Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (168. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
154
Favori
1.493.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşçi işveren arasında ki diyaloğa kalmış durum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya abi şu başlığa bakınca gerçekten ülkemizin durumuna üzülüyorum. Ben bu başlığa bilgi alabilmek için takip ediyorum ama görünen direk şu; cehennemde baş zebani kazanları denetliyormuş, her kazanda bir zebani bekliyormuş ve kazandan çıkmaya çalışanları zebani asasıyla itip tekrar kazana atıyormuş. Yalnız sadece kazanın birinde zebani bekçilik yapmıyormuş. Baş zebani diğer zebanilere sormuş burada nöbetçi niye yok diye? Biri şöyle cevap vermiş; efendim buradakiler Türkler birisi kazandan çıkmaya çalışırken diğerleri tutup kazana çekiyor demiş. Diyeceğim o ki devlet bir zaman belirlemiş ve bir hak tanımış. Yani ortada illegal olan birşey yok ve durumu bu yasadan faydalanmaya müsait olanların tabiki en büyük hakları yararlanmak. Şimdi biri gelmiş testosteron yerine pembe hormonu var öteki demiş ben paramı veriyorum it gibi görevini yapacaksın diye, arkadaşlar şurada birbirimize faydalı olsak, sataşmadan emin olunuz kendi memleketimiz için daha hayırlı olur. Birilerinin kötülüğünü istemek hiçbir zaman fayda sağlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myigitoguz -- 27 Temmuz 2018; 0:57:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar tazminat hakkı olduğunu belirtiyor.

• 5 soruda çalışanın bedelli rehberi

1- Bedelliye başvuracak çalışanlar hangi kapsamda değerlendirilecek?

Yasanın ilgili maddesinde bu konu açıkça yer alıyor. Buna göre, bedelli düzenlemesinden yararlananlar, temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları iş yeri, kurum ve kuruluşlar tarafından aylıksız veya ücretsiz izinli sayılacak.

TAZMİNATA DİKKAT

2- Bedelli askerliğe gidenler, bu gerekçeyle işyerinden ayrılırsa, kıdem tazminatlarını alabilecek mi?

1475 sayılı İş Kanunu’nda kıdem tazminatı ödenebilecek durumlar arasında muvazzaf askerlik hizmeti de sayılıyor. Ancak yetkililer, bedelli askerlikte durumun farklı olduğuna dikkat çekiyor. Yasaya net bir şekilde çalışanların ücretsiz izinli sayılacağı hükmünün eklendiğini vurgulayan yetkililer, “İş Kanunu’nda genel bir düzenleme söz konusu. Ancak bu konuyla ilgili özel bir düzenleme yapıldığı için, bu düzenlemeyi dikkate almamız gerekir. Dolayısıyla tüm çalışanlar ücretsiz izinli sayılacak ve şu anki şartlara göre, işyerinden ayrılarak kıdem tazminatı alabilmeleri mümkün gözükmüyor” değerlendirmesinde bulunuyor.

3- Bedelliyle ilgili düzenlemede kamu-özel sektör ayrımı var mı?

TBMM’de görüşmeler sırasında, bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanacaklar için getirilen ücretsiz izin uygulamasının, sadece kamu için algılanıp, uygulamada sorunlar oluşup-oluşmayacağı sorusuna yanıt arandı. Bu kapsamda ek bir önerge verilip verilmemesi tartışıldı. Ancak böyle bir düzenlemeye gerek olmadığı sonucuna varıldı. Buna göre, ücretsiz izin tüm işyerlerini içeriyor.

4- Bedelli askerlik düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Son dakikada yapılan değişikliğe göre 1 Ocak 1994’te ve öncesinde doğanlar ve Askerlik Kanunu’na tabi olanlar bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanabilecek. Yasadan önce sağlık sebebiyle haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına dair kararlardan dolayı askerlik hizmetinden muaf tutulanlar da, istemeleri halinde yaş şartı aranmaksızın ve temel askerlik eğitimine tabii olmaksızın kapsama girecek.

3 AY İÇİNDE BAŞVURU

5- Bedelli için koşullar neler?

Yasanın onaylanmasının ardından, bedelli düzenlemesinden yararlanmak isteyenlerin 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurtdışı temsilciliklerine başvurmaları ve 15 bin TL’yi bir defada ödemeleri gerekecek. Bu süreç tamamlandıktan sonra da 21 günlük temel askerlik eğitiminin bitirilmesi istenecek.
    www.hurriyet.com.tr
    5 soruda çalışanın bedelli rehberi
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5-soruda-calisanin-bedelli-rehberi-40909713

Bedelliye yat-kalk eğitimi

Meclis’ten önceki günün sabahına karşı geçen bedelli askerlik uygulamasından yararlanacaklar, 21 günlük temel askerlik eğitimini hızlandırılmış olarak alacaklar. Bedelliden yararlanacaklara, yürüyüş ve yat-kalk eğitimlerinin yanı sıra atış da dahil silah eğitimi verilecek.

