Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
276.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Servis TV'nin kurulumunu yaparken aşağıdaki kontrollerin yapılmasını tavsiye ederim:

- Kullanım saati (servis menüsünden ulaşılıyor, sadece gelen personel yapsın)
    - Ölü / sıkışık piksel (dead /stuck pixel) kontrolü -farklı renkte sabit nokta olarak gözükür- (servis menülerine düz renk kontrolü ekleyebiliyorlar, eğer yok ise USB ye atacağınız dead pixel tester videosuyla kontrol edebilir ya da internet kurulumu yapıldıktan sonra youtube üzerinden ulaşabilirsiniz)

Sonraki süreçte zaten ürünün beklentinizi karşılayıp karşılamadığına bakarsınız.

Hayırlı olsun ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • Arkadaslar,

Xe9005 TV yi bir kac gune kadar servis kuracak. ölü pixel, ekran test leri vs bunlari servis mi yapiyor? Yoksa ben kendim servis kurduktan sonra sirasiyla hangi testleri yapmam gerekir? bilgilendirirseniz sevinirim. Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhacirz M kullanıcısına yanıt
    Servis sadece kurar, siz de fiziki hata , kırık vs bakarsınız..Servis Tv çalıştırır size imzalatır Kurulum Belgesi gider..

1- Paint ile 1920x1080 renk dosyaları hazırlayıp servis gitmeden hızlıca USB ile açıp ölü piksele bakarsınız..Varsa ölü piksel imzalamadan geri çevirme şansınız var..

2- Diğer Işık sızması, Bulutlanma vs bunları servis varken görmezsiniz ve/veya uzun süreli test gerekir, Ortam Işığı, karanlık vs..Bu tarz Ekran problemlerinde ise maalesef Servis Rapor vermez, Normal der, Oto.Işık sensörü açın, Arka aydınlatmayı kısın tarzı tavsiye verir..

3- Çok fazla kasmayın, ölü piksel önemli, diğer durumlar şansa kalmış..Olmaması dileğiyle

Bu durumda geri verme şansınız çok düşük..uğraşırım derseniz başka

2017 SONY ANDROİD TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Haziran 2017; 0:14:6 >

• merhaba arkadaşlar,

tv yi kullandıkça doğru seçim olduğunu düşünüyorum, almayı düşünen arkadaşlara fikir olması açısından paylaşımlara devam ediyorum,

@emrahsnr güzel temennileriniz için teşekkür ederim. inşallah servis yüzü görmeden kullanıma devam ederim.sizin için video ve fotoğraf ekledim, umarım aklınızdaki soruların cevabını bulursunuz.

@DeeepBlue local dimming testini sizin için ekliyorum, umarım tatmin edici bir sonuç alırsınız

@sdcvn hocam normalde bu kadar test yapmazdım, gözün gördüğü memnun ve mutlu ediyorsa gerisi fazla detaya tekniğe giriyor, son kullanıcı olarak beni rahatsız etmiyorsa sorun yok demektir. zaten tv almak için bu kadar araştırıp tv lerin sorunlarını kurcalayıp öğrenmeseydim aldığım herhangi ortalama bir tv den memnun olabilirdim

• arkadaşlar videolar eklendi görünüyor ama mesajımda görünmüyor, ne yapmam lazım, video kodu var ama onu mu kullanmam lazım.
  • @Özdentv henüz kullandığım bir platform yok, tv'nin dahili uydu alıcısını kullanıyorum şimdilik, tivibu'yu düşünüyorum ama en iyisi hangisi tam emin değilim, bu konuda tavsiyelerinize açığım.
  • Cok Tesekkurler Hocam!

