Şimdi Ara

2018 MSÜ Mülakatım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
2
Favori
4.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizi bu sefer daha farklı bir bahçede toplayacaklar. Burası sözlü mülakatın bekleme bahçesi. Gidip de dönmeyenler var buradan. Ortalık Kurtlar Vadisi misali takım elbiselilerle dolu olacak. Herkes çok gergin burada,tartışmaya girmeyin. Burada çooooook uzun süre bekleyeceksiniz. Sabahki kuyruktan daha fazla bekleyeceksiniz. 40 yaşındaki teğmenler nasıl oluyor sanıyorsunuz¿ Burada yine grup mantığı var ama o kadar uzun süre bekliyorsunuz ki kendinizi bir gölge köşeye atmaya bakın. Aradan biraz süre geçtikten sonra siz aheste aheste oturup çevrenizdekilerle sohbet ederken askerler geliyor veeee...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 20 Temmuz 2020; 23:10:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt
    13 barfiksi 2 tip insan yapar ya deri kemiksindir ya da sporla en az 2 senedir uğraşıyorsundur
  • Vee sizi oturduğunuz yerden kaldırıyorlar. Oturmak yasak! Burada herkes ayakta beklemek zorunda. Birisi ne zaman otursa çok bitmeden dibinde bir asker bitiyor ve ayağa kaldırıyor. Gölgede beklemek de yasak! Ne zaman gölgeye gitseniz askerler sizi uyarıyor,ardından bahçıvan gelip gölgede durmaya devam edenleri hortumla ıslatıyor. Buranın bahçıvanı kendini bir halt sanar. Sanarsınız Yaşar Güler,sanarsınız Hulusi Akar,sanarsınız harp akademisi komutanı. Ağız burun girişmek isteyeceksiniz çünkü artist artist konuşacak size karşı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 20 Temmuz 2020; 23:14:41 >
  • Burada beklerken benden size bir tavsiye: Sözlüye gireceğiz binanın küçük kapılı bir girişi var. Göreceksiniz zaten. Buranın önünde birkaç asker bekliyor olacak,eğer onların gözünü sapıtmayı başarırsanız hemen o merdivenlerden çıkıp içeriye girin. İçeride soğuk içecek veren otomat var. Bu otomatta her şey çok ucuz. Her şey geliş fiyatından satılıyor burada,üzerine kâr fiyatı eklenmiyor. Buradan hemen soğuk bir şeyler alın. Fazla da içmeyin tuvalet yok. Arkadaşlarınıza da alın,yoksa bile birilerine alın arkadaş edinin. İşe yarar. Bu arada bu bahçeye gelmeden önce öğle yemeği yedirecekler size kafeteryada. Yiyebildiğiniz kadar yiyin,hem çok lezzetli hem de ihtiyacınız olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 20 Temmuz 2020; 23:19:41 >

