Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
276.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    selam

x 4500 rgb led bir paneldi, özellikle renklerin tonlarını çok iyi gösterdiğini okumuştum kullanan kişilerden

şimdi sizin yeni alacağınız panellerde rgb led yok onun yerine triluminos var

triluminos benim bildiğim şu; panelin arkasında mavi renkte ledler var , gerektiğinde üzerinden geçen akım şiddetine bağlı olarak kırmızı ya da yeşile dönüşüyor . bu şekilde kırmızıyı maviyi ve yeşilin tonlarını daha zengin daha çeşitli gösterdiği iddia ediliyor.

acaba birbirlerinin yerini tutabilir mi?

yoksa rgb led olunca tüm renklerin tonlarını daha geniş aralıkta gösterip , triluminos olunca sadece kırmızı yeşil ve mavinin tonlarını mı daha geniş aralıkta daha zengin gösteriyor

bu konuda ne düşünüyorsunuz hocam , hiç triluminoslu panel izleme şansı buldunuz mu?

bunları şundan soruyorum kaliteli görüntüye alışmışsınızdır x 4500 deki, yeni alacağınız panelde hayal kırıklığı olmasın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• -- Fatih -- - kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Öncelikle hayırlı olsun. Güzel günlerde, servis yüzü görmeden kullanın...

sizden ricam, TVde çok açık renkli sahne varken, bembeyaz olabilir, gökyüzü, deniz olabilir, özellikle kenar ve köşelerin fotolarını çekebilir misiniz?

Bir de, arka plan koyu ya da siyah iken, filmin altyazısı çıktığında birkaç foto çekip paylaşırsanız çok memnun olurum. Game of thrones mesela, eğer izliyorsanız, bu dediğim şey için çok iyi bir örnek oluşturuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris007

soyn de digiplay olsada alsam keske ama digiplay olmadıgı sürece sony bana coook uzak

apk olarak kurabilirsiniz

APKPure.com
    Digiturk Play for Android - APK Download
    https://apkpure.com/digiturk-play/com.digiturkplay.mobil

• -- Fatih -- - kullanıcısına yanıt
    TV niz hayırlı olsun..

Elinize sağlık, böyle gerçek zamanlı yerel Kanal resimleri paylaştığınız sürece Sony hakkındaki olumsuz düşünceler silinir..

Fazla test vs yapmayın, bu görüntü size yeterse kurcalamayın..

Şu testi yap Bunu yap diyenleri dinlemeyin tavsiyem...

Bazı testler var ki bunları şimdiki panellerin geçmesi çok zor..İmkansız demesek bile zor..LCD/LED paneller yapısı, Işıklandırma konumu, Kasanın ince olması, smart özellikler, işlemci yükü vs vs testleri %100 geçmesi zor..

Bir de %100 mükemmel Tv olmadığından, Average denilen Kabul edilebilir sınırları Kabul etmek lazım..O sınır da sizi rahatsız etmez iken başkasını rahatsız edebilir..

TV de kusur bulmak isterseniz bulunur, yeter ki arayın O sebeble bilmemek erdem demişler..

Test dediğiniz şeylerin de kullanımda çok etkisi yok..

Tvnizi güle güle kullanın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Haziran 2017; 19:5:6 >

• Bu şartlarda OLED kullanıcıyı tam memnun etmez..Acil Parlaklığın arttırılması lazım..Zira bizler tüketici olarak daha canlı görüntü arıyoruz..

OLED tavsiyelerine saygı duyarım ama bu farkın belirtilmesi şart..Yoksa önceki mesajımda yan yana görüntülerde OLED maalesef bırakın farkı, soluk bile kalmış görüntüde...

Siyahlar önemli ama Siyah yapayım derken panelin genelindeki Kararma uygun değil, bunu XD93 serisinde kontrast bozulması olarak ta gördük..

Çok fazla ışık açmamak, Mat ekran aslında olması gerek durum olsa da, izleyici cafcaflı canlı görüntüyü tercih ediyor..

HDR olayında ise ki OLED ile HDR düşünülüyor ise tamamen eksi bir yön..

Televizyonda çok falza ışık ta, çok fazla karanlık ta dengede olmadığı sürece birinden biri ağır basar..

