Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
275.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oled konusunda LG Oledi geçin zaten, Sony de LG den WOLED alır bunu üretir ise, bana göre en az bir seri beklemek lazım..

Sony Android Tv lerdeki Android problemleri ortada..

LG Oledlerde Logo Yanığı kalmadığı söylense de -- LG Firması LG Yanığını Problem kabul etmediği takdirde, NORMAL, Olur dediği anda bu iş sakat - ayrıca kanalların değiştirilmesi vs söyleniyor, yine 2 saatte bir temizlik yapan uygulama varmış..mış lar yani..

LG Oled izleyenler/inceleyenler bazı görüntülerde bozulma, panelin genelinde karanlık vs problemlerinden bahsettiler..Zamanın Albani Hocası da kötünün iyisi olarak SİYAH ların iyi olmasından ötürü Oled olabilir demiş idi ama, XD9 modelinde de SİYAH lar iyi olmasına rağmen, DSE,Banding, Kontrast bozuklukları çok arkadaşı Tv lerini satmaya yöneltti...

Siyahı tam elde edemiyorlar, elde edeceğim derken de kontrast bozuluyor..O sebeble HDR ile Parlak şeyler sunarak akılları Parlak görüntüye veriyorlar, yeter ki siyahlara bakmayın :D

Yine OLED her ne kadar kulağa güzel gelse de,,,izleyip görmeden, kullanıcı yorumlarına bakmadan almak risk..

Samsung RGB oled üretmedi, Panasonic-sony Oled ortaklığı rafa kaldırıldı..Sadece LG Woled var piyasa da o da pek iç açıcıcı değil..

Sony , maliyet düşük olsun, ucuz olsun diye OLED mi Oled diye LG den panel alıp üretir ise..Düşünmek lazım derim..

LG den iyi olacağı kesin amaı..Mükemmelik konusubiraz şüphe..

Ortada en az 3 OLED olmalı ki kıyas yapılabilsin..kıyas olmadan da OLED Tv ler hakkında konuşmak yanlış..Demolara bakarsak süper, orası başka...

Hani Sony ilk 11 inch Oled Panel ürettiği zamanlarda değiliz..

Bu işin çıkar yolu 3000 -5000 fiyat aralığında bir Tv almak..Mükemmel Tv yok çünkü...OLED ler oturana kadar, Firmalar LCD nin suyunu çıkarana, bıkana kadar idare edecek bir Tv..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 12 Mayıs 2017; 12:21:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Oled alıp pişman olmaktan korkuyorsanız, 55" bir led tvye 6-7 bin tl verdiğinizde pişmanlıpın dibini yaşarsınız.

Karşılaştırdığınız zd9 serisinin fiyatını ve tr ye gelmediğini biliyorsunuzdur. Şahsi fikrim, o tv TRye gelseydi ve o kadar bütçem olsaydı bile, bn yine almazdım.

Xd9305'ten edindiğim tecrübe bana gösterdi ki, tvlerin çok canlı ya da parlak renkler vermesi, vermeye çalışması, doğal olmayan görüntülere yol açıyor. Kenar aydınlatmalar da kontrast tutarsızlıklarına. Bu yüzden ben, çok yüksek parlaklık ve çok canlı renkeri veren ama banding, clouding, blooming, DSE, kontrast tutarsızlığı olan bir led tv yerine, bu kusurların olmadığı ama daha az parlak ve daha az canlı (ki oledlerin dediğiniz gibi trde satılan led tvlerden daha az canlı renk verdiğini pek düşünmüyorum) oled tv'yi tercih ederim. Zaten bn xd9305 kullanırken de parlaklığı epey kısıyordum. Çünkü parlaklık arttıkça panel kusurları daha belirgin oluyor. Düşünün, 1500-2000 nit değeri olan bir edge led tv var. Hdr, dolby vision vs hepsi de olsun. Siz sanıyor musunuz ki bu parlaklık değerlerinde bir film, dizi vs izlerken, blooming, clouding, ışık sızması göze batmasın. Bu durumda size bu forumdan ya da servisten denecek ki, parlaklığı azaltın, hatta 0'a yakn bir değere getirin. 2 bin nit değeri olan bir led tv alıp düzgün görüntü almak için parlaklığı kısacaksam, o tvnin 2 bin nit olmasının bir anlamı kalıyor mu sizce? 2 bin niitte altyazılı hdr film ya da dizi izlerken, sağdan soldan ışıklar cortladığında, altyazının belirmesi ile beraber panel de aydınladığında, keyif alınır mı bu tvden?

Bunlar benim kişisel fikrimdir. Çoğu kişi için önemli olmayabilir bu hususlar. Göstersin yeter mantığında zaten birçok insan. Bakın ben xd9305 le game of thrones izlerken sinir harbi yaşamıştım ve içim içimi yemişti. 7 bin tl bir tvye ver, sonra böyle olsun diye. O yüzden, eşek bile aynı çukura iki kere düşmez demişler atalarımız. Aynı hatayı bir dahs yapmam.

