Şimdi Ara

2018 ŞUBAT AYI MARKA MODEL BAZINDA SATIŞ ADETLERİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
5
Favori
9.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ev ve beton bizim ulkede her zaman top seviyede olur ,fiyat lar 3 senede 2 ye katlarken satısların durumu ortada.
  • blue da indirim mi var iyi satmış
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Size diyorum ki yilda 3.5 milyon arac satiliyor. Tr nin 3 kati. Hala eski golf diyorsunuz. Anadolu sehirlerinde 90 model sahinler doganlar broadway ler yok, herkes sifir arabayla geziyor gibi konusuyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupada bizim kadar sedan meraklısı ülke yok, adamlar hatchback alıyor zaten aldıkları tek araba golf ile i30.

Sedan alana kadar git station wagon al di mi? Zaten uzunluğu aynı en azından fazladan hacmin olur. Sedan'ın ne mantığı var anlamıyorum zaten tasarım hatası bir araç modeli. Zamanında yanlış tasarım sonucu ortaya çıkan bir modelin bu kadar çok tutması inanılır gibi değil.

Bu arada Zubizu kampanyası hatchback'te golf ve leonu lider yapmış, adamlar kampanyayı uzattı ki biz kampanya bitiyor diye alelacele almıştık şu işe bak mayısa kadar uzattılar. Bu kampanya heralde aralık'a kadar gider gibi geliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Kendisini daha iyilerine layik gorenler durumdan tabii ki sikayet edenler. Neden bir dunya para verip passata biniyoruz, o paraya mercedes e serisine binmemiz lazim. Koca ulkede bir ayda 47bin arac satilmis, cok yuksekmis gibi yorum yapiliyor. Zaten cok dusuk rakamlar. Cogunlugu sirket. Ocak ayinda 36bin vergi odedim. Sifir arac alsam daha az vergi odeyecektim. Bayiileri dolastim bu fiyatlara alinmaz dedim ve vazgectim sonuc olarak daha fazla vergi odedim. Bir de buyuk sirketleri dusunun? Alip satarak, vergi kacirarak ehonomi coh iyi diyenlerin hayal bile edemeyecegi kadar zengin oluyorlar.

Ama asgari ucretle calisan, hayati ev is olan, okumamis, gezmemis, gormemis arabasi bile olmayan birine sorsan cok sukur ehonomi coh iyi der gecer.

Evet arabam yok asgari ücret bile almıyorum 30 yaşını geçmişim ama millet ağlıyor ben ölmem lâzım o zaman ama ben gerçeklere bakıyorum daha da vergi alsınlar bugün şöyle bir gezdim sağı solu bir sokağa giriyorum kaldırım var ama yok kaç kere zikzak çizdim durdum tam kaldırıma bindim diyorum tak yine bir araba kısacası biz amelsiziz kimse bana ağlamasın hem de işsiz biri iken ben ağlamıyorsam ha şirketler alıyor muhabbetlerini fr geçin bu mercedes leri şirketler alıyor dimi here görürsem söylerim.. Para yok diyen adam da para var geçelim artık bunları.. Vergi ödüyor muşuz ödesin millet hiç acımam araçları bedava yapsak birini sokağa birini is yeri önüne parkeder bu millet çünkü amelsiziz mercedes e serisi almak için yaşayan tüketim manyağı bir ülke bu ülke gelişecek haaa almanya da golf 12000 euro sıfırı ama adamın sokağında 2000 kasa golf var işte aramızdaki fark bu millete her şey müstehak vergiyi kaldırsak yemin ediyorum range rover den geçilmez piyasa..

Hocam o dediğimiz olayın araba çokluğuyla alakası yok. Düzensizlik, plansizlikla alakası var. Otopark olmayan daracaik sokaklar kentsel dönüşümle birsuru daireli yeni evler yaparsan, yol kaldiracak mı diye dusunmeden siteleri dilersen yarışı kaşar araç olsa da sorun olur. Ayrıca Avrupa ve Amerika daki kişi başına satışların yanında Türkiye devede kulak.ama en kötü trafik de turkiyede nedense. Her yer İstanbul değil. Anadolu da millet şahin bile alamayip eski motorlarla geziyor.