Hiç bir kimse de çıkıp Neden Tek renk OLED (beyaz) kullanıyorsunuz? Nerede Mavi,Kırmızı vs renkler diye sormuyor, enteresan?

OLED materyalinin çok türevi var..Bunlar nerede örneğin?

**Bu yazdıklarım tamamen kurgusal düşüncelerdir, gerçeklerle ilgisi olmayabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Haziran 2017; 19:2:47 >

• Ustalar sayfaların birçoğuna bakmaya çalıştım bu konu üzerine lakin bir türlü netleştiremedim kafamdaki model konusunda.
    Önümde 1 ay gibi bir süre var düğün yapcm ve tv olarak ne alsam aşırı bir karasızlık içindeyim. 49 inc düşünüyorum ve 4 model şu ana kadar aklıma yattı. Samsung 49MU8000 - LG 49SJ800V - Sony 49XE8005 ve Philips 49PUS7502 bu modellerden birini alacağım siz olsanız hangisini ne özelliğine göre, neyine bakarak tercih ederdiniz?
    Bi el atın şu işe azcık akıl verin :)
  • dalkilic88 D kullanıcısına yanıt
    49 olarak Sony paneller 50 hz ve motion hızı da 200-400 gibi düşük--Sony bu model alınmaz..

49XE9005 panel hızı 100HZ , motion 1000HZ ama Türkiyede satışı yok sanırım...

Pihilips/Samsung/LG olarak kendi Usb belleğe atacağınız örnekler ile bakmanız gerek: Karanlık Sahneli Filimler ;(Siyahlardaki kalite, Işık sızması, Bulutlanma,, Futbol Maçı gibi kamera hareketinin olduğu sahneler (Bandin, Motion için)

42-43 inch olsa herhangi bir Tv alınabilir ama 46-49-50 gibi inch arttıkça kalite beklenir..55-65-75 için Üst kalite beklenir

----
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

120Hz kullanımında çözünürlük biraz fazla keskin ve pütürlü görünüyormuş XE90'da, izleniminiz nasıl?
    Bendeki 650 Tİ' dan daha modernmiş sizin GPU ünitesi :) İlerde Plazmayı OLED'le değiştirirsem upgrade düşünüyorum, o zamana kadar hafiften 8K çözünürlük seri üretimine geçilir sanırım

Evet olması gerektiğinden biraz fazla keskin gözüküyor ama 120hz olması onu eliyor diyebilirim. Çünkü 120hz gerçekten bambaşka bir deneyimmiş Onun haricinde 4K da yine acayip netlik var oyunlarda. Witcher 3 denedim ve ağzım açık kaldı. Tabii fps de 30 da :) ama tps oyunlarında 30fps normal sayılır. Sadece fps oyunlarında 30fps problem yaratır. Onuda artık ayar kısarak halledilebilir.

• apk nedir bilmiyorum benim yek bilgidim smart tv den digiplay izlemek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baris007 B kullanıcısına yanıt
    Digitürk uygulamasını, apk uzantılı olarak sony androide yüklüyorsunuz, bu kadar..

Tv içindeki google playde herşeyi bulamazsınız, ama harici olarak apk dosyası ile yüklersiniz

Digiplay dediğiniz şey bir uygulama, bunu Tv ye kuruyorsunuz..
  • dalkilic88 D kullanıcısına yanıt
    Tavsiyem hiçbiri :) konumlandırma ve bütçeye uygun olursa 55" MU8000 /KS8500 olabilir, Özellikle IPS panelli TV ler için yüksek fiyat ödemeyin tavsiyemdir, Bu tipteki paneller size uygun geliyorsa ucuz alternatiflere bakmaya çalışın. Sony XE90 modelin 49" boyutunu ülkemize getirmedi. Fakat bazı üyeler başlık açarak getirmeleri durumunda satın alacaklarını söylemişler Sony Center'a, uygun fiyattan gelebilirse araştırabilirsiniz. Gerçi 49" model ABD için VA panele sahip denilse de ülkemize hangi tür /kalitede panel gelir bilemem :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony kullanan birçok kişi digiplay in sony tv lere indirilmedigi yuklenmediginı soyluyor.teknosa sony çalışanları da digiplay olmadığı yuklenmedigi çalışmadığını soylemisti

