Şimdi Ara

2018 MSÜ Mülakatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
63
Cevap
2
Favori
4.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda ciddi olarak MSÜ’yü düşünen adaylar için bir fikir verebilir belki benim mülakat maceram,deneyimim. O yıl MSÜ adaylarına kalınacak yurt için Hacı Bayram Veli yurdu tahsis edilmişti. Sırf o grup için çağrılan aday sayısı bildiğim kadarıyla 1000 kişiden daha fazlaydı. Yurdun kapasitesi ise bunun çok ama çok altında. Bu yurdun tam karşısında bir başka yurt daha olmasına rağmen -yanılmıyorsam o da bir KYK yurduydu- o yurdu bilerek açmadılar. Ben ilk gün otobüsten inip Ulus’u bulmak için fazla uğraşmadım. Terminalden dolmuşa binerek Ulus’un biraz aşağısında inip yurdu bulmuştum. Yurdu ilk gördüğüm an beni yurt kapısının önünde ellerinde bavullarla onlarca insan kalabalığı karşıladı. Yurdun lobisine girdiğimdeyse dışarıdan tek farkı içeride koltuklar ve kayıt masası olmasıydı. Yer yer bavulunun üzerine yatıp uyumuş,yer yer ne yapacağım diye düşünen kişiler göze çarpıyordu. Kayıt masasına veresiye defterinden bozma bir defter konmuştu ve o deftere adını,telefon numaranı yazıyordun. O defterden sırayla çağrılarak yurt odası veriliyor. Tek sıkıntı: Yüzlerce kişi var. Ben listeye adımı ilk yazdığımda 800 küsür civarındaydım. İlk 200. sıralardaki kişiler bile yaklaşık 10 saattir kendilerine sıra gelmediğini söylüyorlardı. 40 dakika falan orada sıranın gidişatını takip ettim ve haklı olduklarını gördüm.
    Devamı birazdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 21 Temmuz 2020; 0:32:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar sağlığa sağlam girip hasta çıkan çok insan var. Daha doğrusu sağlam girip hasta olduğunu öğrenen desem daha doğru olur İçeriden “Kanka bende meğer kalp yetmezliği varmış”,”Lan bende astım varmış meğer”,”Lan ben meğer ölüymüşüm” diye şeyler duyarsanız şaşırmayın. Benim oda arkadaşımın kolundaki jilet izinden dolayı psikolog uygun değil demiş ama çocuk itiraz etti ve bir başka psikoloğa gitti. O psikolog ise herhangi bir sorun yoktur raporu verdi ve geçti. Ama tüm bu itiraz süreci 2 hafta sürdü. Bu arkadaşımın arkadaşını başka bir psikolog “tecavüze meyilli” raporu vererek uygun olmadığını belirtmiş
  • Bu arada benim çağrıldığım grup son subay adaylarının grubuydu ama bu gruplar sıralamaya göre oluşturulmuyor. Bizden sonraki hafta astsubay adayları çağrılmaya başlandı. Bu bahsettiğim liste masanın üzerinde duruyordu ve isteyen bu deftere bakabiliyor. Bu sayede bazı son gelen uyanıklar adlarını sıranın en üstlerine yazıyorlardı. Bunu fark eden kişilerse o kişinin üzerini falan çiziyordu. Bu araya girmeyi yaparken fark edilenlerle edenler arasında kavga çıkıyordu. Anlayacağınız tam bir kaos,anarşi hakimdi. Bir an ordu müdahale edip darbe yapacak sandım ama olmadı. Demek ki ordunun darbe işleyişi ta buradan başlıyor Neyse konudan sapmayalım. Orada tanıştığım bir arkadaşla paramızı birleştirerek yurdun biraz yukarısında pavyona çok yakın bir otel tuttuk. Otelin yıldızı mıldızı yok herhalde arkadaşlar. Bu arada yurdun bulunduğu Ulus;Ankara’nın en berbat,en düşük ekonomik gelire sahip sınıfın yaşadığı yer. Her yer pavyon,gece kulübü vs. dolu. Yurdun etrafında çokça otel var ama hepsi hızla doluyor ve yurttan ne kadar uzaklaşırsanız o kadar kötü,sebebini birazdan anlayacaksınız. Çevredeki otellerin fiyatı ortaklaşa olduğunda gayet uyguna geliyor. Bu otellerden birisinde sabahladık ve ertesi gün sabah saat 5 gibi kalkarak hemen yurda koştuk ve deftere adımızı yazdık. Yanılmıyorsam daha o saatte 55. falandım. Benim o gün spor mülakatım vardı,oda arkadaşımınsa sözlü mülakatı. Siz mülakattayken yurt sırası size gelirse sorun olmuyor. Mülakattan gelince görevliye diyorsunuz,listeyi kontrol ediyor ve sizin işlemlerinizi başlatıyor. Spor mülakatı öncesi ben çok korkuyordum. Özellikle de barfiks ve koşuda. Basketbol topu atma,durarak ileriye atlama,mekik vs. vardı;zaten bunları biliyorsunuzdur. Fakat spor mülakatı tamamen baştan savmaydı. Hiç ciddiyeti yoktu. Hiçbirine çok fazla önem verilmiyor. Barfiksi 1 tane çekseniz yeterli geliyor. Bölüm 3 birazdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 20 Temmuz 2020; 21:32:41 >

