Şimdi Ara

2019'da Messi ile Ronaldo'yu kıyaslamak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkisinin de şöyle bi 90 dakikalık maçlarını izleyince 15 senedir yapılan bu vsnin ne kadar anlamsız ne kadar boş olduğu görülüyor zaten. Tarihin en iyi dribbleri, en iyi curve frikikçilerinden biri, en iyi pasörlerinden biri, en patlayıcı oyuncularından biriyle bitiriciliği çok iyi olan bir ceza sahası golcüsünü 2019'da kıyaslamak da ne bileyim. Herif frikikte 28'de 0 çekti Juve'de. Madrid'de 50'de 0'ı falan vardı. İnsanlar garip. Neyse biraz da istatistiklere bakalım.

Messi kariyerinde çıktığı 836 maçta 682 gol 281 asist yapmış. Gol katkı oranı 0,82. Ronaldo ise kariyerinde çıktığı 982 maçta 706 gol 220 asist yapmış. Gol katkı oranı 0,72. Asist oranı dahil değil bile. 146 maç eksikle 61 asist fazlası var Messi'nin. Messi sağlam kadrolarla oynadı diyenler CR7 zamanı Manu ve Real'in kadrosuna bireysel olarak baksın yeterli. Üstelik Messi CR7'den çok daha fazla mevkide oynadı ve oynuyor. Santrafor, false 9, sol kanat, sağ kanat, orta saha, forvet arkası. Bu herif bu mevkilerin hepsinde oynadı. Iniesta ve Xavi gibi pas atıyor, Juninho ve Pirlo gibi frikik kullanıyor, Maradona'dan daha iyi top sürüyor. Dediğim gibi Messi topunu sürer, pasını atar gol attırır. Ya da uzaktan vurur yine atar. Duran toptan, frikikten 90'a takar yine atar.

Messi'nin maç gol oranı çok daha iyi, maç içi başarılı dribbling sayısı zaten ışık yılı ötede, frikik girişim isabet oranı zaten 50'de 0, 28'de 0'lık Cr7'den milyonlarca ışık yılı ötede. Maç asist oranına girmiyorum. Ceza sahası dışındaki gollerde de önde adam. Daha neyin, kimin karşılaştırılması yapılıyor anlamak güç.

Bu arada 90 dakikalık maçlarda sadece Messi ve Cr7'ye bakmayın. Markaj yapan defans sayılarına da bir göz atın. Messi topu alır almaz kaç kişi pervane oluyor daha iyi görürsünüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Katılıyorum. Liverpool'a, Roma'ya 3 golden maç veren adamla CL'nin hem gol hem asist kralını karşılaştırmak saçma. Messi'nin daha iyi olduğunu düşünürdüm ama El Classico hariç özellikle de deplasmanlarda yok oluyor. Son 5 senede farkı çok açtı Ronaldo. Biri grupta gol atmadan CL gol kralı oluyor, diğeri grupta kastığı istatistikle Ronaldo'ya yetişmeye çalışıyor.
    Maç izleyen adam farkı görür demişsin de senin izlemediğin belli. Ceza sahası golcüsü dediğin Ronaldo Juve'de en çok kilit pas atan adam. Hep ezbere boş yorumlar. Messi isterse La Liga'da her sene 100 gol atsın, 500 asist yapsın kendisi 4-1'in rövanşında 3 yiyen takımda hiçbir şey üretemezken Ronaldo ATM defansını 2 kafa golüyle açıp hattrick yaptığı sürece benim içim her daim Ronaldo'nun gerisinde olacak.