• quote:

Size diyorum ki yilda 3.5 milyon arac satiliyor. Tr nin 3 kati. Hala eski golf diyorsunuz. Anadolu sehirlerinde 90 model sahinler doganlar broadway ler yok, herkes sifir arabayla geziyor gibi konusuyorsunuz.

Ha ona da cevap yazacaktım unuttum geçen ay burada konu açılmıştı araştırmıştım da ülkemizde araç sayısı 22.2 milyona çıktı diye ve Almanya 'da da araç sayısı 61.5 milyon diye 3.5 katı değil ama 3 katına yakın bir fark ve bizimle aynı nüfusa sahip olduğu hal de Almanya 'da milli gelir bizim 2 3 katımız artı Almanya üreten bir ülke olduğu için araç bakımından araçların geri dönüşüme girme süresi 7 10 yıl arası sürüyor yani bmw 7.40li 2009 model araç eskidi diye geri dönüşüme giriyor paramparça oluyor ama bizde bir 2009 7.40li ise 30 sene ölene kadar suyunu çıkarıyoruz artı 2009 model bir 7.40li 30 40 k 'dan daha fazla bir fiyatı vardır aramızdaki farklar bunlar..

Biz de sıfır araba ile geziyoruz demiyorum ama eski araba kalmadı artık insanlar da yollara bakıyorum 2014 2011 2012 polo dan tut golf 'e kadar herkes araç alıyor bu akşam gittiğim bir mekanda arkadaşım 2010 model 22000 km 'de Renault sembol aldı 39 k 'ya, iki üç hafta önce de bir arkadaşım 2016 model full versiyon seat leon aldı 1.6 motor 68 k 'ya, birkaç saat önce çıktım sokğamıa beyaz 2015 2016 model passat görmekten bıktım artık her yer de passat 'ı, bu arabaları alanlar alman ya da ingiliz değil bizler alıyoruz.. O yüzden dandikmiş eski imiş şu imiş bu imiş bırakalım bunları alamayan üç beş kişi var burada sövüp sövüp duruyor.. Ben alamıyorum şikayette etmiyorum çünkü o alanlar kafayı kullanmışlar almışlar demek ki ben kafayı kullanamamışım ki diye kendimi suçluyorum..

Al sana yazarken denk geldim,https://www.ntv.com.tr/ekonomi/trafige-kayitli-arac-sayisi-22-2-milyona-cikti,24Q5TEeBEE6ozk2Mcb_ldg

Sadece şu fotoğrafı aç bir bak tesadüfen çekilmiş bir fotoğraf ve araçlara bak ne reno boradway var ne de 10 k lık araçlar en eski araç soldaki mercedes o bile 20 k değeri vardır piyasa fiyatı.. Burası İstanbul diyeceksin ve bende Tekirdağ 'dayım aynı şey burada da var dibimizde avm var haftasonu park işkencesi başlıyor burada araçların çoğu lpg 'li belki park doluyor park dolsa bile lpg 'den giremeyenler var araçlara bakıyorum millet bu parayı nereden buluyor diye aklım almıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kendine vandal

quote:

quote:

Kendisini daha iyilerine layik gorenler durumdan tabii ki sikayet edenler. Neden bir dunya para verip passata biniyoruz, o paraya mercedes e serisine binmemiz lazim. Koca ulkede bir ayda 47bin arac satilmis, cok yuksekmis gibi yorum yapiliyor. Zaten cok dusuk rakamlar. Cogunlugu sirket. Ocak ayinda 36bin vergi odedim. Sifir arac alsam daha az vergi odeyecektim. Bayiileri dolastim bu fiyatlara alinmaz dedim ve vazgectim sonuc olarak daha fazla vergi odedim. Bir de buyuk sirketleri dusunun? Alip satarak, vergi kacirarak ehonomi coh iyi diyenlerin hayal bile edemeyecegi kadar zengin oluyorlar.

Ama asgari ucretle calisan, hayati ev is olan, okumamis, gezmemis, gormemis arabasi bile olmayan birine sorsan cok sukur ehonomi coh iyi der gecer.