• benim amacım smart tv digiplay den mac izlemek

• LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    hocam işin aslı 120Hz monitör tarama hızı :) , bu işi düzgün yapacak cihazlar da bunlar özellikle TN / IPS panelli monitörler tepki süresi ve latency de avantaj sağlar. 100/120Hz PC desteği TV ler için bonus kıvamında, PC kullanımında bu tarama hızı motion farkı yaratacaktır tabi, lag değeriyse merak ettiğim konulardan bir tanesi :) Min. 30 fps oyun akıcılığı için sınır değer, bazen yeterli gelmiyor bile :)

Piyasadaki TV lerin lag değerlerini gördükçe Plazmama daha çok bağlanıyorum :))Gerçi bu seneki OLED'ler iyi değerleri vermiş gözüküyor, tabi Leo Bodnar testine göre. Plazmalarda bu test ters tepkiyor ilginç, CRT /stopwatch baz alınması gerekiyormuş. LED TV Leo Bodnar testinde de panelin yukarısından ölçsen ayrı, aşağısından ölçsen ayrı, merkezden farklı :) Toshiba X97 OLED'de hamgi tekniği kullanıp da <1ms lag aldıklarını da merak edityorum.

Ben renk paleti desteğine daha çok takılıyorum, 10bit renk paleti desteği olması önemli. Bu tarama hızındaki desteği ne durumda acaba, yine 8bit e mi düşüyor?

Bu arada daha az farkedilen lag değerinden dolayı photo-custom ön tanımlı ayarı kullanıyordunuz sanırım, herhangi bir sorunla karşılaştınız mı bu ayarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 16 Haziran 2017; 0:48:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: baris007

sony kullanan birçok kişi digiplay in sony tv lere indirilmedigi yuklenmediginı soyluyor.teknosa sony çalışanları da digiplay olmadığı yuklenmedigi çalışmadığını soylemisti

:) Hocam kaç kişi yüklediğini yazdı ben de defalarca yazdım..Hatta Puhu Tv bile kuranlar var..

Tekrar yazayım..Google Playde bulunmaz, apk dosyası olarak indirilip ES dosya yönetici içinde kurulur

O teknosa çalışanına bir zahmet Digiplay.apk dosyası indirip yüklemesini rica edin, becerebiliyorsa yüklesin..Beceremezlerse ben tarif edeyim..

Kurun alacağım deyin bakın nasıl kuruyorlar :D
    https://apkpure.com/digiturk-play/com.digiturkplay.mobil
    https://apkplz.com/android-apps/digiturk-play

Google Playde yok ki indiresiniz, çok şey yok? Ama kuruluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Haziran 2017; 22:45:0 >

• LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Monitör özelliği/PC giriş mi koymuşlar, Vay diyeceğim en az 10 sene önce vardı bu özellik :D sonradan kaldırdılar..

Tv tarafını geçin de sizin ekran kartının çözünürlüğü o Dev ekranı desteklese de unutmayın Grafikler PC gibi olmaz..

Zira Monitör denilen Monitörler hem pahalı hem Lag seviyesi düşük profesyonel cihazlar..

Tv yi Monitör olarak kullanırsınız ama Uzaktan olmak kaydı ile yoksa Ekran Objeleri genişleteceğinden çok Netlik beklememek lazım..

Kıyas olarak Mac Mini gibi olmaz, zira Mac Mini bu işi için yapılmış, Tak Tv ye kullan tarzı Mini PC...

Ekran kartı çok çok iyi ise o kadar verim alınır..Tazeleme hızına takmayın zira monitörler 60Hz gibi oluyor..Tv deki 120 Hz durumu farklı..

Şimdi aklıma geldi de, Monitör yerine kullanmaktansa HDMI ile PC-TV yapmak acaba daha mı güzel olur, gecikme vs olmaması için??

Yine Ekran kartının gücüne bağlı..

Şimdi Ekran kartım çok iyi diyeceksiniz..Ama Pc fiyatına Ekran kartları var..Ve maalesef En iyi ekran kartı bile EN iyi Oyunu En yüksekte oynayamıyor, öyle saçma bir PC oyun durumu var..