• Ayrıca sabah yurdun önünde MSÜ’deki mülakata götürmek için taksiler oluyor. Köpekbalığı misali. Yurt ile MSÜ arası 20 TL tutuyor,dörderli gruplar şeklinde biniyorsunuz genelde. 15 dakika sonra oraya varıyorsunuz. Ve sizi 2. şok dalgası karşılıyor. MSÜ’nün girişinden başlayan çooook uzun bir kuyruk. Yani ben diyim 1 km siz diyin 3 km. Sabah 6 gibi orada olmuştum ben ama saat 11 gibi içeri girdim. Sizi içeride gruplara ayırıyorlar ve başınıza zorunlu askerlik yapan bir çoban veriyorlar,o sizin önünüze düşerek götürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 21 Temmuz 2020; 0:35:26 >
  • Sporda çok kasmaya gerek yok. Sadece koşu önemli. Barfiksi iyi yaparsanız işinize yarar. Barfikste kollarınızı tamamen boşlamazsanız yani kolunuz dümdüz olmazsa hocalar saymıyor. Ama 1 tane bile çekseniz geçerli sayılıyor. Mekik,barfiksten bu nedenle daha zordu. Elleriniz omuzda veya boyundaydı ( nerede olduğunu tam hatırlayamadım,hatırlayanlar aydınlatırsa eklerim ). Bu şekilde tüm sırtınız yere değecek şekilde mekik çekiyorsunuz. Aynı sırada sizin çektiğiniz mekikleri sayan bir hoca da sizin ayaklarınızı tutuyor oluyor. Çoğu zaman çektiğiniz mekiği kabül etmiyorlar. Basketbol topu atmayla durarak atlama çok kolaydı.

• Spor mülakatına ek örnek gerekirse arkadaşımın abisi 13 barfiks çekip en iyi 2. Ya da 3.kişi oldum demişti. Düşünün yani

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok önemli bir uyarı : Spor mülakatı için erkenden girip çıkmak ve kuyrukta geride olmamak için sabah erken gitmek zorundasınız. Saat 5 civarı,hatta bu saatte bile dediğim gibi kuyruk oluşmuş oluyor. Çadır kuruyorlar desem yeridir. Eğer sabah spor mülakatı için bu sıraya eşofman,şort gibi kıyafetle gelirsiniz MSÜ’nün kapısından içeri girene kadar donarsınız. Çünkü sabah soğuğu oluyor,nem yok gün içindeki sıcağı tutan bir şey yok hak verirsiniz ki. Bu nedenle rambo misali cıbıldak gelmeyin ilikleriniz donar.İçeride üstünüzü değiştirebileceksiniz. Ne demişler: Ankara’nın ayazı ve kızları meşhurdur Kuyrukta sıra size geldiğinde teker teker MSÜ’nün kapısından içeriye giriyorsunuz. Orada sizi gruplara ayırırıyorlar. Çin kerhanesine dönüyor ortalık ama herkes erkek Kızlar da olabiliyor ama çok ender. Zaten onları aradan çıkartıyor görevliler ve başka yerde topluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 20 Temmuz 2020; 22:11:10 >