Dedikleriniz de doğru. Katıldığım noktalar fazlasıyla var. Ama bu biraz da beklentilerle ve görmemeye çalıştığınız şeyleri görmekle alakalı olabilir. Fazlasıyla siyaha odaklanıyorsanız bu takıntı haline gelmiş olabilir. Yani benim şuan odamda 32'' eski lg lw4500 led tv var. Game of thrones vs. hiçbirinde gözüme çılgınca batan şeyler olmadı belkide çok odaklanmadığımdan. Bu konuda siz hassassınız evet siz oledden başka bir tv kullanamassınız. Şahsen ben bu tv'den xd93 modeline geçsem daha ne olabilir ki diyebilirdim. Aslında eylülde alacağım tv ne olursa olsun bende etkisi büyük olacak ama tabi bütçeyi uygun bir marka modele yatırmak istiyorum. Yanlış bir tercih yapmak istemiyorum. Uzun zamandır kıyıya köşeye para atarak 10 enfazla 12.000 liralık bütçeleri zorlayacağım. Ama 65 inç altı asla olmaz.İlk kriter bende boyut hatta biara VA'yı bile boşver xd85 ips 75'' al devasa keyfine bak diyorum halada var öyle bir düşüncem. Yani insanlar genel olarak 55'' e yöneliyorlar. Bana küçük geliyor bu ebat. Ama şunu tekrar belirteyim sizin kadar hassas gözüm olmasa bile oledlerin ledlere göre genel anlamda panelin karanlık olduğunu ve beyazların kırık olduğunu gözlemledim. Örnek vermiş olmak için z9 ile a1 modelinin videosunu attım orda yani sonuçta biri led diğeri oled. O karlı dağlardaki beyazlar z9'a göre oldukça kırık evet siyahlarda daha siyah ama farkettiyseniz siyah kısımlardaki ayrıntıyıda z9 daha iyi vermiş. Z9 orda belki çok uç bir led ama sonuçta kıyaslanan tv'de a1 iyi bir panel olsa gerekki yine aynı sitenin e6v ile a1'i karşılaştırdığı videoda ben a1'i çok daha başarılı bulmuştum.

• O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Ben bu sorunların hiçbirini ne 2010 ya da 11 de aldığımız samsung c650de ne de 2012de aldığımız 42" lg 3d tv'de farkettim. Ya yoktu ya da farkedilmeyecek kadar azdı. Got dizsinin ilk sezonlarını lg ile izlemiştim mesela.

Çünkü sansung led değil ccfl aydınlatmalı. Hatta direct led bile olabilir.

Lg ise led ama sanırım o da arkadan aydınlatmalı.

Ha bn de 65 hatta daha üst isterim ama panel büyüdükçe kusurlar da büyüyor. Belki xd93, 55" oldugu için çok dikkat çekici oldu bende.

Herkesin önceliği farklı tabi. Ben kendi açımdan bakıyorum doğal olarak. Siz de kendi beğeniniz, önceliğiniz doğrultusunda karar verip umarın en doğrusunu alısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Doğru 3000 ₺ :))

• Selamlar,bu satırlarda tartışmayı böldüğüm için üzgünüm.Benim ,sorunum yeni alacağım 75'' tv için karar verememek.Eski 75'' samsung ju 7000 tv 'ye ücret iadesi yapıldı sebebi vertikal banding.Şimdi 3 tercih üzerinde duruyorum yine 75'' olacak.
    1-sony xd 9405 75'' (2016 model 3D var)
    2-lg uh 855 75'' (2016 model pasif 3D var)
    3-samsung Q7F 75'' (2017 model)

Yorumlarınızı bekliyorum.
  • s@ndok@n kullanıcısına yanıt
    Görüntü olarak Sony ama Smart özellikler, Webten video izlemek, harici Diskten filim izlemek konularında Sony diğerlerinin gerisindedir..

Panel büyüdükçe problemlerin artabileceğini unutmayın..Mesafeniz çok büyük değilse 65 inch daha uygun olabilir..Zira 75 inchte 1080p ve 4k izlemeyecek iseniz , izleme mesafenenizi çok çekmeniz lazım geriye..5 metre üzeri gibi..

Demolara aldanmayın, bir usb belleğe 1080p, 720p video atın, hareketli ve siyah sahneli videolar atın (Futbol maçı gibi, Gece çekim gibi) motion hızlı sahneler ile karanlık sahnelerdeki perfonmans ile, Videodaki pikselleşme-bozulma mesafesi önemlidir

Banding için de Youtubede Banding test videoları atıp izleyin, hangi Tv güzel gösteriyor ise o güzeldir..benim tahminim Sony ama sizin gözünüz belki diğerlerini beğenir..