Ps3/Ps4 e gecin

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

hocam işin aslı 120Hz monitör tarama hızı :) , bu işi düzgün yapacak cihazlar da bunlar özellikle TN / IPS panelli monitörler tepki süresi ve latency de avantaj sağlar. 100/120Hz PC desteği TV ler için bonus kıvamında, PC kullanımında bu tarama hızı motion farkı yaratacaktır tabi, lag değeriyse merak ettiğim konulardan bir tanesi :) Min. 30 fps oyun akıcılığı için sınır değer, bazen yeterli gelmiyor bile :)

Piyasadaki TV lerin lag değerlerini gördükçe Plazmama daha çok bağlanıyorum :))Gerçi bu seneki OLED'ler iyi değerleri vermiş gözüküyor, tabi Leo Bodnar testine göre. Plazmalarda bu test ters tepkiyor ilginç, CRT /stopwatch baz alınması gerekiyormuş. LED TV Leo Bodnar testinde de panelin yukarısından ölçsen ayrı, aşağısından ölçsen ayrı, merkezden farklı :) Toshiba X97 OLED'de hamgi tekniği kullanıp da <1ms lag aldıklarını da merak edityorum.

Ben renk paleti desteğine daha çok takılıyorum, 10bit renk paleti desteği olması önemli. Bu tarama hızındaki desteği ne durumda acaba, yine 8bit e mi düşüyor?

Bu arada daha az farkedilen lag değerinden dolayı photo-custom ön tanımlı ayarı kullanıyordunuz sanırım, herhangi bir sorunla karşılaştınız mı bu ayarda?

Aynen hocam 120hz tv'yi monitör olarak kullanmak çok keyifli. Masaüstünde deli fark yaratıyor, hele o fare imlecin hızındaki hız :) Lag ise sanki daha az hissettim diyebilirim. Ama hemen hemen aynı sayılır. 30fps evet minimum sınır ama fps türü oyunları için uygun değil maalesef o yüzden 4K da oynayamam :) Sadece 1080p 120hz yeter şimdilik ama tps yani witcher 3 gibi oyunları 4K da çok güzel. İnanılmaz net oluyor oyun o derece.

Renk paleti ise 12 bit gösteriyor galiba. Nvidia Control Panel de öyle gösterdi. 8 ile 12 arasında seçebiliyorum.

2017 SONY ANDROİD TV

Evet hocam, photo-custom modunu kullanıyorum artık. Alıştım çünkü oyun modunda color banding görmek istemiyorum :) Ne kadar hassas tonlama bunu giderse de, photo-custom mode da "düşük" ayarına getiriyorum. Lag ise yine dediğim gibi belki biraz daha azalmıştır ama deneyecek alet olmadığı için bilemeyeceğim.

• linke tıkladım digiplay resimleri var ama onlar telefon formatıyla cekilmiş.telefondan resimler.apk dosyasını bilgisayara indirip usb den tv ye mi kaydetcez yoksa tv den mi indiricez
  • android telefon ve tabletlerden izleyebilirsiniz diyor sadece
    Nerede olursan ol, canlı spor heyecanı hep yanında. Spor Toto Süper Lig, La Liga, İngiltere Premier Ligi, Fransa ve Brezilya Ligi ile beraber Turkish Airlines Euroleague ve Türkiye Basketbol Ligi maçlarının canlı yayınları yüksek görüntü kalitesiyle sadece Digiturk Play’de. İzlemek istediğin lige ait paketi veya tek maçı aldıysan herhangi bir ek ücret ödemeden Android telefon ve tabletten maçları canlı izleyebilirsin.
    Uygulama üzerinden satın alma yapılamamaktadır. Digiturkplay.com.tr sitesi üzerinden Sinema veya Premium üyeliğinizi aktive edebilir veya spor paketleri satın alabilirsiniz. Site üzerinde gerçekleştirdiğiniz alımların hemen ardından izleme hakkına ulaştığınız içerikleri Android telefon ve tabletten izleyebilirsiniz.
  • siz yükleyip maç izleyebiliyormusunuz örnek bir video paylasırmısınız
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.