• -- Fatih -- - kullanıcısına yanıt
    Teledünya Üst paket, görüntü ve Vizyon (Paket ismi) sinemalar olarak güzeldir...
    Benim sıralamam:teledünya>dsmart>tivibu>digiturk dahili uydudan verim alınmaz harici receiver daha iyidir

Video eklenememis (foruma video eklerken ilgili video linkini yapistirdiktan sonra ustteki DH Tup ikonuna tikliyorum, foto/resim icin S-Image yani small image) ama tesekkurler yine de :)

Local dimming performansini alacaklar olanlara fikir olsun ve biraz da Rtings incelemesiyle benzer durum cikacak mi diye merak ettigimden istemistim fakat urunu almayacagimdan benim icin gerekli degil, tesekkurler yine de :)

Rtings XE90 local dimming:

RTINGS.com
    Sony X900E Review (XBR49X900E, XBR55X900E, XBR65X900E, XBR75X900E)
    http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e

5-6-7bin TL+ vb. fiyatlardaki TV ler icin bazi testlerin yapilmasi gerektigini dusunuyorum, tavsiye ediyorum. Ornegin karanlik odada alt-ust bantli film izlemek de bir testtir, casting de siyah arka fon beyaz yazidaki parlama ve panelin led on/off durumu da. Filmseverler icin onemli performanslardan biridir bunlar. Bir de karanlik sahnelerde "heryerin simsiyah olmasi kontrast ve performans oldugu anlamina gelmiyor aksine detay kaybi veya LED ler icin kontrast noksanligi yasatiyor" diye yorumlanir. OLED'lerde konusulan ve son 2 senedir LG nin panellerinin performansini (near-black) arttirmak istedigi bir alan bu, 2018 de yeni panele gecerler umarim.

Nitekim bu TV lerin bir iddialari (daha yuksek kontrast-VA-, daha iyi tepki suresi /latency, daha iyi renk gamutu -Triluminos-, daha iyi karanlik oda performansi -FALD- vb.) var ve bizler bu yuzden yuksek tutar odemeye razi oluyoruz :) yoksa LED TV zaten gene LED :) derin arastirmalar memnuniyeti aksi yone cevirebilir :)

Turksat Teledunyada TRT 4K yayini henuz yok, Funbox 4K diye bir test yayini vardi onu da kaldirmislar. 4K yayin yapan baska kanal kalmiyor zaten piyasada :) Bu sizin icin kriter olmazsa abonelige gecilebilir, eskiye gore kalitesiz receiver lar getiriyorlar bilginiz olsun. Belki modulle kullanimi arastirmak istersiniz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 17 Haziran 2017; 14:15:31 >

• sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    malesef yeni nesil renk dağılımı ile mevcut tv deki rgb renk dağılımını karşılaştırma şansım olmadı.fakat renklerin gerçekten çok doğal ve hafif pastel tonlarda tam ayarında olduğunu ben de söyleyebilirim rgb için. bit tek kırmızı renk (ayarların etkisi var mıdır bilmiyorum) başından bu yana hafif pastel+ koyu gül kurusu şeklinde görüyor gözüme sorun mudur onu da bilmiyorum.

ama tv de ne banding ne clouding maşallah hiç bir şey yok ve avs forumda XE9405 serisini inceliyorum son zamanlarda banding yaşayan insanlar var , 65 XE9305 ise bolca coluding sorunları. hangi tv alacağım çok kararsız kaldım.o kadar para ver kalk bir de en önemli şeyin görsellik olduğu tv lerde bu saçma sapan hatalarla boğuş inanın insan katil olur :)

ZD9 da 100"( böylesine saçma bir ekranı da getirmek nedir ? nasıl kafadır anlamadım hep çakallık hep şark kurnazlığındayız ülkece malesef) gelmiyor , en iyisi mevcutla oturmak daha büyük ekran olsun diye maceraya girmemek galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 17 Haziran 2017; 11:26:32 >

• HAYIRLI RAMAZANLAR..

65XE 93 12-12500 TL gibi
    65XE A1 18-18500 TL gibi

pazarlıklar ve özel fiyat istemeler sonucunda indirebildiğim
    ve artık gayet uygun olduğunu düşündüğüm bu iki TV den
    hangisi alınmalı diye sorsam.
    yorumlar ne yönde olur acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -- Fatih --

@Özdentv henüz kullandığım bir platform yok, tv'nin dahili uydu alıcısını kullanıyorum şimdilik, tivibu'yu düşünüyorum ama en iyisi hangisi tam emin değilim, bu konuda tavsiyelerinize açığım.

