Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
275.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Referans noktası ve göz zevkine göre değişir :)

Fakat üstteki OLED lerin kontrast farkı çok belli olmuş. Rtings, LED leri test ederken parlaklığı da kalibre ediyor, renk-lümen-kontrastı en doğru değerlerde ayarlayabilmek için. Bazı paneller epey yüksek parlaklığa ve renk doyunluğuna sahip, kutudan çıktığında standart ayarla gerçekten uzak bir görüntü oluşabiliyor çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Merhaba yanliz XD7005 50hz sanirim bu yuzden dolayida hizli sahnelerde atlama takilma yapabilir diye biliyorum ayrica XD7005 modelinde bir sey daha ogrendim kutusunda ne kadar 4K HDR diye yazsada HDR ozelligi yazilimla oluyormus televizyonun tanitim bandi uzerinde ufak bir yaziyla belirtmisler millet okumasin diye resmen cakallik :) panel HDR olmadiktan sonra yazilimla HDR hic olurmu lakin XD8505 modelinde ise panel HDR o yuzden onda sıkıntı yok :) gelelim senin dedigin XE 90 lar onlarda fiyat ucuktur be dostum :)

• mertb M kullanıcısına yanıt
    VA dediginiz paneller XE90 larmi oluyor onlarda fiyat nedir 2017 modelleri fiyatlari ucuktur zannedersem..

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

Bilgi için teşekkürler.

Local dimming FALD ların olmazsa olmazı :) Küçük gruplu bölgesel karartma noktaları sayısı 72 olan XE93 hariç kenar aydınlatmalı LED lerde local dimming olmasa da olur, zaten sadece ad olarak işlevi var :)

Witcher 3 ve GTAV oyunlarında 10 bit rendering yapılmamış, best-buy oyunlarda remake yapmaları lazım.

Alien Isolation oynayıp hassas tonlama olmadan 10 bit renk paletiyle işlenmiş grafiklerin tadını çıkarabilirsiniz :)

https://steamcommunity.com/app/214490/discussions/0/618463738387902434/

Bu arada Sony XE90 daki 'hassas tonlama' (smooth gradiation) ayarını başarılı buldum, Rtings.com da 8 bit grafiğe sahip olan görüntülerde bu ayarın açılması ı önermiş.

Gerçek 4K çözünürlüğü veren bunu yaparken 60fps ile performanstan ödün vermeyen aynı zamanda HDR ile kontrast başarımını arttıran, 4:4:4 sampling ile detayları /grafiği derinleştiren, 10 bit renk paletiyle renk tonları geçişleri yumuşatan bir TV piyasada yok galiba :) Günümüz cihazlarında kullanılan HDMI 2.0 standardı da 30fps ve 4:2:2 chroma sampling e sınırlıyor. 2018 yılında neler göreceğiz bakalım.

Eklediğiniz fotolara göre, LED TV için 20 adet nokta sayısı olsa da, FALD olmanın avantajını taşıyan XE90 birkaç sene içinde çıkan modellere bakıldığında iyi bir alternatif olmuş, fakat fiyatının diğer TV lerle beraber daha mantıklı fiyatlara inmesi lazım. Geçen senenin XD93 e fark attığı bir gerçek.

Bu arada OLED lerde beyazın daha az parlak görülmesinin nedeni ABL (Automatic Brigthness Limiter), 2017 modellerde öncekilere göre %20-25 daha yüksek marj (daha yüksek parlaklık daha az limit) belirledikleri konuşuluyor. Bunu yapmalarındaki temel nedeni OLED lerin beyaz fonlardaki enerji tüketimini ve burn-in riskini azaltmak olarak yorumluyorum. OLED ler koyu renkli fonlarda LED den çok daha az güç tüketimine sahipken beyaz renk üretiminde durum değişiyor. Renk doğruluklarındaki farklılık da panelden panele değişebilir. Takip ettiğim kadarıyla LG OLED ler 2.2 altında DeltaE değerine ulaşabiliyor ki iyi bir rakam, Samsung LED ler de kalibrasyon yapıldığında bu konuda iyi diye biliyorum.

Sorunsuz kullanımlar dilerim.

Evet maalesef günümüz oyunlarında color banding oldukça sık rastlanıyor. Hatta bir oyunda daha denedim. Watch Dogs 2 onda sıfır banding vardı Hassas Tonlama kapalı iken. Yeni oyunlarda azalacak gibi duruyor.

HDMI 2.1 ile baya gelişecek gibi 4K@60 HDR açısından. Bekleyip göreceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa yıldız ts

Dogru resim hangisi sizce :)

@mustafa;

Sende benim gibi ince detaylara dalmışsın bak benden sana tavsiye hiç bulaşma buralara sağlığını kaybedersin ve benim gibi sinir hastası olursun kolay gelsin.