• Burada üstünüz aranacak,telefon vs. istihbarati güvenlik sebeplerinden dolayı içeriye sokmak yasak. İçeride başında asker bekleyen emanet çadırları kuruluyor ve eşyalarınızı oraya bırakacaksınız. Size bir numara verecekler,aynı numara eşyanızda da olacak onunla eşyayı alırsınız. Kaybetmeyin o numarayı. Bu toplanma yerindeki gruplarda hem spor mülakatı için gelenler hem sözlü mülakat için gelenler var. Sol yanınızda takım elbiseli birisi varken sağ yanınızda şortlu birisi olabilir,şaşırmayın. Gruplar sırayla harp akademisinin avlusuna alınacak. Avluda bu gruplar arka arkaya dizilecek. Burada sizden sorumlu zorunlu askerlik yapan birisi olacak. Bunlar genelde kız gruplarını almak için birbirleriyle yarışırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 20 Temmuz 2020; 22:12:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    toefl sınavı 2013
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gruplar şeklinde bir yol üzerinde bekleyeceksiniz. Gruplar sırayla ilerliyor. Yani hayatınızda bir kuyrukta bekleyebileceğiniz en uzun gün olabilir Bu bekleme anı eğlenceli de olabiliyor. Askerlerin birbirleriyle atışmaları falan eğlence katıyor. Bazen arabayla ağır ağır sizi süzerek geçen üst rütbeliler oluyor. Zorunlu askerlerin hepsi birden hazır ol durumuna geçiyor. Tabi siz o an “oooooo” modlarında oluyorsunuz bunları görünce,daha da bir istekli hale geliyorsunuz. Grubunuz ilerlemeye başlayacak bir süre sonra.

• Sonra tekrar bir alanda toplayacaklar sizleri. ( Toplana toplana bir hâl olduk ) Burası o meşhur HARBİYE’nin bahçesi! O an nerede olduğunuzun ciddiyetini kavrayın,ülkenin en önemli yerlerinden birinin kalbindesiniz. ( Çok mu romantik oldu¿ ) Burada da uzunca bir süre bekleme olacak. Biz birkaç kişi burada gizlice sıvışıp derslerin işlendiği binaya girmiştik lavabo ihtiyacı için. Siz yapmayın ama Burada biraz bekledikten sonra sizleri yine gruplar halinde dersliklere alacaklar. Aynı üniversite amfileri gibi bu derslikler zaten. Burada biraz daha orta rütbeli birisi size gün boyu ne yapacağınızı anlatacak. Dinlemeseniz de olur zaten sürü şeklinde hareket ettiğinizden dolayı önemli değil. Ama bu adamlar galiba dinlenmediğini biliyor olsa gerek çok sinirli oluyorlar. Hatta sizden sorumlu askeri falan baya azarlayabiliyorlar sizin gözünüzün önünde. Sonra buradaki derslikten çıkarak sizi koridorda topluyorlar. Burada ikişerli sıra oluyorsunuz. Burada mülakata resmen kayıt olacaksınız. Birazdan devam ediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 20 Temmuz 2020; 22:27:28 >

• Harbiye dedik,marşını atmazsak ayıp ederizhttps://www.youtube.com/watch?v=9k8cKUX40ug&feature=youtu.be

• Koridordaki ikişerli sırada sıra size geldiğinde büyükçe bir salona gireceksiniz. Burada şu doldurduğunuz formları kontrol edip sisteme kayıt edecekler. Bunları yapanlar genelde teğmen oluyorlar ama herhalde masa başı teğmeni oldukları için olsa gerek genelde asabi oluyorlar. Sohbet etmeye çalışmayın Sonra buradan çıkıp sizi tekrar gruplara bölüyorlar. Doğruca boy,kilo ölçüm yerine gidiyorsunuz. Ölçümleriniz yapılacak burada. Burada üst rütbeli kişiler olabiliyor. Sonra grubunuza dönüyorsunuz ve üzerinizi değiştirmek üzere soyunma odasına gidiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 21 Temmuz 2020; 0:38:42 >
  • Spor mülakatının barfikse kadar olan bölümünü baştaki yorumlarımda açıkladım. Koşu hariç hepsi spor salonunda yapılıyor. Koşuya gelene kadar bütün enerjinizi almak istiyorlar,vermeyin. Burada sizden sorumlu askerle arayı kurun ve su aldırın. İhtiyacınız olacak. Sonra buradan çıkıp koşu pistine gideceksiniz grupça. Burada sizden önceki grubun koşusunu tamamlamasını seyredeceksiniz. Sonra sıra size geldi. Rastgele yan yana ve biraz da arkaya birilerini koyarak sıraya sokuyorlar sizi. Burası çok önemli Mümkün mertebe çemberin merkezine en yakın yerde olmaya çalışın!

