Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
276.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Xe9005 almalı.va panel ve direct ledli.9305 te tercih edilebilir ama kenar aydınlatmalı olması düşündürüyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -- Fatih -- - kullanıcısına yanıt
    En iyisi dersen alman malı technisat uhd receiver ya da humax

• 55xe9005 te netflix ve puhu tv var mı? Kullanan bir arkadaş yanıtlarsa sevinirim.

videoların soru işaretlerini gidereceğini düşünüyorum. Local dimming de altyazı performansı da başarılı buldum. RTINGS'deki local dimming testi ile gerçekten alakası yok. Özel bir ayar mı çektiniz yoksa default ayarlardan birimi hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 18 Haziran 2017; 3:9:17 >
  • Arkadaşlar bu tvlerde tivibu uygulamasını kullanabiliyor muyuz? tivibu'nun sitesinde kullanılabilen tv markaları listesinde sony gözükmüyor. Ayrıca bir apk olarak indirip yükleyeceksek varsa nereden indirebileceğimizi bilen yardımcı olabilir mi?
  • Merhaba arkadaşlar, XE 9005 güncelleme ile bluetooth kulaklık kullanabilme seçeneği eklendi. Artık gece rahat film seyredebiliriz

• sky__walker kullanıcısına yanıt
    Merhaba, netflix var puhu tv yok.

Tesekkurler.
    TV'de hangi ayarlari kullaniyorsunuz? local dimming zaten acik olmasi lazim video testindeki performansa gore :) XE90 TV ye dair fotolariniz ve videolariniz net gozukuyor: ISO , exposure ayarlari iyi yapilmis, foto makine de iyi sanirim :)

Local dimming performansi hic fena gozukmuyor, en azindan Rtings de incelenen ornege gore farkliligi var. Diger XE90 kullanicilari da benzer kalite /performans alabiliyorlar mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu yeni gördüm xd9305 kullanıcıyım çok memnunum. Salona bir tv daha alıcam Yeni model tvlerde xd9305 muadili hangi model oluyor?
  • bu arada ZD9 65 ve 75 inch modellerinin gelip gelmeyeceği ile ilgili bilgisi olan var mıdır? Şahsi görüşüm diğer modellerin satışını etkilemesin diye getirmedikleri ancak bir süre sonra hem piyasaya yeni heyecan yeni satış getirebilmek , hem diğer modellerin yüzü eskiyeceği hem de fiyatı düşmesine rağmen yeni modelmiş gibi yüksek fiyattan satabileceklerine inandıkları için sene sonuna doğru getirirler diye düşünüyorum.

ya da öyle olmasını umut ediyorum, ne diyeyim.

• tv nizde herhangi problemler yaşıyor musunuz? bulutlanma , smearing banding gibi sıkıntılar oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: r3ally

Arkadaşlar bu tvlerde tivibu uygulamasını kullanabiliyor muyuz? tivibu'nun sitesinde kullanılabilen tv markaları listesinde sony gözükmüyor. Ayrıca bir apk olarak indirip yükleyeceksek varsa nereden indirebileceğimizi bilen yardımcı olabilir mi?

Bir arkadaş ta ısrarla Digitürk Play sormuştu, nasıl yüklenebileceğiniz izah ettim ama garantisi yok..Sitesinde Sony Tv yokmuş,..

Tv ye sahipseniz Tivibu için deneyin, sonucu yazarsanız arkadaşlara faydalı olur (Puhu Tv için de aynı yöntem geçerli :

APKPure.com
    Tivibu GO for Android - APK Download
    https://apkpure.com/tivibu/com.ttnet.tivibucep

APKPure.com
    puhutv for Android - APK Download
    https://apkpure.com/puhutv/com.dogusdigital.puhutv

1-Tv menusu Güvenlik ayarları Harici dosya yükleme EVET, Harici Yüklemeler kontrol HAYIR yapın

2-Es Dosya yönetici kurulu olması lazım..

3-İnternetten apkpure, apkmirror gibi yabancı sitelerden :(Google Playeden önce versiyon no ve dosya büyüklüğü not edin, .apk uzantısını çek edin)

Tivibu.... apk uzantılı dosya
    ... apk uzantılı dosya indirin, USB ye kaydedin..
    ......aynı şekilde

4-USB ile ES dosya yönetici içinden uygulamaları çalıştırın..TV menusu USB içeriğinde göstermiyor bunları..

5-Kurulan uygulamalar Tv menus kısa yol gözükmez..ES dosya içinden uygulamalardan bakacaksınız..