• Ben niye okudum bunları?
    Bir ara zebani çıkacak sandım.
  • Çok uzun süren bu bekleyiş sırasında -ki bu bekleyiş bazılarına Plevne Gazi’si Osman Paşa’nın kuşatma süresinden bile daha uzun gelir- liste liste isimler okunacak. Kesinlikle dikkat kesilin,hemen listeyi okuyana yaklaşın. Bu listede adınız okunursa sizi o listedeki diğer isimlerle grup yapıp mülakat sırasına alacaklar. Eğer isminiz okunur ve duymazsanız şaka şaka liste başa dönüyor herkes bittikten sonra ve tekrar okunmaya başlıyor. Ama böyle bir şey hiç iyi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 20 Temmuz 2020; 23:27:37 >
  • İsminiz okunduktan sonra sizi binaya alacaklar. Mülakat salonunun önündeki sandalyelere oturup burada sıranın size gelmesini bekleyeceksiniz. Önünüzdekiler birer birer eksilecek. İçeriden çıkan kimse bir şey demiyor,sormayın. Burada beklerken kendinizi rahatlatmaya çalışan. Önünüzdeki eksildikçe siz bir öndeki sandalyeye geçiyorsunuz. Önünüzdeki son kişi de içeri girdiğinde ayağa kalkıp kapının önünde yeşil ışığın yanmasını bekleyin. İçeri girenler yaklaşık 2-3 dakikada çıkarlar. Muhtemelen sizinki de öyle olacaktır korkmayın. Ve işte o an geldi çattı: Yeşil ışık yandı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 20 Temmuz 2020; 23:33:35 >
  • Şunu unutmayın arkadaşlar: Sözlü mülakat en kolayı. Kasmayın,rahat olun. Sakin... Sadece birilerine torpil yapabilmek için olan bir prosedür. Yeşil ışık yanacak ve yavaşça kapıyı açıp ağır ağır,aceleniz yokmuşçasına içeriye yürüyün. Sizi ters “U” şeklinde bir masa etrafına oturmuş bir heyet ve bir sandalye karşılayacak içeride. Sandalyeye yaklaşın ama oturmayın. Heyet yanılmıyorsam 6 kişiden mürekkep. İçlerinden sadece birisi üniformalı. Bu kişi bazen karacı,bazen havacı bazen de denizci olabiliyor. Diğer 5 kişi sivil kıyafetli olacak. İçlerinden birisi psikolog bunlardan. İçeri girer girmez sizi izlemeye başlayacaktır bu kişi. Masada diğerlerinden daha statülü birisi olacak. Muhtemelen size bakmayıp dosyayla uğraşıyor olacak. Ayakta beklerken size bakanların gözlerinin içlerine bakın ve onlara bir subay adayı olduğunuzu bakışlarınızla hissettirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 20 Temmuz 2020; 23:42:43 >
  • Kısa süren bir gergin bekleyişin ardından o statülü kişi kendini belli edercesine “Otur xxx” diyecek ( xxx adınız arkadaşlar,aklınıza başka bir şey gelmesin ).Artık tüm gözler sizin üzerinizde. Karşınızdakiler sizin hakkınızda her türlü bilgiye sahipler. Senin bile kendi hakkında bilmediğin şeyleri biliyorlar. Bu nedenle yalan söylemeyin.

• Xxx nerelisin,diye soracak. Nereli olursanız olun kesin orayla ilgili bir espiri yapacaktır. Sizi rahatlatmak için. Burada memleketiniz hakkında genelde kısa bir sohbet geçer. Sonra eğer güvenlik soruşturmasında bir sorun varsa bunu sorarlar. Mesela “11 yıl önce FETÖ dershanesine gitmişsin,hangisi¿” gibi sorular gelebilir eğer gitmişseniz. Doğruyu söyleyin. FETÖ’cü değilseniz neden gittiğinizi açıklayın. FETÖ’cüyseniz zaten Allah belanızı versin. Bu güvenlik soruşturması soruları herkese sorulmaz. O 2-3 dakikada içeriden çıkanlara emin olun sorulmuyor. Ve eğer size sorulmuşsa -ki nereli olduğunuzdan sonra direkt bunu sorarlar,diğerlerineyse matematik falan sorarlar- bilin ki sizin sözlünüz diğerlerinden daha zorlu ve uzun sürecek.

• Neden gittiğinizi açıklamanız isteyecekler. Bu konuşma sırf 5 dakika sürüyor. Dışardakiler neden sizinkinin uzun sürdüğünü merak edip gerilecekler. Bu güvenlik sorularından sonra klasik sorulara geçilir. Hangi dersine güvenirsin türünden bir şey sorup ilkin güvendiğin alandan soru sorarak başlarlar. Ben matematiğime güvenirdim ve bana şunu sordu : 5’in iki katının yarısı kaç eder¿ Hayaller kalkülüs,gerçekler 3. sınıf. Sonra psikolog bana “Metafor diye bir şey duydun mu¿ Duyduysan nedir¿” diye sordu. Sonra “Bir de tarihten soralım” diyip “Sakarya Savaşı hangi tarihte yapılmıştır¿” diye sordu. Her birini farklı birisi sordu bu arada. Cevabı bilmiyorsanız “Bilmiyorum Efendim. Fakat çıkınca ilk işim öğrenmek olacak.” falan diyin.

• Bu arada heyetten kimin konuşacağına ilk konuşan kişi karar veriyor. O adam işaret ediyor ve işaret ettiği kişi sorusunu soruyor. Ve bu adam sivil kıyafetlilerden biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 21 Temmuz 2020; 0:2:10 >
  • Bana askeri kıyafetli kişi herhangi bir soru sormadı. Konuştuğum kimselerden çok azına sormuş. Süs gibi bir şey. Sadece cicilerini giyip otur sen demişler,o kadar. Sorular bitince “ Tamam xxx” diyor ilk konuşan kişi ve getirdiğin dosyayı alıp çıkıyorsun. Sana burada bir etiket veriyorlar. Yaklaşık yarım saat sonra herkes sıraya giriyor ve askerlerin bulunduğu bir masadaki barkod okuyucuya okutuyorsunuz ve asker sonucunuzu söylüyor. İki ihtimal var : Geçtin veya geçemedin.

