tepkileriyle ayni diyorum.
    sanzimanda gecikme yok diyorsan ya zf sanziman kullanmadin, ya rs denemedin, ya fanboysun

iki araci da dene oyle konusalim

Zf8hp yi 320i ed de ve jaguar xf de en az 10bin km kullandim. Zf hic mi afallamiyor 320i ed varsa 3000 devire yakin dusuk hizda dik bir rampa yukari cikarken hafidden gazdan ayagini cek sonra tekrar ayni oranda bas bakalim neler yapiyor? Yada iyice yavasladin arac durmadan on kapiyi bir ac bakalim neler yapiyor? Ben rs de cift kavramalara oranla evet cok hafif bir gecikme gordum oda her kosulda olmadi ve saliseleri gecmez 1.5 s. demek kullum yaniltmaktir burda milleti. Ac telefonundan 1.5 s tut bak ne demek istedigimi anlarsin.

Arac durmadan kapiyi acinca sanzumanda ne gibi bir değişiklik oluyor hocam tam anlayamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: korayu

bmw güzel arabalar yapıyor bence de ama honda nın araç üretme mantığıyla tamamen farklı
    şöyleki, honda sağlam sorunsuz kullanıcı dostu araçlar yaparken
    bmw; sportif fakat kısa sürede yıpranan araçlar yapıyor
    parası çok olan bmw, parası değerli olan honda almalı

Bu konuda size katılmıyorum. Alman araclari dayaniklilik konusunda rüştünu ispatlamistir. Zaten satis rakamlari gösteriyor. Ben 77 modelinden beri 3 serisinden vazgecmedim su an efendi kullansam da bekar ve hızlı zamanlarimda 4 yilda 180k km yaparak toplamda 267k da sattigim coupe bmw de sadece mars motoru ve sarj dinamosu sorun cikartmisti. Eger yagini suyunu verip bakimlarini yaparsanız bmw size uzun yillar hizmet eder. Sayet önden çekişli aracinizla el freni cekip tam gazla döner kavsakta tur atarsaniz o aracta dağılır. Bu hareketleri bmw ile yaparsaniz o aracta dagilir. Neticede sonsuza kadar dayanacak arac henüz yapilmadi. Bmw nin güçlü ve sportif kullanıma yatkin olmasi en fazla sizi tahrik eder son karar size ait.

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    hepsinden vazgeçtim bunu alacağım..Honda Quad2021- 2023 Honda Civic  | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]2021- 2023 Honda Civic  | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

• helpgod kullanıcısına yanıt
    Hocam benimkisi genelleme şeklindeydi yoksa güzel kullanılırsa en dandik markalar bile sorun çıkarmayabilir

Honda mühendislik olarak çok ileri ve uygun fiyatlara bundan faydalanabiliyorsunuz

Mercedes ve BMW zaten dünya çapında premium markalar fakat fiyat performans olarak bakılırsa verilen meblanın bir kısmı sadece markaya gidiyor gibi

Ayrıca bu markalara yakışmayan arızalar şikayetler şark kurnazlıkları duyuyoruz

Diğer Alman grubu araçlar ise kullanıcılarını üzecek çapta arıza yapabiliyor yakın çevremizde yaşayanlar çok oldu

" biz zaten accord müşterisini hedefliyoruz , bu kitlede zaten manuel tercih etmez.. "

yani hakkaten ömrü hayatımda bu kadar dar vizyona sahip bir cevap ve şirket görmedim. doğrusu şu: biz motorları el ile topluyoruz ve cvt şanzumanın birim işçilik ve malzeme maliyeti 6 ileri manuel vitesten daha az. yani ne diyim ben bu adamalra.
    2012 HONDA CIVIC& 2015 SKODA SUBERP &2011 AUDI A4 2.0 TDI IPHONE 6 ASUS X550JX 00171D
  • _____________________________
  • Beyler şurası düzelirmi?2021- 2023 Honda Civic  | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]2021- 2023 Honda Civic  | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

• warmengel kullanıcısına yanıt
    bugun test edecektin hocam?

Orijinalden alıntı: Backstreet

Duzelir hocam vakumla cekiyorlar...Cok ufak bir sey zaten,nazar olmus gecmis olsun..

Teşekkür ederim hocam ilkkez basıma geldi azcık değdirdiler nazardır diye düşündüm üstüne düşmedim bende nerde halledilir kaportacıyamı gitmek lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    2012 HONDA CIVIC& 2015 SKODA SUBERP &2011 AUDI A4 2.0 TDI IPHONE 6 ASUS X550JX 00171D
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.