BEDELLİ askerlik yasası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onaylamasının ardından Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler için yasayla getirilen 3 ay içinde askerlik şubelerine ya da yurtdışı temsilciliklere başvuru süresi de, yasanın yürürlüğe girmesiyle başlayacak. Bedelli askerliğin uygulamasına ilişkin ayrıntılar da, Milli Savunma Bakanlığı’nca çıkarılacak yönetmelikle netleşecek.

DÖNEM DÖNEM GİDECEKLER

Önceki bedelli askerlik uygulamasında Burdur’da yapılan temel askerlik eğitimi için bu kez farklı birliklerin görevlendirilebileceği belirtiliyor. Başvuru sayısına göre uygulamadan yararlanacakların askerlik eğitimine farklı celp dönemlerinde alınabileceği de belirtilirken, “Genelkurmay Başkanlığı’nın kuvvet komutanlıklarıyla birlikte yürüttüğü bu planlamada başvuru sayısı etkili olacak” değerlendirmesi yapıldı.

SİLAH VE RÜTBE EĞİTİMİ

Bedelliden yararlanacakların alacağı eğitime ilişkin de askeri kaynaklardan, “Askerlik hizmetini yapan bütün gençlerimizin aldığı temel eğitimleri alacaklar. Normalde bu eğitimin süresi 28 gündür. Bedelliden yararlanacaklar için bu süre 21 olarak belirlendi. Eğitim süresindeki bir haftalık eksiklik hızlandırılmış bir eğitimi gündeme getirecektir. Temel olarak aynı eğitim programı uygulanacak. Ancak sürenin kısalığı nedeniyle eğitimin bazı uygulamaları kapsam dışında tutulacak” bilgisi verildi. Eğitimin içeriğine ilişkin, “Normal eğitim programında olan yat-kalk da dahil yürüyüş ve sporla selamlama eğitimleri, atış da dahil silah eğitimi, rütbeleri tanıma ile milli güvenlik de dahil normal askeri eğtimi programında yer alan teorik dersler” bilgisi aktarılırken, silah eğitiminde silahı söküp takmak ve hedefe üç atışın yer alacağı belirtildi.

Yasadan yararlanacaklar için getirilen yaş şartındaki bir günlük değişikliğin kaç kişiye daha bedelli askerlik yolunu açtığı da belli oldu. Yasadaki 31 Aralık 1993 tarihinin son anda 1 Ocak 1994 olarak değiştirilmesiyle 10 bin 721 kişiyi daha bedelli kapsamına aldığı belirtildi.

3 AY ERTELEMELİ BEDELLİ KREDİSİ

TBMM Genel Kurulu’na sunulan düzenlemenin yasalaşmasının ardından bankalar bedelli askerlik kredisi kampanyaları için düğmeye bastı. İlk açıklayan ise ING Bank ve Yapı Kredi oldu. ING Bank ‘bedelli askerlik kredisi’nden müşteriler, yüzde 1.74’ten başlayan faiz oranlarıyla 48 aya varan vade seçenekleriyle yararlanabilecek. Ve ödemeye üç ay sonra başlayabilecekler. Şayet 48 ay vadeli yüzde 1.74 faizle 15 bin lira kredi alınırsa geri ödemesi 23 bin 895 lira oluyor. Yapı Kredi’den bedelli askerlik kredisi kullanmak isteyenler ise yüzde 2.02’den başlayan faiz oranlarıyla 15 bin TL krediyi 48 ay vadede geri ödeyebilecekler.

KIŞLADAN GİRMEYEN YARARLANACAK

ASKERLİK için karar aldırtanların da bedelli askerlik uygulamasından yararlanacağı belirtildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis’te bu konuda yaşanan tartışmaları yanıtlarken, ağustos celbi için karar aldırtanların da uygulamadan yararlanabileceğini belirterek, “Ağustos celbiyle alakalı; evraklarını alıp kışladan içeri girmeyenler bundan faydalanabilecekler. Gidip birliğine kaydolup, fiziki olarak başlamayanlar bu işten faydalanabilecekler. Kışladan ayağını içeri atmayanlar bu bedelli düzenlemesinden istifade edebilecekler” dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elma -- 27 Temmuz 2018; 2:12:36 >

• Ben tazminat alıcam böhböh diyenler bir daha okusun.

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

• Elma kullanıcısına yanıt
    1.74'den başlayan kredi faizler çok yüksek bence,bir çok insan bu faizler yüzünden mağdur olur.