**Hepsi tek sayfada***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Haziran 2017; 16:14:15 >

• Local dimming testi videosu ve diğer çektiğim video ve fotoğraflar tv’nin standart ayarlarıdır. Herhangi bir ayar değişikliği yapmadım. Fotoğraf ve videoları Nikon DSLR D90 ile çektim. Local dimming videosu çekim sonucu gayet tatminkar görülmekte ancak video çekim şartlarını etkileyen pek çok unsur bulunmakta, tv nin ayarları (standart mode) ortam şartları (ışıksız ortam) kayıt cihazı ve ayarları (Nikon DSLR D90) tüm modlarını denemeye çalıştım.
    Bu nedenle gözümüzün gördüğü ile çekilen görüntü arasında küçükte olsa farklılıklar olabiliyor. Çekim esnasında saydığım nedenlerden dolayı, video da görülmeyip gözle çok az da olsa görülen durumlar mevcut. Test esnasında panelin siyah gösterimini başarılı buldum. kayan kare ve yuvarlar şekiller etrafında herhangi bir parlama göremedim ancak, kayan kare yada yuvarlak şeklin özellikle ilerleme istikametinde küçük gruplar halinde panelin çok çok hafif aydınlandığını gördüm. (bu hafif parlamalar kare yada yuvarlak şeklin büyüklüğüne bağlı olarak görülüyor yada görünmüyordu) Bunun kesin nedenini bilmiyorum ancak aydınlatma bölgelerinin sıra kendisine geldiğinde yanıp sönmesine bağlı olabilir mi? Ancak bu durum kesinlikle rahatsız edici bir düzeyde değildi, sonuçta bunun bir lcd olduğunu unutmayalım. Bu nedenle bana göre lokal dimming performansı başarılıdır diyebilirim.

Alt yazılara gelince videoda görülenden daha iyi diyebilirim. Alt yazılar çıktığı anda ekran alt kısmında herhangi bir parlama yada ekranın diğer kısımlarına göre aydınlanma görmedim.

İki uydu arasında bir hayli fiyat farkı var sanırım, birde Dsmart yada teledünya, bunların receiver cihazlarının performansı çok farkediyor mu, değer mi acaba technisat uhd yada humax’ı ekstra maliyetle almaya.
    @Özdentv

Tesekkurler bilgi icin ;)

XE90 zaman icinde baska bir falsosu cikmazsa bu sene hatta birkac yil dusunuldugunde LED TV alacaklar icin iyi bir alternatif olmus. Sony, orta segment urunde cakma da olsa FALD kullanarak bu seneki satis hacmini yukseltmek istemis anlasilan, daha once Sony Corp's Baskaninin bahsettigi 2018 yilinda TV, mobil cihaz birimlerinin (yuksek ihtimal Cinli firmalara, Sharp orneginde oldugu gibi) devri olmazsa onumuzdeki sene umarim kendi OLED panel uretimleriyle de pazara yenilik katarlar.

XE90 daki parlamalardan prof incelemeler de bahsetmisti nedeni cakma FALD olmasi :) yani bolgesel karatma noktasi sayisi (local dimming zone) az: 20. Diger ifadeyle TV de sadece goruntu alan kisimdaki ledler degil digerleri de aydinlanabiliyor (led on/off) ama bir edge-led den iyidir :) XE93 ve XD93 sadece local dimming acildiginda benzer ya da daha iyi performans verebiliyormus.

Onceki mesajimda belirttigim gibi Teledunyada 4K yayin yapan kanal yok ama goruntu kalite fena degil, Avrupada gordugum yayin saglayicilardan (ornegin Orange) kotu tabi ama kanallarin yayin kalitesi yuksek sayilmaz onunla baglantili. Acikcasi belirttiginiz receiver larin cokca methini duydum fakat kullanmadigimdan katma degerleri konusunda yorum yapamam, en fazla ne kadar yayin kalitesini iyilestirebilir diye de dusunmuyor degilim, bence kullanicilarina bir danisin ;)

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 18 Haziran 2017; 21:00:34 >

Merhaba, altyazı olayında, Tv kendi oynatıcısında siyah zemin üzeri beyaz yazı var..Burada siyah zemin parlamayı engelliyor olabilir..Harici media player veya VLC,Kodi,MX Player,BS Player gibi Android üzerinden oynatmalarda sade beyaz (çerçevesiz) beyaz yazı durumu ne olur merak ettim?

Belki böyle bir parlama/kontrast bozulması olabilir, sorulan soru zaten bunla alakalı idi, (eski XD9300 serisindeki olay)

Yayın maalesef farkediyor, Sıralama olarak Teledünya>DSmart>Digitürk yaptığımızı varsayarsak, Kaliteli cihazlar daha da etki yapar, Humax,Thecnisat,Kathrein gibi..