Esit: Son görselde 18/19 sezonu çeyrek final maçları oynanmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider-Man -- 19 Kasım 2019; 12:1:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Spider-Man

Katılıyorum. Liverpool'a, Roma'ya 3 golden maç veren adamla CL'nin hem gol hem asist kralını karşılaştırmak saçma. Messi'nin daha iyi olduğunu düşünürdüm ama El Classico hariç özellikle de deplasmanlarda yok oluyor. Son 5 senede farkı çok açtı Ronaldo. Biri grupta gol atmadan CL gol kralı oluyor, diğeri grupta kastığı istatistikle Ronaldo'ya yetişmeye çalışıyor.
    Maç izleyen adam farkı görür demişsin de senin izlemediğin belli. Ceza sahası golcüsü dediğin Ronaldo Juve'de en çok kilit pas atan adam. Hep ezbere boş yorumlar. Messi isterse La Liga'da her sene 100 gol atsın, 500 asist yapsın kendisi 4-1'in rövanşında 3 yiyen takımda hiçbir şey üretemezken Ronaldo ATM defansını 2 kafa golüyle açıp hattrick yaptığı sürece benim içim her daim Ronaldo'nun gerisinde olacak.

Esit: Son görselde 18/19 sezonu çeyrek final maçları oynanmamıştı.
    Senin için işte, senin süper kahramanın. Sadece senin :)

• transverse T kullanıcısına yanıt
    Evet benim için. Sana göre Messi daha iyi olabilir. Konu sahibi gibi karşıt görüşlüleri aşağılamıyorum.

• 2020 yılına giriyoruz artık. Şu Messi vs Ronaldo muhabbetlerinden vazgeçin. Bu adamlar kariyerinin sonunda ve ikisinin de kendisine has karakter ve yetenekleri var. Mümkün olduğunca ikisini de izlemeye çalışın. Bu adamlar futbolu bıraktıktan sonra koşmaktan başka birşey bilmeyen Mbappe vs gibi adamları izleyeceksiniz. Biraz buna odaklanın.

Ben ikisinin de kariyerinin başından geldikleri noktaya kadar oynadıkları maçları izleme şansına sahip oldum. Ronaldo zaten benden 1 yaş küçük ve kendimi de çok şanslı hissediyorum bu konuda.

Elli tane istatistik atıp yok o daha iyi yok bu daha iyi olaylarını sonlandırın artık. Bu adamlar Futbol tarihine damga vurdu. Gelecek nesillere anlatacağınız oyuncular bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roberto Baggio -- 19 Kasım 2019; 12:54:16 >
  • Spider-Man S kullanıcısına yanıt
    Roma maçı için messi suçlanabilir fakat liverpool maçı için 3-0 dan maçı verdi falan komik şeyler bunlar.

Messi olmasaydı daha ilk maçtan barcanın tur umudu kalmayacaktı zaten. 2 gol ve bir sürü %100 gol pası versi adam, ilk maçtan fişi çekti. Bunu şu anda liverpool a başkası yapamaz.

Ayrıyetten ronaldonun böyle cl maçlarında takım arkadaşlarının da katkılarıyla turu geçti. Messiye yardım eden yoktu, maç tekrarını aç izle dediğimi anlarsın.
    6 pastan gol atamayan adamlarla oynuyorsa bir adam ne yaparsa yapsın yeterli gelmiyor.Ramos un kaç kere ronaldonun totosunu kurtardığını biliyoruz.

Vvd, jurgen kloop bu sene messinin en iyi ödüllerini hak ettiğini söylemişler. İnternet botu gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit1044 -- 19 Kasım 2019; 13:17:46 >
  • Spider-Man S kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarında doğru yerler var ama Ronaldo’nun asistleri bir şey ifade etmiyor. Suarez’in de çok asisti var ama tamamen içi boş rakamlar.

Ronaldo 2016-2018 arası gol farkını açtı. 2018’de tekrardan Messi bayrağı devraldı.

Bence Barca, Messi emekli olmadan 1 CL daha alır. İkisi de 5-5 bitirirler kariyerlerini.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sadece 80 dakika süre aldığı kupayı bile yazacak kadar garip bir topluluksunuz siz messi fanboyları.Bu tartışma biteli çok oldu.Ronaldo kupaları arkaya arkaya dizdi messi de öyle izledi.

Bu saatten sonra da Messiden bir yol olmaz.Öyle boş boş atıp tutarsınız burada.