**Alternatif Fiyat olarak daha düşük ama görüntü olarak iyi (kıyası kendi gözünüzle yapınız) modeller :

Sony 75xd8505 (IPS Panel-Pasif) , Sony 75x8505c (VA panel-Aktif)

LG ve Samsung DEMOLARINA aldanmayınız..720p den düşük bir video izleynin bakalım ne oluyor ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 12 Mayıs 2017; 17:42:31 >

• atkadaslar teknosanın internet sitesinden alınan tv kurulduktan sonra 14 gun içinde iade edebilirmiyim. işleyişi bilen varmı nasıl oluyor

• liberta50 L kullanıcısına yanıt
    İnternetten sipariş verip, mağazadan teslim de alabilirsiniz..14 gün iade sorunu yok idi ben böyle aldım hatta iade ettim bir tane..

yine de çağrı merkezinden teyit edin
  • Kritik nokta kurulum yapılması.

Tv kurulduktan sonra, internetten de almış olsanız iade almamak için ellerinden geleni yapıyorlar diye biliyorum.

Kurulumla beraber garantisi de başlamış oluyor tabi.

• s@ndok@n kullanıcısına yanıt
    XD94 FALD değil mi ve piyasada bulunabiliyor mu?http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd75xd9405-201606164301.htm
    Fiyat farkı önemli değilse ben olsam FALD paneli (2017 model XE94 de FALD bildiğim kadarıyla) tercih ederdim ya da OLED.
    Vertical banding sorununa FALD (local dimming devreye girdiğinde) ya da OLED Tv (Gama ayarı) lerde de denk gelebilirsiniz, size gelen panelin kalitesine göre değişebilir.

Belirrtiğiniz seçeneklerden XD94 FALD olmasıyla diğerlerinden ayrılır, Q7F ve LG 855V için yüksek fiyat ödemek uygun olmayabilir. OLED TV leri de inceleyebilirsiniz (C6, C7) . Orta karar TV olarak XE90 da olabilir. Teşhirde sevdiğiniz görüntü ayarları ve videolarla incelemeniz tavsiyemdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

XD94 FALD değil mi ve piyasada bulunabiliyor mu?http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd75xd9405-201606164301.htm
    Fiyat farkı önemli değilse ben olsam FALD paneli (2017 model XE94 de FALD bildiğim kadarıyla) tercih ederdim ya da OLED.
    Vertical banding sorununa FALD (local dimming devreye girdiğinde) ya da OLED Tv (Gama ayarı) lerde de denk gelebilirsiniz, size gelen panelin kalitesine göre değişebilir.

Belirrtiğiniz seçeneklerden XD94 FALD olmasıyla diğerlerinden ayrılır, Q7F ve LG 855V için yüksek fiyat ödemek uygun olmayabilir. OLED TV leri de inceleyebilirsiniz (C6, C7) . Orta karar TV olarak XE90 da olabilir. Teşhirde sevdiğiniz görüntü ayarları ve videolarla incelemeniz tavsiyemdir.

xd9405 edge led değil ama sony centerda gördüğüm teşhirinde, bu TV'nin 4 kenarında, tıpkı xd9305'te olduğu gibi 1-2 cm genişliğinde gölgelenme vardı. Muhtemelen bölgesel DSE de vardır. Sony servisi bendeki xd9305'teki bu sorunu, sorun olarak görmemiş, panelin VA olmasına bağlamıştı. Yani panel VA olduğu için güya 4 kenarında bu koyuluk mevcut

verdiğiniz linkteki sitede de bu durum belirtilmiş:

Screen uniformity: Very good; mild darkening along edges on full-field rasters

artı, her ne kadar FALD olarak geçse de, sadece 96 zone var. Selefi olan XC94'te ise 128. ZD serisinde ise 648 adet zone var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 12 Mayıs 2017; 21:12:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: liberta50

atkadaslar teknosanın internet sitesinden alınan tv kurulduktan sonra 14 gun içinde iade edebilirmiyim. işleyişi bilen varmı nasıl oluyor

Tüketici 6502 tarih 7_11_2013--Buna göre kurulum yapılsa da, kullanılsa da iade hakkınız var..Her site sağlamıyor..5 tanr vardı benim tespit ettiğim

teknosa,hepsiburada,hızlıal,webdenal,kliksa,bimeks..tefofonla tekrar sormak lazım..Cayma hakkı (paket açmadan iade ile kandırmaya çalışıyorlar, çok eskiden olan durumdur, 6502 sayılı kanun değil..

http://www.teknosa.com/yardim-merkezi/garanti-iade-ve-degisim

Garanti – İade ve Değişim
    İnternet ve telefon ile yapılan satışlarda, müşterilerimiz üründen vazgeçerse, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda belirtilen, müşterinin 14 gün içinde ürünü reddetme hakkı dahilinde iade ve değişim işlemleri yapabilmektedir. Teknosa, ürün değişim ve iadelerinde 6502 sayılı yasa ile Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda belirtilen esasları, müşteri memnuniyeti açısından alt sınır olarak kabul eder.