• @lordMurat55;

Hocam sen bana bakma, bana dünyanın en iyi panelini getir kur ondada sorun bulurum ben dolayısıyla rahat ol benim gibi sinir hastası olmamak için.
  • notropil kullanıcısına yanıt
    Oled cok merak ediyorum evde 65 inch olanı bu yılki sony oled logo yanması olayını toplam 10 dk sürede temizliyor lg de ise 1 dk sürüyor 2018 sony oled mi beklesek birde oled renkleri led kadar iyi gelmiyor bana herşey siyah demekde degil

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa yıldız ts

Oled cok merak ediyorum evde 65 inch olanı bu yılki sony oled logo yanması olayını toplam 10 dk sürede temizliyor lg de ise 1 dk sürüyor 2018 sony oled mi beklesek birde oled renkleri led kadar iyi gelmiyor bana herşey siyah demekde degil

LCD lerden sonra OLED can simidi gibi görülse de, öyle değil bana göre..Herşey aynen Siyah ve Beyazdan ibaret değil..

Panelde Doğru renk olduğu, panel aydınlatmasında sorun olmadığı, hareketli sahnelerde takılma vs olmadığı sürece o Tv güzeldir..

Oled veya LCD..Önemli olan renkleri ne kadar düzgün verdiği..Filimleri, Dizileri, Tv yayınlarını ne kadar Bozulmadan verebildiği..

Oled Tv diye %100 mükemmel, takla atıyor demek değil..Bazı arkadaşlar bu kanıya varıyor..

Öyle olsa Tüm DÜnya OLED alırdı, LCD nin yüzüne bakılmazdı..Kağıt üzerindeki Marketing Bilgilere aldanmamak lazım..

Renk ve Görüntü işleme teknolojisi, kullanılar işlemciler, renk filtreleri, yazılım çok etken var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 26 Mayıs 2017; 19:48:33 >

• LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Watch Dogs da iyi bir referans olabilir doğru ;)
    Half Life 2 de dahi demo HDR görüntüler hatırlıyorum.
    HDMI 2.1 piyasaya çıktığında donanımsal desteği olmayan piyasadaki TV lerin hepsi değersiz olacak.
    2018 yılı neler getirecek bakalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • acarh34 A kullanıcısına yanıt
    UHD Premium logosuna sahip bir TV de dahi HDR için önemli olan faktörler:
    - Yüksek kontrast
    - Yüksek parlaklık
    - >= 10 bit renk paleti desteği

Piyasaya baktığımızda bunu aynı anda sağlayan pek az TV var, hatta yok :). Edge-Led de bir Sony XE93 ü biliyorum, FALD da da birkaç örnek. HDR için OLED in kontrastı, LED in parlaklığı lazjm :) Asıl HDR deneyimi OLED de olur, LED sınırlarına çoktan ulaştı, arkada o backlight olduğu sürece OLED kontrastını aşsa (ki trknolojisi gereği olası gözükmüyor) parlaklığı tavan yapsa bile, HDR görüntü hiçbir zaman gerçek anlamda işlenemeyecek. OLED in de parlaklık değerinde atılım yapması lazım ki bu seneki çark biraz o rotayı çizmeye başladı, yine de 700cd/m2 nin üzerine çıkılması lazım. Önümüzdeki yıl bu konuda yeni atılımlar olabilir.

Bu özelliklere sahip bir HDR TV bulunuyorsa, diğer konu yazılımsal destek. Demo görüntüler, birkaç oyun desteğinin ötesine taşınması lazım. Bir de görüntü aktarımını gerçek 4K çözünürlükle yapacak, 60fps 10 bit 4:4:4 sampling desteği olacak yeni bir bağlantı teknolojisi. Online stream için de yüksek bağlantı hızı, Netflix vs. sıkıştırma yapsa da kesintisiz deneyim için yüksek hızlı ve stabil olması gerek.

XE90 da bunu 20 adet küçük gruplu bölgesel karartma noktasıyla tam anlamıyla yapamaz :)
    > 500 gruplu ZD9 da XE94 de Pany DX902 de :)
    Bu deneyimi gerçekten sağlayacak OLED ama onun da eksikliklerini kapatması lazım.
    Bence bir TV ye çok yüksek fiyatlar ödemeyin, geçiş evresinde 1 sene sonra stabilite düzeltmeleri hariç yazılım detseği bile alamayabilirsiniz, yeni standartlar yerleşebilir. Firmaların da yeni optimizasyonu, yazılımı yeni TV yle satmak istedikleri bir gerçek :)

• Merhabalar 65xe8505 almayı düşünüyorum iyi veya kötü fikri olan var mı şimdiden teşekkürler.
  • XE85 in 75" boyutlu versiyonu için IPS panel barındırdığı rapor edilmiş:http://uk.rtings.com/tv/reviews/sony/x850e

65" için şimdilik panel farklılığı belirtmemişler. IPS panele sahip olması kontrastı dolayısıyla resim kalitesini düşürür. 65" boyuttaki tüm XE85 TV ler VA panel ise görüntü kalitede fark yaratacaktır.