• Oran olarak geçemeyen oranı %2 falandır. Yani rahat olun,genelde torpilli olanları öne almak için yapılır. Bunun haricinde kekeme olanları falan saptamak için. Sözlüden sonra eğer geçtiyseniz sağlık başlar.

• magicemre1 kullanıcısına yanıt
    aga ne sporla uğraşıyom ne deri kemik,1.70 66 kiloyum 15 çekiyom.evde barfiks sopası var alıştıkça devamı geliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam öyle bir yazmış ki sanki her sene mülakata giriyor

• Sağlık için size hastahanelerin olduğu bir liste verilir. Bu listede en son yaklaşık 11 hastahane vardı. Siz bu hastanelere giderek elinizdeki kağıtta yazılı tüm bölümlerde muayene olmak zorundasınız. Muayeneler MSÜ tarafından karşılanıyor. Hastahaneden içeri girdiğinizde siviller bir tarafa,MSÜ adayları başka bir tarafa alınıyor. Burada akraba,tanıdık çok işe yarıyor. Çok fazla sıra oluyor. Siz gözde beklerken başka bir bölüme annenizi falan koyabilirsiniz. Gözü halledip hemen annenizin sırasını alabilirsiniz. Muayene olmanız gereken çok fazla bölüm var. Çok uzun sürebiliyor. Benim gözlemlerime göre eğer hep sabah erken çıkarsanız ortalama 3 günde bitebiliyor ama 1 haftayı geçtiği de oluyor. Sağlıkta mesela psikolog sizi muayene ediyor ve uygun bulmadı diyelim. İtiraz edip başka bir hastahanedeki psikologda muayene olabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 21 Temmuz 2020; 0:14:27 >
  • Hocam selamlar. Uzun uzun yazmanız çok iyi olmuş yarın gece yolculuk var.
    Barfiks ve koşudan çok korkuyorum, tavsiyeleriniz var mı? bir de anladığım kadarıyla ilk aşamada boy kilo ölçümü daha sonra spor testi oluyor değil mi? Yoksa tam tersi mi? Şimdiden teşekkür ederim.

• Arkadaşlar sağlığa sağlam girip hasta çıkan çok insan var. Daha doğrusu sağlam girip hasta olduğunu öğrenen desem daha doğru olur İçeriden “Kanka bende meğer kalp yetmezliği varmış”,”Lan bende astım varmış meğer”,”Lan ben meğer ölüymüşüm” diye şeyler duyarsanız şaşırmayın. Benim oda arkadaşımın kolundaki jilet izinden dolayı psikolog uygun değil demiş ama çocuk itiraz etti ve bir başka psikoloğa gitti. O psikolog ise herhangi bir sorun yoktur raporu verdi ve geçti. Ama tüm bu itiraz süreci 2 hafta sürdü. Bu arkadaşımın arkadaşını başka bir psikolog “tecavüze meyilli” raporu vererek uygun olmadığını belirtmiş

• Eğer gözünüzde miyopluk varsa belli bir dereceye kadar KHO ve DHO için sorun olmuyor ama HHO için büyük sıkıntı. Bu nedenle HHO düşünenler çizdiriyor genelde. Çizdirseniz bile eğer artış durmadıysa bir süre sonra tekrar bozuluyor ama ordu bunu dert etmiyor. Sağlam girsin de içeride bozulsun diyorlar. Garip bir zihniyet. Eğer sağlıktan da geçerseniz asil ve yedek listeler oluşturulur. MSÜ sıralamanıza göre bu listede sıralanacaksınız (TYT veya AYT’nin etkisinin olup olmadığını hatırlamıyorum. Bilenler aydınlatırsa eklerim). Eğer yedekte bile olsanız dert etmeyin girme ihtimaliniz bir noktaya kadar yüksek. Benim arkadaşım yedeklerde 600 küsür sıradan KHO’ya girdi. Eğer tüm bu aşamaları geçebilirseniz tebrikler! Siz artık kadim TSK’nin birer subayı ya da astsubayısınız. Mete Han’ın ordusunun birer “çeri”sisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 21 Temmuz 2020; 0:30:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.