Şimdi Ara

2018 ekonomik krizi kapıda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün oy verdikten sonra metro markete gittim amacım manav reyonundan haftalık alış veriş yapmaktı.

Almak istediğim ürünlerin fiyatları :

soğan : 8.15 ( 4 kg | en küçük file )
    elma : 6.49 ( 1 kg )
    patates : 5.05 ( 4 kg | en küçük file)
    salatalık : 4.24 ( 2 kg )
    muz ( indirimde - fırsat ) : 7.99 ( 1 kg )
    kiraz : 9.40 ( 3 kg | karton'da aldık oğlan seviyor )

Toplamda 103 tl tuttu.

Bakın arkadaşlar yemek yapabilecek hiç bir şey yok burada, yağ yok, bakliyat yok, deterjan vs yok...

Haziran ayında 25 lira olması gereken 6 kalem malzeme 103 lira ... bunun adına ne derseniz deyin hayat gittikçe pahalılaşıyor..

• Yemeğe 2 tane soğan mı atacağım 2 tane alıyorum.
    3 tane patates mi atacağım 3 tane alıyorum.
    Canım muz mu çekti? Gerek yok öyle 7 8 taneye. 2 tane alıyorum. Sapın en üst kısmını koparıyorum ki kiloya girmesin.
    Canım köfte mi çekti? 250 gram köftelik kıyma alıyorum, bayat ekmek filan fazladan abanıp 2 porsiyon köfte çıkarıyorum.

Uygulayacağım temel tüketim prensiplerim gıda alanında böyle.
  • Banane

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarından itibaren fiyatlar düzelir.. muz hariç.. yerli muzun çıkmasına daha var :)
  • Yemeğe 2 tane soğan mı atacağım 2 tane alıyorum.
    Canım muz mu çekti? Gerek yok öyle 7 8 taneye. 2 tane alıyorum. Sapın en üst kısmını koparıyorum ki kiloya girmesin.
    Canım köfte mi çekti? 250 gram köftelik kıyma alıyorum, bayat ekmek filan fazladan abanıp 2 porsiyon köfte çıkarıyorum.

• Kusura bakmayınız.

Ekonomi anlamında bu millet kol böreği yedirilse hissetmeyecek siyasi olgunluğa eriştirilmiştir ve mutlak müstehaklığına kavuşacaktır.

Ağlamak yok.

• Arkadaşlar şu yazıyı okumanızı rica ediyorum.

http://www.mahfiegilmez.com/2018/06/sogan-fiyat-nicin-artt.html?m=1

• Toplu taşımaya, şehirler arası taşımaya ciddi oranda zam gelmesini bekliyorum, İnşAllah sağlam bir zam gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImPerspektif

Yemeğe 2 tane soğan mı atacağım 2 tane alıyorum.

Nereye kadar nereye kadar.

• Ekonomi bozuk diye konu açanları seri bloklama ekibi kurmayi düşünüyorum kendi kafa rahatligimiz icin size karşı degil

Bize ne lan bize ne

Halk bu kaderi kendi seçti

kahrini ben mi çekeceğim

Yanlış anlama sana degil bu kahpe duzene isyanim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an Erdoğan tavrını değiştirse dahi ülkede bir zihniyet, vizyon tıkanıklığı var. Demek istediğim şey insanların genel tavrı değil de ekonomik, hukuksal ve demokratik olarak ilerlemeye yanıt verememesi. Erdoğan ekonomik reformları yapar, yatırımcıya hukuksal güvencesini verirse kötü sona giden ekonomi inişini yumuşatabilir. 3. havalimanı eğer beklendiği gibi talep üretirse ekonomini bundan iyi bi oranda olumlu etkilenecek diye düşünüyorum.

Ancak en büyük sıkıntı bunu yapamayacak olmaları. Borçla ve inşaatla, hastaneyle, sadece hizmet sektörüyle dönen ekonomi gelişemez. Ürün üretecek teknolojik yatırım, fabrika ve bunun sonucunda sermaye artışının yaratacağı dış pazardan yoksunuz. Çok fazla borç aldık ve İnce'nin dediği gibi bunu betona gömdük. Borçla döndürülen bu ekonomi talep yoksunluğundan tıkanmış durumda çünkü kimsenin bu artan fiyatları karşılaması mümkün değil, sadece devlet değil vatandaş da borçlandı. Kapıda bir ekonomik kriz var bu şu an önü alınabilir durumda ama değişim olmadan olmaz. Bu değişimin iktidardan geleceğini düşünmediğim için ekonomik olarak halkın midesinden geleceğini düşünüyorum. Krizle gelen krizle gidecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk7 -- 25 Haziran 2018; 2:9:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Toplu taşımaya, şehirler arası taşımaya ciddi oranda zam gelmesini bekliyorum, İnşAllah sağlam bir zam gelir.
    İnşallah deme hocam hepimize girecek o zam.
  • Muhalefet ilk önce asgari ücrete zam vaadi vermekten vazgeçmekle başlamalı artık :) zaten battık bari ona zam gelmesin ona geldikçe asgari ücretib bi tık üstü dahada darboğaz oluyor asgarililer zaten ölmüş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemena

İnşallah deme hocam hepimize girecek o zam.

Alıntıları Göster
    Hakkediyorsa müstehaksa girecek hocam, osu busu şusu kalmadı, artık atış serbest acıma yok bu millete kimseyi ayırmadan teker teker geçirilsin

• Halk seçtiği kadere razı olacak saygı duymak lazım

• Ben anlamıyorum ya kaç tane yorum gördüm "ağlamak yok, siz istediniz, kriz içinde boğulun" bilmem ne gibisinden bakıyorum ağlayanlar yine seçimi kaybeden güruh.

Hayır başkası gelse yarın Türk Uzay Araştırmalarını mı kuruyorduk. Ekonominin kötüye gittiği zaten bariz ancak bunu hiçbir aday pat diye düzeltemeyecekti. Siz hala rüya görüyorsunuz heralde.
  • Rte seçimden sonra faizleri düşürme sözü verdi.

Öyle olursa dolar 5.50'ye 3 günde çıkar.

Ytd.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Hakkediyorsa müstehaksa girecek hocam, osu busu şusu kalmadı, artık atış serbest acıma yok bu millete kimseyi ayırmadan teker teker geçirilsin

Alıntıları Göster
    Dua edelim de tl değer kazansın. Dolar 4.20 lere falan inmezse ötv indirimiyle bekletilen litre başına 1 liralık akaryakıt kazığı var. Kur inmezse acımadan sokacaklar 5 yıllık yetki aldılar. Emeklilere verilen ikramiyenin kazığı var, ya vergi zamlarıyla çıkaracaklar ya para basacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: J.McNulty

Ben anlamıyorum ya kaç tane yorum gördüm "ağlamak yok, siz istediniz, kriz içinde boğulun" bilmem ne gibisinden bakıyorum ağlayanlar yine seçimi kaybeden güruh.

Hayır başkası gelse yarın Türk Uzay Araştırmalarını mı kuruyorduk. Ekonominin kötüye gittiği zaten bariz ancak bunu hiçbir aday pat diye düzeltemeyecekti. Siz hala rüya görüyorsunuz heralde.
    "başkası gelse"

Başkası ne zaman geldi?

Üniversiteden mezun olacak bir gencim ve bu ülkede başka bir iktidar görmedim. Hiçbir zaman da icraatlerden, yönetimden memnun olmadım. Napayım kek çay var bari diye şükür mü edeyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaflip

"başkası gelse"

Başkası ne zaman geldi?

Üniversiteden mezun olacak bir gencim ve bu ülkede başka bir iktidar görmedim. Hiçbir zaman da icraatlerden, yönetimden memnun olmadım. Napayım kek çay var bari diye şükür mü edeyim?

Alıntıları Göster
    Başkası neden gelemedi diye düşün onu yapacağına. Düşün başkası neden gelemedi. Mesela sağ kanadın alternatif partisi olacak İYİ parti. Ne vaadetti, ekonomiyi düzeltecek ne vaadi vardı ? "doları düşüreceğim", franklinde bekliyordu meral gelsinde değerim düşsün diye.

İnce ekonomik olarak ne vaadetti mesela ? İncenin yapısal reformları konusunda birşey demiyorum: Yargı/Eğitim vs. Savunulan tez bunlar düzelirse ekonomide düzelir. Ama öyle olmayacağını herkes billiyor. KK çıkıyor biz kazanınca ülkeye dolar yağacak diyor. Neden sorusunun cevabı yok.

İşte bu sebepten başkası gelemiyor , gelseydi bile birşey yapamayacaktı.

• Diğerleri gelince sanki ekonomik krizle karşılaşmayacaktı. Gerçekçi olun beyler, o kriz olacaktı zaten. 2 3 seneyede 2008 gibi bi küresel kriz gelecek zaten, bunlar hep onun ayak sesleri

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.