• Koşu yuvarlak bir pist çevresinde yapılacak. Bütün grubunuz aynı anda hocanın düdüğüyle birlikte koşmaya başlayacaksınız. Arkaya falan bakmayın,sadece önünüze bakın. Çemberin en içinde kalın. Koşuyu diğerlerinden biraz daha fazla önemsiyor heyet,önünüzdekini geçmek amacında olun. Elinize başta bir etiket verecekler onu başladığınız noktada sizi bekleyen hocaya vereceksiniz. Veriş sırasına göre sizi sıralıyor hoca. İlk verenlerden olmaya çalışın. Koşuda genellikle geçmiş yıllardan deneyimi olup tekrar deneyenler birinci geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 20 Temmuz 2020; 22:44:29 >
  • Koşu dışındaki diğer bütün spor faaliyetlerine itiraz hakkınız var. Yani mesela barfikse itiraz edip tekrar yapabiliyorsunuz. Ama koşuya itiraz hakkınız yok,tekrarı da yok haliyle. İlk gün spor mülakatınız bitti,tebrikler! Sonra sizi ilk başta kuyrukta beklediğiniz yere getirecekler ve oradan da dağılacaksınız. Yurda gidip uyumanızı tavsiye ederim. Yürüyerek gidebilirsiniz.

• up++
  • hocam kendi puanlarınızı da yazar mısınız?
  • Eğer spor mülakatınız cuma gününe denk geldiyse haftasonu sözlü mülakat yapılmıyor. Bu nedenle sözlü mülakat için pazartesiyi beklemek zorundasınız. Cumaya denk gelmezse spordan 1 gün sonra sözlüye gidiyorsunuz. Eğer cumaya denk geldiyse haftasonunun tadını çıkartın,yurt bu durumlarda anlayışla karşılıyor merak etmeyin. Ankara’yı gezin. Ulus’un trafik gürültüsünden gece hiç uyunmuyor. Gecenin 3’ünde bile korna sesleri,kavga sesleri... İğrençti. Gelelim sözlü mülakata. Birçoğunuzun korkulu rüyası

• Bu arada Ulus’un hemen üstü belki duymuşsunuzdur şu meşhur “Çinçin”. Yurdunuzun olduğu yerin etrafı hayat kadını kaynıyor olacak.Spordan sonra geceye kadar biraz uyuyun,Ankara’da da asıl hayat gece başlıyor. Alemlere akarsınız diyeceğim ama unutmayın siz bir subay adayısınız!

• Sözlü mülakat günü geldi çattı. İlk önce etraftaki bir marketten jilet alın (a 101 falan var etrafta) ve sinek kaydı traş olun. Ben pazar günü traşımı olmuştum. Çoğu kişi takım elbise giyecek. Yurtta ütü var ama size gelmesi için girişken olmalısınız. İşletme adaylarını alalım Ben şahsen kendimi daha rahat hissetmek için tişört,kot pantolon ve her zamanki saç traşım olan 3 numarayla hazırladım kendimi. Yine sabah uyanacaksınız. Zaten yurtta hayat saat 5 gibi başlıyor. Spora,sözlüye gidenler akın akın merdivenlerden iniyor oluyorlar. Yine bir taksiye 4 kişi atlayıp MSÜ’nün kapısına gideceksiniz. Spor sabahı gibi bir kuyruk sizi bekliyor olacak yine. Bu kısım spor gününde olanlarla aynı,farklı tek şey spor grupları bir yana sözlü grupları diğer yana ayrılıyor.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.