Şimdi Ara

2019 SONY TV (ANA KONU) (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
40
Favori
151.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • x950g nin google asistanla ilgili birkaç şey yazayım. İngilizceye çevirip handsfree özelliğini aktif ettikten sonra tv ye kumandayı kullanmadan hey google close the tv diyerek kapanma komutu verdim. Kapalıyken hey google deyince bildirim ışığı yandı open the tv açılma komutu verdim.Çok hızlı tepki vererek gerçekleştirdi(hey google, ok google dan daha net söyleniyor ve düşük sesle söylense ve farklı seslerin olduğu bir ortam olsa bile tv hemen algılıyor) Tekrar Türkçe'ye çevirdiğimde handsfree çalışmaya devam etti. Mesela hey google deyip hem ingilizce hem de Türkçe komut verebildim. Ama Türkçe komutlar sınırlı. Kumanda tuşuna basıp kapatınca handsfree aktif olarak kaldı,ta ki kumanda tuşuna uzun basıp tv reset atana kadar. O zaman hansdfree Türkçe'de çalışmayı bıraktı. Tekrar ingilizceye çevirip aktif edip Türkçe'ye dönmek gerek.
    Tv yi android telefonumdaki google asistana tanıttım. Aynı zamanda salonda xiaomi mihome akıllı kameram var bunu da google asistana tanıttım ve isimlendirdim. İşin ilginç tarafı burada başlıyor.Tv ye sesli olarak ev kamerasını göster dediğimde ekranda açtı ve kamera görüntüsünü gösterdi. Yalnız canlı yayın akışı iyi değildi,sanki internet yavaş gibi donarak geldi görüntü.Belki de ayarlamaları var bakıcam.Mesela evin girişine bir kamera koyup bu şekilde gerektiği zaman tvden izlenebilir.
    Şu an işyerindeyim, telefonumdan asistana salon tv sini aç komutu verdim, ev kamerasından da takip ettim, açtı televizyonu, kapanma komutu verdim kapattı. Daha farklı komutları yerine getirmedi belki ingilizce yaparsam olur.
    Google asistanla çalışan birçok şeyi bu şekilde tv de handsfree ya da ses tuşu yoluyla kontrol etmek mümkün görünüyor.Mesela ev aydınlatması,vantilatör,kamera gibi.İşleri kolaylaştıran güzel bir sistem kurulabilir. Handsfree Türkçe'de aktif olursa tabii çok daha güzel olacak. Ama kamerayı göster komutunu handsfree aktifken Türkçe olarak verdim. Tv standby da tutulduğu sürece bu şekilde kullanılabilir.

• handsfree aktif etmek icin tv yi resetlemekmi gerekiyor. Kodida bir ton ayar yaptim, gitmesini istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • social kullanıcısına yanıt
    Yok ben resetleyerek yaptım olmadı.Google hesabı giriliyse sadece dili ingilizce yapın. Yaptıktan sonra kumandada ses tuşuna basınca ekran açılıyor, izinler istiyor ok google mikrofon gibi onları kabul etmek yeterli,aktifleşiyor.
  • stylerbb kullanıcısına yanıt
    Telefondaki asistanta nasil tvyi ekliyorsunuz

Bir defa handsfree aktif oldu, su an eller serbest nasil calistiracagiz. Ingilizceye alip gerekli izinleri verdim ama sonrasin eller serbest isigi yanmiyor

Ayni hesabi girince cihazlara eklenmistir. Asistani acinca sag altta pusula benzeri isarete tiklayin. Sag üstte hesapmbin resmine tiklayinca ayarlar var. Onun içinde asistan var. Ev cihazlari içinde görünür. Oradan ayari yapılıyor isim oda gibi.

Işık ayarlarda led bildiriminden aciliyor.Sonrasinda kapatilsa da çalışıyor. hey google deyince tepki vernesi gerek .

Dili tr yapinca bende asistant calismadk, kapatip acmadim ama olmuyor, ingilizcede calisiyor.

Handsfree çalıştıysa sesle tv yi kapatıp acmayi deneyin. Sonra Türkçe deneyin. Bende oyle oldu sanırım

Simdi tekrar denedim şöyle oldu. Ingilizceye çevirdim,handsfree kullandım,Türkçe'ye cevirdim mikrofona basıp close the tv dedim. Kapanınca hey google open the tv dedim. Şu an Türkçe'de aktif hey google.

• mert263 M kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakma geç gördüm mesajını. Panel LCD arka aydınlatma LED olarak geçiyor dediğin gibi. Sony'nin internet sitesinde LED TV'ler sekmesi altında. Yazılımsal nasıl bir problemden bahsediyorsun? 2 haftadır falan kullanıyorum sanırım. Bir sıkıntı yaşamadım henüz.
  • Android Sony Tv Grubu.
    Telegram
    Sony Android Tv Bilgi Paylaşım Grubu.
    https://t.me/joinchat/B7uHB1Ymb36nVCIfuCq0Lw

• quote:

Orijinalden alıntı: AKA_33

XE 9005 kullanıcısıyım, Netflix deki problem bende de var. Modelden ziyade Android TV de sorun var anlaşılan. Güncelleme beklemekten başka çözüm görünmüyor.
    Netflix de ne gibi bir sorun var acaba.