65XE85 için size verilen fiyatı bilmiyorum ama benzer fiyattaki FALD XE90 ı incelemenizi tavsiye ederim, XE85 göre artıları bulunuyor.

• Bence alma.fiyat perfornans ürünü olabilir ama xe9005 daha iyidir

• Arkadaşlar xe9005 tv var bende.dsmart hd kullanıyorum.hdmı ayarını standart mı yoksa encanhed ayarda mı tutmalıyım?

• Hocam bu hassas tonlama ayarı benim tv nin menüsünde çıkmıyo xd93 te böyle bi özellik yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackkk -- 27 Mayıs 2017; 15:51:58 >
  • Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    HDR özelliği için Enchanced...HDR kapamak için Standart

Resimde de yazıyor, HDR Otomatikte, Parlaklık Max, Local Dimming Yüksek, X-tended dynmamic Range Yüksek oluyor..

Sadece HDMI 2 ve 3 te çalışıyor bu özellik..

4K/60p,10 bit kaynakta da kullanılabilir diyor ama....görüntüde fazla parlaklık vs olabilir mi denemeniz lazım

Bu da HDR izlenmediğinde fazla ışık, görüntüde bozulma sebebi olabilir..Kapalı tutmanız daha iyi gibi (HDMI =STANDART ile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 27 Mayıs 2017; 16:37:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackkk

Hocam bu hassas tonlama ayarı benim tv nin menüsünde çıkmıyo xd93 te böyle bi özellik yok mu?

E modellerine ait bir özellik, birkaç sayfa önce resimli paylaşım yapan arkadaş yazmıştı..

..Sizin Tv D serisi

D serisi ile E serisi arasında özellik olarak farklar mevcut

Çok eski serilerde Ten rengi modu vardı mesela, Sony kafasına göre ekleyip çıkartıyor bazı şeyler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 27 Mayıs 2017; 16:28:27 >
  • LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    hocam tv'de vertical banding varmı malum çok maç izliyorum almayı düşünüyorum bunu test edebildinizmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz19071991

hocam tv'de vertical banding varmı malum çok maç izliyorum almayı düşünüyorum bunu test edebildinizmi

İzlediğim 2-3 maçta vertical banding gözle görülür bir şekilde yoktu. Hatta önceki LG TV'ye göre görüntü tertemizdi. Bu her XE9005 de böyle olur mu olmaz mı bilmiyorum. Ama benim edindiğim izlenimlere göre vertical banding yoktu.
  • Bunlar da benim film-dizi ve oyun ayarlarım (XE9005 serisi için). Belki yardımcı olur.

Film ve Dizi için

Mod: Kişisel

Işık Algılayıcı: Kapalı (Eğer TV'deki parlaklığı TV'nin kendisi yapmasını istiyorsanız bunu Açık yapabilirsiniz)
    Parlaklık: Bu ayar sizin bulunduğunuz ortama göre değişebilir.
    Kontrast: 90
    Gama: 0
    Siyah Düzeyi: 50
    Siyah Ayarı: Kapalı
    Gel. Kontrast Düzeltici: Kapalı
    Otomatik Yerel Karartma: Yüksek veya Orta (Yüksek fazla gelirse orta seçilebilir)
    X-tended Dynamic Range: Kapalı (Bu ayarı sadece HDR film izlediğinizde Yüksek veya Orta açmanızı tavsiye ederim. Zira bu ayar beyaz parlaklığı aşırı derecede açıyor. O yüzden sadece HDR içerikte işe yarayabilir yoksa aşırı parlak olacağı için altyazılar da çok parlama olur. Biraz gözünüzü alabilir)

Renk: 50
    Ton: 0
    Renklerin Sıcaklığı: Uzman 1 (Eğer renk çok turuncu gelirse Sıcak ayarına alınabilir ondan soğuna gerek yok)
    Canlı Renkler: Kapalı

Keskinlik: 50
    Gerçeklik Oluşturma: Kapalı (Bu ayarı ise eğer izlediğiniz içerik 720p veya altı ise Otomatik ayarına alınabilir)
    Rastgele Gürültü Azaltma: Kapalı
    Dijital Gürültü Azaltma: Kapalı
    Hassas Tonlama: Bu ayarı sadece color banding görürseniz Düşük veya Orta ayarını seçin. Yüksek ayarı gökyüzünün bulutlarını değiştirdiği için önermiyorum.

Motionflow: Gerçek Sinema
    Film Modu: Yüksek

Video seçenekleri: Hepsi Otomatik

Konsollar için

Mod: Oyun

Yukarıdaki ayarların hepsi. Sadece Motionflow ve Film Modunu kapatıyoruz. Ve X-tended Dynamic Range ayarını ister normal oyunda isterse HDR oyunlarda açabilirsiniz. Normal oyunlarda beyazlar çok parlak gelirse Düşük veya kapatabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.