Evet arabam yok asgari ücret bile almıyorum 30 yaşını geçmişim ama millet ağlıyor ben ölmem lâzım o zaman ama ben gerçeklere bakıyorum daha da vergi alsınlar bugün şöyle bir gezdim sağı solu bir sokağa giriyorum kaldırım var ama yok kaç kere zikzak çizdim durdum tam kaldırıma bindim diyorum tak yine bir araba kısacası biz amelsiziz kimse bana ağlamasın hem de işsiz biri iken ben ağlamıyorsam ha şirketler alıyor muhabbetlerini fr geçin bu mercedes leri şirketler alıyor dimi here görürsem söylerim.. Para yok diyen adam da para var geçelim artık bunları.. Vergi ödüyor muşuz ödesin millet hiç acımam araçları bedava yapsak birini sokağa birini is yeri önüne parkeder bu millet çünkü amelsiziz mercedes e serisi almak için yaşayan tüketim manyağı bir ülke bu ülke gelişecek haaa almanya da golf 12000 euro sıfırı ama adamın sokağında 2000 kasa golf var işte aramızdaki fark bu millete her şey müstehak vergiyi kaldırsak yemin ediyorum range rover den geçilmez piyasa..

Hocam o dediğimiz olayın araba çokluğuyla alakası yok. Düzensizlik, plansizlikla alakası var. Otopark olmayan daracaik sokaklar kentsel dönüşümle birsuru daireli yeni evler yaparsan, yol kaldiracak mı diye dusunmeden siteleri dilersen yarışı kaşar araç olsa da sorun olur. Ayrıca Avrupa ve Amerika daki kişi başına satışların yanında Türkiye devede kulak.ama en kötü trafik de turkiyede nedense. Her yer İstanbul değil. Anadolu da millet şahin bile alamayip eski motorlarla geziyor.

Kentsel dönüşümün saçma yapılması daracık sokaklar ve düzensiz evler mimariler aynen bunların sonuçları saçma saçma sokakların araçlarla dolup taşması eyvallahta sadece insanlara şunu derim artık beni geçin her şeyi geçin sokağınıza şöyle bir çıkıp bakın benim gördüklerimi görmüyorsanız ben artık bir şey demiyorum sizlere savunacağım derken hükümet kötüleyeceğim derken bu kadar at gözlükle bakmak başka bir cevabı yoktur bunun açıklaması der kapatırım muhabbetimi..

• quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Ben de yazacaktım. x1 ve gla q5 in rakibi değil, her ikisi de buz gibi c suv. q5 ile x3 rakip mesela x3 ü de e suv yapmışlar. ODD saçmalamış açıkça.

Daha saçması kocaman Jeep Compass’ı B Suv yapmışlar . Yok artık...

compass c sınıf suv olmalıydı bence de
    Kendi yazdiginla celisiyorsun. Herkes yeni araba aliyor diyorsun. Son 10 yilda ulkemizde toplam arac satisi 8-9 milyon civari olmustur. 22milyon arac varsa bu kalan 13-14 milyon araba ne? Bunlar da yeni mi?

• quote:

Kendi yazdiginla celisiyorsun. Herkes yeni araba aliyor diyorsun. Son 10 yilda ulkemizde toplam arac satisi 8-9 milyon civari olmustur. 22milyon arac varsa bu kalan 13-14 milyon araba ne? Bunlar da yeni mi?

Ohoo sen 22 milyon aracı sıfır araç alınmış olarak algılıyorsan ülkemizde o zaman 35 45 55 milyon araç olması lazım, sen yazdıklarımı unut boş ver ben yazmadım say yazdıklarımı bir de sana anlatmaya kalkarsam niye nokta koymamışsın niye devrik cümle kuruyorsun neden yaşıyorsun nefes mi alıyorsun nefes mi veriyorsuna kadar gider bu iş..