• Arkadaşlar selam 4500-5000 civarı hangi modeli tavsiye edersiniz? Işık sızması vs sorunları var mı tvnin

• system electronıc kullanıcısına yanıt
    Durdur oynat sonrasi ses gelmiyor veya senkron kayiyor.Bende ses gelmiyor daha cok

• Dun guncelleme geldi tv ye, android 9 oldu, belki bu sorun duzeltilmistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 12 Aralık 2019; 9:19:5 >
  • Selamın aleyküm abiler tv almak istiyorum lg c9 ve sony xg9505 hangisini tavsiye edersiniz

• Android 9 pie yükleyen oldu mu ?

11.12.2019 itibariyle dağıtıma başlanmış..

XG9505 serilerinde;

resim icin de resim (PIP)

Ekranı ikiye bölme (PAP)

Özelliklerini kullanan var mı?

• Cihaz yazılımı güncellemesi: 11 Aralık 2019 tarihinden itibaren Sony'nin 2018-2019 model TV'lerinde (AF9, ZF9, AG9, ZG9, XG85/XG87 ve XG95 Serisi) Android™ 9 Pie kullanıma sunulacak
    11 Aralık 2019'dan itibaren internet bağlantılı uygun TV'lerde Android™ 9 Pie'ın kullanıma sunulacağını duyurmanın heyecanını yaşıyoruz.

Bu cihaz yazılımı, yılbaşı sezonunda aşamalı olarak kullanıma sunulacak. Otomatik güncellemeyi alacağınız tarih modelinize veya ülkenize bağlı olarak birkaç hafta ila birkaç ayı bulabilir.

Bu güncelleme, ilk aşamada doğrudan uygun LCD modellerine (ZF9, ZG9, XG85/XG87 ve XG95 serisi) sunulacak. BRAVIA OLED Master Series modellerimiz (AF9 ve AG9 serisi) bu güncellemeyi ikinci aşamada (2020'nin ilk aylarında) alacak.

İşletim sisteminin AF9 ve AG9 serisi modellerde sunulma tarihiyle ilgili gelişmelerden haberdar olmak için lütfen bu sayfayı yer işaretlerinize ekleyin. Alternatif olarak, güncel bilgiler yayınlandığında bildirim almak için Support by Sony mobil uygulamamızı yükleyin.

Bu güncelleme cihazlarda Android™ 9 Pie'ı ve temel özelliklerini sunar, TV'nin performansını ve uyumluluk standartlarına uygunluğu iyileştirir; aynı zamanda mevcut işlevleri de geliştirir:

Güncelleme, Apple AirPlay / HomeKit* desteği sunar
    TV'nin dahili hoparlörleri aracılığıyla entegre Dolby Atmos desteği
    Yeniden Tasarlanan Hızlı Ayarlar ve modern Ayarlar menüleri
    Gelişmiş Ses Dağıtım Profili Bluetooth kulaklıklara bağlıyken yaşanan Netflix ultra yüksek çözünürlük (UHD) 4K ya da Dolby Vision oynatma sorunlarını giderir
    ARC'den belirli ses biçimleri çalınırken yaşanan ses sorunlarını giderir ve belirli ARC cihazlarının genel uyumluluğunu iyileştirir
    NOT: Özellik ve avantajların tam listesi için lütfen Android 9 Pie tanıtım sayfalarımıza göz atın:

Android™ 9 Pie 2018 modelleri (AF9, ZF9 Serisi) tanıtımı
    Android™ 9 Pie 2019 modelleri (AG9, ZG9, XG85/XG87 ve XG95 Serisi) tanıtımı
    Bu güncellemeyi almak için önerilen yol, TV'nizdeki Otomatik yazılım indirme ayarının ON (Açık) olarak belirlendiğinden emin olmaktır. Böylece TV'niz güncellemeyi önümüzdeki haftalarda veya aylarda otomatik olarak alacaktır.

Sony müşteri geribildirimini her zaman dikkate alarak yenilikleri ve genel ürün kalitesini ön planda tutar.

[Geçerli TV model serileri]

Sony'nin 2018 Android TV'leri: AF9 ve ZF9 Serisi
    Sony'nin 2019 model Android TV'leri: AG9, ZG9, XG85/XG87 ve XG95 Serisi

Not: Sony Türkiye sitesinden alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ati39 -- 12 Aralık 2019; 19:26:13 >

• ati39 A kullanıcısına yanıt
    Bana gelen giden yok hocam.

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.