Garanti
    Teknosa.com'da tüm ürünler en az iki senelik üretici/distribütör garantisi altındadır. Ürününüz arızalanırsa garanti belgenizde yer alan servis hizmetlerini vermekle yükümlü olan firma size bu konuda destek olacaktır. Detaylı bilgi için Çağrı Merkezimizden (0850 222 55 99) veya İletişim Formundan da bize ulaşabilirsiniz. Çağrı merkezimiz 7 Gün 09:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 12 Mayıs 2017; 21:17:37 >

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Değişim yapmamak için daha inandırıcı bir neden söyleselermiş keşke :)) evet homojenite panelle bağlantılı ama türüyle değil :)
    Sizdeki TV 65" boyutlu olan mı?
    HDTVtest de XD94 e mild darkening in edges yazmış. Q7F Rtings incelemesinde de homojenityle ilgili iyi şeyler yazmıyordu.

• DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    ben de zaten xd94 için yazmıştım hdtvtestteki bölümü :)

hocam sony servisleri, nerdeyse hiçbir şeyi sorun olarak görmüyor ki :) sadece bu bile beni çok üzdü. Sony gibi bir markanın servis anlayışı, müşteri memnuniyet anlayışı bu olmamalıydı. Neyse,,,o başka bir konu zaten..şükür şu an muhattap olacak durumda değilim. sattım kurtuldum.

bendeki 55 inch idi. Ama artık yok :) aylardır TV'sizim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 12 Mayıs 2017; 21:18:54 >
  • Fald oled hiçbir tv yi begenmiyorsunuz hepsine kusur buluyorsu uz ya benim gözlerim iyi görmuyor yada benim tv olağan üstü kaliteli çıktı 1 seneden fazladır sony 50w807c kullaniyorum bildiğiniz edge led ne ışık sızmasi ne gölge ne başka bişey bulamadım karanlikta her ışıkta test ettim hiç arizasi yok siyahlar siyah şu youtube ta dönen videolari oynattim local dimming e ilgili benim tv onlardan iyi calişiyor ışık dağımı super tuhaf yav

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Evet aynı anda yazmışız :))

Tabi FALD LED ve OLED lerde oluşabilecek panel homojenite sorunu birçok Edge-Led lerde olduğu gibi ciddi boyuta ulaşmayabiliyor, tv seyrinde ve/ya özel testler yapılmadıkça çoğunlukla farkedilmiyor. Diğer taraftan hangi ürünü alırsak alalım, incelemelerdeki ya da teşhirdeki üründen daha iyi /kötü çıkabilir.

Samsung, gelecekte planladığı Quantum Dot TV üretiminden vazgeçecek galiba. Micro-Led (PlayNitride) üreticisini satın alma planları vardı. Önümüzdeki yıl hem LG OLED hem de Samsung çözümlerinde gelişmeler görebiliriz. Sanırım siz de gelişmeleri bekliyorsunuz :)

Ülkemizdeki Sony servis yaklaşımını malesef başka kullanıcılardan da duydum. Servis desteği önemli gerçekten, marka değerine olumlu etki sağlıyor. Yine de XE90 ın bu fiyat bandında alınabilecek ürünlerden biri olduğunu düşünüyorum. Daha üstüne çıkabiliyorsa OLED tercih ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 13 Mayıs 2017; 1:38:24 >

• hocam çok tşk.ler 58uh635 i alcam teknosanın sitesinde suan 3900 tl bakcam begenmezsem iade ederim

• Arkadaşlar, merhaba herkese. Bende sony 65xd8505 ve 65xd7505 arasında gidip geliyorum. rtings sitesinde 7505 değerleri özellikle hdr de düşük gibi ama biraz daha paraya kıyıp başka model önerir misiniz gereksiz midir?

Not: TV film ve ps4 te kullanılacak
  • Hepsisony den televizyon alan var mı hiç? Aldıysanız memnun musunuz? 55XE9005 için 6695 TL'ye geliyor. Samsun Sony Center da sordum onlar 7200 TL fiyat biçtiler. Bu yüzden hepsisony den almayı düşünüyorum.
  • LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    TV değil ancak projeksiyon almıştım Hepsisony mağazasından, herhangi bir sorun yaşamadım.

Oled tv için de Hasan beyle görüşmüştüm birkaç hafta önce. Denemeden almak istemiyorum deyince, Kanyon avm'deki mağazalarına davet etti teşhir ürünü geldiğinde. Gayet ilgililer.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.