Sana verdiğim fotoğrafa bak yeter dedim başka şeylerle kendini yorma oradaki fotoğraftaki araçların sadece anlık olarak çekilmiş hali sıradan bir gün ve araçların çoğu yeni denecek kadar iyi durumda en kötüsü sadece mercedes ve diğerleri 2004 'tan birkaç tane var ise 2008 2009 2010 2014 diye gidiyor şimdi bu araçlara sen eski diyorsan ve benim yazdıklarımı sıfır olarak algılıyorsan benim yapacak bir şeyim kalmaz fazla.. Ve ülke de reno broadway 'ciler, şahin 'ciler tempra 'cılar tipo 'cular fazla kalmadı artık diyorum daha nasıl anlatayım..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kentsel dönüşümün saçma yapılması daracık sokaklar ve düzensiz evler mimariler aynen bunların sonuçları saçma saçma sokakların araçlarla dolup taşması eyvallahta sadece insanlara şunu derim artık beni geçin her şeyi geçin sokağınıza şöyle bir çıkıp bakın benim gördüklerimi görmüyorsanız ben artık bir şey demiyorum sizlere savunacağım derken hükümet kötüleyeceğim derken bu kadar at gözlükle bakmak başka bir cevabı yoktur bunun açıklaması der kapatırım muhabbetimi..

Arkadaşım iyi güzel diyorsun da esin dostun mahallenin gözlemlerin senin iddia ettiğin şeyler. Benim mahallede de dışarı bakınca bir sürü sıfır araba, 520 den e 250 ye kadar araba var burada. Bende geçen yıl sıfır almıştım 62ye , kaynana baba yardımi düğün takıları falan. Ama iste burada şöyle birşey var. Benim oturduğum muhit nispeten iyi bir yer. İnsanlar iyi kazanıyor. Ama ben hastanede çalışıyorum. Millet köyden mahalleden atabasi olmadığı hastaneye gelemiyor. Sürekli gelmesi gerekiyorken Rica edip hastanede kalmak istiyor yol parası fazla geleceği için. Gelir adaletsizliği var ülkede. Çok kötü durumda olan o kadar çok kişi var ki inanamazsin. babamlarin oturduğu yer mesela, işçi ve tek maaasli memur mahallesi gibi bir yer. Beşer katlı evler. Sokaklar çok geniş değil ama hiç park sorunu yok. Ferak ferah koyuyor babam arabasını.cunku alamıyor insanlar. Bir de hükümet muhalefet falan hiç agzimdan çıkmadı benim. Olanı söylemek muhalefet mı oluyor ülkede?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşım iyi güzel diyorsun da esin dostun mahallenin gözlemlerin senin iddia ettiğin şeyler. Benim mahallede de dışarı bakınca bir sürü sıfır araba, 520 den e 250 ye kadar araba var burada. Bende geçen yıl sıfır almıştım 62ye , kaynana baba yardımi düğün takıları falan. Ama iste burada şöyle birşey var. Benim oturduğum muhit nispeten iyi bir yer. İnsanlar iyi kazanıyor. Ama ben hastanede çalışıyorum. Millet köyden mahalleden atabasi olmadığı hastaneye gelemiyor. Sürekli gelmesi gerekiyorken Rica edip hastanede kalmak istiyor yol parası fazla geleceği için. Gelir adaletsizliği var ülkede. Çok kötü durumda olan o kadar çok kişi var ki inanamazsin. babamlarin oturduğu yer mesela, işçi ve tek maaasli memur mahallesi gibi bir yer. Beşer katlı evler. Sokaklar çok geniş değil ama hiç park sorunu yok. Ferak ferah koyuyor babam arabasını.cunku alamıyor insanlar. Bir de hükümet muhalefet falan hiç agzimdan çıkmadı benim. Olanı söylemek muhalefet mı oluyor ülkede?

Yok sen demedin de olayı oraya getiriyorlar, ülke kötü diye gelir adaletsizliği var yok değil bunu hepimiz biliyoruz ama insanlar araç üstüne araç koyuyorlar yani adam alıyor 3 sene sonra 5 10 k atıyor kendine satılığa koy sat ekle üstüne aracı bu iş böyle böyle gidiyor.. Senin için demedim genel olarak bu şekilde gidiyor..

:) 22 milyonun 9 milyonu yeni desek ne kadari eskidir?

O fotoyu a haber falan cekmistir. Fotolar yanilticidir.

• Yeni Duster satışa çıkınca C SUV sıralaması değişebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.