Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20.704
Cevap
154
Favori
1.494.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Harika anlatmış işin bir de bu boyutu var tabikide

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu devletin para yönden kafası çalışıyor sanıyordum ama öyle değilmiş. 15bini geç 40-50bin bile askere gitmemek için verecek Bülent Ersoy kadar delikanlı olmayan yığınlar varmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

Aynı şeyleri düşünüyoruz. En azından artık yavaş da olsa profesyonel orduya geçiyoruz. Yeterli personele ulaşınca mağduriyetler son bulur herhalde. Neyse hocam buna şükür diyorum ülkenin bulunduğu durumu göz önüne alınca.

orası öyle ama yetmez Hocam, yıl 2018 konuştuğumuz şeylere bak, bu konuyu çözemeyen yapı ne çözebilir ki, şuan ben bu işten herkesin mutabık kalmayacağını adım gibi biliyorum mesela, 94 lü kalmayacak, ben yaptım onlar da yapsın diyen kalmayacak, 10 bin lira olsun diyen kalmayacak, 28 gün olursa olmasın diyen kalmayacak, ee ne anladık bu işten? önüne koyarsın ihtimalleri avantajı dezavantajı, maddi-manevi getiri ve götürülerine bakıp sonuca varırsın, ben bunların dört yılda bir bedelliden başka o da kısmi çözümlerden öteye gidebilecekrini sanmıyorum öyle olsa kokusunu alırdık, hayırlısı diyelim.

@radko bana denk gelse bir dakika düşünmeden bedelli yaparım diyorum Hocam daha ne diyeyim, bizde şans yok, geçmişi geri getirme şansımız yok ve ben sağlıkçı yedek subay olduğum için nispeten güzel anlar ve tecrübeler biriktirdim o nedenle kötü anmam 1 yılımı, bana çok şey kattı mesleki ve insani. Umarım işler istediğiniz gibi gider.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Doppio

Bu mesajdan sonra hükümet yetkilileri Trabzonspor tatil planını yarıda bırakmasın git gel uğraşmasın diye karar almış ve 28 gün kaldırılmış hocam hadi iyisin..

Alıntıları Göster
    Bu da benden çok takip ediyor burayı sanki ben değil de o yararlanacak arkadaş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

28 Gün temel eğitim neden kalkması gerektiğini nedenleriyle güzelce açıklamış.
    Celp celp eğitim durumuna göre paylaştırılarak bu sorun aşılabilir. Kısa dönem askere gidenler ile bedelli gidecek okumuş kişiler arasında hiçbir fark yok. Doktoruda, doçentide, mühendiside askerlık yaptı, hatta bunların çoğu astek olarak 1 yıl askerlik yaptı.

• Trabzonspor kullanıcısına yanıt
    Sorma konuda yorum yazanların yarısı askeri personel ya da askerliğini yapmışlar,çoğunun amacı da fesatlığının getirdiği karın ağrılarını hakaret ve tehdit ederek geçirmeye çalışıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Bu konu neden seni gerim geriyo anlamadık konuyla alakan yok ama7/24 laf yetiştiriyorsun burda,ayıp be ayıp yürüüü hadi

• quote:

Orijinalden alıntı: 9090XWB

yok bedava olsun üstüne parada verebilirler bence.

Alıntıları Göster
    vergi affı çıkınca falan yaş a veya falan yıldır esnaf olana diye bir ayrım oluyor mu ? asklerlikle alakası olan herkese yaş sınırı olmadan çıkması lazım. yoksa 22 yaşında ki adamın suçu ne 30 yaşında ki nin sevabı ne . ben 33 yaşındayım olay beni bağlamıyor ama adalet önemli. ayrıca yurt dışında 3 yıl takılana 1000 eu da öz vatanında ki adama neden 15bin ? bedelli askerlik ucuz olmalı herkes faydalanmalı yoksa zengin yatıyor fakir yapıyor durumu oluyor. 24 25 yaşında ki hangi adam 15bin verebilir ? 19 yaşında lise bitiyor 23 yaşında üniversite bitiyor o da en erken.

• quote:

Orijinalden alıntı: Trabzonspor

Bu da benden çok takip ediyor burayı sanki ben değil de o yararlanacak arkadaş :D

Alıntıları Göster
    Bu mesajdan sonra takip etmeyi bıraktım hocam hadi iyisin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

Yok. Polis çevirmesinde yakalanırsan 1200tl cezası var, bu ceza bedelli yaparken siliniyor. Onun dışında yakalanmazsan 4 ay için 400 tl cezası var.
    Gitmeyeceksen sevk kağıdını alma.
    Okula gelip alıp götürme durumları vb yok.
    Raporun geçerli olması için tek seferde 30 günlük yada 10ar günlük 3 rapor alman gerekiyor. Bu rapor bir sonraki celbe atıyor senin askerliğini.
    Yüksek lisansın yetişirse yerin belli olduysa bile tecil hakkın var.

Alıntıları Göster
    Anladim teşekkürler, peki bu raporu hangi 30 gun icerisi icin gecerli, son teslim gunu 27 si o gunu de kapsayan suandan itibaren bi 30 gunluk rapor yeterli mi? Yoksa sev tarihinin baslangicindan itibaren 30 gun mu?

• nuri229 kullanıcısına yanıt
    Sevk tarihi başlangıcının itibariyle 30 gün diye biliyorum ama şubeyi arayıp net bilgi almanız daha sağlıklı olur.

10ar gün alırsanız raporlar aralarında boşluk olmaması gerekiyor bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Bu konu neden seni gerim geriyo anlamadık konuyla alakan yok ama7/24 laf yetiştiriyorsun burda,ayıp be ayıp yürüüü hadi
    Beni gerdiği yok siz geriyorsunuz. Çocuk gibi her karşıt görüşü eleştirmek zorunda hissetmenize gerek yok. Zaten konuşma tarzınız az çok yaşınızı ele veriyor. Şuan ki sistem biraz aceleye geldi, ufak rötuşlarla iyileştirilebilir ve profesyonel ordu öncesi sürekli hale getirilebilir.
  • fasakasa kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

• Çok insan bekliyordu bunu iyi oldu bence
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Bak kadın bile sizlerden illallah etmiş utan be

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

• radko kullanıcısına yanıt
    25 yaş üstü için demi bu yoksa sadece 25 yaşmı tam olarak? Kafam karıştı.
  • dracalp D kullanıcısına yanıt
    O kadar delikanlı isen lafının arkasında durursun özelden adresimi gönderdim bütün forumda şahittir gelmezsen dediklerini yapmazsan adam değilsin bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 19 Temmuz 2018; 21:17:32 >
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.