Tşkkürler. Videoyu da fotoları da göremedim hocam. Sanırım bir hata olmuş.

Dsmart full hd paketi ve teldünyanın full hd paketlerini aynı anda, aynı TV'de (sony 55xd9305) deneyen, izleyen biri olarak, Dsmart'ın kalitesi, özellikle sinama kanallarında, teledünyanın çok çok üzerinde. Dsmart, birçok kanalı cam gibi net keskin gösterirken, teledünya aynı görüntüyü az bulanık gösteriyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 17 Haziran 2017; 13:41:35 >

• teledünya ve Dsmart'ı değerlendircem çok saolun,

video yükleme olayına gelince, bilgisayarımdaki dün gece çektiğim local dimmin ve game of thrones filminden bir kesit videoyu video ekle tuşuna basarak ekledim DH'e.. daha sonra video kodunu "

"DH tüp e ekliyorum ve oluştur diyorum ve aşağı cevap kısmına bu şekilde

" allowfullscreen onload="frameLoaded(127037243)">

düşüyor. mesaja tamam dediğimde forum sayfasında video görünmüyor. sadece yine bu şekilde

" allowfullscreen onload="frameLoaded(127037243)">

yazılar çıkıyor. nasıl yükleme yapmam lazım

bu arada fotoğraf ekle dediğimde yine "Maximum request length exceeded." diye uyarı mesajı veriyor, halbuki fotoları ekleyeli (6 fotoğraf) 2 gün oluyor. sayı sınır mı var yoksa boyut mu, ben fotoğrafların boyutunu oynamadan makinadan çıktığı gibi yükledim bu arada.

• 2017 model sony almak isteyen biri hangisini almalı.neden?ve diğer modellerden farkı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris007 -- 17 Haziran 2017; 15:2:48 >
    Dosya boyutu ya da formatindan hata veriyordur. Video ve foto boyutunu kucultup, fotolari farkli formata cevirmeyi deneyebilirsiniz. Forumda da zaman zaman ariza oluyor, mesela su an anakonuya zor girebiliyorum bazen hic girilmiyor :)

• arkadaşlar 55xe9005'in gece ışıksız ortamda çektiğim local dimming videosu ve game of thrones filmin kısa bir kesiti. alt yazılar çevresinde ve panel alt kısmında parlama yapan başka model ve marka tv'ler ile kıyaslama yapılabilir.

videoları pc den direk yükleyemedim. youtube yükledim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -- Fatih -- -- 17 Haziran 2017; 21:3:31 >

• Arkadaslar bu kurulum olayi nedir mecburimidir surekli servis kurulum olayindan konusuyorsunuz tuhaf buluyorum servis kurmazsa ne oluyor boyle seyler hic duymadim turkiyede yasamiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: tctstcts

Arkadaslar bu kurulum olayi nedir mecburimidir surekli servis kurulum olayindan konusuyorsunuz tuhaf buluyorum servis kurmazsa ne oluyor boyle seyler hic duymadim turkiyede yasamiyorum

Sony,Bosch,Siemens,Samsung,LG gibi Beyaz Eşya (Buzdolabı,Çamaşır,Kurutma,Bulaşık Makinası, Televizyon..) gibi Ev ürünleri eve gelir paket olarak..

Paketin açılımını Servis yapar Niye derseniz, Ürün geldi Kırıktı, Bozuktu, Çalışmıyordu vs denmesin diye..

Servis Fiziki kontrol yapar, ürünün Seri Numarasını sisteme işler, Garanti Belgesini devreye sokar...

Kötü niyetli durumları önlemek amaçlı sanırım..

Zira Ürün geldi, açtınız çalışmıyor? Bunu nasıl izah edeceksiniz, Satıcı size güvenmez..Burada şartlar değişik, Avrupada Tüketici hakları daha gelişmiş

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.