• Ben bedelli askerlik teklifini veren Mehmet Muş'u, Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar'ı kaynak gösterip tazminat alabilirsiniz diyorum. Verdiğiniz linklerde ne bir dayanak var, ne akıl var ne de mantık var. Yetkililer belirtti. Çoğu görüş şöyle. Kim bu yetkililer yahu? İşveren kodamanlar mı?

Aha da Mehmet Muş'un bizzat açıklaması;

Muvazzaf; Silahlı Kuvvetlerde görev başında olan subay ve astsubaylarla askerlik hizmetini yapan erler.

Biz çayda çıra oynamaya gidiyoruz da haberimiz mi yok? 21 gün yapacağımız şey askerlik hizmeti değil mi?
    Parayı ver tezkereyi al olsaydı doğru hakkımız yoktu. Çünkü herhangi bir askerlik hizmeti yapmamış olacaktık ancak 21 gün askerlik hizmeti vereceksek tazminat A-LA-CA-ĞIZ! Kanun budur.

• Ne zaman gideceğimize biz karar verecek miyiz? Kışa soğuya denk gelmesek bari. Haberde 3 aylık başvuru diyor. 1 Ağustos'da başvurular başlasa 1 Kasım'a kadar sürer. Dolayısı ile gitmemiz 2019'a kalır herhalde.
  • Oyle zaten.

Ben hakkaride, sirnakta kirsal birliklerde bulundum. Bildigin ellerinde telefonla yatarak geciriyorlar askerligi.

Siz anca bilmeyenlere hava atarsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Ne zaman gideceğimize biz karar verecek miyiz? Kışa soğuya denk gelmesek bari. Haberde 3 aylık başvuru diyor. 1 Ağustos'da başvurular başlasa 1 Kasım'a kadar sürer. Dolayısı ile gitmemiz 2019'a kalır herhalde.
    2019 Şubat - Mart gibi bence almaya başlarlar. Daha öncesi zor gözüküyor
  • Zaten hali hazırda 1.63 veren banka varken saçma bir kampanya olmuş.
  • bugun cb imza atar mı?

• Mantıken yıllık izin kullanamıyor olman lazım. Çünkü askere giderken sigortadan düşmen gerekir. Ya ücretsiz izin ya işten ayrılma olmalı
  • Ogrenciler icin belli mi durum? 27 Agustos'ta yuksek lisans kaydi yapacagim. ne ara gidecegim peki? Sacmalik
  • sicknessss kullanıcısına yanıt
    +1 yuksege gircem bu yıl ogrenci tecili varken bedelli yapılıyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: myigitoguz

Ya abi şu başlığa bakınca gerçekten ülkemizin durumuna üzülüyorum. Ben bu başlığa bilgi alabilmek için takip ediyorum ama görünen direk şu; cehennemde baş zebani kazanları denetliyormuş, her kazanda bir zebani bekliyormuş ve kazandan çıkmaya çalışanları zebani asasıyla itip tekrar kazana atıyormuş. Yalnız sadece kazanın birinde zebani bekçilik yapmıyormuş. Baş zebani diğer zebanilere sormuş burada nöbetçi niye yok diye? Biri şöyle cevap vermiş; efendim buradakiler Türkler birisi kazandan çıkmaya çalışırken diğerleri tutup kazana çekiyor demiş. Diyeceğim o ki devlet bir zaman belirlemiş ve bir hak tanımış. Yani ortada illegal olan birşey yok ve durumu bu yasadan faydalanmaya müsait olanların tabiki en büyük hakları yararlanmak. Şimdi biri gelmiş testosteron yerine pembe hormonu var öteki demiş ben paramı veriyorum it gibi görevini yapacaksın diye, arkadaşlar şurada birbirimize faydalı olsak, sataşmadan emin olunuz kendi memleketimiz için daha hayırlı olur. Birilerinin kötülüğünü istemek hiçbir zaman fayda sağlamaz.
    Amacımız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olunca böyle oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaazto28

Şu 21 gün kalksın,

Ama zannetmiyorum kalkacağını, acaba yağmur duasına çıkar gibi 21 günün kaldırılması için duamı etsek.
    Rez

• quote:

Orijinalden alıntı: towyedi

20k verip tamamen kurtulsaydık daha iyi olacaktı.Şu 25 yaşındaki yeni üniversite bitirenler araya girmese hiç askere gitmeyecektik. Eleman daha yeni mezun bedelli istiyor yav bi git gbt de yakalan bi aksiyon olsun hayatında.
    Sende zamaninda yapsaydin o zaman bencil herif , bedelli istemek tabiki hakki herkesin ulkede esitlik var ama sen ne anlarsin

• 21 gün kalktı

desemde

inanmayın

feci girdi bize

• bedelliyi yararlanabilir olupta boykot edecek olanlar bana like atabilirmi?
  • 
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.