Zira bu tip konuları da hep siz açıyorsunuz.Kudurmaya devam
  • Heleki cl istatistikleri kimin küçük takım golcüsü olduğunu çok iyi bir şekilde ortaya koyuyor.

Messini attığı gollerin yüzde35i elemelerde Ronaldonun yüzde 50
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

Sadece 80 dakika süre aldığı kupayı bile yazacak kadar garip bir topluluksunuz siz messi fanboyları.Bu tartışma biteli çok oldu.Ronaldo kupaları arkaya arkaya dizdi messi de öyle izledi.

Bu saatten sonra da Messiden bir yol olmaz.Öyle boş boş atıp tutarsınız burada.

Zira bu tip konuları da hep siz açıyorsunuz.Kudurmaya devam
    Üstat ya. Sir Alex Ferguson bile bu kadar bilmiyordur futbolu. Efsane *aneliz*. Keşke bu kadar bilebilsem futbolu.
  • Bakın nasıl da biliyor kendini
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

Bakın nasıl da biliyor kendini
    Kral nasıl bu kadar iyi biliyorsun futbolu ya? Biraz taktik ver de ben de böyle *aneliz* kasabileyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-007D66956

Yazdıklarında doğru yerler var ama Ronaldo’nun asistleri bir şey ifade etmiyor. Suarez’in de çok asisti var ama tamamen içi boş rakamlar.

Ronaldo 2016-2018 arası gol farkını açtı. 2018’de tekrardan Messi bayrağı devraldı.

Bence Barca, Messi emekli olmadan 1 CL daha alır. İkisi de 5-5 bitirirler kariyerlerini.
    Bana göre de Messinin asistleri bir anlam ifade etmiyor ne kadar saçma bir yorum. Peki Ronaldo'nun iyi paslarıyla Benzema'non çöp ettiği iyi paslar ne olacak? Onlar bir şey ifade ediyor mu sana göre?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit1044

Roma maçı için messi suçlanabilir fakat liverpool maçı için 3-0 dan maçı verdi falan komik şeyler bunlar.

Messi olmasaydı daha ilk maçtan barcanın tur umudu kalmayacaktı zaten. 2 gol ve bir sürü %100 gol pası versi adam, ilk maçtan fişi çekti. Bunu şu anda liverpool a başkası yapamaz.

Ayrıyetten ronaldonun böyle cl maçlarında takım arkadaşlarının da katkılarıyla turu geçti. Messiye yardım eden yoktu, maç tekrarını aç izle dediğimi anlarsın.
    6 pastan gol atamayan adamlarla oynuyorsa bir adam ne yaparsa yapsın yeterli gelmiyor.Ramos un kaç kere ronaldonun totosunu kurtardığını biliyoruz.

Vvd, jurgen kloop bu sene messinin en iyi ödüllerini hak ettiğini söylemişler. İnternet botu gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz.
    Kaç tane hesabının daha ceza alması lazım futbolu öğrenmen için? Messi'nin yanına Pele, Maradona, Ronaldinho, Roberto Carlos gibi futbolcuları getirsek sen onları bile beğenmezsin asıl çöp olan messiniz

• BullPoweR7 kullanıcısına yanıt
    Messi’nin herhangi bir maçını izlesen paslarının nasıl oyun görüşüne bağlı olduğunu görürsün. Bana göre değil dersen ben senin futboldan anlamadığını düşünürüm.

Ronaldo’nun yaptığı asistler içi boş çünkü Messi kadar teknik ve milimetrik paslar vermiyor. Genelde basit pas veriyor ama ben bunu bu konuda eleştirmem çünkü adam forvet, orta saha değil.

Bu adamın amacı gol atmak. Gollerine lafım yok zaten.

• 2009-2012 arasında messi daha iyiydi ,2-3 sene eşit seviyedeydiler sonra 2014-2017 arası ronaldo daha iyiydi ondan sonra messi bayrağı aldı

• BullPoweR7 kullanıcısına yanıt
    Yav sen konusma platonik ronaldo sevdalısı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.