Bu cihazların asıl espirisi 4K uydu alımında..Down Scale ve Up Scale yani Yükseltme ve Düşürmede gerçekten yapıyorlar -imiş-..Ama çok pahalı cihazlar..

Göz aradaki farkı çok fazla hissetmez sanırım..Yani HD yayınlar zaten 720p seviyesinde bile değilken para verip bu Alman cihazları kullanmak ne kadar işe yarar tartışılır..

Ama Harici cihazlar her zaman tavsiye edilir, imkan ve bütçe de varsa bu Marka cihazları kullanmak daha güzeldir..

Bende Teledünya NEXT cihazı var HD yayınlar çok iyi, SD yayınlar bile göze batmıyor..Full HD zaten yayın yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Haziran 2017; 19:13:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TBB

tv nizde herhangi problemler yaşıyor musunuz? bulutlanma , smearing banding gibi sıkıntılar oldu mu?

Hayir hiçbir sorunum yok eski konuda bunu çok tartıştık hatta resimlerde koydum. Sanırım cok şanslıyım gerci sorun yaşayanların çoğunluğu xd85 serisi kullananlardi. bunu arka odada oyun film hobi amaçlı kullaniyorum salona 65 alicam o yuzden bu tvnin 2017 model muadilini sordum. Cvp veren yok eski konuda oldugu gibi bu konudada bu tvleri kullanmayanlarin ahkam kesmesi devam ediyor.

• XD93 un bu seneki devami XE93. Birkac sayfa oncesinde XE93 satin alan forum uyesi local dimming kapali oldugunda panel homojenitesinden memnun olmadigini belirtmisti, ek bilgi icin kendisine danisabilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=126923585

Fikir verebilecek teknik incelemeler:

http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x930e

http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd55xe9305-201703274446.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 18 Haziran 2017; 21:37:34 >

• merhabalar,
    açıkçası prof. inceleme sitelerinde de XE9005 için bahsedilen parlamaların konusunun geçtiğini bilmiyordum, demek ki amatörce yaptığımız bir inceleme ile de doğru sonuca varabiliyoruz, ancak şu da var ki bölgesel karatma nokta sayisinın 20 adet olması ve bunun sonucu olarak bahsedilen parlamalara neden olması bizim gibi son kullanıcıları etkileyen olumsuz bir durum olarak görmüyorum. Bu arada çektiğim videoda local dimming standart modda “orta” ayar pozizyonunda. yüksek yada kapalı konumda nasıl olur acaba

açıklamalarınız için teşekkür ederim@sdcvn
    Altyazı problemine Auto Kontrast otomatikten OFF durumuna getirmek çözüm zaten ama bazı Tv lerde bu ayar tutmadı..Şikayetler var idi..

Locam Dimming zaten yazılımsal tabiri caizse çakma olduğundan farklı ayarlarla denemeniz gerek..

Oynayan görüntü sizi rahatsız etmiyorsa kafanıza takmayın..Zira 20 zone bölgesi ile %100 tam bir Local Dimming sağlamak zor

Bir zoneyi kapattınız ama yandaki Zone'lerin ışığı illa ki kapatılan bölgeye de "sıçrar"..teroride böyle açıklaması ama XE90 lar bu konuda iyi deniyor

Avarage/Kabul edilebilir derecede olmasına bakmak lazım

**Local Dİmming kapalı iken Panel çuvallıyor ise birşeyler yanlış demektir??

Motion Flow, Local Dimming..bunlar ilave özellik olmalı, extrem, özel durumlar için kullanılmalı, ama bunlar olmadan/açılmadan panelde motion ve Siyhalarda patlama, Işık sızması, bulutlanma vs sorunu varsa..sorun vardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Haziran 2017; 22:34:14 >

• lcd olarak mükemmel tv yok derler, doğrudur yanlıştır, ama ihtiyaçlar doğrultusunda hangi tv kimi mutlu ediyorsa iyi olan tv o dur. Kimi kullanıcı banding’e önem verir maç izlerken deli olur o dikey gölgelere kimisi ışık sızmasına takar, gözü hep ışık sızan yerlere kayar, kimisi film izler gece, kimisi film dizi haber izler VA-IPS panele ihtiyaç duyar-duymaz, xe90’da mesela banding hiç görmedim ama bende maç izlemem Örnekler böyle uzar gider ama kim nasıl mutlu olacaksa ihtiyaçlar doğrultusunda onu almalı..
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.